Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Heraklion (Kreta) St. Constan 5*21.09. LJU  7xAI659 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI985 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*14.12. MUC  7xPOL454 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*21.10. MUC  7xPOL758 €
Madeira Do Santo 4*05.12. MUC  7xPOL471 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*25.09. MUC  7xPOL788 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Hotetur Pal 4*27.09. MUC  7xAI894 €
Punta Cana Grand Palla 4+*09.12. VIE  7xAI1170 €
Heraklion (Kreta) Diogenis Bl 4*15.10. VIE  7xPOL362 €
Mallorca Hotel Bendi 4*23.10. VIE  6xPOL209 €
Maldivi Summer Isla 3*26.02. MUC  8xPOL1357 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL431 €
Cancun (Mehika) Marina Reso 4*14.10. MUC  7xAI883 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*25.11. VIE  9xAI934 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1114 €
Rodos Agla 4*15.10. VIE  7xPOL382 €
Antalija Aska Just 5*04.12. VIE  5xAI270 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI290 €
Zanzibar Sandies Nep 4+*22.10. MUC  8xAI1840 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Tanzanijski safari in počitnice na plažah Zanzibarja - 11 dni

Zagotovljeni termini:
23.10.2019

Tanzanijski safari in počitnice na plažah Zanzibarja - 11 dni

  • odhod: 23.10.2019 | št. dni: 11 | cena: od 2.649,00€ | zagotovljeno
  • odhod: 23.11.2019 | št. dni: 11 | cena: od 2.649,00€

Devet dnevna tura od « grmovja do obale« nam bo omogočila doživeti vse, kar ponuja severna Tanzanija, za povrh pa bomo lahko uživali še počitnice na plažah otoka Zanzibar. Safari bo potekal od Arushe do gore Meru in Manyare, sledile bodo ravnine Serengetija do zaščitenega območja in kraterja Ngorongoro in naprej do neokrnjenih plaž na vzhodni obali Zanzibarja. Obiskali bomo vse največje znamenitosti in videli divje živali v njihovem naravnem okolju. Potovanje zajema vse najboljše, kar ponuja z grmovjem porasla tanzanijska pokrajina in vzhodni obalni del s prelepimi plažami na Zanzibarju.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA-ARUŠA
Zbirno mesto v Ljubljani in prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč do Aruše. Po pristanku prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

2. dan: ARUŠA-MASAJI
Zajtrk. Dan bo namenjen spoznavanju Masajev, nomadov, kateri živijo v afriški savani in so prepoznavni po ovitih delih platna okoli svojega telesa, predvsem v rdečih, modrih in vijoličnih odtenkih. Njihovi bojevniki se imenujejo morani in skrbijo za varnost ljudi in svoje živine, to so predvsem izjemno pogumni in ponosni možje, katerih čast nikakor ne sme biti omadeževana. Skozi številne obrede urjenja, kateri preiskušajo njihov pogum, spretnost in vzdržljivost, postanejo moški. Obiskali bomo masajsko vasico in družino, ki živi v majhni okrogli hiši, narejeni iz blata in kriti s slamo. Predstavili nam bodo njihov način življenja, navade in običaje, potek lova na živali ter način zdravljenja z naravnimi zelišči. Morda bodo tudi zaplesali ob tipični masajski večerji. Nočitev v masajski vasici, v tipičnih hiškah s skupnimi toaletnimi prostori.

3. dan: ARUŠA-NP TARANGINE / JEZERO MANYARA
Zajtrk.
Odhodi junij do oktober: vožnja v nacionalni park Tarangine, ki je dobil ime po istoimenski reki. Park očara z značilnim tropskim zelenjem in velikih planjavah na katerih dominira afriški kruhovec oz. baobab. V parku se nahaja najštevilčnejša populacija slonov v Afriki. Poleg slonov so v parku pogosto opaženi tudi bivoli, leopardi, levi… Namestitev v lodžu, kosilo, safari v parku, večerja, nočitev.
Odhodi december do april: vožnja v nacionalni park jezera Manyara. Park je poznan predvsem po »na drevesa plezajočih se levih«, prav tako pa tudi po velikem številu vrst ptic in plazilcev. Namestitev v lodžu, kosilo, safari v parku, večerja, nočitev.

4. dan: NP TARANGINE-SERENGETI
Po zajtrku vožnja skozi slikovito pokrajino po makadamskih in savanskih poteh do najbolj znanega tanzanijskega parka Serengeti. Kosilo in namestitev v lodžu ter popoldanski safari po parku, ko bomo oprezali za veliko peterico in spoznavali bogat svet živali… Večerja, nočitev.

5. dan: SERENGETI-NGORONGORO
Zajtrk. Jutranji safari po Serengetiju in ponovno bomo iskali, oprezali za živalmi, med katerimi se nekatere prebujajo, druge pa odpravljajo k počitku. Na prostranih planjavah so pasne živali, kot so zebre, gnuji in gazele neprestano v iskanju sveže trave, na njih pa prežijo mnogi vrhunski plenilci. Lev, leopard in gepard so stalni prebivalci te savane in z veliko sreče bomo katerega od njih videli tudi pri lovu za dnevno pojedino. Nadaljevanje poti mimo masajskih vasic do roba kraterja Ngorongoro. Postanek v soteski Olduvai, eni najpomembnejših prazgodovinskih območij sveta, kjer naj bi bili najdeni ostanki človeškega prednika, stari vsaj 1,8 milijona let. Nastanitev, večerja in nočitev.

6. dan: NGORONGORO-ARUŠA
Zajtrk. Spust v krater, ki je širok kar 20 km, obsega 260 km2 površine in je obdan s čudovitim ter za mnoge živali neprehodnim kraterskim robom. Izjemno bogata bera živali je tako bolj kot ne naravna ujetnica v tem habitatu. Na področju živi več kot 30.000 živali in obisk kraterskega parka Ngorongoro je vselej nepozaben. Dejansko je to najboljše mesto za opazovanje zeber, levov, črnih nosorogov… Kosilo in nadaljevanje poti v Arušo. Namestitev, nočitev.

7. dan: ARUŠA-STONE TOWN
Zajtrk. Polet v Stone town. Po pristanku ogled zgodovinskega dela mesta, v katerem so imeli številni sultani svoje palače in od koder je bilo največ afriških sužnjev prodanih in odpeljanih na plantaže po vsem svetu. Raziskovali bomo čudovite ozke uličice vse do stolnice in sultanove palače, si ogledali nekdanjo tržnico sužnjev in se sprehodili po obmorski promenadi. Namestitev, večerja, nočitev.

8. dan: ZANZIBAR
Zajtrk. Prevoz do hotela na rajski plaži in uživanje v tropskem paradižu. Možnosti za dodatne aktivnosti je ogromno: obisk otoka Prison z zatočiščem želv, plavanje z delfini, na manjše okoliške otoke (island hopping), izlet v gozd Jodani… Večerja, nočitev.

9. dan: ZANZIBAR
Zajtrk in večerja. Prosto za uživanje na belih plažah ob turkiznem morju, lahko se boste potapljali, odpluli z ladjico na koralne grebene… Večerja in nočitev.

10. dan: ZANZIBAR-EVROPA
Zajtrk. Obisk začimbnega vrta, kjer bomo spoznali raznovrstne primerke, od vanilje, popra, do muškatnega oreščka ter ogromno vrst tropskega sadja. Kosilo in vožnja na letališče. Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani.

11. dan: LJUBLJANA
Nadaljevanje poleta in pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču ter prevoz do Ljubljane.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Aruša, Aruša-Zanzibar in Zanzibar-Ljubljana(oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevozi z manjšimi avtobusi /kombiji, 9 x nočitve v hotelih 3* in turističnih lodžih (na Zanzibarju v hotelu 4* v Nugwiju ali Kendwi) ter 1x v masajski vasici v preprostih kočah, vsi navedeni obroki in ogledi, 4x safari s posebnimi safari kombiji, dovolilnice za narodne parke, ogledi po programu, angleško govoreči lokalni vodnik, slovenski vodja poti, organizacija potovanja, zavarovanje z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 14-19 potnikov = 340€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • enoposteljna soba = 390€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popustCena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 14 prijavljenih potnikov. Napitnine niso vključene in jih poravnate na poti 70€.

Cepljenje: ni potrebno, več na www.zdravinapot.si


Vizum: je potreben. Obvezno plačilo vizumske takse cca 50USD ob vstopu.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):