Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Samos Mykali Bay 3*28.08. LJU  7xNZ461 €
Karpatos Seven Stars 3*30.08. LJU  7xNZ399 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*11.09. LJU  7xAI461 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*27.08. LJU  7xPOL659 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*10.09. MUC  7xAI888 €
Fuerteventura Las Marisma 4*11.01. MUC  7xPOL452 €
Šri Lanka Heritance N 5*09.02. MUC  9xPOL1896 €
Phuket (Tajska) The Waters 4*02.09. MUC  7xPOL823 €
Madeira Do Santo 4*10.12. MUC  7xPOL416 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Be Live Exp 4*06.09. MUC  7xAI950 €
Punta Cana Hotel Grand 5*25.09. VIE  7xAI1077 €
Heraklion (Kreta) Mari Kristi 4*08.10. VIE  7xPOL339 €
Mallorca Hotel Bendi 4*20.10. VIE  9xPOL236 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*02.09. MUC  7xPP1129 €
Gran Canaria Aparthotel 3*12.12. VIE  7xPOL442 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*16.10. MUC  7xAI895 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*02.12. MUC  9xAI976 €
Mauritius Klondike Ho 2+*26.11. MUC  7xPOL1382 €
Rodos VIRGINIA FA 4*15.10. VIE  7xPOL418 €
Antalija DIAMOND BEA 4*04.12. VIE  5xAI265 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI310 €
Zanzibar Dhow Inn 4*24.09. MUC  7xPOL1207 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje v Kirgizijo in Tadžikistan, v osrčje Pamirja - 14 dni


Potovanje v Kirgizijo in Tadžikistan, v osrčje Pamirja - 14 dni

  • odhod: 21.10.2019 | št. dni: 14 | cena: od 3.049,00€

Potovanje v osrčje Pamirja, gostiteljici Kirgizija in Tadžikistan nas popeljeta v še nedoživete lepote narave in pristnosti, prvobitnosti bivanja domačih prijaznih ljudi. Prelepa jezera, gozdovi, zasneženi vršaci, bivanje pri domačinih in neokrnjen nebesni svod zvečer je prava poslastica.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA-BIŠKEK (polet s presedanjem)
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do bližnjega letališča. Polet preko enega izmed letališč.

2. dan: BIŠKEK (transferji cca 40km, peš)
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mesto in pričetek ogledov ter prvi stik z destinacijo. Na panoramski vožnji bomo spoznavali poslopje vladne palače z vzdevkom »bela hiša«, Leninov kip, staro železniško poslopje, katerega so gradili nemški ujetniki, trg Ala-Too s spomenikom neodvisnosti ter kipom Manasa v podobi konjenika, nato pa še na pristno odkrivanje bazarja Osh, kjer si bomo lahko izbrali tudi značilna kirgiška pokrivala. Nato namestitev v hotelu in počitek. Popoldan sledi nadaljevanje okušanja dežele, ko si bomo ob značilni večerji privoščili še kulturno poslastico v podobi folklorne predstave. Nočitev.

3. dan: BIŠKEK - TOKTOGUL (transferji cca 280km, 5,5-6 ur, peš)
Po zajtrku sledi prevoz v provinco Jalal Abad. Pot nam bo krasil pogled na čudovito sotesko Chyckan z marmornimi gorami v ozadju. To pa ne bo vse, kajti srečevali bomo pastirje z njihovimi čredami, nomade in njihove jurte, se morda kje ustavili tudi za lokalno osvežitev - kumis. Lokalno kosilo na poti. Ob prihodu v Toktogul nas bo navdušila pokrajina in življenje ob istoimenskem akumulacijskem jezeru. Namestitev in večerja, nočitev.

4. dan: TOKTOGUL - OSH (transferji cca 370km, 7,5 ur, krajši vzpon)
Po zajtrku se bomo odpravili proti Oshu v Fergana dolini, ki hkrati predstavlja »južno« prestolnico Kirgizije in gosti večinsko prebivalstvo Uzbekov. Na poti kosilce v lokalnem vzdušju. Obiskali bomo tudi sveto goro Sulejmana, pomemben islamski romarski kraj, od koder se odpira lep pogled, hkrati pa zgodovina potrjuje, da je bila lokacija energijsko in versko povezana že s pred muslimanskimi ljudstvi in civilizacijami. Vzpon ni pretirano zahteven, a potrebna je primerna obutev za zaščito pred zdrsi. Nato še obisk enega največjih bazarjev centralne Azije. Večerja bo tokrat pri domačinih, poudarek bo tudi na lokalnih dobrotah. Nočitev v hotelu.

5. dan: OSH - SARY TASH (transferji cca 200km, 4 ure, peš)
Zajtrk in še hitra prha, zakaj jutranja bo znano kasneje čez dan. Sledila bo slikovita pokrajina skozi okno našega transportnika, saj se bomo vzpenjali čez prelaz Taldyk na 3.615m višine. Videli bomo tudi vršac Lenin Peak, kateri kraljuje okolici. Nato pot nadaljujemo proti dolini Alai, kjer se na odročni lokaciji nahaja naselbina Sary Tash, kjer bomo tudi prenočili. Tokratna izkušnja bo nekaj posebnega. Kosilo in večerjo bomo imeli pri domačinih, pri katerih bomo tudi prespali. Ta večer bo skupen, saj bomo deli izkušnje tako med seboj kot z gostitelji in lokalnimi prebivalci. Vsakdan Kirgizov na tej samotni lokaciji je zanimiv in poučni postanek nam bo prav gotovo dobro del. Zaužili bomo svež zrak, užili popolnoma neokrnjeno naravo in spoznali pristne ljudi ter se pogostili s prvovrstno svežimi dobrotami. Nočitev v skupnih prostorih v domovanju domačinov. Tekoče vode ni, tako da prha nocoj odpade, stranišče pa je skupno (zunaj), osvetljava je tudi limitirana, zato za nočne aktivnosti zunaj potrebujete svetilko. Nočitev.

6. dan: SARY TASH - KYZYL ART - MURGAB (transferji cca 230km, 4,5 ur, peš)
Zajtrk pri domačinih bo zaključni del naše posebne izkušnje, nato pa se usmerimo proti mejnemu prehodu v Kyzyl Artu. Formalnost prehoda je lahko tudi dolgotrajnejši postopek, a naše anticipacije o novi državi in doživetjih, ki nas še čakajo nas bodo držale pokonci in v stalni pripravljenosti. Posebna izkušnja bo tudi prečkanje meje na vrtoglavih 4280m višine. Nato se spustimo 90 km do jezera Karakul, kjer bomo zaužili tudi piknik kosilo. Sam spust nas bo vzburjal s čudovitimi pejsaži in del teh si bomo za vedno ujeli v naše objektive. Jezero je največje izmed 800 ledeniško tektonskih jezer Pamirskega območja. Po idiličnem prigrizku se bomo odpravili do naše končne točke dneva - v Murgab. Murgab je ponovno osamljen kraj, kjer bomo prenočili v gostišču s preprostimi ležišči, zaužili preprost lokalni obrok, pogosto sestavljen iz domačega kruha, jajc, riža ali kaše. Kopalnice so skupne in v dislocirani enoti. Biser dneva bo noč sama, ko bomo brez svetlobnih ovir opazovali čistost nebesnega okrilja in preštevali zvezde vse dokler se nas ne loti spanec.

7. dan: MURGAB - LANGAR (transferji cca 300km, 5 ur)
Po zajtrku nadaljujemo po Pamirski poti skozi slikovito dolino Aličur in prečimo prelaz Khargush na 4.344 m višine. Pred nami se bo odprl Wakhanski prehod, odlični pogledi na Pamir bodo neposredno pred očmi in foto objektivi. Rajski del potovanja je tu. Na eni strani Pamir, na drugi Hindukuš. Ker bomo v neposredni bližini Afganistanske meje bo povečano tudi število kontrolnih postaj. Vse bolj bo gostoljubna tudi mati narava in območje je bolj poseljeno ter prebivalcem nudi obilo možnosti kmetovanja. V lokalni čajkani se bomo ustavili za kosilce. Ob prihodu v Langar se namestimo v klasično pamirsko domovanje. Velika osrednja sobana je namenjena srečevanju in druženju, ob stenah na dvignjenih podestih pa spijo gostitelji. Naša pamirska ležišča bodo pripravljena v stranski sobi, kamor se bomo skupno umaknili po značilni večerji, katero nam bo pripravila družina gostiteljev. Pred spanjem so na voljo skupna prha in toaletni prostori. Nočitev.

8. dan: LANGAR - PTUP (transferji cca 50km, 2 vzpona, peš)
Zajtrk. Nato sledi rekreacija - približno 45 minut strmega vzpona na razgledišče nad vasico, kjer so zanimive skalne poslikave in predvsem prečudovit razgled. Vzpon in jutranja rekreacija nam bo prijala po dolgih vožnjah po nestabilnem terenu, na poti bomo namreč že 8 dan. Sledil bo transfer v Vrang, kjer je na klifni strani lociran budistični kompleks iz obdobja med 4. in 7. stoletjem. Tudi tukaj se bomo do kompleksa sprehodili, a vzpon ne bo tako zahteven kot jutranji. Na poti do Ptupa bomo imeli tudi lokalno kosilce. V Ptupu se bomo namestili v domovanje v Wakhanskem stilu. Popoldan ali naslednje jutro si bomo ogledali utrdbo Yamčun, katera domuje nad prelepo dolino in do nje je speljana ozka pot kjer vselej vleče močna sapa. Drug biser obiska pa bodo vroči vrelci Bibi Fatima, poimenovani po sestri Mohameda. Lokalni prebivalci verjamejo, da kopanje v vrelcih poveča rodnost žensk. Kopališče je lokalno in ima ločen čas za moške in ženske. Večerja pri naših gostiteljih in namestitev v skupnih prostorih. Prha in toalete so skupinske. Nočitev.

9. dan: PTUP - KHOROG (transferji cca 200km, 4-5 ur, peš)
Zajtrku sledi vožnja v Khorog, približno 190 km daleč. Na poti bomo imeli kosilo v Iškašimu. Celotna pot bo potekala v bližini Afganistanske meje, zato bodo prisotne tudi kontrolne točke in mejni prehodi bodo občasno samo nekaj 100 m stran. Opazovali bomo tudi brvi s katerimi klifne stene in ozke doline in soteske premagujejo domačini. Khorog je prestolnica območja GBAO za katerega obisk smo potrebovali ureditev te prepustnice. Obiskali bomo lokalni bazar, kjer bodo na voljo tudi značilni afganski izdelki. Morda vam bodo bistveno bolj všeč botanični vrtovi locirani na pobočju nad mestom. Poleg bogastva vrtov pa nas bo očarala sama panorama. Tokratna namestitev bo v privatnem hotelčku in vsak bo imel zopet svoje toaletne prostore. Večerja bo v mestni restavraciji. Nočitev.

10. dan: KHOROG (peš)
Zajtrk, kosilo in večerja. Dan bomo namenili obisku botaničnega vrta, preostanek pa vam bo na voljo za lastno raziskovanje in druženje z domačini. Nočitev pri naših gostiteljih.

11. dan: KHOROG - KALAJKUM (transferji cca 250km, 6,5-7 ur)
Zajtrk in naš dnevni cilj bo majhno mesto ob pamirski magistrali. Kosilo bo nekje na poti. Po dolgi vožnji se bomo namestili pri domačinih. Zopet nas bodo pogostili v skupnih prostorih in nam postregli značilno domačo večerjo, najverjetneje dumplingi. Kopalnice in toalete so skupne, prav tako spalni prostori. Zanimiv pa tudi arhitekturni kompleks naših gostiteljev, saj je zasnovan v terasasti strukturi. Nočitev.

12. dan: KALAJKUM - DUŠANBE (transfer cca 360km, 7,5 ur)
Zajtrk. Naš najdaljši odsek poti, kar 300 km nas čaka preden prispemo v prestolnico Tadžikistana. Kosilo na poti. Ob prihodu se namestimo v privatnem hotelu. Zasebne kopalnice. Po osvežitvi bomo imeli večerjo v lokalni restavraciji.

13. dan: DUŠANBE (transferji cca 70km, peš)
Zajtrk. Obiskali bomo centralno locirane parke v tem lepo urejenem mestu, se ustavili pri mestnih fontanah, sovjetskih spomenikih in obiskali tudi bazar ter muzej - nacionalni antikvariat. Kosilo v mestu in nato bomo zavili v 30km oddaljen Hissor, kjer stoji utrdba iz 18. stoletja. Nazaj v Dušanbe in večerja. Nočitev.

14. dan: DUŠANBE - LJUBLJANA (transferji cca 10km, polet s presedanjem)
Zgodnji jutranji prevoz na letališče. Polet proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevozi Ljubljana-Biškek, Dušanbe-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), letališke pristojbine, prevoze s turističnimi avtobusi/kombiji in terenskimi vozili, 13 x nočitev z zajtrkom, namestitve v turističnih hotelih 3*, domovanjih za goste / tradicionalna namestitev pri domačinih v Tadžiškem/Kirgiškem stilu s pernico in živo pisano žimnico ter odejo na tleh, za zajtrk pa pravi domači obrok, vsi navedeni obroki v lokalnem stilu pri domačinih ali v lokalnih restavracijah, vse prepustnice in vstopnine na poti, oglede v spremstvu angleško govorečih lokalnih vodnikov in slovenski vodja poti, dvojno zavarovanje z asistenco v tujini (50.000€), organizacijo potovanja in posredovanje pri urejanju vstopnih dokumentov z garantnim pismom. *vse storitve so preverjene in zagotavljajo resnično doživetje in gostoljubnost obiskanih dežel. Ko ste resnično v stiku s pokrajino in domačini.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 6-9 potnikov = 395€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba (samo hoteli) = 295 €

  • Vizum, urejanje in prepustnice = 170 €


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust


Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano v primeru minimalno 6 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti 95 € po osebi.

Cepljenje:
Niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si.


Vizum:
Je potreben, potrebna je tudi prepustnica v GBAO.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):