Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI935 €
Fuerteventura KN Matas Bl 4*08.12. MUC  7xPOL621 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*20.10. MUC  7xPOL753 €
Madeira Suite Hotel 4*05.12. MUC  7xPOL481 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*29.09. MUC  7xPOL875 €
Varadero Breezes Bel 4*29.09. VIE  7xAI997 €
Punta Cana Grand Palla 4+*04.12. MUC  7xAI1155 €
Heraklion (Kreta) Sissi Bay H 4*02.10. VIE  7xPOL395 €
Mallorca Hotel Bendi 4*19.10. VIE  5xPOL142 €
Maldivi The Barefoo 4*30.10. MUC  8xPOL1375 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL429 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*16.10. MUC  7xAI855 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.11. MUC  9xAI858 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1076 €
Rodos Blue Horizo 4*15.10. VIE  7xPOL381 €
Antalija Jadore Delu 5*04.12. VIE  5xAI267 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*15.10. MUC  7xPOL1164 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje po Egiptu: Križarjenje po Nilu, Kairo in Hurgada - 21 dni

Zagotovljeni termini:
27.12.2019

Potovanje po Egiptu: Križarjenje po Nilu, Kairo in Hurgada - 21 dni

 • odhod: 25.10.2019 | št. dni: 21 | cena: od 1.299,00€
 • odhod: 27.12.2019 | št. dni: 21 | cena: od 1.599,00€ | zagotovljeno

Odlično potovanje v Egipt. Križarjenje po večnem Nilu, Kairo s piramidami in Luxor z veličastnimi templji! Za idealen konec pa počitnice ob Rdečem morju v Hurgadi. Darežljivost velike reke Nil je omogočila vse kar je nastalo v Egiptu pred tisočletji in vse kar danes Egipt ima. Pridružite se nam v prijetnem popotovanju in spoznavanju davne preteklosti in sedanjosti v tej čudoviti deželi.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - KAIRO
Zbirališče potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča Polet s postankom na enem izmed letališč, od koder sledi nadaljevanje poleta v Kairo. Nočitev.

2. dan: KAIRO - HURGADA
Po zajtrku ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in odkoder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Nadaljujemo do Kairskega narodnega muzeja, v katerem se nahajajo mojstrovine starega kraljestva, Hatorinega svetišča in kipov iz novega kraljestva, amarnske galerije in Tutankamonovih zakladov ter sobe mumij. Popoldan bo namenjen ogledu tipičnih egipčanskih tisočletnih obrti (delavnica papirusa, parfumerija). Večerja v restavraciji in vožnja z avtobusom v Hurgado. Namestitev, nočitev.

3. dan: HURGADA
Zajtrk in prost dan. Večerja in nočitev.

4. dan: HURGADA - LUXOR
Zajtrk in vožnja preko puščave do Luksorja, ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Najprej si bomo ogledali Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo - bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Zapeljali se bomo na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Na poti v pristanišče si bomo ogledali eno od alabasternih delavnic, nato še postanek pri Memnosovih kolosih, ki sta nekoč varovala vhod v grobni tempelj Amenofisa III. Namestitev na ladji, kosilo. V večernih urah se bomo podali na ogled Luksorskega templja, saj deluje tako bolj skrivnostno in mogočno, nemara bolj tako, kot je deloval v starih časih in v katerega navadnim ljudem ni bilo dovoljeno vstopiti. Tempelj je tudi dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon - Minu, Mut in Honsuju. Večerja, nočitev.

5. dan: LUXOR - ESNA - EDFU
Po zajtrku izplutje. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati. V popoldanskih urah bomo prečkali zapornico na Nilu - Esno in v večernih urah prispeli do Edfuja. Kosilo, večerja, nočitev.

6. dan: EDFU - KOM OMBO - ASSUAN
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev, nadaljevanje plovbe do Assuana, ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.

7. dan: ASSUAN
V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost fakultativnega izleta v Abu Simbel. Zajtrk. Ogledali si bomo Nedokončani obelisk, ki leži v starem kamnolomu granita ob cesti k Philam in je bil verjetno predviden za dvojčka t.i. Lateranskemu obelisku, ki je zdaj v Rimu in bi bil, če bi ga dokončali, največji kos obdelanega kamna v zgodovini ter postali za ogled Assuanskega visokega jeza, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero. Podali se bomo na ogled starega mestnega jedra in tržnice, malce prosto za nakupe. Kosilo, večerja, nočitev.

8. dan: ASSUAN - KAIRO
Zajtrk. S feluko, najstarejšim egipčanskim plovilom se bomo zapeljali mimo slovitega Botaničnega otoka, otoka Elefantine in na vzpetini na zahodnem bregu občudovali mavzolej Aga-Khana. Prevoz na letališče. Polet v Kairo, namestitev, večerja in nočitev.

9. dan: KAIRO-MEMPHIS-KAIRO
Avtobusna vožnja v prvo glavno mesto Egipta, upravno središče, veliko garnizonsko mesto in sveto kraj boga Ptaha - vse to je bil Memphis v svoji dolgi zgodovini. O starem sijaju danes pričata le še mogočna figura Ramzesa II. in sfinga iz alabastra, ki se nahajata v muzeju na prostem med palmovimi gaji pri vasici Mitrahina na jugozahodnem robu Gize. Povratek v Kairo, kosilo v nacionalni restavraciji in še krajši postanek na labirintnem bazarju Khan El Khalili, kjer je na ogled in prodaja celotna egipčanska ponudba trgovskega blaga. Povratek v hotel, nočitev.

10. dan: KAIRO - LJUBLJANA
Zgoden jutranji prevoz na letališče. Prijava na polet. Po daljšem postanku na enem izmed letališč nadaljevanje poleta v Ljubljano oz. okoliškega letališča in prevoz v Ljubljano.

11. dan:


12. dan:


13. dan:


14. dan:


15. dan:


16. dan:


17. dan:


18. dan:


19. dan:


20. dan:


21. dan:CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Kairo-Ljubljana v ekonomskem razredu (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) in Asuan-Kairo, križarjenje z ladjo po Nilu, 5 x nočitev v hotelih 4* in 4 x na ladji 5*, obroki in vsi ogledi po programu z vstopninami, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, angleško govoreči lokalni vodniki, slovenski vodja poti in organizacija programa.

OBVEZNA DOPLAČILA:
 • za novoletno večerjo = 55€
 • skupina 15-19 potnikov = 50€
 • =
 • =
 • =
 • =
 • =
MOŽNA DOPLAČILA:
 • Enoposteljna soba: = 199 €

 • Vizum in ureditev vizuma: = 30 €
 • =
 • =
 • =
 • =
 • =


RANA URA, ZLATA URA!


Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust


OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo organizirali v primeru 15 prijavljenih oseb. Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 50 € po osebi.
CEPLJENJE:
Ni potrebno. Več na www.zdravinapot.si
VIZUM:
Je potreben.
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč