Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*06.06. LJU  7xUAI439 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*07.07. LJU  7xPOL699 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Krf YANNIS 3*17.07. LJU  7xPP+589 €
Hurghada Movenpick-R 5*16.06. LJU  7xAI679 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL669 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ539 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*27.09. MUC  7xAI781 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*13.09. MUC  7xPP737 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*12.06. MUC  7xPOL477 €
Dubaj (Emirati) Al Hamra Vi 4*12.06. MUC  7xPOL551 €
Madeira Monte Mar P 4*13.11. MUC  7xPOL581 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*29.06. MUC  7xPOL908 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*01.06. VIE  7xAI426 €
Varadero Arenas Dora 4*30.05. MUC  7xAI705 €
Punta Cana Hotel Grand 5*11.06. MUC  7xAI1124 €
Heraklion (Kreta) Apollo III 3*04.06. LNZ  7xPOL370 €
Mallorca Hotel Canya 4*19.10. VIE  5xPOL339 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*06.06. MUC  7xPP1198 €
Cancun (Mehika) Aspira Hote 4*31.05. MUC  7xAI890 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.06. MUC  9xAI946 €
Mauritius Solana Beac 4*06.06. MUC  8xPOL1009 €
Rodos Blue Horizo 4*11.10. SZG  7xPOL445 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Skrivnostni Romunija in Bolgarija


Skrivnostni Romunija in Bolgarija


Odhod
: 27.10.2018 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 498€

Skrivnostni Romunija in Bolgarija

PROGRAM:

1.dan LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA – SATU MARE.
Odhod iz Ljubljane ob 03.00 uri. Postanek v Celju, Mariboru in Murski Soboti.Mejo prečkamo v Dolgi vasi. Vožnja do Budimpešte, kjer se v skladu sčasom sprehodimo skozi strogo mestno središče in si ogledamo glavnemestne znamenitosti. Popoldne se peljemo naprej proti romunski meji, joprestopimo in nadaljujemo do prve večje naselbine Satu Mare. Zaznamo prvodrugačnost, ki nas bo spremljala vsak dan do konca potovanja. Nastanitev.Večerja in nočitev. (H, V)

2. danSATU MARE – SAPINTA – BARSANA – CLUJ – NAPOCA. Zajtrk. Vožnja do Sapinte, vasice v Karpatih, ki jedaleč po svetu znana po "veselem pokopališču" (UNESCO). Tik ob meji zUkrajino se popeljemo po lokalnih cestah mimo številnih ruralnih vasic vkaterih so živeli tesarji, mizarji in vsi ostali obrtniki, ki so predelovaliles. Njihovo delo je danes okronano s številnimi nekaj sto let starimiunikatnimi cerkvicami in samostani, zaščitenimi od Unesca. Eno takih obiščemo vvasici Barsana, v eni najbolj ruralni in najbolj tipični pokrajini stareRomunije, Maramures. Človek bi tukaj kar obstal, popotnik pa dobi občutek, kotda so vsi civilizacijski dosežki tukaj prepovedani. Pozno popoldne prispemo doprvega večjega in živahnega mesta Cluj-Napoca, znanega tudi kot prestolnica Transilvanije. Sledi ogled zgodovinsko pomembnega mesta za naše sosedeHrvate. Tukaj, v osrčju Transilvanije, se je namreč rodil ogrsko-hrvaški kraljMatija Korvin in ni naključje da je mesto pobrateno z Zagrebom. V mestu jeohranjena njegova rojstna hiša, postavljen spomenik in poimenovana aleja.Sledijo nastanitev v hotelu, večerja in zaslužen počitek. (H, ZV)

3. danCLUJ – NAPOCA – SIGHISOARA – okolica BRASOVA. Zajtrk in vožnja do naslednjega pomembnegatransilvanskega mesta Sighisoare - mesta, kjer se je rodil legendarni VladTepeš, transilvanski grof Drakula. Ogledamo si spokojno mestece na gričevnativzpetini v srednjeveški obleki, ki je povezano z znamenitim grofom. Popoldanskavožnja do najbolj obiskanega romunskega mesta Brasova in obisk njegovih lepot vzlatih barvah sončnega zahoda. Obiščemo staro mestno središče, kjer še posebejizstopa Črna cerkev, obiščemo še Mestno hišo iz 18. stoletja, morda najdemonajožjo mestno ulico... Nastanitev na obronku planine znanega smučarskegasredišča v okolici Brasova z lepimi panoramskimi razgledi, neokrnjeno naravo insvežimi nočmi. Preostaneta nam še večerja in nočitev. (H, ZV)

4. danOkolica BRASOVA – SINAJA – BUKAREŠTA. Zajtrk. Zgodba Vlada Tepeša še ni končana,pravzaprav še sploh ni zaživela. Njegova zgodba zaživi šele z današnjim obiskomgraščine Bran, v kateri je urejen Drakulin muzej in v katerem so snemani številnifilmski kadri na temo grofa Drakule z velikimi vampirskimi zobmi in močnimkrvoločnim ugrizom. Pravijo da je bil tukaj leta 1462 zaprt Vlad Tepeš - GrofDrakula. Nedaleč stran se nahaja še manj znana graščina Pelisor, del kompleksagradu Peleš, letne rezidence nekdanje kraljeve družine iz 19. stoletja. Ob pogleduna razkošje in bogastvo se zavemo nekdanje moči, vplivnosti in razkošjanekdanjih romunskih vladarjev. Z grofi bo zaenkrat dovolj. Polni vtisovnadaljujemo do prestolnice Bukarešte, ki jo imenujejo tudi balkanski Pariz. Odzunaj si ogledamo opero, filharmonijo in ožje mestno središče. Medtem kostopate po mestnih ulicah pazite na odprte kanalizacijske jaške, marsikaterivodi v kompleks podzemne Bukarešte.Spodaj so doma presenetljive zgodbe in življenju nevarna srečanja. Spodaj jevse tisto, kar naj EU ne bi bila. Nastanitev v hotelu in nočitev. (H, Z)

5. danBUKAREŠTA – VELIKO TARNOVO. Zajtrk.Ogled druge največje stavbe na svetu - "Hiše ljudstva", bolj znanekot nekdanja palača romunskega diktatorja Chauchescuja. Razkošne dvorane,predsedniška sprejemnica, mogočno stopnišče... človek kar ne more verjeti, daje nekdanji predsednik porušil četrtino stare Bukarešte in na njenih temeljihzgradil to mogočno in dih jemajočo zgradbo. Po posebnem vodenem ogleduzapustimo prestolnico v smeri bolgarske meje, kjer prečkamo Donavo in s temdržavno mejo. Tradicionalna Romunija, nedotaknjeni ruralni predeli, mogočnasrednjeveška mesta Transilvanije, zgodbe o Drakuli, njeni cigančki, njene dihjemajoče stvaritve in togi nekdanji politični sistem so za nami. Pred namizaživijo prvi napisi v cirilici, pred nami se odpira novi svet najbolj revne innerazvite EU države Bolgarije, ki je pisala zgodovino Balkana in v kateri je islamna čelu osmanskih Turkov pustil velikansko sled. Začeli bomo v nekdanjikraljevi prestolnici Velikem Tarnovem, umeščenem visoko nad stenami. Sprehodskozi ljubko srednjeveško mestece, po starih, iz kamna tlakovanih obrtniškihulicah s staro arhitekturno zasnovo, nam odkrije blišč in lepoto tega kraja.Nastanitev v hotelu, večerja v tradicionalni restavraciji in nočitev. (H*,ZV)

6. danVELIKO TARNOVO – PRELAZ SHIPKA – KAZANLAK – PLOVDIV. Zajtrk. Po krajši jutranji vožnji prečkamo StaroPlanino – Balkan, točno tam kjer se je zgodila pomembna bitka med Rusi inOsmani. Tukaj se je Bolgarom utrla pot neodvisnosti. Visoko nad prelazom jepostavljen mavzolej padlim vojakom, zraven plapola bolgarska zastava. Spust nadrugo stran planine Balkan nas vodi v Kazanlak, osrčje najbolj dišeče"Doline vrtnic". Na tem območju so prebivali neustrašni Tračani, kiso obvladali obdelavo zlata in ki so svoje vladarje pokopavali v velikanskepodzemne grobnice, danes zaščitene od Unesca. Obiščemo eno od mnogih tračanskihgrobnic (vsaj 80 še ni odkritih) in spoznamo tračansko zgodovino in njihovnačin življenja. Po ogledu se odpeljemo do nekdanje prestolnice Bolgarije,najbolj slikovitega in najbolj modernega bolgarskega mesta, kakor tudi stareprestolnice cesarstva Filipa Makedonskega - Plovdiva. V hribovitem starempredelu se ponosno razkazujejo stare razkošne tipične meščanske vile v vsehmogočih odtenkih pastelnih barv, ena lepša od druge. Zaželimo si vsaj delčekživljenja preživeti tukaj v svetu pravljic, kjer je vse popolno lepo. Sledistreznitev, ko sestopamo v moderno mestno središče s cerkvijo sv. Konstantina,veliko osmansko mošejo in antično gledališče. Popoldanski utrip je tukajnajbolj prijeten, odišavljeni lepotci in uglajene lepotice so tukaj najboljštevilčni in po njih je mesto dobilo sodoben vzdevek mesto mladih. Ni naključjeda je mesto nominirano za evropsko prestolnico kulture leta 2019. Nastanitev vhotelu in nočitev. (H*, Z)

7. danPLOVDIV – RILA – SOFIA. Zajtrk. Pocelotedenskem potovanju smo si zaslužili še krajši izlet v naravo. Tokrat seodpravimo v nacionalni park Rila, kjer je zgrajen najlepši in najpomembnejšisrednjeveški samostan, znan po stenskih poslikavah in številnih ikonah svetih mož.Tukaj je deloval puščavnik Ivan Rilski, ki je prvotno živel v osami, vpreprostih jamah, preden so ga razglasili za svetega in zgradili mogočen dihjemajoči samostan. V samostanu še danes živijo v črne halje zamotani menihi zdolgimi črnimi bradami, sem so preneseni posmrtni ostanki Ivana Rilskega sčudodelno močjo in tukaj so relikvije mnogih svetnikov in krščanskih apostolov.Tukaj še vedno deluje samostanska pekarna, ste morda za kosilo (doplačilo) -kakšen domač jogurt in samostanski kruh? Počitek na avtobusu do prestolniceSofie, kjer si od zunaj ogledamo zanimivosti glavnega mesta: katedraloAleksandra Nevskega z znamenitimi ikonami, sv. Sofijo, Rusko cerkev, rotundo sv.Jurija, predsedniško palačo, spomenik ruskim vojakom, spomenik Vasilija Levskega,univerzo, gledališče in knjižnico. Nastanitev v hotelu in še zadnja nočitev. (H*, Z)

8. dan SOFIA – NIŠ – BEOGRAD – LJUBLJANA. Zajtrk. Poslovimo se od bolgarske prestolnice in že drvimo mimoNiša proti Beogradu in naprej proti Sloveniji. Postanek na poti za kosilo(doplačilo). Predviden prihod v Slovenijo v poznih večernih urah. Spet doma! (Z)

CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Skrivnostni Romunija in Bolgarija
od 498€
od 558€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb
30€
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb
55€
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
75€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično, dvojno kritje *
24.79€
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično *
16.5€
Doplačilo za enoposteljno sobo
126€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
20€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%


Cena(najmanj 40 udeležencev) vključuje: prevoz z udobnimturističnim avtobusom po programu, vse cestnine, mostnine in parkirnine, slovensko vodenje in lokalne vodnike kjer je potrebno,nočitve in prehrana po programu, vse zunanje oglede, ki so v programunavedeni, turistično pristojbino, pripravo in organizacijo potovanja.

Vstopninev ceno potovanja niso vštete in jih potnik poravna na kraju samem.Okvirni znesek vstopnin znaša skupaj cca. 28 EUR: Veselo pokopališče, gradBran, grad Pelisor v Sinaiji, Parlament v Bukarešti, Tračanske grobnice vKazanlaku.

Namestitve: 4 nočitev z zajtrkom v hotelih 3* lokalne kategorije in 3 nočitve zzajtrkom v hotelih 4* lokalne kategorije, 3 x polpenzion v hotelih, 1 večerja vlokalni restavraciji v kraju Veliko Tarnovo.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):