Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*18.01. MUC  7xAI457 €
Šri Lanka Amaya Lake 4*25.11. MUC  7xPOL771 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*20.11. VIE  7xAI1341 €
Madeira Golden Resi 4*05.12. MUC  7xAI722 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*30.03. MUC  7xPOL945 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Varadero Club Villa 4*08.12. MUC  7xAI1013 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1190 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*02.04. VIE  6xPOL560 €
Mallorca Hotel Felip 4*15.12. VIE  5xPOL343 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPOL1427 €
Gran Canaria Astoria 3*05.12. VIE  7xPOL488 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*09.12. MUC  7xAI1118 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.12. GRZ  9xAI1014 €
Mauritius Seaview Cal 4*13.04. VIE  7xPOL1323 €
Rodos Kresten Pal 4*30.03. VIE  7xPOL544 €
Antalija DIAMOND BEA 4*04.12. VIE  5xAI285 €
Hurghada Grand Resor 5*02.01. SZG  7xAI322 €
Zanzibar Karafuu Bea 4*06.12. MUC  7xPOL1054 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Turška nagajivščina (odhod 26.08.2020)

Turška nagajivščina (odhod 26.08.2020)


Odhod
: 26.08.2020 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 855€


PROGRAM:

1. dan  LJUBLJANA – ISTANBUL – ANKARA – KAPADOKIJA. Zbor potnikov v jutranjih urah in polet okrog 9. ure z ljubljanskega letališča proti Istanbulu. Vožnja v mestno središče in že zaživimo s slavno preteklostjo 1.600-letne prestolnice dveh cesarstev. Sprehodimo se po antičnem hipodromu in obiščemo Modro mošejo, v katero je vgrajena neprecenljiva vrednost 21.000 ročno izdelanih ploščic iz Iznika. Višek dneva je ogled cerkve Svete modrosti (Hagia Sofia). Večerna vožnja čez bosporsko ožino proti Ankari in dalje proti Kapadokiji. Nočitev na avtobusu. (letalo)

2. dan KAPADOKIJA. Jutranji prihod v Kapadokijo. Zajtrk. Prvi dopoldanski sprehod po pravljični deželi. Namestitev v hotelu in opoldanski počitek. Popoldne se po pravljični deželi temeljito sprehodimo – povzpnemo se na naravno trdnjavo Učisar, sprehodimo se po dolini Ljubezni vse do sumljivih stožcev. Za konec dneva obiščemo izdelovalnico preprog in keramike. Namestitev, večerja in nočitev. (H*, ZV)

3. dan KAPADOKIJA. Zajtrk. Uživamo v čudoviti pravljični deželi. Kot palčki pohajkujemo med neverjetnimi oblikami “kamelje” doline in se sprehajamo pod “gobjimi” dežniki doline Pašabar. Obiščemo v skalo vklesane cerkve in samostane zgodnjega krščanstva, postanemo v vasicah, kjer se je ustavil čas … Igrive sence v zlatorumeni svetlobi zahajajočega sonca, pastelne barve vulkanskega tufa! Večerja. Za doplačilo nas po večerji čaka doživetje – turški večer s trebušno plesalko in folklornim programom. (H*, ZV)

4. dan KAPADOKIJA – PODZEMNO MESTO – IHLARA – SULTANHAN – KONYA. Zajtrk. Vstopimo v podzemno mesto in v njem zaživimo s “Kapadokci” tistega časa … Pot do doline Angelov nas zasanja v čudovite prizore tradicionalne Anatolije, sprehod po njej pa je čudovito doživetje. Čas za tradicionalno kosilo v kanjonu. Na vožnji po stari karavanski poti se vživimo v življenje karavanarjev na starodavni poti svile in začimb. Obiščemo karavanski dvorec Sultanhan. V seldžuški Konyi obiščemo mavzolej mistika in ustanovitelja plešočih dervišev Rumija Mevlane. Namestitev, večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan KONYA – ANTALYA – OLYMPOS. Zajtrk. Vožnja preko gorovja Taurus na Sredozemlje. Prihod na obalo in skok v toplo morje. Siesta na vožnji do Antalye. Sprehod po starem mestnem jedru. Vožnja do Olymposa, kjer se namestimo v domiselnem popotniškem središču – v Kadirjevih hiškah. Dovolj je zabave in pravega potovalnega vzdušja. Večerja in nočitev v preprostih klimatiziranih dvoposteljnih bungalovih. (P*, ZV)

6. dan OLYMPOS – nagajive počitnice. Zajtrk. Prost dan v obmorskem raju lahko zapolnimo s počitkom ali z mnogimi dejavnostmi. Najbolj priljubljeno je poležavanje na enkratni prodnati plaži ob izlivu rečice … Tu je tudi raziskovanje antičnega gusarskega gnezda Olympos – morda najdete skriti zaklad!? Na voljo pa je tudi veliko športnih aktivnosti kot je plezanje, dviganje pivskih steklenic in drugo. Večerja. Za doplačilo se odpeljemo na romantičen izlet do večnih ognjev Himere. Nočitev. (P*, ZV)

7. dan OLYMPOS – izlet z ladjico do POTOPLJENEGA MESTA. Zajtrk. Vožnja na skrajni južni rt polotoka Teke. Vkrcamo se na ladjico in si privoščimo 2-dnevni izlet po najlepših kotičkih turškega Sredozemlja, ki je poln postankov za sončenje, kopanje in sproščeno uživanje. Kosilo. Popeljemo se tudi do potopljenega mesta Kekova. Kako je to mogoče? Postanemo v šarmantni vasici Simena s tisočletnimi oljkami in likijskimi sarkofagi. Večerja na ladjici in presežna romantika v objemu mlečne ceste. Najlepšo noč potovanja prespimo na ladjici, na palubi, na podlogah. (O, ZKV)

8. dan KEKOVASAKLIKENT/FETHIYE. Zajtrk. Prosto dopoldne na ladjici izkoristimo za kopanje, sončenje in obmorske užitke. Okoli poldneva se izkrcamo in odpeljemo do šarmantnega Kaša (postanek) in dalje do neverjetne soteske Saklikent. Sledi “livingstonsko” raziskovanje soteske – nepozabno doživetje! Po želji si lahko privoščimo rafting po rečici … Večerja. Nočitev v preprostih bungalovih ali hiškah na drevesu. (lahko pa se odpeljemo v Fethiye in spimo v hotelu). (P/hiške na dresu, ZV)

9. dan SAKLIKENT/FETHIYE – PAMUKKALE. Zajtrk. Vožnja čez gorovje Taurus do Pamukkal. Postanki na poti. V Pamukkalah si privoščimo sproščeno prosto popoldne; sprehodimo se skozi največjo nekropolo na anatolskih tleh, obiščemo staro antično mesto Hierapolis z odlično ohranjenim teatrom, naužijemo se pogledov na naravno čudo (bele ponvice iz sige) in se (z nekaj improvizacije) v njih tudi okopamo. Sončni zahod, namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan PAMUKKALE – PRIENE – DIDIM – EFEZ – KUŠADASI. Zajtrk. Nagajive počitnice so pri kraju. Zgodnja vožnja po rodovitni dolini reke Meander do antične Jonije. Priene veljajo za najlepše ohranjeno grško mesto v Anatoliji. Ogled Prien je doživetje tako za ljubitelje narave, kot tudi ljubitelje antike in zgodovine! Vožnja do bližnjega Didima, kjer obiščemo kolosalne ostanke Apolonovega oraklja. Vožnja v Seldžuk in ogled Efeza, kjer zaživimo med marmorjem nekdaj veličastne anatolske prestolnice. Presenečenje. Vožnja do Kušadasija. Večerja in nočitev. (H, ZV)

11. dan KUŠADASI – BURSA – ISTANBUL . Zelo zgodnji odhod. Mimo Izmirja se vozimo proti zeleni Bursi. V svilenem zelenem mestu obiščemo Zeleno mošejo in mavzolej, svileno tržnico v srednjeveškem hanu in Veličastno mošejo. Vožnja proti Carigradu ter prehod s trajektom čež Izmitski zaliv. Večerno prečkanje Bosporske ožine in pozen prihod v hotel. Po želji se na sprehodu po nočnem Carigradu prepustimo osvetljenim spomenikom preteklosti. Nočitev. (H, Z)

12. dan ISTANBUL – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto dopoldne za lastno raziskovanje ali. Po želji (za doplačilo) se sprehodimo v pristanišče in si privoščimo izlet z ladjico po Bosporju, ki nas popelje po ožini med dvema kontinentoma, pod obema visečima mostovoma, ki povezujeta Evropo in Azijo. Dovolj bo časa za raziskovanje Egipčanske in pokrite tržnice ter dogajanja ob njej.  Po želji in v skladu s časom se sprehodimo do čudovite mošeje Sulejmanije, ki jo je gradil veliki Sinan (vzhodnjaški Michelangelo), slovi pa po arhitekturni eleganci par excellence. Ob njej sta mavzoleja Sulejmana in njegove žene. Vožnja na letališče in poznopopoldanski polet proti Ljubljani. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Turška nagajivščina (odhod 26.08.2020)
od 855 EUR
od 975 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb
90 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo za enoposteljno sobo
135 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
40 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski prevoz Ljubljana-Istanbul-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine (139 EUR), namestitve in obroke po spodnjem opisu*, izlet z ladjico do potopljenega mesta Kekova, slovenskega in po potrebi lokalnega vodnika, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno niso vključene in znašajo okoli 65 EUR. Potnik jih poravna na kraju samem.

*NOČITVE in PREHRANA: 8 nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom (v Istanbulu samo z zajtrkom), 2 nočitve v posebnih vzdušjih (Kadirjevih hiškah v Olymposu) v preprostih klimatiziranih bungalovih s TWC in s polpenzionom, *1 nočitev na ladjici (paluba, podloga, odeja) s kosilom, večerjo in zajtrkom. Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 9 nočitev (na ladjici spimo na palubi).

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):Kapadokija: turški večer s trebušnim plesom v Kapadokiji 25 EUR; vključuje program, prigrizek in pijačo,– Olympos: izlet k večnim ognjem Himere 10 EUR,– Istanbul: izlet z ladjico po Bosporju 20 EUR.VIZE: Slovenci vize ne potrebujemo, rabimo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list. ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč