Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Samos Andromeda 3*22.08. LJU  7xNZ519 €
Kos Cleopatra K 3*01.08. LJU  7xNZ579 €
Rodos Fortuna-3zv 3*07.09. LJU  7xAI559 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*14.08. LJU  7xPOL689 €
Kefalonija IONIAN SEA 4*22.07. LJU  7xAI698 €
Krf GOLDEN SAND 3*24.07. LJU  7xAI598 €
Zakintos Bella Dimit 3*27.08. LJU  7xNZ539 €
Lefkas-Preveza TESORO 3+*09.09. LJU  7xNZ569 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*29.08. LJU  7xAI689 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Kos Pyli Bay 3*22.08. LJU  7xPOL599 €
Costa Brava (Girona)ALEGRIA MAR 4*16.08. LJU  7xPP699 €
Puerto Plata Grand Oasis 4+*18.10. MUC  7xAI741 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*24.09. MUC  7xPP757 €
Fuerteventura Corralejo B 4*04.12. MUC  7xPOL479 €
Madeira Monte Mar P 4*04.12. MUC  7xPOL461 €
Dubaj (Emirati) AL HAMRA VI 5*28.08. MUC  7xPOL684 €
Phuket (Tajska) Phuket Orch 4*04.09. MUC  7xPOL756 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*30.11. VIE  7xAI382 €
Varadero Club Villa 4*05.09. MUC  7xAI784 €
Punta Cana Grand Palla 5*14.09. MUC  7xAI1159 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*10.10. VIE  7xPOL395 €
Mallorca Hotel Canya 4*17.10. VIE  5xPOL307 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*24.09. MUC  7xPP1211 €
Gran Canaria IFA BUENAVE 3*01.12. SZG  7xPOL526 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Romunska nagajivščina (odhod 28.07.2018)

Zagotovljeni termini:
28.07.2018

Romunska nagajivščina (odhod 28.07.2018)


Odhod
: 28.07.2018 | št. dni: 9 | aktualna cena: od 528€

Romunska nagajivščina (odhod 28.07.2018)

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – BUDIMPEŠTA – SATU MARE.
Odhod iz Ljubljane ob 03.00 uri. Postanek v Celju, Mariboru in MurskiSoboti, kjer ob predhodni najavi pobiramopotnike. Mejo prečkamo v Dolgi vasi. Vožnja do Budimpešte. Sprehodimo se skozi mesto,kjer obiščemo glavne znamenitosti, kot so Štefanova cerkev z relikvijo sv.Štefana in parlament. Postanemo za kavo v eni izmed slaščičarn s stoletnotradicijo. Pot nadaljujemo proti romunski meji do prve večje naselbine SatuMare. Zaznamo drugačnost, ki nas bo spremljala do konca potovanja. Nastanitev,večerja v hotelu in nočitev. (H, V)

2. dan SATU MARE – SAPINTA – BARSANA – VISEU DE SUS. Zajtrk. Vožnja do Sapinte, vasice v Karpatih, ki je daleč po svetuznana po od Unesca zaščitenem "veselem pokopališču". Tik ob meji zUkrajino se popeljemo po lokalnih cestah mimo ruralnih vasic, v katerih soživeli tesarji, mizarji in drugi obrtniki, ki so se ukvarjali s predelavo lesa.Njihovo delo je danes okronano z nekaj sto let starimi unikatnimi cerkvicami insamostani, ki so pod Unescovo zaščito. Eno takih obiščemo v vasici Barsana, veni najbolj tradicionalnih pokrajin stare Romunije, Maramures. Tukaj popotnikdobi občutek, kot da so vsi civilizacijski dosežki prepovedani. Popoldne selahko sprehodimo po čudoviti naravi ali se (za doplačilo) popeljemo s parnimvlakom. Vožnja do Viseu de Sus. Namestitev, večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan VISEU DE SUS – NP RODNA GORA ali NP MARAMURES – CLUJ NAPOCA. Zajtrk. Nekaj urnitreking v narodnem parku Rodna Gora ali Maramures, preden se podamo do ClujNapoce. Tu se je rodil ogrsko-hrvaški kralj Matija Korvin, zato je mestopomembno za Hrvate in je pobrateno z mestom Zagreb. Obiščemo kraljevo rojstnohišo, si ogledamo njegov spomenik in se sprehodimo po aleji s kraljevim imenom.V popoldanskih urah se odpeljemo do prenočišča s posebnim vzdušjem na podeželju.Večerja ob spremljavi ciganske glasbe, nočitev. (H, ZV, večerja z madžarskihfolklornim večerom)

4. dan CLUJ NAPOCA – rudnik soli TURDA – SIGHISOARE – okolica BRAŠOVA. Zajtrk. Krajša vožnjado rudnika soli v Turdi, ki ga jeBusiness Insider razglasil za najlepši podzemni kraj na svetu. Spustimo se doslanega jezera 120 metrov globoko ter v rudniku doživimo "solnoterapijo". Pot nadaljujemo do Sighisoare, rojstnega mesta legendarnegaVlada Tepeša - grofa Drakule. Ogledamo si spokojno mestece na gričevnativzpetini v srednjeveški obleki. Popoldanska vožnja do najbolj obiskanegaromunskega mesta Brašova in obisk njegovih lepot. Obiščemo staro mestnosredišče: Črno cerkev, citadelo, mestno hišo iz 18. stoletja, glavni trg,mestni bulevar, morda najdemo najožjo mestno ulico… Bi kdo pivo? Nastanitev vokolici Brašova. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan okolicaBRAŠOVA – izlet v BRAN – kanjon SEDMIH LESTEV in PELEŠ. Zajtrk. Ta dan je na sporedu krožni izlet po okolici Brasova. Najprejobiščemo čudovit srednjeveški grad v Branu, ki je po legendi povezan z grofomDrakulo in je zaščiten kot spomenik državnega pomena. Pot nadaljujemo v kanjonSedmih lestev, ki obiskovalcu vzame dih. Sledi še popoldanski ogled neo renesančnegagradu Peleš, z največjo umetniško zbirko v tem delu Evrope in veličastno gorskokuliso v ozadju. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan okolica BRAŠOVA – blatni vulkanBERCA – BUKAREŠTA. Zgodnji zajtrk. Vožnja do geološkega in botaničnega rezervata Berca,kjer si bomo ogledali naravno čudo - blatne vulkane. Sledi vožnja doprestolnice Bukarešte, ki jo imenujejotudi Pariz na Balkanu. Ogledamo si "Hišo ljudstva", drugo največjo upravnostavbo na svetu in palačo nekdanjega romunskega diktatorja Chauchescuja. Od zunaj si ogledamo še opero,filharmonijo in ožje mestno središče. Pazite na odprte kanalizacijske jaške, kilahko peljejo v podzemni "labirint" mesta. Sledi nepozabna skupnavečerja. Nastanitev v hotelu in nočitev. (H, Z, večerja v pubu s posebnim vzdušjem)

7. dan BUKAREŠTA – CURTEA DE ARGES – samostanHOREZU – SIBIU. Zajtrk. Vožnja vsmeri proti prelazu Transfagarašan v Curtea de Arges in sprehod po 1456 stopnicahdo ostankov gradu Poenari, kjer naj bi prav zares bival Vlad Tepeš – GrofDrakula. Pot nadaljujemo po dolini reke Olt. Ob poti še en postanek in ogledčudovitega samostana Horezu in keramične delavnice. Dan končujemo na podeželjuob severnem vznožju Karpatov, ob tradicionalni večerji in vožnji s kočijo pocigansko. Nastanitev na kmetiji(okolica Sibiua) in nočitev. (Z, vožnja s cigansko kočijo, večerja innočitev na kmetiji)

8. dan SIBIU – ALBA IULIA – HUNEDOARA – TEMIŠVAR. Zajtrk. Jutranji ogled mestnega središča Sibiua; sprehodimo se čezveliki trg in si ogledamo stolp sveta in most laži. Po jutranji kavi sledivožnja do zvezdastega srednjeveškega mesta Alba Iulia. Privoščimo si sprehodskozi mesto s citadelo, knežjo palačo, Batthyaneumsko knjižnico in pravoslavnokatedralo Združitve. Pot nadaljujemo do pravljičnega gradu Hunedouara, ki jebil tudi domovanje Matije Korvina, našega "kralja Matjaža". Popoldanska vožnjaproti Temišvaru. Prihod v hotel, večerja. Namestitev in nočitev. (H*, ZV)

9. dan TEMIŠVAR – SEGEDIN – LJUBLJANA. Zajtrk. Celodnevna vožnja čez Madžarsko do Ljubljane s postankom insamostojnim ogledom v Segedinu. Pot mimo Budimpešte, Murske Sobote, Maribora inCelja s prihodom v Ljubljano v večernih urah. (Z)

CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Romunska nagajivščina (odhod 28.07.2018)
od 528€
od 630€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb
135€
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
60€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično, dvojno kritje *
24.79€
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično *
16.5€
Doplačilo za enoposteljno sobo
135€
Prostovoljni prispevek za cigansko glasbo (3.dan)
5€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
20€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
10%


Cena (najmanj 40udeležencev) vključuje: prevoz sturističnim avtobusom po programu, vse cestnine, mostnine in parkirnine, slovensko vodenje inlokalne vodnike, kjer je potrebno, vse nastanitve in obroke po programu, vožnjo s kočijo po vasi Sibiu, vse zunanje oglede, ki so v programunavedeni, turistično pristojbino ter pripravo in organizacijo programa.

Vstopninev ceno potovanja niso vštete in jih potnik poravna na kraju samem. Okvirni znesek vstopnin znašaskupaj cca. 38 EUR: Veselo pokopališče, rudnik soli Turda, grad Pelesv Sinaiji, grad Bran, blatni vulkani v Berci, parlament v Bukarešti, gradHunedoara.

Namestitve: 5x nočitev v hotelu 3*, 1x nočitev v hotelu 4*, 1x spanje v lokalnempenzionu, 1x spanje na kmetiji v zasebnih sobah s TWC, 4x večerja v hotelu, 1xvečerja z madžarskim folklornim šovom, 1x večerja v pubu s posebnim vzdušjem in1x večerja na kmetiji.

Doplačila po želji (na osebo):
- vožnja s čolnom po rudniku soli v Turdi cca.5 EUR/čoln.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):