Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija CENGER BEAC 5*21.10. LJU  7xAI398 €
Hurghada Grand Seas 4*01.12. LJU  7xAI329 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*27.10. LJU  7xAI898 €
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*20.10. LJU  7xPOL539 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*31.03. MUC  7xPOL814 €
Puerto Plata Grand Parad 4*30.11. SZG  7xAI764 €
Madeira Baia Brava 4*24.01. MUC  7xPOL437 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*17.01. MUC  7xPOL427 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*07.04. VIE  8xPOL905 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*14.12. VIE  7xAI382 €
Varadero Breezes Bel 4*29.10. MUC  7xAI960 €
Punta Cana Hotel Grand 5*30.10. MUC  7xAI1046 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*05.04. VIE  9xPOL593 €
Mallorca Metropolita 4*08.03. VIE  5xPOL248 €
Maldivi Sun Island 4+*05.12. MUC  8xPOL1321 €
Gran Canaria Astoria 3*24.11. VIE  5xPOL465 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*03.12. MUC  7xAI1021 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*03.04. MUC  9xPP921 €
Mauritius Seaview Cal 4*06.03. MUC  8xPOL1236 €
Rodos ELEKTRA PAL 5*20.10. VIE  7xPOL1137 €
Antalija Crystal De 5*07.12. VIE  5xAI284 €
Hurghada Grand Resor 5*10.01. VIE  7xAI330 €
Zanzibar Ocean Parad 4*29.11. VIE  8xPOL1003 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje Veličastna Kitajska: čudoviti Guilin,mogočni zid - 14 dni

Zagotovljeni termini:
20.10.2018

Potovanje Veličastna Kitajska: čudoviti Guilin,mogočni zid - 14 dni

  • odhod: 20.10.2018 | št. dni: 14 | cena: od 2.599,00€ | zagotovljeno
  • odhod: 17.02.2019 | št. dni: 14 | cena: od 2.599,00€
  • odhod: 24.03.2019 | št. dni: 14 | cena: od 2.599,00€
  • odhod: 20.04.2019 | št. dni: 14 | cena: od 2.599,00€

Na vzhod po Kitajski. Potovanje velikih razsežnosti -Kitajska. Mondenost Pekinga in Šanghaja, kulinarična razvajanja - pekinška račka in dumpling banket. Neminljiva pokrajina stožcev v Guilinu in mogočnost kitajskega zidu, ko si narava in človek zmagoslavno sežeta v roko. Potrebni ste samo še vi na tem odličnem potovanju! Kitajska je velika in nenavadna dežela, podcelina, na kateri živi več kot milijarda ljudi, dežela, ki je po naravni in kulturni raznolikosti edinstvena: na vzhodu jo oblikuje 14.000 km dolga morska obala, na zahodu in jugu pa jo obrobljajo mogočna gorovja prostrane stepe in visoke planote. Tako kot pokrajina je fascinantna tudi zgodovina. Tradicijo kitajskega cesarstva, ki se je začelo leta 221 pr. n. š. s prvim cesarjem Quin Shi Huangdijem in se je obdržalo skozi 25 dinastij, so občasno pretrgali samo padci vladarskih hiš in odcepitve posameznih območij, vendar se je cesarstvo na koncu vendarle vedno kot feniks dvignilo iz pepela.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - PEKING
Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika dve uri pred poletom. Prijava in polet letala s postankom proti Aziji. Obrok na letalu.

2. dan: PEKING
Pristanek na pekinškem letališču. Po ureditvi mejnih formalnosti si bomo ogledali največji trg na svetu - Trg nebeškega miru - Maove kreacije v središču Pekinga, kjer je med kulturno revolucijo prisostvoval paradam. Trg obdajajo številne zgradbe socrealističnega stila, ki poudarjajo njegovo grandioznost in veličastnost: Maov mavzolej, Velika dvorana ljudstva, Spomenik ljudskim herojem. Sledi ogled »Prepovedanega« mesta, ki je bilo 500 let zaprto za navadne smrtnike in je največji in najbolje ohranjeni kompleks starodavnih poslopij na Kitajskem. Ogromno razsežnost cesarske palače izražajo tudi naslednje številke: velikost 720.000 m², 800 poslopij, 9000 soban. Večerja v nacionalni restavraciji s pokušino največje kitajske specialitete pekinške račke. Prevoz v hotel, nočitev.

3. dan: PEKING - VELIKI ZID - PEKING
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali približno 80 km proti severu, kjer nas bo ustavil »Mogočni zid«, katerega mogočna silhueta se razteza po razgibanih pokrajinah v dolžini 6800 km vse do puščave Gobi. Ogledali si bomo ta čudež obrambne arhitekture, ki je varoval Kitajsko (oziroma cesarstva na tem ozemlju) pred vpadi sovražnih vojsk 2800 let. Zid pa ni imel samo obrambne naloge, ampak je bil tudi transportna in signalna povezava med oddaljenimi mesti cesarstva. Kosilo v restavraciji. Še postanek za ogled grobnic dinastije Ming ter sprehod po »Duhovni poti«. Povratek v Peking. Obisk delavnice za izdelavo vaz po postopku »cloissone« in medicinskega centra, kjer se bomo seznanili s tradicionalno kitajsko medicino. Kitajski zdravniki vam bodo postavili diagnozo na tradicionalen način brez sodobnih medicinskih aparatur. Nakup tradicionalnih kitajskih zdravil po vaši želji. Nočitev.

4. dan: PEKING - LUOYANG
Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled Nebeškega templja, katerega čudovita arhitektura iz časov dinastije Ming predstavlja simbol Pekinga. Tempelj leži v parku, velikem 267 hektarjev in je bil sveti kraj, kjer je cesar opravljal najpomembnejše daritve pred zimskim solsticijem. Videli bomo znameniti Okrogli oltar, Zid odmevov, Molitveno dvorano. Po ogledu prevoz na železniško postajo in vožnja s hitrim vlakom do Luoyanga. Ob prihodu ogled slovitih votlin Longmen. Občudovali bomo enega najodličnejših primerkov kitajske budistične umetnosti. Navduševalo nas bo tisoče kipov in kipcev Bude vklesanih v klifni apnenec. Večerja v restavraciji, prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

5. dan: LUOYANG - XIAN
Zajtrku bo sledil ogled Šaolinskega templja in seznanitev s to vejo duhovnega koncepta, telesnih vaj in borilnih veščin. Po ogledih vožnja s hitrim vlakom v Xian. Večerja, namestitev, nočitev.

6. dan: XIAN
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled starega mesta Xian znotraj veličastnega obzidja, kateremu poseben pečat dajejo muslimanski bazar, stolp zvonika in stolp bobnov. Zgodovinski center mesta ima še idilično ohranjeno arhitekturo in urbanistično zasnovo ter prometno ureditev. Sprehodili se bomo tudi po mogočnem mestnem obzidju, ki meri v obsegu kar 14 km in preverili njegovo čvrstost ter opažali razliko med starim notranjim in novim zunanjim delom mesta. Še postanek za obisk budističnega templja Pagode divje gosi, enega redkih poslopij iz obdobja dinastije Tang. Pozno kosilo v restavraciji, ki bo obsegalo lokalne specialitete: »dumpling« oz. cmočke, polnjene z raznovrstnimi nadeve ter »hotpot« - mongolski lonec. Nočitev.

7. dan: XIAN - GUILIN
Zajtrk. Odpeljali se bomo do približno 30 km oddaljene grobnice kitajskega cesarja Qin Shi Huangdija, ki so jo leta 1974 pri kopanju vodnjaka odkrili bližnji kmetje. 7 m pod površino zemlje so med arheološkim izkopavanjem odkrili celo armado glinenih kipov vojščakov in konj, ki so bili pokopani v sklopu grobnice cesarja, da bi ga čuvali v njegovem posmrtnem življenju. Poleg številčnosti pa je izjemnost kipov v njihovi individualni upodobitvi, saj vsak kip upodablja drugega človeka. Kosilo v restavraciji. Prevoz na letališče in polet v Guilin. Namestitev v hotelu, nočitev.

8. dan: GUILIN - reka LI - GUILIN
Zajtrk. Transfer v pristanišče ob reki Li in vkrcanje na ladjo, s katero bomo pluli cca 80 km do mesteca Yangsou. Reka Li mirno teče po neverjetno lepi pokrajini - s stožčastimi hribi, bambusovimi gozdovi, vasicami - kjer za vsakim zavojem pričaka opazovalca drugačen prizor: vodni bivoli na poljih, kmetje, ki obdelujejo riž na poljih, šolarji, ribiči, ki plujejo na bambusovih splavih in lovijo s pomočjo dresiranih kormoranov… Kosilo na ladji. Ladja bo pristala v mestecu Yangsou, kjer se bomo sprehodili po tržnici. Povratek z avtobusom v naš hotel v Guilinu. Nočitev.

9. dan: GUILIN - HANGZHOU
Po zajtrku obisk 213 m visokega hriba Fu, ki se samostojno dviga na levem bregu reke Li in od koder je čudovit razgled po mestu. Na južnem pobočju je votlina z romantičnim imenom »Vrnjeni biser«, na koncu katere je vklesanih v skalo več kot 200 podob Bude. Prevoz na letališče in polet v Hangzhou. Po pristanku ogled Pagode šestih harmonij ter plantaže Zelenega čaja. Prijazni domačini nam bodo prikazali pravi način priprave čaja. Večerja, namestitev v hotelu, nočitev.

10. dan: HANGZHOU - SOUZHOU
Zajtrk. Sledi sprehod po parkih ob Zahodnem jezeru, kjer se nahaja nekaj zelo starih bonsajev. Vožnja z ladjico po Zahodnem jezeru in obisk starega dela mesta. Popoldanska vožnja do mesteca Suzhou, imenovanega tudi Vzhodne Benetke. Večerja, namestitev, nočitev.

11. dan: SOUZHOU - TONGLI - SHANGHAI
Po zajtrku ogled Souzhou-ja, mesta, ki je najbolj znano po izdelavi dragocene svile ter čudovitih vrtovih in kanalih. Njegova zgodovina sega 2500 let nazaj in je eno najstarejših mest v porečju reke Yangzi. V 14. stoletju je bilo vodilno kitajsko mesto v izdelavi svile, zato je pritegnilo tudi mnogo odličnikov, učenjakov in umetnikov , ki so si ustvarili imenitna domovanja s čudovitimi vrtovi, katerih ključni elementi so skale, kamenje, pesek in voda z malo rastlinami. Popeljali se bomo po Cesarskem kanalu in si ogledali Park ribiških mojstrov, kjer nas bo pot vodila skozi množico paviljonov in čez most Marka Pola. Postanek v tovarni za predelavo svile. Ogled postopka predelave in barvanja svile. Vrhunec dneva pa bo predstavljal ogled idilične vasice Tongli, vasice pod Unescovo zaščito, kjer nas skrb za ohranjanje tradicije domačinov popelje daleč nazaj v preteklost. Vožnja do Shanghaija. Večerja, namestitev, nočitev.

12. dan: SHANGHAI
Zajtrk. Celodnevni ogled mesta ob ustju reke Yangzi, ki je pridobilo svoj sloves v sredini 18. stoletja, ko so ga zavzeli Britanci, sledili so jim Francozi in Japonci, ter ustanovili avtonomno naselbino, ki je bila izvzeta iz kitajske zakonodaje. Danes je to hitro se razvijajoče velemesto z več kot 18 milijonov prebivalcev. Pot nas bo vodila do starega mestnega jedra s čudovito ohranjenimi vrtovi Yu iz leta 1559 in Templja Žadovega Bude. Obisk ene od znamenitih čajnic, nato pa nadaljevanje poti do mestnega predela Bund - starega poslovnega središča, katerega arhitektonska podoba priča, da so ga postavili evropski in drugi trgovci za svoje poslovanje. Nadaljujemo v »francosko« četrt in na ulico Nanjing - paradiž za nakupovanje. Pozno kosilo/večerja. Nočitev.

13. dan: SHANGHAI - EVROPA
Zajtrk. Prost dan za individualne oglede in nakupe. Ob določeni uri prevoz do središča mesta in prestop na najhitrejši kitajski vlak, ki na določenih odsekih doseže več kot 400 km na uro. Prijava na polet. Polet proti Evropi.

14. dan: - LJUBLJANA
Nadaljevanje poleta s postankom proti Ljubljani. Obrok na letalu.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Peking, Xian-Guilin, Guilin-Hangzhou, Shanghai-Ljubljana v ekonomskem razredu, vse transferje po Kitajski, vožnja s hitrim vlakom Peking-Luoyang in Luoyang-Xian, nočitve z zajtrkom v hotelih 3-4*, kosila/večerje v nacionalnih restavracijah, ogledi po programu z vstopninami, vožnja z ladjo po reki Li, večerja s pokušino pekinške račke, posebna-dumpling večerja v Xianu, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, vodenje potovanja v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 10-14 potnikov = 100€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 375€

  • Vizum in urejanje = 75€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popust


Minimalno število potnikov za izvedbo je 10. Napitnine niso vključene v ceno in jih izročite na poti vodniku v znesku 50 € po osebi.

Cepljenje:
Cepljenja niso obvezna. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:
Je potreben.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):