Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Heraklion (Kreta) St. Constan 5*21.09. LJU  7xAI659 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI985 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*14.12. MUC  7xPOL454 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*21.10. MUC  7xPOL758 €
Madeira Do Santo 4*05.12. MUC  7xPOL471 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*25.09. MUC  7xPOL788 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Hotetur Pal 4*27.09. MUC  7xAI894 €
Punta Cana Grand Palla 4+*09.12. VIE  7xAI1170 €
Heraklion (Kreta) Diogenis Bl 4*15.10. VIE  7xPOL362 €
Mallorca Hotel Bendi 4*23.10. VIE  6xPOL209 €
Maldivi Summer Isla 3*26.02. MUC  8xPOL1357 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL431 €
Cancun (Mehika) Marina Reso 4*14.10. MUC  7xAI883 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*25.11. VIE  9xAI934 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1114 €
Rodos Agla 4*15.10. VIE  7xPOL382 €
Antalija Aska Just 5*04.12. VIE  5xAI270 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI290 €
Zanzibar Sandies Nep 4+*22.10. MUC  8xAI1840 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje v Ugando, pristne safari dogodivščine - 15 dni


Potovanje v Ugando, pristne safari dogodivščine - 15 dni

  • odhod: 19.10.2019 | št. dni: 15 | cena: od 3.185,00€

V Afriko na safari in treking. Potovanje po Ugandi je sapo jemajoče. Uganda vabi in hkrati opozarja na ogroženost svojih goril in skrbnost ter odgovornost vsakega obiskovalca. Nacionalni parki in rezervati so sicer mnogi in dobro organzirani ter varovani, a potovalna doživetja moramo ohraniti tudi za zanamce, zato potujmo odgovorno.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - ENTEBBE
Zbirno mesto v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališču. Obroki na letalu.

2. dan: ENTEBBE - NARODNI PARK LAKE MBURO
Po pristanku in ureditvi mejnih formalnosti se bomo odpravili na jug države proti narodnem parku Lake Mburo. Ustavili se bomo na ekvatorju, kjer bomo imeli priložnost hkrati stati na dveh hemisferah, severni in južni ter si bomo ob majhni maketi lahko ogledali eksperiment kroženja zemlje. Prihod v narodni park, namestitev. Krajši počitek. V popoldanskem času vožnja po jezeru, kjer bomo opazovali različne živali kot so povodni konji, krokodili ter razne vrste ptic. Nočitev.

3. dan: NARODNI PARK LAKE MBURO - KABALE
Po zajtrku se bomo odpravili na sprehod po parku. Živalim se bomo lahko približali na nekaj metrov. Občudovali bomo lahko zebre, impale, bivole, zamorske mačke, olivne pavijane...Pot bomo nadaljevali še bolj proti jugu, proti jezeru Bunyonyi s krajšim postankom v mestu Kabale, kjer si bomo ogledali Etnografski muzej v kulturnem centru Igongo in spoznali način življenja v kraljestvu Ankole ter načine čaščenja in celotno zgodovino regije daleč v preteklost. Namestitev in nočitev ob jezeru Bunyonyi.

4. dan: LAKE BUNYONYI
Bunyonyi v prevodu pomeni "mesto malic ptic" in že samo ime pove, da jih je v okolici jezera res mnogo. Po zajtrku se bomo z lesenimi evkaliptusovimi drevaki odpeljali na drugo stran do vasice Kyevu, kjer si bomo ogledali pisano lokalno tržnico ter uživali v folklorni predstavi. Možnost plavanja v jezeru. Nočitev.

5. dan: LAKE BUNYONYI - NARODNI PARK BWINDI
Po zajtrku se bomo odpravili na vožnjo do narodnega parka Bwindi. Na poti bomo lahko opazovali opice, gozdne slone, leoparde in številne druge živali. Park je poseben zaradi gorskih goril. V parku jih živi okoli 350, kar predstavlja več kot polovico celotne svetovne populacije in je glavna turistična destinacija v Ugandi. Namestitev, večerja in nočitev.

6. dan: NARODNI PARK BWINDI
V zgodnjih jutranjih urah se bomo v družbi čuvaja odpravili iskat gorile. Teren je strm in razgiban , zato lahko hoja traja več ur. Vendar srečanje z gorilami odtehta ves napor. Neverjetno je od blizu opazovati te velike živali, saj se nehote bojimo njihovega napada. Vendar ti nežni velikani napadejo le če so ogroženi. Včasih le radi dražijo obiskovalce tako da skačejo in se udarjajo po prsnem košu. Spomin, ki ostane za vedno. Kosilo in prosto popoldne. Večerja in nočitev.

7. dan: NARODNI PARK BWINDI - ISHASA - NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH
Po zajtrku se bomo odpeljali do narodnega parka Queen Elizabeth, ki velja za najbolj slikovit rezervat v Ugandi, na področju katerega se nahaja široka paleta živalstva. Tako na primer tukaj živi več kot 550 različnih vrst ptic. Pot nas bo vodila skozi področje Ishaska, kjer se pokrajina precej razlikuje od ostalih v drugih delih parka in je habitat mednarodno priznanih drevesnih levov, ki so velika posebnost in jih lahko vidimo le še v Tanzaniji. Namestitev, nočitev.

8. dan: NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH
Po zajtrku se bomo podali na jutranji safari ki ga bomo pričeli na planoti Kayenyi. Na vožnji bomo lahko opazovali bivole, antilope, hijene, leoparde… Vrnitev v lodž. Popoldan bomo uživali v edinstvenem križarjenju po kanalu Kazinga do jezera Edward. Izlet poteka skozi področje, kjer je največja koncentracija povodnih konjev in drugih živali, ki prihajajo piti vodo. Križarjenje po kanalu ponuja odlično priložnost za fotografiranje... Zvečer pa se bomo podali še na večerni safari. Nočitev.

9. dan: NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH - NARODNI PARK KIBALE
Po zajtrku in dopoldanskem safariju bomo nadaljevali pot proti narodnemu parku Kibale. Ob poti nas bo spremljala najvišja afriška gorska veriga - gorovje Rwenzori. Ustavili se bomo v simpatičnem mestu Fort Portal. ki leži na vznožju Rwenzori gorovja, kar daje mestu nekoliko očarljivejšo zeleno podobo. Večerni prihod v Narodni park Kibale, namestitev, nočitev.

10. dan: NARODNI PARK KIBALE
Zajtrk. Gozd Kibale je velik del zaščitenega deževnega gozda, v katerem živi 13 vrst primatov, to so med drugim tudi šimpanzi in rdečerepe opice. Glavna atrakcija v gozdu Kibale je opazovanje naravnega okolja šimpanzov, teh prekrasnih opic, ki so s človekom tesneje povezane kot s katerim koli drugim živim bitjem. Dopoldne bomo preživeli v družbi s primati. Popoldan možnost samostojnega sprehoda po parku. Nočitev.

11. dan: NARODNI PARK KIBALE - NARODNI PARK MURCHISON FALLS
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili proti severu, narodnemu parku Murchison Falls, ki je eden najboljših safari parkov za ogledovanje divjadi in opazovanje ptic v Ugandi. Park je eden od lepših destinacij za opazovanje primatov, zlasti šimpanzov. Nacionalni park Murchison Falls leži na severnem koncu doline Albertine in je eno izmed najstarejših varovanih območji v Ugandi. Po prihodu v park si bomo ogledali največje slapove na reki Nil in uživali ob prečudovitem pogledu nanje. Namestitev in nočitev.

12. dan: NARODNI PARK MURCHISON FALLS
Zgodaj zjutraj se bomo odpravili na safari in opazovali velike črede žiraf, ki so posebnost tega parka. Zajtrk. Po krajšem počitku se bomo odpravili z ladjico po Nilu in se še tudi iz spodnje strani približali veličastnim slapovom. Nočitev.

13. dan: NARODNI PARK MURCHISON FALLS - ZIWA RHINO SANCTUARY - KAMPALA
Po zajtrku se bomo odpravili v sirotišnico nosorogov, kjer si jih bomo tudi pobližje pogledali. Zavetišče se razteza na 7000 hektarjih. Nosorogi so uvoženi iz zavetišč v Keniji in Južni Afriki, tukaj pa jih pripravijo na ponovno življenje v naravi. Pot bomo nadaljevali proti glavnemu mestu Kampala. Namestitev in nočitev.

14. dan: KAMPALA - ENTEBBE - VIKTORIJINO JEZERO
Zajtrku sledi ogled glavnega mesta, obiskali bomo svetišče Namugongo, Gadafijevo mošejo, tempelj Bahai, spomenik neodvisnosti in lokalno tržnico. Vožnja do Viktorijinega jezera in mesta Entebbe. Večerni prevoz na letališče in prijava na let in polet proti Evropi. Obroki na letalu.

15. dan: EVROPA
Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi v ekonomskem razredu in letališke takse, prevozi s kombiji prilagojenimi za safarije (štirikolesni pogon z dvižno streho za lažje opazovanje živali), 10 x nočitev z zajtrkom v lodžih in 2 x v šotorih, obroki po programu, ogledi in safariji po programu, vstopnine v narodne parke, ladjice po programu, lokalni, angleško govoreči vodnik/voznik, slovenski vodja poti, organizacija potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje (dvojno) z asistenco v tujini.

OBVEZNA DOPLAČILA:

  • Vizum za Ugando (na poti) = cca. 50$
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 520€
  • Treking s šimpanzi = 150€
  • Gorila treking = 600€


RANA URA, ZLATA URA!


Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popustCena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 6 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.

Cepljenje:

Obvezno uživanje tablet proti malariji in cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:

Vizum je potreben.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):