Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*18.01. MUC  7xAI457 €
Šri Lanka Amaya Lake 4*25.11. MUC  7xPOL771 €
Puerto Plata Grand Oasis 4+*20.11. VIE  7xAI1342 €
Madeira Golden Resi 4*12.12. MUC  7xAI712 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*30.03. MUC  7xPOL945 €
Varadero Club Villa 4*08.12. MUC  7xAI1013 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1190 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*02.04. VIE  6xPOL560 €
Mallorca Hotel Felip 4*15.12. VIE  5xPOL343 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPOL1427 €
Gran Canaria Astoria 3*05.12. VIE  7xPOL488 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*09.12. MUC  7xAI1118 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.12. GRZ  9xAI1014 €
Mauritius Seaview Cal 4*13.04. VIE  7xPOL1323 €
Rodos Kresten Pal 4*30.03. VIE  7xPOL544 €
Antalija DIAMOND BEA 4*04.12. VIE  5xAI285 €
Hurghada Grand Resor 5*02.01. SZG  7xAI322 €
Zanzibar Karafuu Bea 4*06.12. MUC  7xPOL1054 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Vzhodnoturški trojček (odhod 11.09.2020)

Vzhodnoturški trojček (odhod 11.09.2020)


Odhod
: 11.09.2020 | št. dni: 10 | aktualna cena: od 1098€


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – ISTANBUL – TRABZON. Jutranji zbor a ljubljanskem letališču in polet preko Istanbula v Trabzon na vzhodni črnomorski obali. Vožnja v središče mesta in sprehod po prijetnem turško-črnomorskem vzdušju. Namestitev v hotelu. Prost večer. Nočitev. (letalo, H)

2. dan TRABZON – SUMELA – ERZURUM. Odpeljemo se globoko v Pontske Alpe na obisk pravoslavnega samostana Sumela – ene največjih turških znamenitosti. Samostan iz leta 386 je vklesan v 300 m visoko bazaltno steno, do njega pa vodi čudovit sprehod po bujnem zelenju. Potem vstopimo na slovito svileno cesto in po stopinjah Marca Pola sopihamo iz črnomorske obale preko strmih klancev v vzhodno-anatolsko višavje. Najprej nas pot vodi čez prelaz Zigana (2.000 m), potem pa še čez legendarni 2.700 m visok prelaz Kopedag. Vožnja do najvišjega turškega mesta Erzurum. Nekoč prestolnica seldžuškega cesarstva se danes ponaša s čudovitimi zgradbami; med njimi obiščemo medreso z dvojnim minaretom, staro mošejo, mestno citadelo ter zaprto medreso Yakutiye, edino perzijsko gradnjo v Anatoliji. Tradicionalna večerja. Namestitev in nočitev. (H, ZV)

3. dan ERZURUM – IŠHAN – ARDAHAN – (ČILDIR) – KARS. Zgodnji zajtrk in že drvimo po visoki anatolski planoti v stoesko reke Čoruh in dalje – v idilično odmaknjeno vasico Išhan, kjer nas čaka presenečenje: čudovita gruzijska katedrala iz 11. stoletja. Ogled katedrale in sprehod skozi vas. Ob reki Olur se iz dramatičnega gorovja vzpenjamo v osrednje-azijsko višavje. V Ardahanu postanemo za kosilo, potem pa uživamo na panoramski vožnji do jezera Čildir, kjer nas čaka sprehod do slikovite Vražje trdnjave (Šejtan Kalesi). Vožnja do Karsa. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. (H, ZV, kombiji)

4. dan KARS – ANI – TUZLUČA – DOGUBEYAZIT. Zajtrk. Vožnja do Anija. Obiščemo nekdanjo armensko prestolnico, ki daleč od “ponorelega sveta” danes živi svoj mrtvi sen … Spoznamo armensko arhitekturo cerkva in stolnico ter seldžuško mošejo ter uživamo v presežnem vzdušju in naravi. Po višinski goličavi vzdolž meje z Armenijo potujemo kraljevskemu Araratu naproti. V Tuzluči obiščemo solni rudnik, pokramljamo z azerbajdžanskimi prodajalci sadja in užijemo vsaj delček njene brezčasnosti … Vožnja med lavinimi preprogami ob vznožju Ararata do Dogubeyazita. Prihod v hotel. Nočitev. (H, Z)

5. dan DOGUBEYAZIT – NOETOVA BARKA – PALAČA IZAKA PAŠE – urartska TUŠPA – VAN. (Po želji) se odpravimo na sončni vzhod, ko med velikim in malim Araratom vzide sonce in obsije Noetovo deželo. Zgodaj se vkrcamo v kombije in vstopimo v svet brez cest. Vzpnemo se do Noetove barke, potem pa med kurdskimi vasicami vozimo do urartske trdnjave, neme zavetnice Svilene ceste pod njo … Sprehod po trdnjavi je enkratno doživetje! Obiščemo palačo Izaka paše, v kateri lahko občudujemo enkratno kombinacijo armenske, gruzijske, osmanske in iranske arhitekture. Pozen zajtrk. Vožnja čez 2.600 m visok prelaz med lavinimi jeziki ob poti. Čaj pri slapovih Muradije. Odpeljemo se do inštituta vanskih muck (bele muce z enim zelenim in drugim modrim očesom). Pred sončnim zahodom obiščemo največjo turško citadelo – nekdaj prestolnico urartske civilizacije – Tušpo, ki veličastno dominira nad jezerom. V skladu s časom postanemo pri srebrarjih. Vožnja v hotel. Namestitev in prost večer. (H, Z, kombiji)

6. dan VAN – svet preprog – izlet z ladjico na AKDAMAR – KARAVANSARAY – DIYARBAKIR. Zajtrk. Jutranji ogled tkalnice preprog, kjer spoznamo čudovite izdelke vzhodne Turčije in severnega Irana. Vožnja ob jezeru Van, ki je največje sodavo jezero na svetu. Dežela nas polni z enkratno lepoto. Iz pristanišča nas ladjica popelje na otoček Akdamar, kjer obiščemo armensko stolnico iz 11. stoletja. Vožnja v Tatvan in prosto za kosilo. Na poti proti Diyabakirju se ustavimo v karavanskem dvorcu, potem pa se po nekdaj svileni cesti iz osrednje Azije spustimo v Mezopotamijo. Postanki na poti. Vstop v drug svet. Pozen prihod. Večerja in nočitev.  (H, ZV, izlet z ladjico)

7. dan DIYARBAKIR – NEMRUT – ADIYAMAN. Zajtrk. Jutranji sprehod skozi Diyarbakir, ki je prestolnica JV Turčije. Nekdanja Amida nas navduši z enkratnim obzidjem, ki kraljuje nad dolino Tigrisa, obiščemo pa tudi mošejo in mestno tržnico. Vožnja do Tigrisa in sprehod po starem mostu čez reko. Vožnja po višinski bazaltni planoti do Sivereka in dalje v porečje gornjega Evfrata. Presedemo se v kombije in že odkrivamo odmaknjene zgodbe preteklosti in sedanjosti – starorimski most Cendere, pogled na utrdbo Stare Kahte, morda sprehod po odmaknjeni vasici in kramljanje z domačini, in morda še sprehod čez seldžuški most. Potem se dvignemo na 2.150 m visoki Nemrut, kjer si je samovšečni kralj Antioh I. zgradil 50 m visoko grobnico. Vrhunec se zgodi na vrhu gore, kjer pričakamo sončni zahod. Spust v dolino. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H, ZV, kombiji)

8. dan ADIYAMAN – EVFRAT – GOBEKLITEPE – ŠANLIURFA. Zajtrk. Vožnja v porečje slavne reke Evfrat do Ataturkovega jeza, ki je četrti največji nasipan jez na svetu. Vožnja do Gobeklitepe, kjer so pred kratkim odkrili najstarejši poznani tempelj doslej. Obiščemo najdbo, ki spreminja zgodovino sveta. Vožnja v Šanliurfo. Mesto se je v antiki imenovalo Edessa in je po muslimanski tradiciji mesto prerokov in eno najbolj svetih mest v Turčiji. Sprehod do svetega kompleksa z bazeni, kjer obiščemo rojstno jamo preroka Abrahama in se sprehodimo po osvežilnem zelenju. Vzpnemo se na Nimrodovo utrdbo z razgledom na mesto. V prostem času se sprehodimo po čudovitem labirintu mestne tržnice, ene najlepših na bližnjem vzhodu. Po želji si lahko ogledamo arheološki muzej in muzej mozaikov. Prost večer za lastno raziskovanje. (H, Z)

9. dan ŠANLIURFA – HARRAN – DEYRUL ZAFARAN – MARDIN – MIDYAT. Zajtrk. Zgodnji odhod v Harran. Vožnja med bombažnimi polji proti Harranu. V bibličnem mestu Jakoba in Rahele obiščemo njun vodnjak. Mesto, od koder je Abraham krenil v obljubljeno deželo, danes slovi po hiškah v obliki čebeljih panjev. Obiščemo prizorišče prve univerze na svetu, postanemo v čebelji hiški in si pri Hasanu privoščimo tradicionalen čaj. Po neskončni mezopotamski ravnici drvimo proti Mardinu. Najprej obiščemo samostan sirskih pravoslavcev Deyrul Zafarran, v katerem liturgijo še vedno vršijo v aramejščini. Potem obiščemo medreso Zinciriye, ki je čudovit primerek arabske arhitekture z enkratnim pogledom na širno Mezopotamijo. V Mardinu se sprehodimo po središču mesta in tržnici ter obiščemo Veličastno mošejo. Prosto za izgubljanje v levantskem labirintu ozkih uličic. Sledi vožnja do Midyata. Namestitev v hotel, večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan MIDYAT – HASANKEYF – DIYARBAKIR – ISTANBUL – LJUBLJANA. Zgodnji odhod in vožnja do Hasankeyfa. Sprehod skozi starodavno mesto do razgledne točke in uživanje v zadnjih dneh specifičnega vzdušja. Vožnja na letališče in polet preko Istanbula v Ljubljano. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Vzhodnoturški trojček (odhod 11.09.2020)
od 1098 EUR
od 1200 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
99 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb
66 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
40 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
144 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
18.61 EUR

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: letalski prevoz Ljubljana-Trabzon in Diyarbakir-Ljubljana, letališke pristojbine in varnostne takse (191 EUR), nočitve in prehrano po spodnjem opisu, vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vožnje z lokalnimi vozili na Nemrut, v Dogubeyazitu in v Ishan, izlet z ladjico po jezeru Van, slovensko vodenje in lokalni vodniki, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno niso vštete in znašajo okoli 25 EUR na osebo. Potniki jih poravnajo na kraju samem.

Namestitve: 9 nočitev v hotelih na nivoju 2-4* (povprečje je korektne 3*) z zajtrkom. Vključeni so dodatni obroki glede na opis v programu potovanja (kosila ali večerje v lokalni restavraciji ali v hotelu).VIZE: Slovenci za vstop v Turčijo potrebujemo najmanj 6 mesecev veljaven potni list.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč