Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Karpatos Seven Stars 3*30.08. LJU  7xNZ399 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*21.08. LJU  7xPOL599 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*11.09. LJU  7xAI461 €
Heraklion (Kreta) Fortuna-4zv 4*24.08. LJU  7xPOL599 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*27.08. LJU  7xPOL659 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*20.09. SZG  7xAI857 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*16.10. MUC  7xPOL753 €
Fuerteventura Las Marisma 4*11.01. MUC  7xPOL452 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*02.09. MUC  7xPOL877 €
Madeira Do Santo 4*10.12. MUC  7xPOL438 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*29.11. VIE  7xAI409 €
Varadero Club Villa 4*15.12. MUC  7xAI984 €
Punta Cana Grand Palla 4+*25.09. VIE  7xAI1109 €
Heraklion (Kreta) Mari Kristi 4*15.10. VIE  7xPOL364 €
Mallorca Hotel Bendi 4*21.10. VIE  7xPOL224 €
Maldivi Pearl Sands 4*05.09. MUC  7xPOL1298 €
Gran Canaria Aparthotel 3*12.12. VIE  7xPOL442 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*26.09. MUC  7xAI938 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*10.11. MUC  9xAI954 €
Mauritius Anelia Reso 4*04.12. VIE  7xPOL1131 €
Rodos VIRGINIA FA 4*08.10. VIE  7xPOL430 €
Antalija Belinda 4*22.09. VIE  5xAI378 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI304 €
Zanzibar Dhow Inn 4*24.09. MUC  7xPOL1207 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje v Iran, veličastje Perzije in Kaspijske obale - 9 dni

Zagotovljeni termini:
26.10.2019

Potovanje v Iran, veličastje Perzije in Kaspijske obale - 9 dni

  • odhod: 26.10.2019 | št. dni: 9 | cena: od 1.649,00€ | zagotovljeno

Potovanje v Iran vam bo razkrilo veličastje nekdanje perzijske civilizacije. Iran je zagotovo ena najlepših potovalnih destinacij, vsekakor pa tudi najbolj zapostavljena. Yazd predstavlja enega viškov potovanja po Iranu. Starodavno mesto so okoli leta 642 zavzeli Arabci, kar je pomenilo njegov vzpon, saj je postalo pomembno postajališče in središče trgovanja s svilo, tekstilnimi izdelki in preprogami na karavanskih poteh med centralno Azijo in Indijo. Ker sta Džingis kan in Timurlenk mestu prizanesla z uničenjem, je mesto cvetelo še v 14. in 15. stoletju, vendar je tako kot vsa iranska mesta shiralo ob koncu vladavine Safavidov. Danes je Yazd eno najstarejših mest na svetu in pravi živi muzej. Zanj so značilni vetrni stolpi »badgire«, ki se dvigujejo iz vsake strehe. Stanovanjske četrti dajejo vtis opuščenosti zaradi visokih zidov, ki obkrožajo hiše in mejijo na ozke, zavite uličice.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA – ŠIRAZ
Zbor v Ljubljani. Prijava in polet letala (oziroma transfer do okoliškega letališča). Polet s presedanjem v Širaz. Obrok na letalu.

2. dan: ŠIRAZ (transferji cca 120km)
Po pristanku letala v zgodnjih urah sledi ureditev vstopnih formalnosti ter avtobusni prevoz v hotel. Namestitev. Nočitev. Zajtrk. Z avtobusom se bomo odpeljali v 55 km oddaljeni Persepolis (Takht-e-Jamshid), kjer stojijo ruševine prestolnice starodavne mogočne države Perzije, ki so jo zgradili Darius I. in njegovi nasledniki, porušil in deloma požgal pa Aleksander Veliki 330 let pr.n.št. Po ogledu se bomo odpeljali še do štirih grobnic v kraju Naghsh-e Rostam, kjer naj bi bili pokopani slavni perzijski vladarji Darij I, Darij II. Xerxes in Artakserks. Čudoviti reliefi, ki krasijo grobnice so vklesani v živo skalo strmega pobočja. Po ogledih nazaj v mesto in ogled citadele Karim Kana ter vrat Koran. Širaz - »Mesto vrtnic in slavčkov« je domovanje najplemenitejše perzijske lirike in je zibelka perzijske kulture in civilizacije. Še do elegantne mošeje Nasirolmolk in nato na bazar Vakil, kjer še vedno ustvarjajo umetniki s srebrom in dragimi kamni. Večerja in nočitev.

3. dan: ŠIRAZ – PASARGAD – YAZD (transferji cca 460km, 6,5 ur)
Zajtrk. Na poti do Yazda se bomo ustavili v Pasargadu, kjer je stala pred 2500 leti prva prestolnica dežele Fars (Pars), ki jo je zgradil Kir Veliki. Tu stojijo ruševine znamenite Kirove grobnice, treh Achaeminidskih palač, ruševina groba, ki ga imenujejo Solomonova ječa, velika kamnita platforma, ki se imenuje Prestol Solomonove matere in od koder je čudovit razgled po okolici. Po ogledu ruševin, nadaljevanje poti in ob prihodu v Yazd ogled zaraturstrskih stolpov tišine, kateri dominirajo na dveh osamljenih golih vrhovih. V teh kamnitih stolpih so na odprtem puščali trupla sovernikov, da so propadla brez dotika z zemljo, saj po zaratustrskem nauku o čistosti trupel ni dovoljeno zakopati v zemljo. Nadaljevanje ogledov mesta po namestitvi in osvežitvi. Ogledali si bomo čudoviti kompleks Amir Čakmak in se povzpeli na njegova stolpa, čudovita panorama mesta pa nas bo nagradila za trud. Svojevrstno doživetje pa bo obisk templja večnega ognja, kjer že 480 let nepretrgoma gori sveti ogenj. Sprehodili se bomo tudi skozi stari del mesta, odlično ohranjen in idiličen kot pred stoletjem. Večerja v restavraciji. Nočitev.

4. dan: YAZD – NAIN – ISFAHAN (transferji cca 330km, 4,5 ure)
Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Isfahan. Na poti se bomo ustavili v mestecu Nain, pomembnem transportnem vozlišču in geografskem središču Irana, kjer bomo obiskali tudi mestno mošejo in na poti tudi kervansaraj, postajališče nekdanjih karavan. V Isfahanu namestitev v hotelu. Pozno popoldan bomo obiskali Armensko četrt Jolfa in cerkev Vank z muzejem. Četrt je ustanovil Abas i., ko je tod naselil kristjane iz območja Jolfa. Večerja v restavraciji in še do slavnega mostu 33ih obokov - Seosepol, ki se pne čez reko Zayande. Nočitev.

5. dan: ISFAHAN (transferji cca 40km)
Zajtrk. Isfahan: »Mesto palač in vrtov«, ki je eno najlepših mest v islamskem svetu, katerega podoba in veljava sta se uveljavila pod vladavino Šaha Abasa I. v 15. stoletju. Središče mesta predstavlja velikanski trg Imama Homeinija (še vedno znan pod imenom Naghsh-e Jahan), ki ga obkrožajo čudovite mošeje: Imamova, Šejk Lotfolahova in palači Ali Gapu ter Chehel Sotun. Še obisk bazarja, nato pa do tresočih minaretov (Manar Jomban), kjer je grob derviša Abu Abdollaha. Po ogledu mesta večerja. Nočitev.

6. dan: ISFAHAN – TEHERAN (transferji cca 450km, 6 ur)
Zajtrk. Daljša vožnja do Teherana. Na poti se bomo zapeljali na panoramski vožnji skozi mesti Kashan ter versko središče Qom. Ob prihodu v Teheran obisk muzeja kronskih draguljev ter nacionalnega muzeja. Namestitev, večerja v restavraciji in nočitev.

7. dan: TEHERAN – RASHT – ANZALI (transferji cca 390km, 5,5-6 ur)
Po zajtrku sledi prevoz proti Kaspijskemu morju. Na poti si bomo ogledali mesto Qazvin, nekoč prestolnico perzijskega imperija pod Safavidi, danes središče umetnosti kaligrafije Irana. Nato do mesta Rasht, kjer bomo obiskali grobnico Kana Mirze Koučaka, voditelja Ustavne revolucije z začetka 20. stoletja. Mesto je že od nekdaj središče trgovine ob Kaspijskem jezeru in glavni povezovalni člen Irana z Rusijo in Evropo. Obiskali bomo tudi osrednji trg Shahrdari in etnografsko vasico s pokrajinskim muzejem Guilan. Za zaključek dneva še obisk obale Kaspijskega morja. Nočitev in večerja v Anzaliju.

8. dan: ANZALI - TABRIZ (transferji cca 400km, 7 ur)
Zajtrk. Zopet se bomo podali na daljšo pot, tokrat v provinco Vzhodni Azerbajdžan. Tabriz, ena starih prestolnic Perzije, je idealno locirana ob sotočju rek Quru in Aji. Danes je to četrto največje mesto Irana in hkrati najpomembnejše gospodarsko središče severozahodnega dela države. Zaznamujeta ga tudi odlična antična, srednjeveška in moderna arhitektura. Obiskali bomo mošejo in utrjeno citadelo Ark e Tabriz, Azerbajdžanski muzej ter Šah Goli - nekdanjo poletno palačo dinastije Qajar, park in vodni zbiralnik. Zaključili bomo na bazarju, kjer bo še zadnja možnost za suvenirje. Večerja in nočitev.

9. dan: TABRIZ - LJUBLJANA
Zgodnji prevoz na letališče. Polet s presedanjem proti Ljubljani oz. okoliškem letališču s transferjem v Ljubljano.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz z letališkimi pristojbinami na trasi Ljubljana-Širaz, Tabriz-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s povratnim transferjem iz Ljubljane), vsi transferji in avtobusni prevozi po programu potovanja, 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4,*, večerje v dobrih lokalnih restavracijah kot navedeno, ogledi in vstopnine po programu, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, organizacija in lokalni vodniki ter slovenski vodja poti.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 15-19 potnikov = 90€
  • skupina 10-14 potnikov = 185€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 190€
  • Vstopni vizum in urejanje = 80€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popustCena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru minimalno 10 potnikov. Napitnine niso vključene v ceni, na poti za vodnike in voznike 50 €.

Cepljenja: Niso potrebna. Več na: www.zdravinapot.si


Vizum: je potreben.

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč