Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Heraklion (Kreta) St. Constan 5*21.09. LJU  7xAI659 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI985 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*14.12. MUC  7xPOL454 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*21.10. MUC  7xPOL758 €
Madeira Do Santo 4*05.12. MUC  7xPOL471 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*25.09. MUC  7xPOL788 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Hotetur Pal 4*27.09. MUC  7xAI894 €
Punta Cana Grand Palla 4+*09.12. VIE  7xAI1170 €
Heraklion (Kreta) Diogenis Bl 4*15.10. VIE  7xPOL362 €
Mallorca Hotel Bendi 4*23.10. VIE  6xPOL209 €
Maldivi Summer Isla 3*26.02. MUC  8xPOL1357 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL431 €
Cancun (Mehika) Marina Reso 4*14.10. MUC  7xAI883 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*25.11. VIE  9xAI934 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1114 €
Rodos Agla 4*15.10. VIE  7xPOL382 €
Antalija Aska Just 5*04.12. VIE  5xAI270 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI290 €
Zanzibar Sandies Nep 4+*22.10. MUC  8xAI1840 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje po Baltskih prestolnicah - 5 dni


Potovanje po Baltskih prestolnicah - 5 dni

  • odhod: 27.10.2019 | št. dni: 5 | cena: od 709,00€

Baltik, prestolnice kot so Riga, Vilna, Talin imajo prav poseben čar. Potovanje do Baltskih držav je vsekakor ena od evropskih uspešnic. Področje kulturno, versko in politično zelo intenzivnega dogajanja je danes pravi biser z vidika doživetij. Stara mestna jedra se postavijo naproti idilični naravi in prostranstvom njihovega zaledja. Umirjeno, elegantno in doživeto odkrivanje tega evropskega trojčka.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - VILNA
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Vilni. Po pristanku se bomo zapeljali do pravljičnega gradu Trakai, ki je zgrajen iz rdeče opeke in leži na otoku jezera Galve. Trakai grad je eden najbolj fotografiranih krajev v Evropi. To zgodovinsko in svetovno znano gotsko palačo je zgradil litovski vojvoda in v njej tudi prebival. Del gradu predstavlja muzejska palača z obsežno zbirko srednjeveških eksponatov. Prevoz do hotela v Vilni, namestitev in nočitev.

2. dan: VILNA - HRIB KRIŽEV - RIGA
Zajtrk. Nadaljevanje ogledov živahnega univerzitetnega mesta, enega najlepših starih mestnih središč Evrope, uvrščenega tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Arhitekturne znamenitosti par excellence so presenetljiva mešanica gotike, renesanse in baroka. Ogled baročne cerkve Sv. Petra in Pavla, v notranjosti katere lahko občudujemo 2000 prekrasnih štukatur. Nadaljujemo z ogledom cerkve Sv. Ane, krasnega primerka gotske arhitekture, za konec pa še poslopje Univerze, katere knjižnico, največjo v vzhodni Evropi, so že leta 1570 ustanovili jezuiti. Nadaljujemo do stolpa Gediminas znotraj starega gradu, od koder se širi lep pogled na Vilno. Po ogledu nadaljujemo z vožnjo proti Rigi, krajši postanek v pomembnem romarskem središču na Baltika - hrib križev, kjer se nahaja več kot 100.000 križev. Večeren prihod v latvijsko prestolnico, ki se nahaja ob ustju reke Daugave. To prefinjeno in lepo zgodovinsko mesto ob Baltiku imenujejo tudi »mali Pariz severa«. Namestitev, nočitev.

3. dan: RIGA
Zajtrk. Dan namenjen ogledu mesta, ki s svojo impresivno arhitekturo in fasadami zajema obdobja romantike, gotike, renesanse, baroka in neoklasicizma. Videli bomo grad, zgrajen leta 1440, katedralo Sv. Jakoba in cerkev Sv. Petra, ki hkrati velja za enega izmed najstarejših in najdragocenejših spomenikov srednjeveške arhitekture baltskih držav. Ustavili se bomo pri veličastnem spomeniku Svobode, zgrajenem v čast vojakom, ki so bili ubiti med vojno za neodvisnost. Vrh spomenika krasi kip ženske, katera v roki drži tri zvezde, le te predstavljajo tri regije Latvije v času prve republike. Obiskali bomo živahno glavno tržnico, kjer poleg hrane nudijo tudi ročno izdelane spominke iz celega Baltika. Popoldan se bomo odpeljali do etnografskega muzeja na prostem, kjer je prikazano življenje na kmetijah iz 18. stoletja. V več kot 72 ponovno postavljenih zgodovinskih objektih igralci v avtentičnih kostumih prikazujejo vsakdanjo življenje takratnih dni, ples in glasbo ter razne domače obrti. Povratek v Rigo, nočitev.

4. dan: RIGA - TALIN
Po zajtrku vožnja proti Estoniji. Postanek za obisk Sigulde, slikovitega latvijskega mesteca. Sprehod skozi mestece in postanek pri gradovih Sigulda in Turaida. Po prihodu se bomo odpravili na odkrivanje glavnega mesta Estonije, ki je bil v preteklosti tarča močnejših sosedov. Ti so hrepeneli po njem in se skupaj zapletli v stoletja vojn, dokler ni Talin končno le dosegel svojo neodvisnost. O bogati zgodovini se bomo seznanili v palači Kadriorg, zgrajeni za ruskega carja Petra Velikega. V nadaljevanju se bomo sprehodili do zgornjega dela starega mestnega jedra, kjer se nahaja baročni grad Toompea. Ogled ruske pravoslavne katedrale Aleksandra Nevskega, zgrajene po vzoru cerkve v Moskvi iz 17. stoletja. Prevoz v hotel, nočitev.

5. dan: TALIN - LJUBLJANA
Po zajtrku prevoz na letališče, prijava in polet s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Vilna, Talin-Ljubljana v ekonomskem razredu, vse prevoze po programu, 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, zunanje oglede brez vstopnin, vodja poti, organizacijo potovanja in DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 25-34 potnikov = 40€
  • skupina 15-24 potnikov = 110€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • večerje v hotelu = 89€
  • enoposteljna soba = 119 €


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust
Opombe:
Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 15 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, pričakovane na poti za lokalne vodnike in voznike ter strežno osebje.

Cepljenje: Cepljenje ni obvezno. Več na www.zdravinapot.si


Vizum: Ni potreben.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbinah in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč