Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI935 €
Fuerteventura Caleta Gard 2+*15.11. MUC  7xAI426 €
Šri Lanka Citrus Wask 4*10.10. MUC  7xPOL822 €
Madeira Suite Hotel 4*05.12. MUC  7xPOL481 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*29.09. MUC  7xPOL875 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Hotetur Pal 4*15.10. VIE  7xAI997 €
Punta Cana Grand Palla 4+*04.12. MUC  7xAI1155 €
Heraklion (Kreta) Horizon Bea 4*25.09. GRZ  7xAI367 €
Mallorca Hotel Bendi 4*18.10. VIE  8xPOL242 €
Maldivi The Barefoo 4*30.10. MUC  8xPOL1339 €
Gran Canaria Astoria 3*28.09. VIE  7xPOL424 €
Cancun (Mehika) Grand Coco 4*05.10. MUC  7xAI933 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.11. MUC  9xAI899 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1076 €
Rodos Cathrin 4*05.10. VIE  7xPOL371 €
Antalija Jadore Delu 5*04.12. VIE  5xAI267 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*22.10. MUC  7xPOL1172 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Po uhojenih poteh Albanije, Grčije in Makedonije

Zagotovljeni termini:
26.10.2019
Po uhojenih poteh Albanije, Grčije in Makedonije


Odhod
: 26.10.2019 | št. dni: 9 | aktualna cena: od 858€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – TIRANA – DRAČ – BERAT. Zbor na ljubljanskem letališču in polet proti Tirani. Kratka vožnja do nekdanje prestolnice Drač, kjer najprej obiščemo destilarno znamenitega konjaka Skenderbeu, imenovanem po albanskem narodnem heroju. Degustiramo različne produkte in kakšnega kupimo tudi za s seboj. V središču Drača, v zavetju Beneškega stolpa, se še kako prileže prvi albanski “macchiato”. Pot nas nato vodi v srednjeveški Berat, mesto tisočerih oken, ki je biser osmanske arhitekture, danes muzej na prostem in najslikovitejše mesto v Albaniji. Namestitev in nočitev. (H*)

2. dan BERAT – GJIROKASTRA – SARANDA. Zajtrk. Na sprehodu po trdnjavi zaživimo v srednjem veku. Obiščemo muzej ikon Onufri in se izgubljamo po številnih uličicah. Na poti do Sarande se ustavimo v Gjirokastri. Za prelazom blizu grške meje vstopimo v dolino bunkerjev, ki jih je gradil veliki vodja Enver Hoxha. Njegovo rojstno mesto, Gjirokastra, mesto kamenja, je muzejsko mesto. Obiščemo mogočno trdnjavo, rojstno hišo Enverja Hoxha, tradicionalno hišo družine Zekate… Vožnja do obmorske Sarande, vmes pa postanek ob izviru Syri i Kalter, ki navduši s hipnotično globoko modro barvo. Ste za albanski večer (doplačilo)? Namestitev in nočitev. (H*, Z)

3. dan SARANDA – PATRAS. Po zajtrku se odpeljemo v drugo državo na naši poti – romantično Grčijo. Nastavimo čas za 1 uro naprej in uživamo v vožnji ob Jonski obali. Ustavimo se v privlačnem mestu Ioannina, ki nas navduši s svojim vzdušjem, minareti in fantastično utrdbo. Očarani nad zgodovino in prvimi grškimi razgledi dan zaključimo v obmorskem Patrasu. Namestitev in nočitev. (H*, Z)

4. dan PATRAS – EPIDAVRUS – TOLO. Po zajtrku se odpeljemo do Epidavrusa, kjer obiščemo največje in najbolje ohranjeno antično gledališče v Grčiji, ki je lahko sprejelo kar 15.000 obiskovalcev. Sledi vožnja do obmorskega mesteca Tolo. Prileže se sprehod ob obali. Grki imajo tudi dobro pivo, domače vino … Nočitev. (H*, Z)

5. dan TOLO – MIKENE – KORINT – ATENE. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja proti čudovitim Mikenam. Utrjeno gradišče sodi v vrh visoke kulture pred klasično grško zgodovino. Presenečeni smo nad jaškastimi grobovi in kiklopskimi zidovi. Kretsko-mikenska kultura je zametek visoke kulture, ki se je od tu širila po Evropi. Tu je arheolog Schliemann našel zlato posmrtno masko mikenskega kralja Agamemnona. Sledi drugi biser – Korint! Po želji se sprehodimo čez most, globoko pod nami je modro morje. Ogledamo si antični Korint, nato pa nadaljujemo do Aten, središča umetnosti, učenosti, filozofije ter glavno kulturno in predvsem živahno središče cele Grčije. Vzpnemo se na Akropolo, grič sredi 2-milijonskega mesta, kjer stoji najbolj slaven tempelj v Grčiji, posvečen boginji Ateni – Parthenon. Zanimajo nas tudi Propileje, pa tempelj boginje Nike, Erehteion … Sprehodimo se tudi po amfiteatru, ki je prislonjen na akropolski griček. Namestitev v hotelu. Prost večer ali pa skupaj obiščemo pravi grški večer s sirtakijem (doplačilo). Nočitev. (H, Z)

6. dan ATENE – DELFI – okolica KALAMBAKE. Zajtrk. Dopoldan preživimo v Atenah. Obiščemo tempelj olimpijskega Zevsa, prvi olimpijski stadion sodobne dobe in akropolski muzej. V zgodnjih popoldanskih urah se odpeljemo do vznožja Parnasa. V Delfih obiščemo tradicionalno gledališče, gymnasium, akvadukt ter kamnite mestne hiše. Navduši nas Apolonov tempelj svečenice Pitije. Ogledamo si lončarsko delavnico, kjer izdelujejo po stari recepturi replike lepih vazic, skled, skodelic in drugih lončenih izdelkov. Vožnja proti Kalambaki. Nastanitev v bližini Kalambake. (H, Z)

7. dan KALAMBAKA – METEORA – SOLUN. Zajtrk. Vožnja do Meteore, spremlja nas razgibana grška pokrajina. Ob prihodu v Meteoro se nad nami bohotijo visoki stolpi iz peščenjaka, ki se dvigajo v nebo in na katerih so grški pravoslavni samostani. Do samostanov vodijo skrivnostni hodniki, kot nalašč za raziskovanje. V samostanih se seznanimo z grško pravoslavno vero. V prostem času lahko obiščemo delavnico ikon. Večerna vožnja do Soluna. (H, Z)

8. dan SOLUN – BITOLA – OHRID. Po zajtrku se podamo proti z očarljivo preteklostjo polno Makedonijo. Čas ponovno nastavimo za uro nazaj. Ustavimo se v drugem največjem mestu po prebivalcih Bitoli in obiščemo arheološko najdišče Heraklea, poznano po svojih mozaikih, starodavnih gledališčih in rimskih kopališčih. Tu začutimo starodavni sijaj nekdaj mogočnega makedonskega imperija. Ogledamo si antično gledališče, kopeli, cerkev z episkopsko krstilnico, judovski tempelj… Dan zaključimo v Ohridu. Za pravo piko na i našemu balkanskemu trojčku si privoščimo makedonski večer z glasbo in plesom (doplačilo). Nočitev. (H*, Z)

9. dan OHRID – TIRANA – LJUBLJANA. Zajtrk. Vožnja v Tirano in polet proti Brniku. Konec potovanja. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Po uhojenih poteh Albanije, Grčije in Makedonije
od 858 EUR
od 888 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
90 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo za enoposteljno sobo
160 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za albanski večer ( večerja (pijača ni vključena) + folklorna predstava); pri najmanj 10 prijavljenih; ob prijavi
30 EUR
Grški večer (vključuje živo glasbo in ples; večerja (pijača ni vključena) pri najmanj 10 prijavljenih; ob prijavi
35 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
20 EUR
Doplačilo za makedonski večer na ladjici (večerja (pijača ni vključena v ceno) + folklorna predstava); pri najmanj 10 prijavljenih; ob prijavi
42 EUR
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično, dvojno kritje *
24.79 EUR
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično *
16.5 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: polet iz Ljubljane do Tirane in nazaj, letališke in varnostne pristojbine (75 EUR), prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine, mostnine in parkirnine, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer je potrebno, 8 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4* lokalne kategorije, vse zunanje oglede po programu, degustacija konjaka Skenderbeu, turistično pristojbino, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vštete in jih potnik po želji poravna na kraju samem. Vse vstopnine skupaj znašajo okrog 95 EUR: Berat – trdnjava (1 EUR), Berat – muzej Onufri (2 EUR), Berat – Narodni etnografski muzej (2 EUR), izvir Syri i Kalter (0,5 EUR), Gjirokastra – trdnjava (2 EUR), Hiša družine Zekate (2 EUR), Butrit (5 EUR), Akropola – muzej (10 EUR), Akropola – arheološko najdišče (20 EUR), dva samostana v Meteori (vsak 3 EUR), arheološko najdišče v Delfih in muzej (12 EUR), gledališče v Epidavrusu (12 EUR), Mikene (12 EUR), Korint – arheološki muzej (8 EUR).

Vstopnine v večino arheoloških najdišč v Grčiji so za otroke/dijake do 18. leta starosti brezplačne.VIZE: Slovenci vize ne potrebujemo, rabimo pa potni list ali osebno izkaznico.

Splošni pogoji poslovanja Agencije so sestavni del programov in so kot posebna tiskana priloga na voljo na vseh prodajnih mestih ter na spletni strani. Z vplačilom akontacije potnik potrdi, da je z njimi seznanjen in jih v celoti sprejema.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):