Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Severni Ciper VUNI PALACE 5*04.09. LJU  7xPOL659 €
Lamezia Terme Pizzo Calab 4*22.08. LJU  7xAI629 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*22.08. LJU  7xUAI449 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*22.08. LJU  7xAI749 €
Krf YANNIS 3*21.08. LJU  7xPP+589 €
Antalija SENTIDO NUM 5*30.08. LJU  7xUAI639 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI389 €
Rodos Fortuna-3zv 3*31.08. LJU  7xAI559 €
Costa Brava (Girona)Fortuna-3zv 3*23.08. LJU  7xPP585 €
Santorini KAMARI BLU 3*25.08. LJU  7xNZ529 €
Puerto Plata Casa Marina 4*18.10. MUC  7xAI708 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*17.09. MUC  7xPOL793 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*06.12. MUC  7xPOL396 €
Madeira Monte Mar P 4*04.12. MUC  7xPOL446 €
Dubaj (Emirati) Al Hamra Vi 4*03.09. MUC  7xPOL711 €
Phuket (Tajska) Andaman Bea 4*02.10. MUC  7xPP1050 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*30.11. VIE  7xAI382 €
Varadero Club Villa 4*12.09. MUC  7xAI739 €
Punta Cana Grand Palla 4+*14.09. MUC  7xAI987 €
Heraklion (Kreta) Lavris 4*15.10. VIE  6xPOL385 €
Mallorca BQ Sarah 4*19.10. VIE  5xPOL289 €
Maldivi Pearl Sands 4*26.01. MUC  7xPOL1241 €
Gran Canaria Astoria 3*10.01. VIE  7xPOL478 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*06.09. MUC  7xAI888 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*04.12. MUC  9xAI939 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje na Japonsko, obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 dni

Zagotovljeni termini:
13.09.2018, 24.10.2018

Potovanje na Japonsko, obraz dežele vzhajajočega sonca - 12 dni

  • odhod: 13.09.2018 | dni: 12 | cena: 2.775,00 EUR
  • odhod: 24.10.2018 | dni: 12 | cena: 2.775,00 EUR
Potovanje na vzhod, Japonska kot je še ne poznate. Japonska je dežela vseh presežkov. Potovanje, ki je je hkrati malo drugačno, a prav prav tako kot ste si ga želeli. Tam daleč na vzhodu je vselej veliko novega, a tam so tudi globoko zakoreninjene sledi tradicije, spoštovanje običajev pa dosega kar mitološke razsežnosti. Organiziranost v vsakem detajlu, tehnološka dodelanost in ohranitev človeškosti pri izvajanju storitev je fenomenalni dosežek, katerega se lahko v polnosti začuti šele v pristni izkušnji doživeti na kraju samem. Japonci sami znajo svojo vzhičenost in preobremenjenost umirjati v prelepih parkih in templjih, kjer se na vsakem koraku začuti posebna energija. Ni pa na vsakem koraku moč reči, da bomo spoznavali nam vsakdanje, domačnostne situacije in dogodke, saj so srečanja na ulicah z liki iz stripov, uniformiranim strežnim osebjem, avantgardnostjo pričesk in oblačil mladih, pravo čudo in včasih kar šok terapija. Vsekakor bo prisoten tudi vpliv zen budizma v parkih, kateri bo prijetno umirjal tudi nas.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA-TOKIO
Zbor potnikov na letališču v Ljubljani. Prijava in polet s presedanjem proti Tokiu. Obrok na letalu.

2. dan: TOKIO
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v hotel. Namestitev in nočitev.

3. dan: TOKIO
Zajtrk. Jutro bomo pričeli povsem japonsko, saj bomo mesto odkrivali v kombinaciji lokalnih avtobusov, metrojev in vlakov. Najprej se bomo oglasili na treningu pri sumo borcih. To je seveda zelo pomemben del japonske kulture, zato obstaja tudi možnost, da bo trening iz kakršnegakoli vzroka potekal za zaprtimi vrati in nam bo dostop onemogočen, a vsekakor se bomo potrudili, da boste priča tem junaškim orjakom med njihovimi pripravami. Sledil bo obisk najstarejšega mestnega templja Asakusa Kannon. Sedanja podoba templja ni originalna, saj je bil tempelj uničen v zračnih napadih 1945, kar danes stoji tu pa je verna kopija zgrajena leta 1958. Po ogledih se bomo sprehodili še po Nakamise nakupovalni ulici, ki je najstarejša tovrstna ulica v deželi. Malce prosto za samostojne aktivnosti, lahko si boste privoščili tudi kakšno japonsko kosilce. Nato še obisk sake plaze, kjer se bomo seznanili s pomenom in tudi okusom japonske močne kapljice, brez tega obisk Japonske vsekakor ni ta pravi. V kolikor bo čas dopuščal še skok na največjo ribjo tržnico. Za konec pa sprehod po Akihabara četrti, kjer se dogaja vse mogoče. Živahna in močno okrašena četrt elektronike, ki obiskovalca pritegne. Priča bomo zanimivo oblečenem strežnem osebju, animiranim likom, po želji boste lahko izkusili tudi manga cafe… Nazaj v hotel in nočitev.

4. dan: TOKIO-NIKKO-TOKIO
Po zajtrku se bomo odpravili do Nikka, mesta svetišč in lepih pejsažev, ki je zablestel v času Tokugawa šogunata. Silno privlačnost in umirjenost mu dajejo tudi pokončne cedre, v Nikku pa je na voljo za občudovanje kar avenija cedre. Obiskali bomo Toshogu, šintoistično svetišče, posvečeno ustanovitelju Tokugawa šogunata - Tokugawa Iyeasuju. Kar pet zgradb kompleksa ima status nacionalnega zaklada, poleg tega sta tu še dva samurajska meča s podobnim statusom. A morda najbolj privlačen je celoten ambient, katerega soustvarjata podoba narave in stare arhitekture. Nadaljevali bomo na prav tako idiličen most - sveti most Shinkyo, v tradicionalni japonski podobi in barvah. Nato pa na odkrivanje bogastva narave na naši poti do jezera Chuzenji, ko bomo zavijali skozi ostre zavoje Nihon romantične ceste. Zaradi svojih pejsažev je to gotovo prava prispodoba. Naš cilj bo tudi lep slap Kegon s svojimi 97 metri padca. Lepo idilo dneva bomo zaključili s transferjem nazaj v naš tokijski hotel. Nočitev.

5. dan: TOKIO-HAKONE
Zajtrk. Glavnino prtljage bomo poslali v naš hotel v Kyotu, mi pa se bomo podali na odkrivanje še enega podeželskega bisera - Hakone. Hakone je poimenovan po ognjeniku, kateri je zadnjič izbruhnil leta 1170. A njegov najaktivnejši del je še vedno burno aktiven na vsakodnevni ravni. Preko ognjenika Owakudani se bomo zapeljali z gondolo, na koncu vožnje pa nas bo čakalo lokalno kosilo. Z gondole se ob jasnen vremenu odpira veličasten pogled na mogočni Fuji, vsekakor pa je posebna atrakcija pogled z višine na žveplove zračnike ognjenika. Morda bo kdo želel poskusiti tudi lokalno posebnost. V ognjeniku žvepleno kuhana jajca. Po samopostrežnem kosilu se bomo odpravili še na krajšo slikovito vožnjo po kraterskem jezeru Ashi, ki je hkrati ena najboljših točk za opazovanje gore Fuji. Ob jasnem vremenu nam bo ravno tu uspela najboljša fotografija Fujija. Še kratek sprehod po glavni ulici Hakoneja in nato namestitev v hotelu. V hotelu (ryokan) se bomo lahko prepustili uživanju, saj hotel nudi idilično namestitev sredi pristne narave, ima onsen - topli vrelec in kopeli, morda se bo kdo hotel odeti v značilno japonsko oblačilo yukata (poletni kimono) in se zliti z okolico. Tudi naša današnja večerja bo nekaj prav japonskega, saj si bomo privoščili kaiseki - večerjo z multi japonskimi jedmi, ki nam bodo všeč tako vizualno kot seveda tudi pri okušanju samem. Nočitev.

6. dan: HAKONE-KYOTO
Po zajtrku se bomo z lokalnim avtobusom odpeljali do Odaware, presedli na hitri vlak (bullet train) za Kyoto in po dobrih dveh urah prispeli na naš cilj. Namestitev in zvečer možnost odkrivanja Kyota, ki ga je na moderni japonski zemljevid postavil šogun Ieyasu, ko je tu leta 1603 kot svojo Kjotsko rezidenco postavil grad Nijo. Nočitev.

7. dan: KYOTO
Po zajtrku sledi odkrivanje Kyota. Najprej bomo obiskali svetišče Fushim Inari, tempelj boga riža, glavni tempelj blaginje, rodnosti, uspeha in prosperitete nasploh. S turističnega vidika je največja zanimivost pot rdečih vrat - torii, katere so v zahvalo po izpolnitvi želje dali postaviti uspešni poslovneži. Nadaljevali bomo do živahnega središča Nishiki market - tržnice s hrano, kjer bo po ogledu tudi nekaj prostega za samostojna odkrivanja ali kosilce. Nato bomo obiskali še budistični Kiyomizu tempelj, ki je bil med 20 finalisti izbora za novih 7 svetovnih čudes. Če bo čas dopuščal pa si bomo privoščili še ceremonial pitja čaja v Kodaijiju. Za konec še sprehod po zabaviščni četrti Gion, kjer se dogaja glavnina kyotskega živahnejšega dela dneva. Nazaj v hotel, nočitev.

8. dan: KYOTO-HIROŠIMA-KYOTO
Po zajtrku prevoz na železniško postajo. Vožnja s hitrim vlakom do Hirošime. Po prihodu v Hirošimo ogled najpomembnejših znamenitosti mesta: svetišče Itsukhusime na majhnem otoku Miyajima s slavnimi »plavajočimi vrati - tori« ter Spominski park in muzej žrtvam atomske bombe med II. svetovno vojno. Po ogledih z vlakom nazaj v Kyoto. Nočitev.

9. dan: KYOTO-OSAKA-TAKAYAMA
Po zajtrku bomo svojo glavnino prtljage poslali proti letališču Narita Tokio, z manjšo ročno prtljago (nahrbtniki) pa se bomo podali naprej. Najprej si bomo na krajši panoramski vožnji ogledali Osako. Obisk gradu Osaka, ki je pravi arhitekturni biser in legenda med svojimi vrstniki. Gradnja japonskih gradov je nekaj prav posebnega in vsekakor je grad Osake prvorazredna atrakcija. Nato v četrt Shinsaibashi, kjer se nahaja glavna nakupovalna baza mesta in zadostno število restavracij, da se boste lahko malce podložili. Še postanek pri Umeda syke zgradbi, zagotovo eni najbolj prepoznavnih Osake, kjer ni moč zgrešiti podobe robotovih nog, kje se nahaja njegov zgornji del pa ne ve nihče. Sledil bo prevoz na postajo in vkrcanje na ekspresni vlak proti Takayami, s presedanjem v Nagoyi. Ob prihodu v Takayamo namestitev in nočitev.

10. dan: TAKAYAMA
Zajtrk. Privoščili si bomo ponovno užitek v podeželju. Obiskali bomo vasico Hida, kjer so na ogled idilične hiške japonskega podeželja, riževa polja in lepa scena narave. Na pot se bomo podali kar s kolesi, saj bo tako največ časa in priložnosti za lepe fotografije. Priložnosti bo dovolj tudi za kakšno tradicionalno kosilce. Nato pa bomo spoznavali še stari del mesta Sanmachisuji. Nazaj v hotel, kjer nas čaka tudi možnost namakanja v onsenu. Nočitev.

11. dan: TAKAYAMA-TOKIO
Zajtrk. Nato se bomo z našo lahko prtljago podali na zadnji del poti. Najprej z ekspresnim vlakom do Nagoye, kjer presedemo na hitri vlak do Tokia. Ob prihodu in dvigu naše glavne prtljage pa sledi prijava in polet proti domu. Obrok na letalu.

12. dan: -LJUBLJANA
Nadaljevanje leta s presedanjem proti Ljubljani.


CENA VKLJUČUJE:
Povratno letalsko vozovnico in letališke pristojbine na relaciji Ljubljana-Tokio, letališke transferje ob pristanku in pred povratnim letom na Japonskem, vse oglede z lokalnimi vodniki v kombinaciji zasebnih prevozov in lokalnih prevoznih sredstev, hitri vlaki in regularni vlaki, metroji, kot je to navedeno pri dnevnem razporedu programa potovanja, namestitve v dvoposteljnih sobah v zelo dobrih hotelih 3* z odlično lokacijo in zasebno kopalnico, namestitve na osnovi nočitev z zajtrkom, 1x večerja in 1x kosilo, vse navedene vstopnine in spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo potovanja in osnovno zavarovanje z asistenco Coris.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 12-16 potnikov = 195€
  • skupina 8-11 potnikov = 305€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 799€Opombe:
Cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo je 8. Napitnine niso vključene v ceno in se poravnajo vodniku na poti v znesku 50 €.

Cepljenje: Ni obvezno. Več na: www.zdravinapot.si


Vizum: Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni ni potreben.
V Kolikor nam prevoznik potrdi polet iz okoliških letališč, potem je povratni transfer iz Ljubljane urejen in vključen v aranžma brez doplačila.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):