Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Samos Mykali Bay 3*28.08. LJU  7xNZ461 €
Karpatos Seven Stars 3*30.08. LJU  7xNZ399 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*11.09. LJU  7xAI461 €
Santorini Fortuna-3zv 3*24.08. LJU  7xNZ399 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*24.08. LJU  7xAI599 €
Heraklion (Kreta) Fortuna-4zv 4*24.08. LJU  7xPOL599 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*27.08. LJU  7xPOL659 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*02.09. MUC  7xPOL788 €
Madeira Do Santo 4*10.12. MUC  7xPOL418 €
Fuerteventura Corralejo B 4*17.12. MUC  7xPOL468 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*24.09. VIE  7xAI902 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*22.09. MUC  7xPOL783 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Occidental 4*27.09. VIE  7xAI918 €
Punta Cana Grand Palla 4+*25.09. VIE  7xAI1109 €
Heraklion (Kreta) Mari Kristi 4*08.10. VIE  7xPOL339 €
Mallorca Iberostar C 4*21.09. VIE  17xAI158 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*05.09. MUC  7xPP1244 €
Gran Canaria Aparthotel 3*12.12. VIE  7xPOL442 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*16.10. MUC  7xAI955 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*02.12. MUC  9xAI932 €
Mauritius Klondike Ho 2+*30.11. MUC  7xPOL1093 €
Rodos Virginia Fa 4*15.10. VIE  7xPOL411 €
Antalija DIAMOND BEA 4*04.12. VIE  5xAI265 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI310 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Romunska nagajivščina

Zagotovljeni termini:
21.09.2019
Romunska nagajivščina


Odhod
: 21.09.2019 | št. dni: 9 | aktualna cena: od 558€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA – SATU MARE.
Odhod iz Ljubljane ob 03.00 uri. Postanek v Celju, Mariboru in Murski Soboti, kjer ob predhodni najavi pobiramo potnike. Mejo prečkamo v Dolgi vasi. Vožnja do Budimpešte. Sprehodimo se skozi mesto, kjer obiščemo glavne znamenitosti, kot so Štefanova cerkev z relikvijo sv. Štefana in parlament. Postanemo za kavo v eni izmed slaščičarn s stoletno tradicijo. Pot nadaljujemo proti romunski meji do prve večje naselbine Satu Mare. Zaznamo drugačnost, ki nas bo spremljala do konca potovanja. Nastanitev, večerja v hotelu in nočitev. (H, V)

2. dan SATU MARE – SAPINTA – BARSANA – VISEU DE SUS. Zajtrk. Vožnja do Sapinte, vasice v Karpatih, ki je daleč po svetu znana po od Unesca zaščitenem “veselem pokopališču”. Tik ob meji z Ukrajino se popeljemo po lokalnih cestah mimo ruralnih vasic, v katerih so živeli tesarji, mizarji in drugi obrtniki, ki so se ukvarjali s predelavo lesa. Njihovo delo je danes okronano z nekaj sto let starimi unikatnimi cerkvicami in samostani, ki so pod Unescovo zaščito. Eno takih obiščemo v vasici Barsana, v eni najbolj tradicionalnih pokrajin stare Romunije, Maramures. Tukaj popotnik dobi občutek, kot da so vsi civilizacijski dosežki prepovedani. Popoldne se lahko sprehodimo po čudoviti naravi. Vožnja do Viseu de Sus. Namestitev, večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan VISEU DE SUS – NP RODNA GORA ali NP MARAMURES – CLUJ NAPOCA. Zajtrk. Nekaj urni treking v narodnem parku Rodna Gora ali Maramures, preden se podamo do Cluj Napoce. Tu se je rodil ogrsko-hrvaški kralj Matija Korvin, zato je mesto pomembno za Hrvate in je pobrateno z mestom Zagreb. Obiščemo kraljevo rojstno hišo, si ogledamo njegov spomenik in se sprehodimo po aleji s kraljevim imenom. V popoldanskih urah se odpeljemo do prenočišča s posebnim vzdušjem na podeželju. Večerja ob spremljavi ciganske glasbe, nočitev. (H, ZV, večerja z madžarskih folklornim večerom)

4. dan CLUJ NAPOCA – rudnik soli TURDA – SIGHISOARE – okolica BRAŠOVA. Zajtrk. Krajša vožnja do  rudnika soli v Turdi, ki ga je Business Insider razglasil za najlepši podzemni kraj na svetu. Spustimo se do slanega jezera 120 metrov globoko ter v rudniku doživimo “solno terapijo”. Pot nadaljujemo do Sighisoare, rojstnega mesta legendarnega Vlada Tepeša – grofa Drakule. Ogledamo si spokojno mestece na gričevnati vzpetini v srednjeveški obleki. Popoldanska vožnja do najbolj obiskanega romunskega mesta Brašova in obisk njegovih lepot. Obiščemo staro mestno središče: Črno cerkev, citadelo, mestno hišo iz 18. stoletja, glavni trg, mestni bulevar, morda najdemo najožjo mestno ulico … Bi kdo pivo? Nastanitev v okolici Brašova. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan okolica BRAŠOVA – izlet v PELEŠ, kanjon SEDMIH LESTEV in BRAN. Zajtrk. Ta dan je na sporedu krožni izlet po okolici Brasova. Najprej obiščemo čudoviti neorenesančni grad v Peleš, z največjo umetniško zbirko v tem delu Evrope in veličastno gorsko kuliso v ozadju.  Pot nadaljujemo v kanjon Sedmih lestev, ki obiskovalcu vzame dih. Sledi še popoldanski ogled srednjeveškega gradu Bran, ki je po legendi povezan z grofom Drakulo in je zaščiten kot spomenik državnega pomena. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H, ZV)                                                                   

6. dan okolica BRAŠOVA – blatni vulkan BERCA – BUKAREŠTA. Zgodnji zajtrk. Vožnja do geološkega in botaničnega rezervata Berca, kjer si bomo ogledali naravno čudo – blatne vulkane. Sledi vožnja do prestolnice Bukarešte, ki jo imenujejo tudi Pariz na Balkanu. Ogledamo si »Hišo ljudstva«, drugo največjo upravno stavbo na svetu in palačo nekdanjega romunskega diktatorja Chauchescuja. Od zunaj si ogledamo še opero, filharmonijo in ožje mestno središče. Pazite na odprte kanalizacijske jaške, ki lahko peljejo v podzemni “labirint” mesta. Sledi nepozabna skupna večerja. Nastanitev v hotelu in nočitev. (H, Z, večerja v pubu s posebnim vzdušjem)

7. dan BUKAREŠTA – samostan HOREZU – SIBIU. Zajtrk. Vožnja po dolini reke Olt. Postanek in ogled čudovitega samostana Horezu in keramične delavnice. V skladu s časom si ogledamo tudi bližnje utrjene dvorce v Maldaresti, ki so služili kot bivališča in so obramba pred napadi Otomanov. Dan končujemo na podeželju ob severnem vznožju Karpatov, ob tradicionalni večerji in vožnji s kočijo po cigansko. Nastanitev na kmetiji (okolica Sibiua) in nočitev. (Z, vožnja s cigansko kočijo, večerja in nočitev na kmetiji)

8. dan SIBIU – ALBA IULIA – HUNEDOARA – TEMIŠVAR. Zajtrk. Jutranji ogled mestnega središča Sibiua; sprehodimo se čez veliki trg in si ogledamo stolp sveta in most laži. Po jutranji kavi sledi vožnja do zvezdastega srednjeveškega mesta Alba Iulia. Privoščimo si sprehod skozi mesto s citadelo, knežjo palačo, Batthyaneumsko knjižnico in pravoslavno katedralo Združitve. Pot nadaljujemo do pravljičnega gradu Hunedouara, ki je bil tudi domovanje Matije Korvina, našega »kralja Matjaža«. Popoldanska vožnja proti Temišvaru. Prihod v hotel, večerja. Namestitev in nočitev. (H, ZV)

9. dan TEMIŠVAR – SEGEDIN – LJUBLJANA. Zajtrk. Celodnevna vožnja čez Madžarsko do Ljubljane s postankom in samostojnim ogledom v Segedinu. Pot mimo Budimpešte, Murske Sobote, Maribora in Celja s prihodom v Ljubljano v večernih urah. (Z)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Romunska nagajivščina
od 558 EUR
od 630 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb
30 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
90 EUR
Doplačila po želji:
Prostovoljni prispevek za cigansko glasbo (3.dan)
5 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
20 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
150 EUR
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično *
16.5 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine, mostnine in parkirnine, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer je potrebno, vse nastanitve in obroke po programu, vožnjo s kočijo po vasi Sibiu, vse zunanje oglede, ki so v programu navedeni, turistično pristojbino ter pripravo in organizacijo programa.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik poravna na kraju samem. Okvirni znesek vstopnin znaša skupaj cca. 40 EUR: Veselo pokopališče, rudnik soli Turda, grad Peles v Sinaiji, grad Bran, blatni vulkani v Berci, parlament v Bukarešti, grad Hunedoara.

Namestitve: 6x nočitev v hotelu 3*, 1x spanje v lokalnem penzionu, 1x spanje na kmetiji v zasebnih sobah s TWC, 5x večerja v hotelu, 1x večerja z madžarskim folklornim šovom, 1x večerja v pubu s posebnim vzdušjem in 1x večerja na kmetiji.

Doplačila po želji (na osebo): – vožnja s čolnom po rudniku soli v Turdi cca. 5 EUR/čoln.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč