Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*11.01. MUC  7xAI474 €
Šri Lanka Ramada Reso 3+*25.11. MUC  7xAI825 €
Puerto Plata Lifestyle T 4*13.11. GRZ  7xAI942 €
Madeira Do Santo 4*21.11. MUC  7xPOL441 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*23.10. MUC  7xPOL907 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Varadero Hotetur Pal 4*22.10. VIE  7xAI773 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1240 €
Heraklion (Kreta) Odyssia Bea 3+*30.10. VIE  7xPOL594 €
Mallorca Exagon Park 4*17.10. VIE  5xPOL324 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPP1390 €
Gran Canaria Aparthotel 3*09.01. VIE  7xPOL521 €
Cancun (Mehika) Reef Coco B 4*05.12. MUC  7xAI1155 €
Mombasa-Kenija Neptune Vil 4*27.11. MUC  9xAI1046 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.12. MUC  7xPOL1200 €
Rodos Costa Lindi 4+*23.10. VIE  7xAI625 €
Antalija Seher Resor 5*21.11. VIE  5xAI297 €
Hurghada Grand Resor 5*20.02. VIE  7xAI277 €
Zanzibar Dhow Inn 4*02.04. MUC  7xPOL1090 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Zelenortska nagajivščina s Fogom (odhod 23.04.2020)

Zelenortska nagajivščina s Fogom (odhod 23.04.2020)


Odhod
: 23.04.2020 | št. dni: 11 | aktualna cena: od 1848€


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – LIZBONA – SAO VINCENTE. Zbor potnikov v Ljubljani in vožnja do Milana, od koder preko Lizbone poletimo proti Zelenortskim otokom, na otok Sao Vincente v oceanski skupini otokov. Po pristanku se odpeljemo v mesto ter se namestimo v penzionu. Sledi krajši pohod in po želji kopanje. Vrnitev v mesto.  Nočitev. (letalo, P*)

*pohod (3,5km, 1,5 ure).  Odsvetujemo za tiste z vrtoglavico. Alternativa je sprehod po plaži in vasici.

2. dan SAO VINCENTE. Zajtrk. Mesto Mindelo je kulturna prestolnica dežele in si ga z veseljem ogledamo. Kajti Mindelo nas osvoji na prvi pogled. Skrito v zalivu – vulkanskem kraterju – v sebi nosi zgodbo! Najbolj živo mestece, v katerem začutiš dogajanje nekdanjih časov. Mesto zaživi zvečer, najprej v mnogih restavracijah z živo glasbo, potem pa kot kdo … V disku do jutranjih ur? (P*, Z)

3. dan SAO VINCENTE- izlet po otoku. Zajtrk. Raziščemo otok, na katerem je vsega po malem. Najprej se odpeljemo do vznožja gore, od koder sledi pohod na najvišji vrh otoka s čudovitim razgledom na sosednje otoke.Čaka nas kopanje v Atlantiku s sprehodom po pravih puščavskih sipinah ter pogled na dva vulkanska kraterja. Potem se odpeljemo v “Wadi”, kjer se srečamo s pravimi puščavskimi oazami.  Vrnitev v mesto, počitek ali nočno življenje. Kajti to je res čudovito mesto, naužijte se življenja, da ga ponesete v veličastje naslednjih dni …Nočitev. (P*, Z)

* pohod (500m višinske razlike, 2 uri, počasne hoje – po cesti ali po planinski poti)

4. dan SAO VINCENTE – trajekt na otok SANTO ANTAO- izlet po otoku. Zajtrk. Vožnja s trajektom (dobra ura) do drugega viška potovanja, najbolj pristnega in raznovrstnega otoka, ki bi si že sam zaslužil potovanje. Po prihodu v mesto Porto Novo se vkrcamo na vozila in se odpeljemo na doživeto raziskovanje osrednjega dela otoka. Presenečenjem ni konca ne kraja, privoščimo si 3-urni pohod po neverjetni pokrajini! Čas za kosilo. Veseli smo prvega dne, vrnemo se v Porto Novo, se namestimo v prijetnem penzionu in prost večer. Nočitev. (H*, Z, trajekt)

*pohod (8km, ¼ poti na gor, ¾ na dol)

5. dan SANTO ANTAO – PORTO NOVO – PONTA DO SOL. Zajtrk. Vrhunski dan raziskovanja najlepših kotičkov otoka – vzpon na vrh in enkratna panorama. Odpeljemo se na severni del otoka. Vožnja po cesti čez vrh otoka je pravi spektakel. Za vsakim ovinkom postanemo za fotko, krajši sprehod, panoramo … Na vrhu hriba se sprehodimo okoli kraterja in obiščemo nekaj lepih panoramskih točk. Sledi sprehod po eni izmed najbolj zelenih dolin na otoku (1,5 ure, 3 km). Čas za kosilo in vožnja do Ponta do Sol. Namestimo se v prijetnem penzionu. Priporočamo obisk gostilne pri Črnem mačku, kjer lahko prisluhnemo lokalni glasbi. Nočitev. (H*, Z)

6. dan SANTO ANTAO – PUNTA DO SOL – ob morju – PEDRACIN. Zajtrk. Danes nas čaka morda najbolj dramatičen dan – visoko nad klifi razpenjenega oceana se vije cestica, po kateri hodimo in uživamo v vedno znova presenetljivih prizorih, ki se dogajajo za naslednjim ovinkom. Pridemo do vasice sredi gora v neverjetnem okolju. Lahko se spustimo do oceana ali nadaljujemo pot v vzdušju posebne energije po visokih klifih do Cruzinhe, od koder se doživeti in utrujeni odpeljemo v raj Pedracina, edinega kmečkega turizma v čudovitem okolju. Namestitev in nočitev. (P*, Z)

*pohod (12 km, 4 ure, vzponi in spusti)

7. dan SANTO ANTAO – PEDRACIN – PORTO NOVO – SAO VINCENTE. Zajtrk. Najprej se odpeljemo na ogled  šole, kjer otroke presenetimo z raznimi darili. Sledi triurni sprehod po dolini Paul (7 km), ki je najbolj zelen kotiček otokov in pravi tropski raj. Na sprehodu je obilo priložnosti za doživetje umirjenega in spontanega življenja domačinov. Obiščemo predelovalnico sladkornega trsa – destilarno slavnega punča in poskusimo odlično kavo. Pot nadaljujemo do morja in se po  atraktivni cesti odpeljemo v Porto Novo, kjer se okoli 16. ure vkrcamo na trajekt, ki nas na enourni vožnji odpelje nazaj proti Sao Vincenteju. Vožnja do hotela in namestitev. Nočitev. (P*, Z, trajekt)

8. dan SAO VINCENTE – FOGO. Zajtrk. Vožnja na letališče in polet v novo zgodbo, na otok Fogo. Čaka nas čudovit dan, kajti z vozili se odpravimo na doživeto raziskovanje otoškega življenja – na tem odmaknjenem otoku življenje od nekdaj teče skoraj enako, prebivalci se igrajo z vulkani in lavo, fantastični pogledi nas spremljajo korak za korakom. Odpeljemo se do vulkana, kjer začnemo naš pohod po vulkanski pokrajini ob vznožju mogočnega kraterja Pico do Fogo (3 ure ,8 km, 300 m vzpona). Sledi namestitev v preprostem penzionu. Prosto. Fogo nas umiri in napolni z vzdušjem. Večerja in – zakaj ne – požirek domačega vina v spremstvu lokalnega godca … Pogled v nebo pa je samo fantastičen! Nočitev. (P*,Z, letalo)

9. dan FOGO –  polet na otok SAL. Zajtrk. Zgodaj zjutraj se odpravimo na vrh vulkana, najvišje gore otoka. Dobre štiri ure hoje je do vrha, a saj nam ni treba hiteti – pogledi so vse bolj veličastni, vse bolj se počutimo na špički sveta, od koder kot bogovi opazujemo peneče morje in sosednje otoke nekje v daljavi. Po spustu nazaj v krater si privoščimo kosilo. Vožnja iz mesečeve pokrajine in slovo kraterski kalderi. Vožnja na letališče in polet (prek Santiaga) do otoka Sal. Vožnja do Santa Marie in namestitev. Nočitev (P*,Z,letalo)

 *pohod (1200 m vzpona, 1h spusta po melišču)

10. in 11. dan SAL – LIZBONA – LJUBLJANA. Zajtrk. Prost dan za počitnice. Prav prileže se nam skok v morje in počitek na rajski plaži. Prosto do odhoda na letališče. Polet proti Lizboni in dalje proti Benetkam. Po pristanku sledi še vožnja proti Ljubljani. (Z, letalo)

Ogledi so lahko tudi v drugačnem vrstnem redu.

V primeru, da je na potovanje prijavljenih vsaj 8 potnikov, potuje slovenski vodnik z vami na otok Fogo. V nasprotnem primeru potujete v spremstvu lokalnega vodnika. Z vodnikom se ponovno  srečate 11. dan na letališču Sal, od koder potujete skupaj domov.

Agencija si pridružuje pravico do prilagoditev in sprememb programa potovanja glede na notranje lete med otoki.

Poglejte si tudi potovanje Zelenortska nagajivščina.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Zelenortska nagajivščina s Fogom (odhod 23.04.2020)
od 1848 EUR
od 1941 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
135 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
75 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo za enoposteljno sobo
220 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
15,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj, letalski prevoz po programu in letališke pristojbine (84 EUR), notranji leti Sao Vincente-Fogo ter Fogo-Sal z letališkimi pristojbinami in varnostnimi taksami, trajekt Sao Vincente-Sao Antao-Sao Vincente, nočitve in prehrana po spodnjem opisu, prevoze s klimatiziranim avtobusom in drugimi prevoznimi sredstvi, slovensko vodenje, lokalno vodenje, vstopnine po programu, stroške priprave in organizacije potovanja.

Nočitve: 2 nočitvi v hotelih 3-4* z zajtrkom, 7 nočitev v penzionu (preprosto, prijetno, čisto, dobro vzdušje).

Doplačila po želji (na kraju samem):– napitnine 40 EUR,– turistična taksa ob vstopu v državo 31 EUR.DRUGI PODATKI: VIZE: Slovenci potrebujemo 6-mesecev veljaven potni list.
Vizum dobimo na letališču. ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):