Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Heraklion (Kreta) St. Constan 5*21.09. LJU  7xAI659 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI985 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*14.12. MUC  7xPOL454 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*21.10. MUC  7xPOL758 €
Madeira Do Santo 4*05.12. MUC  7xPOL471 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*25.09. MUC  7xPOL788 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Hotetur Pal 4*27.09. MUC  7xAI894 €
Punta Cana Grand Palla 4+*09.12. VIE  7xAI1170 €
Heraklion (Kreta) Diogenis Bl 4*15.10. VIE  7xPOL362 €
Mallorca Hotel Bendi 4*23.10. VIE  6xPOL209 €
Maldivi Summer Isla 3*26.02. MUC  8xPOL1357 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL431 €
Cancun (Mehika) Marina Reso 4*14.10. MUC  7xAI883 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*25.11. VIE  9xAI934 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1114 €
Rodos Agla 4*15.10. VIE  7xPOL382 €
Antalija Aska Just 5*04.12. VIE  5xAI270 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI290 €
Zanzibar Sandies Nep 4+*22.10. MUC  8xAI1840 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Potovanje k temeljem Anglije - 8 dni


Potovanje k temeljem Anglije - 8 dni

  • odhod: 28.10.2019 | št. dni: 8 | cena: od 1.199,00€

Potovanje na Otok, kjer so doma legende, Anglija kot je še niste poznali. Potovanje nas popelje v srce zgodovine in kulture Anglije. Spoznavali bomo legende o bitki za Hastings, legendarni Stonehenge, idilična srednjeveška mesteca, pomorske zgodbe o Nelsonu, univerzitetni prestiž ter dramatizirali...

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA-CANTERBURY-DOVER (direktni let, transferji cca 160km, 2 uri)
Zbor potnikov na letališču, prijava in polet proti enem od londonskih letališč. Po pristanku sledi prevoz proti Canterbury-ju, na poti pa si bomo v slogu naše poti ogledali že prvi grad, in ta je pravi lepotec, fotogeničen in postavljen na jezerko kot prava paša za oči. Grad Leeds je ena najbolj priljubljenih točk za poroke, zato je tod vselej veselo vzdušje. Po obisku nadaljujemo do slovite katedrale Canterbury, kjer je Viljem Osvajalec leta 1070 dal postaviti danes eno najstarejših krščanskih zgradb Velike Britanije. Veličastna katedrala je tako pomembna kot arhitekturni prehod v normanski slog, a hkrati se je tu zgodil znameniti umor sv. Tomaža Becketa, in to ravno ob stoletnici obstoja katedrale. Še kratek sprehod skozi mestno idilo ob reki Stour, nato pa transfer do obalnega središča Dover. Čas bo za namestitev naš zaslužen počitek.

2. dan: DOVER-RYE-HASTINGS (transferji cca 100km, 1,5 ure, peš)
Po zajtrku se bomo podali na odkrivanje slovitega Dovra, kjer je bilo vselej obrambno središče Velike Britanije, saj je ta točka najbližja celinski Evropi. Že Viljem Osvajalec je vedel, da je to ključna točka za obrambo otočja, tod so imeli svoj pomemben center tudi vitezi Templjarji, med drugo svetovno vojno pa so v utrdbi in rovih pod njo vodili pomembne operacije v času II.sv. vojne in še posebej uspešno misijo Dunquerke. Obiskali bomo tako srednjeveški keep kot tudi srednjeveške rove. Nato pa se bomo podali še na čudovit sprehod nad zalivom Langdon in se navduševali nad prelepimi pejsaži nad belimi klifi in razburkanim morjem tam daleč spodaj. Obisk klifov je nujen, saj so ena glavnih naravnih atrakcij Anglije. Sledi idilična panoramska vožnja ob južni obali. Nato se bomo v zgodnjih popoldanskih urah posvetili slikovitemu srednjeveškemu mestecu Rye, kjer nas bo navdušila kombinacija ohranjenih leseno-opečnih hišk, ozke ulice in vaški vrvež, vse skupaj pa pusti pravi vpogled v življenje nekoč…, davni tedaj, ko so se bojevali na vsakem koraku in sta bila pogum in zvestoba ključni odliki posameznika. Ja, pa naj bo zatorej ključno bojno polje v angleški zgodovini še naša zadnja točka dneva. Obiskali bomo znameniti Hastings, kjer se je odvijala bitka, ki je na angleškem prestolu ustoličila Normane. 14.10.1066 je tako po celodnevnem bojevanju bitko dobil Viljem Osvajalec, normanski grof, umrl pa je zadnji anglosaški kralj Harold Godwinson. Ta dogodek je esencialno preobrazil nadaljnjo podobo Anglije, njene učinke pa bomo spremljali praktično na vsakem koraku naše poti. Po ogledu namestitev in nočitev.

3. dan: HASTINGS-ALFRISTON-PORTSMOUTH (transferji cca 170km, 3-3,5 ure, peš)
Po zajtrku se bomo odpravili do fantastičnih belih klifov južne obale v Beach Headu. Poznana točka je bila tudi svetla pika na obzorju vsakega RAF pilota, ki se je vračal z zračnih bitk Evrope, nakazovala mu je namreč bližajoča se domača tla. Na poti bomo naredili še fotografski postanek za obeleženje gradu Pevensey, kjer je svojo bazo pri osvajanju Anglije postavil Viljem Osvajalec, grof Normandije. Popoldan se bomo pomudili v še enem idiličnem mestecu - Alfriston. Srednjeveška zasnova je ohranjena v tem mestecu, kjer stoji stara cerkev, mestne ulice pa krasijo stare ohranjene hiške, vse naokoli pa je zeleno gričevnato podeželje. Nato se bomo zopet vrnili na obalo, točneje v sila pomembno pristanišče Portsmouth. Proti večeru se bomo še sprehodili po starodavnem pristaniškem središču, nato pa nočitev.

4. dan: PORTSMOUTH-SALISBURY-SWINDON (transferji cca 150km, 3 ure)
Zajtrk. Dopoldan bomo posvetili angleški pomorski zgodovini v restavriranem starem pristanišču, kjer si bomo ogledali slovito HMS Victory, s katero je admiral Nelson priboril zmago Angliji v bitki pri Trafalgarju leta 1805. Če bo čas dopuščal bomo obiskali še skrivnostno ladjo Henrika VIII. Mary Rose… Nato se bomo usmerili v notranjost in v Salisbury-ju obiskali katedralo, katera ima najvišji zvonik v Britaniji (123m), njena gotska podoba pa je sama po sebi presunljiva. V katedrali pa se bomo pomudili tudi za obeleženje še ene od ključnih zgodovinskih relikvij. Ene izmed štirih originalnih kopij Magne Carte iz leta 1215. Preostanek popoldneva bomo namenili mistiki in delovanju antičnih druidov, ko bomo obiskali legendarni Stonehenge. Zakaj, kako, komu, vse to bomo skušali dojeti, a morda bo tudi po našem potovanju vse ostalo zamotano v plast skrivnosti. Nadaljujemo še do železniškega središča Swindon. Namestitev in nočitev.

5. dan: SWINDON-OXFORD-WARWICK (transferji cca 140km, 2,5 ure, peš)
Zajtrku bo sledil ogled muzeja parnih lokomotiv, kateri je postavljen v počastitev prve moderne železniške trase - Great Western Railway, katera je povezala London z Cornwallom, osrednjim Midlandsom ter Walesom na zahodu. Nato se bomo posvetili enemu od svetovnih centrov znanja, ko bomo obiskali kompleks univerze Oxford. Na vodenem ogledu bomo spoznali skrivnosti univerze in njenih uspehov ter seveda preteklih študentov, profesorjev, nekaj o arhitekturi in seveda ogromno o prestižu. Po učni izkušnji pa še do Warwicka, kjer stoji mogočni grad, kjer so celotno srednjeveško dobo grofje varovali kraljeve interese v samem središču Anglije. Ena ključnih točk za obvladovanje Anglije pa je seveda povečala pomen grofov, kateri so tod upravljali, posledično pa so zrasli tudi njihovi apetiti. Mnogi med njimi, kot je t.i. Earl of Warwick - Richard Neville, so bili imenovani z nazivom tvorec kraljev. Silna moč grofov se še danes vidi v grajski razkošnosti. Po ogledu pa namestitev in nočitev.

6. dan: WARWICK-STRATFORD-ST ALBANS (transferji cca 160km, 2,5 ure, peš)
Zajtrk. Še en bogat dan bo pred nami. Najprej se bomo posvetili književnosti, ko bomo obiskali rojstno mesto največjega mojstra elizabetinske dobe - W. Shakespeara. Obiskali bomo pisateljevo rojstno hišo in videli tudi njegovo palačo iz časov, ko je že postal slaven. Sprehodili pa se bomo tudi do cerkve Sv Trojice, kjer je pokopan ta svetovni mojster dram in sonetov. Nato se bomo odpravili na jug. Ustavili se bomo v St Albansu, kateri nosi ime po prvem svetniku Anglije in je bil hkrati prvo Rimsko mesto na poti proti severu (Verulamium), v svoji bogati zgodovini pa je bil prizorišče kar dveh bitk v t.i. vojnah vrtnic med dinastijama Lancastrov in Yorkov. Namestitev in nočitev.

7. dan: LONDON (vlak, metroji, peš)
Po zajtrku se odpeljemo z metroji/avtobusi/vlaki v London. Celoten dan bomo namenili odkrivanju prestolnice. Obiskali bomo Wellington plazo, zelenice in parke Buckinghamske palače s panoramskim pogledom na sedež monarhov, se sprehodili vse do pompoznega Big Bena in spoznavali zunanje pročelje Westminstrske palače in parlamenta, Westminstrske opatije… Nato se bomo pomudili pri Nelsonu na Trafalgar trgu, še na vedno živahni Piccadilly Circus, nato pa bo čas za obisk Towra, kjer bomo spoznavali angleško kraljevo moč. V osrednjem stolpu so angleški kralji in kraljice snovali vse svoje obrambne strategije in se vanj zatekali že vse od njegove postavitve pod Viljemom Osvajalcem. Po obisku pa še do Tower Bridge, kjer se bomo povzpeli na razgledno točko od koder bomo lahko občudovali most kot tak, ter seveda predhodno obiskan Tower in današnjo mestno hišo, vsak kraljevsko lociran na svojem bregu Temze. Za zaključek pa še do ogromne in naravnost veličastne katedrale Sv Pavla apostola. Tod so bili na končno pot pospremljeni že številni pomembneži (Nelson, grof Wellington, Churchill, Thatcherjeva…), a mnogim je predstavljala tudi začetek svetle poti. Danes je to sedež Anglikanske cerkve, impresivna podoba v kateri jo vidimo pa je iz leta 1710. Na tej lokaciji pa katedrale stojijo neprekinjeno že vse od leta 604. Povratek v naš hotel. Nočitev.

8. dan: LONDON-LJUBLJANA (transferji cca 100km, 1,5 ure, direktni let)
Zgodnji odhod na letališče, prijava in polet proti Ljubljani.


CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, vse prevoze po Angliji, parkirnine, cestnine, vse navedene oglede z vstopninami, nočitve z zajtrki v hotelih in gostiščih z zasebnimi kopalnicami (naša ocena 3*), slovenski vodja poti in organizacija potovanja ter DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 16-19 potnikov = 121€
  • skupina 12-15 potnikov = 187€
  • skupina 8-11 potnikov = 295€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • enoposteljna soba = 350€
  • 7 večerij = 190€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popustCena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.

Najmanjše število potnikov za izvedbo je 8.


Vizum: ni potreben

Cepljenje: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč