Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Fuerteventura KN Matas Bl 4*30.11. MUC  7xPOL659 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*20.10. MUC  7xPOL753 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI935 €
Madeira Suite Hotel 4*05.12. MUC  7xPOL481 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*29.09. MUC  7xPOL875 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Breezes Bel 4*29.09. VIE  7xAI997 €
Punta Cana Grand Palla 4+*04.12. MUC  7xAI1155 €
Heraklion (Kreta) Sissi Bay H 4*02.10. VIE  7xPOL395 €
Mallorca Hotel Bendi 4*19.10. VIE  5xPOL142 €
Maldivi The Barefoo 4*30.10. MUC  8xPOL1375 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL429 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.11. MUC  9xAI858 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*16.10. MUC  7xAI855 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1076 €
Rodos Blue Horizo 4*15.10. VIE  7xPOL381 €
Antalija Jadore Delu 5*04.12. VIE  5xAI267 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*15.10. MUC  7xPOL1164 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Skrivnostni neznani Iran (odhod 27.09.2019)

Zagotovljeni termini:
27.09.2019
Skrivnostni neznani Iran (odhod 27.09.2019)


Odhod
: 27.09.2019 | št. dni: 10 | aktualna cena: od 1290€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – TEHERAN. Zbor na ljubljanskem letališču, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Teheranu (v primeru odhoda iz bližnjega letališča bo organiziran avtobusni prevoz iz Ljubljane). (letalo)

2. dan TEHERAN – AHWAZ. Po pristanku prevoz do hotela. Prosto do odhoda na letališče in polet proti Ahwazu. Prevoz do hotela. Nočitev. (H, Z)

3. dan AHWAZ – SHUSTAR – SUSA – DEZFUL. Zajtrk. Srečanje s skupino in nadaljevanje poti v Shustar, kjer obiščemo mestne slapove in zgodovinske jezove čez reke, ki tečejo skozi mesto. Preseneti nas mezopotamsko vzdušje v raziskovanju mesteca. Pot nadaljujemo skozi nasade sladkornega trsa Haftepe do zigurata Choghzanbil (Unesco) iz 13. stol. pr. n. št.. Vožnjo nadaljujemo do Suse, ki je bila tretja prestolnica ahamenidskega cesarstva. Obiščemo palačo Apadana in občutimo sveto vzdušje pri grobu preroka Danijela. Še vožnja do Dezfula. Namestitev in nočitev. (H, Z, letalo)

4. dan DEZFUL – HORRAMABAD. Zajtrk. Zgodnji odhod. Vožnja po in zgodovinske dežele Elam do Pol Dokhtar, kjer se sprehodimo po čudoviti soteski, si privoščimo čaj in postanek. Vstopimo v gorovje Zagros in po panoramski cesti potujemo v Horramabad. Horramabad je prestolnica Lorestana, kjer živijo plemenski Lori in tudi sem le redko zanese nogo tujega popotnika. Lori govorijo svoj jezik in živijo na samosvoj način. Obiščemo etnografski muzej o Lorih v utrdbi Falak-o-Aflak in v skladu s časom zaživimo na mestni tržnici. Namestitev in nočitev. (H, Z)

5. dan HORRAMABAD – KERMANŠAH – PALANGAN. Zajtrk. Vožnja v Kermanšah, kjer obiščemo zanimive ahamenidske v skalo vklesane reliefe Takht-e-Bostan. Odpeljemo se med hribe v kurdsko deželo, kjer imamo prosto popoldne za raziskovanje idilične vasice, zaživimo s prebivalci pri dnevnih opravilih, sprehodimo se po bližnji okolici in uživamo v odmaknjenosti in idili življenja. Večerja in nočitev pri domačinih, kjer spoznamo njihovo kulinariko in življenje na najbližji način. (ZV, nočitev pri domačinih ali v šoli)

6. dan PALANGAN – SANADAJ – HAMADAN. Zajtrk. Slovo od domačinov in vožnja v Sanadaj, ki je glavno mesto iranske province Kordestan, samo po sebi muzej na prostem. Sprehodimo se do mestnega obzidja in v graščini Asef obiščemo zanimiv muzej o življenju Kurdov. Prosto za raziskovanje mesta in stik s prijaznimi domačini. Popoldne se odpeljemo po panoramski cesti čez hribe v Hamadan. Namestitev. Prost večer in nočitev. (H, Z)

7. dan HAMADAN – GAZVIN – ALAMUT. Zajtrk. Hamadan je nekdanja prestolnica perzijskega cesarstva. V mestu obiščemo nekoč najpomembnejše judovsko svetišče v Iranu grob Ester in Mordekaja, grob enega pomembnih filozofov ter znanstvenikov Ibn Sine (Avicenna). Popoldanska vožnja v Gazvin.  Presedemo v lokalna vozila in odrinemo proti Alamutu. Že pot je doživetje zase; zdaj se strmo vzpenja navzgor, že v naslednjem trenutku se spušča v dolino in v nov vzpon … Večerja. Nočitev v preprostem penzionu ali pri domačinih. (ZV, nočitev pri domačinih ali v šoli, lokalni prevoz)

8. dan ALAMUT – GAZVIN. Zajtrk. Sprehos skozi v vasico pod Alamutom, neosvojljivo trdnjavo iranskih Ismailcev, ki je od nekdaj buril duhove in navdihnil tudi pisatelja Bartola. Na sprehodu na grad se nam dogajajo vasice in enkratna narava. Uščipnemo se v lice – je to ista resničnost, ki jo živimo? Spust v dolino je poln panoramskih postankov morda obiščemo domače čebelarje, sprehodimo se med riževimi polji do slanih izvirov. Vrnitev v Gazvin in namestitev v hotel. Prost večer na prijetni lokalni tržnici in v središču mesta. Nočitev. (H, Z)

9. dan GAZVIN – TEHERAN. Zajtrk. Vožnja v Teheran. Obiščemo Muzej draguljev in čudovito palačo Golestan. Poleg je tržnica, kjer si privoščimo zadnje nakupe. Potem pa se odpeljemo do 435 m visokega stolpa Melal, s čudovitim pogledom na mesto, v njegovem sklopu pa je mnogo restavracij, trgovinic in druge zabave. Tu preživimo večer do odhoda na letališče. (Z, lokalni prevoz)

10. dan TEHERAN – LJUBLJANA. Polet preko vmesnega letališča do ljubljanskega letališča (v primeru prihoda na bližnje letališče bo organiziran avtobusni prevoz v Ljubljano). (letalo)

Skrivnostni neznani Iran je drugi del potovanja Veliko iransko doživetje 16 dni. Pred odločitvijo si oglejte krovno potovanje!CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Skrivnostni neznani Iran (odhod 27.09.2019)
od 1290 EUR
od 1290 EUR
Obvezna doplačila:
Iranski vizum
65 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
40 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
90 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
18.61 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: po potrebi avtobusni prevoz do/iz bližnjega letališča, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, notranji let Teheran-Ahwaz, nočitve in prehrana po spodnjem opisu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje (od 3.dne naprej) in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacijo potovanja. Vstopnine v ceno potovanja niso vključene, znašajo okoli 50 EUR in jih potnik poravna na kraju samem.

Namestitev in prehrana: 5 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, 2 nočitvi pri domačinih in/ali v vaški šoli s polpenzionom (Palangan, Alamut). VIZE: Slovenci potrebujemo iranski vizum. Dober mesec pred odhodom vas bomo pozvali, da nam pošljete izpolnjen obrazec v excellu (pošljemo mi), kopijo 2. in 3. strani potnega lista ter barvno fotografijo. Mesec pred odhodom pa boste prejeli nov dopis s prošnjo da predložite original potni list (v njem ne sme biti izraelskega žiga), fotografijo dimenzije 3,5×4,5cm in izpolnjen obrazec iranske ambasade (pošljemo mi).
Vizum bomo urejali na iranski ambasadi v Ljubljani, potne liste pa vam bomo vrnili na dan odhoda. V času urejanja vizuma (približno tri tedne pred odhodom pa do potovanja) ne boste imeli dostopa do potnega lista!ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč