Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Rodos SMARTLINE E 3*21.06. LJU  7xAI599 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*22.06. LJU  7xPOL599 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*26.06. LJU  7xAI499 €
Kefalonija Astra Villa 4*16.06. LJU  7xNZ585 €
Hurghada Grand Seas 4*19.01. LJU  7xAI329 €
Krf Potamaki Be 3*23.07. LJU  7xNZ539 €
Antalija CENGER BEAC 5*25.06. LJU  7xAI639 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*18.06. LJU  7xUAI729 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*26.06. LJU  7xAI439 €
Skiathos Golden Beac 3*23.06. LJU  7xNZ529 €
Lamezia Terme Park 3*19.06. LJU  7xPOL559 €
Karpatos Seven Stars 3+*28.06. LJU  7xNZ539 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*26.03. SZG  7xAI1014 €
Šri Lanka Citrus Wask 4*02.06. MUC  8xPOL749 €
Fuerteventura Pierre and 4*26.01. MUC  7xPOL404 €
Madeira Do Santo 4*31.01. MUC  7xPOL449 €
Phuket (Tajska) KAMALA BEAC 4*20.05. MUC  8xPOL844 €
Varadero Breezes Bel 4*08.04. MUC  7xAI1003 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*18.01. VIE  7xAI342 €
Punta Cana Hotel Grand 5*23.05. MUC  7xAI1068 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*06.05. VIE  7xPOL395 €
Mallorca Hotel Bahia 4*02.03. VIE  5xPOL226 €
Maldivi Thulagiri 4*21.06. MUC  7xPOL1461 €
Gran Canaria Beverly Par 3*04.05. VIE  7xPOL462 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*25.05. MUC  7xAI1323 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Peru in Bolivija

Zagotovljeni termini:
23.01.2019

Peru in Bolivija

Peru in Bolivija

Skrivnosti Inkov in lepote »divje« Bolivije
Peru je dežela, kjer najbolje spoznamo mogočnost nekdanjega inkovskega kraljestva. Od prelepih izdelkov v muzeju zlata v Limi do osupljivega Machu Picchuja se bomo srečevali z izjemnimi dosežki ene najbolj razvitih civilizacij v zgodovini človeštva. Presunile nas bodo mogočnost Andov, razsežnost pacifiške puščave, skrivnostne linije Nazca. Srečevali bomo lame, alpake, andske kondorje, morske leve. Uživali bomo na prelepih trgih Arequipe in Cusca in se nato preko skrivnostnega jezera Titicaca podali v Bolivijo, deželo revnih a prijaznih ljudi. La Paz je najvišje ležeča prestolnica na svetu in pogled nanjo z vrha pečine je nepozabno doživetje. Še bolj pa nas bo očaral jug te dežele s starimi kolonialnimi mesti in čudovitimi slanimi jezeri.


Odhod:
23. januar 2019

Program potovanja
1. dan: Ljubljana-Lima

Zgodnji jutranji odhod v Benetke, od koder z enim vmesnim postankom poletimo proti Peruju. V Limi bomo pristali v večernih urah. Nočitev.
2. dan: Lima-Paracas
Zajtrk. Limo, nekoč najbogatejše mesto v Ameriki, ki ga je ustanovil Franciso Pizarro, bomo spoznali z zanimivo panoramsko vožnjo. Videli bomo revnejše predele in bogate četrti Miraflores ob Pacifiku. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, zgrajenem v španskem kolonialnem slogu. Tu stoji vladna palača, katedrala, nadškofova palača in druge pomembne stavbe. Popoldan se bomo odpeljali proti Paracasu. Južno od Lime se že začenja perujska puščava, ki pa jo pogosto prekinjajo zelene oaze. Večerja in nočitev.
3. dan: Paracas-otoki Ballestas-Ica-Huacachina-Nazca
Po zajtrku bomo odpluli v naravni park Ballestas, ki jih imenujejo tudi perujski Galapagos. Na skalnatih otočkih domujejo kolonije morskih levov in mnogo vrst zanimivih ptic: pelikani, kormorani, flamingi in drugi. Te ptice so tudi vir pomembnega naravnega gnojila gvana, pravega naravnega bogastva. Cesta Panamericana nas nato pripelje v Ico, znano po pridelovanju vina in nacionalne pijače pisca. Malo naprej leži idilična oaza Huacachina, ki jo obdajajo slikovite peščene sipine. Proti večeru prispemo v Nazco in že zaslutimo obrise skrivnostnih linij, katerih izvor še danes ni pojasnjen. Večerja in nočitev.
4. dan: Nazca-Arequipa
Zajtrk. Najbolje bomo geometrijske like, ki so zarezani v peščeno in kamnito puščavo, lahko opazovali iz zraka med panoramskim preletom (za doplačilo). Občutki so resnično neverjetni. Pot bomo spet nadaljevali ob Pacifiku, uživali v dramatični pokrajini in končno zavili proti Andom ter zvečer prispeli v belo mesto Arequipo, obdano z mogočnimi zasneženimi ognjeniki. Med potjo kosilo. Nočitev.
5. dan: Arequipa-Puno
Po zajtrku bomo spoznali čudovito Arequipo in se sprehodili po enem najlepših trgov v Peruju. Arequipi zaradi dobrega podnebja pravijo tudi mesto večne modrine. Obiskali bomo samostan sv. Cataline, ki je eden najbolj posebnih v deželi, prijazne nune pa nam bodo spregovorile o njegovi zanimivi zgodovini. Popoldne odpravimo proti Punu ob jezeru Titicaca. Glede na to, da je veliko skoraj za polovico naše domovine, včasih pa je bilo še večje, ni čudno, da so Inki verjeli, da so njihovi predniki prišli iz jezerskih globin. Z njim so povezane še številne druge legende. Večerja in nočitev.
6. dan: Puno-La Paz
Zajtrk. Peljemo se vzdolž jezera Titicaca, ki je za tukajšnja indijanska ljudstva sveto. Po legendah naj bi v njem ležali bogati zakladi in potopljena mesta. Predinkovske civilizacije so bile prepričane, da je Sonce vstalo iz jezerskih skrivnostnih globin, Inki pa so ga imeli za svoje rojstno mesto. Po prestopu meje z Bolivijo vožnja proti La Pazu, ki nas s svojo lego očara že na prvi pogled. Mesto, kjer ima danes polovica prebivalcev indijanske korenine, je bilo zgrajeno v 16. stoletju zaradi zlata, ki so ga Španci odkrili v bližini. Spoznali bomo glavne znamenitosti, katedralo, predsedniško palačo, cerkev sv. Frančiška… Večerja in nočitev.
7. dan: La Paz-Oruro-Uyuni
Zgodnji zajtrk in avtobusni odhod proti Oruru, kjer imamo kosilo, nato pa z vlakom nadaljujemo pot proti Uyuniju, kamor prispemo zvečer. Tu nas čakajo slana jezera, ena največjih naravnih znamenitosti Bolivije. Nočitev.
8. dan: Uyuni
Zajtrk. Dan bo sproščen in namenjen spoznavanju in občudovanju čudovite pokrajine, ki nas očara z belino soli in modrino neba. Otok Incahuasi je kot nekakšna oaza, kjer rastejo posebne vrste kaktusov, visoke tudi do dvanajst metrov, ki dajejo celotni podobi še bolj impresivno podobo. Obiščemo še kakšno od vasic, dan pa končamo v kraju Colchani ob robu slanega jezera. Večerja in nočitev.
9. dan: Uyuni-Potosi
Po zajtrku na čaka slikovita pot proti Potosiju, nekoč najbogatejšemu mestu na svetu. Uživali bomo v pogledih na skrivnostne doline in kanjone z nenavadno vegetacijo in skalnimi formacijami. Kosilo. Potosi, ustanovljen leta 1545, po odkritju rudnikov srebra in zlata na bližnjem Cerro Ricu, je bil stoletja hrbtenica španskega kolonialnega sistema, kraj, ki je prinašal španskim kraljem neverjetne dobičke in bogastvo. Čeprav velja za najvišje ležeče mesto na svetu, na 4.090 metrih, je bil kmalu najpomembnejše mesto Latinske Amerike. Danes je Potosi del svetovne kulturne dediščine pod zaščito Unesca, saj lahko tu najdemo številne čudovite dosežke kolonialne arhitekture. V mestu je bilo več kot osemdeset cerkva, obiščemo katedralo, kovnico denarja Casa de la Moneda, slikovito tržnico z obrtniškimi izdelki. Nočitev.
10. dan: Potosi-Sucre
Zajtrk in nadaljevanje poti v Sucre, ki velja za najlepše bolivijsko mesto, na katerega so domačini izredno ponosni in mu dajejo različne vzdevke kot npr. Zibelka svobode ali Belo mesto. Stari kolonialni del mesta se res ponaša s prelepimi belimi stavbami, ki ohranjajo kolonialno dediščino. Sprehod po ulicah je čudovito doživetje, prav tako je zanimiv obisk nekaterih muzejev: Recoleta, Zgodovinski muzej, samostan sv. Filipa... Večerja in nočitev.
11. dan: Sucre-La Paz-Puno
Zajtrk. Odpeljemo se na letališče in se vrnemo v La Paz. Čaka nas vrnitev v Peru do Puna ob jezeru Titikaka. Večerja in nočitev.
12. dan: Puno-otoki Uros-Cusco
Po zajtrku se s čolni zapeljemo po jezeru Titikaka in obiščemo otoke ljudstva Uros. Iz trsja, ki raste ob obrežjih, so si namreč naredili prave plavajoče otoke in si na njih zgradili cele vasi. Tudi šolo imajo na teh otokih, med katerimi se prevažajo z značilnimi čolni. Tako jim dejansko sploh ni potrebno iti na kopno, saj imajo na otokih vse, kar potrebujejo za življenje. Nato nas čaka vožnja proti Cuscu po eni najlepših pokrajin v Peruju. Kosilo. Med potjo uživamo v lepih pogledih na andsko hribovje in male vasice. Zvečer prispemo v nekdanje središče inkovskega imperija in eno najlepših mest na svetu. Nočitev.
13. dan: Cusco-Machu Picchu-Cusco
Zgodnji zajtrk. Za konec potovanja smo si prihranili še en dragulj, obisk izgubljenega inkovskega mesta Machu Piccha, ki ga Španci niso odkrili in je tako ostalo skrito vse do 20. stoletja. Še vedno znanstveniki ne vedo natančno, kakšno vlogo je imelo mesto, toda to prav nič ne zmanjšuje njegove osupljive lepote. Ljudstvo, ki je gradilo tako enkratne templje, grobnice, zgradbe je gotovo imelo izredna znanja. Machu Picchu je verjetno najpomembnejši arheološki spomenik na svetu. Kosilo. Pozno popoldan se vrnemo v Cuzco, ki je bil nekoč eno najbogatejših mest na svetu. Zlato je kmalu privabilo Špance, ki so umorili inkovskega vladarja in s tem zrušili celotno državo. Toda mesto je danes resnično veličasten spomenik nekdanjim časom in ima čar, ki ga nima nobeno drugo v Peruju. Nočitev.
14. dan: Cusco-Lima
Zajtrk in jutranji ogled Cusca s čudovitim glavnim trgom, obkroženim s čudovitimi kolonialnimi zgradbami in cerkvami. Lahko si samo domišljamo, kako je bil npr. v časih Inkov mogočen zlati tempelj Korikanča. Ogromni kamni v zidovih so izklesani tako natančno, da mednje ne gre niti noževa konica. Sledi odhod na letališče in polet v Limo ter nadaljevanje poti v Evropo.
15. dan: Benetke-Ljubljana
Pristanek v Benetkah ter še avtobusni prevoz do odhodnih krajev.

Cena:
3.790 € (najmanj 20 potnikov),
3.890 € (najmanj 15 potnikov),
3.990 € (najmanj 10 potnikov)

Cena vključuje: mednarodni letalski prevoz, notranje polete Sucre-La Paz in Cusco-Lima, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v hotelih 3*** in 4****, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze, vstopnine in oglede, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, zdravstveno in nezgodno zavarovanje;
Obvezno doplačilo: napitnine 50 USD (vodiču na poti), izhodna taksa cca 35 USD (na letališču v Limi) in notranje takse v Peruju in Boliviji (cca 20 USD);
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 390 evrov, panoramski prelet nad linijami Nazca (cca 100 USD);
Cepljenje: obvezno proti rumeni mrzlici.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):