Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Skiathos Muses 3*28.07. LJU  7xNZ611 €
Hurghada Sunrise Hol 5*17.08. LJU  7xAI740 €
Krf CORFU SENSE 3*13.08. LJU  7xPP+639 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.07. LJU  7xPOL739 €
Antalija CENGER BEAC 5*22.08. LJU  7xAI679 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*27.08. LJU  7xPOL659 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*15.10. VIE  7xAI917 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*04.09. MUC  7xPOL748 €
Fuerteventura Corralejo B 4*30.11. VIE  7xPOL495 €
Madeira Do Santo 4*03.12. MUC  7xPOL426 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*26.09. VIE  7xPOL911 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*29.11. VIE  7xAI461 €
Varadero Hotetur Pal 4*08.10. VIE  7xAI945 €
Punta Cana Hotel Grand 5*09.10. MUC  7xAI1323 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*08.10. VIE  7xPOL321 €
Mallorca Hotel Bendi 4*18.10. VIE  11xPOL211 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*28.07. MUC  7xPP1238 €
Gran Canaria IFA BUENAVE 3*30.11. VIE  5xPOL485 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*02.09. MUC  7xAI969 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*23.11. MUC  9xAI938 €
Mauritius Seaview Cal 4*29.09. MUC  8xPOL1281 €
Rodos VIRGINIA FA 4*15.10. VIE  7xPOL394 €
Antalija DIAMOND BEA 4*04.12. VIE  5xAI285 €
Zanzibar Ocean Parad 4*17.11. MUC  7xPOL1597 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Omanska pustolovščina

Omanska pustolovščina


Odhod
: 09.11.2019 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 1680€


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – MUŠKAT. Jutranji zbor na ljubljanskem letališču in polet preko Istanbula v Muškat. Po pristanku vožnja v hotel. Namestitev in kratka nočitev. (letalo, H)

2. dan MUŠKAT – NAKHAL – RUSTAQ – MUŠKAT. Zajtrk. Vožnja v Nakhal, kjer najprej obiščemo tamkajšnjo trdnjavo, ki se nahaja na visokem bregu nad čudovito pokrajino oaz. Ta pred-islamska utrdba je služila kot oporišče znanemu srednjeveškemu plemenu Bani Kharous. Nato nadaljujemo vožnjo do kraja Nkhal, kjer se nahajajo naravni izviri. Slikovita okolica je obdana mogočnimi vrhovi in številnimi zelenimi oazami. Vožnja do kraja Rustaq, kjer tudi obiščemo naravni izvir. Zatem obiščemo še trdnjavo Al Hazm, ki je ena najmogočnejših trdnjav v Omanu. Vožnja nazaj v Muškat. Nočitev. (H, Z)

3. dan MUŠKAT – WADI SHAB – RAS AL HADD – izlet v RAS AL JINZ. Zajtrk. Muškat velja za enega najbolj urejenih glavnih mest v arabskem svetu. Ponaša se s pestro zgodovino, čudovitimi zgradbami ter možnostmi dobrih nakupov. Ogledamo si največjo omansko mošejo ki jo je dal zgraditi sultan Qaboos. Prevzamemo džipe in se odpravimo na pot proti Wadi Shabu. Tu si privoščimo sprehod ter se po želji osvežimo v nekaj vodnih bazenih na poti. Vožnja v Ras Al Hadd. Postavimo šotore in se namestimo. Večerja. Zvečer se odpeljemo v bližnji Ras al-Jinz, na najbolj vzhodno točko Arabskega polotoka. To je kraj izjemnega pomena, kajti tu gnezdijo ogrožene zelene morske želve. Preko 20.000 želv se vrača letno na tukajšnjo peščeno obalo, kjer ležejo jajca. Vrnitev Ras Al Hadd in nočitev. (O, ZKV)

4. dan RAS AL HADD – SUR – WADI BANI KHALID – PUŠČAVA WAHIBA. Zajtrk. Vožnja v Sur. Za Sur pravijo, da naj bi bilo mesto dom legendarnega Sinbada Pomorščaka. Mesto je že v 6. stoletju postalo izjemno pomembno trgovsko središče, saj so veliko trgovali z vzhodno Afriko. Kasneje so v mestu postavili center izdelovanja tradicionalnih arabskih jadrnic. Danes je tu še vedno ena redkih izdelovalnic, ki si jo tudi ogledamo. Nato se odpeljemo v čudovito dolino Wadi Bani Khalid. Odpravimo se raziskovanje te zelene doline ter občudujemo prelepe razglede. Na koncu doline se odpre pogled na bazene sladke vode, v katerih bomo po želji tudi zaplavali in se ohladili. Odpravimo se proti puščavi Wahiba. 15.000 km2 sipin predstavlja neskončnost večno spreminjajočih se barvnih odtenkov. Nekatere med sipinami se dvigajo celo do 200 m nad puščavsko okolico! Odkrivamo razburljivo vožnjo po puščavskem pesku! Namestitev v puščavskem kampu. Večerja in nočitev. (džipi, O, ZV)

5. dan PUŠČAVA WAHIBA – AL KHALUF (MUHOOT). Pogumni vstanemo ob sončnem vzhodu in občudujemo prelivanje barv. Zajtrk. Danes nas čaka vožnja do morja, kjer del poti poteka tudi čez bele sipine. Za vrhunec dneva pa nas čaka fatamorgana – bele sipine in kristalno modro morje! Sprehodimo se po tem čudežu narave in se vržemo v valove! Kosilo. Odpeljemo se na bližnjo tržnico, kjer spoznamo lokalne ribiče. Postavimo šotore na plaži – je kdo za plavanje ob sončnem zahodu? Dan zaokrožimo ob večerji in ob zvokih prasketanja ognja ter poslušanju valov… Vrhunsko! Nočitev. (džipi, O, ZKV)

6. dan MUHOOT – NIZWA. Zajtrk. Čaka nas vožnja nazaj v civilizacijo – odpeljemo proti Nizwi, starodavni prestolnici in središču nekdanjega omanskega Imamata. Na poti se ustavimo in sprehodimo čez stari del mesta Sinaw. Prihod v Nizwo, ki je še vedno eno najbolj konservativnih in tradicionalnih mest v deželi. Morda še večerni sprehod po središču mesta, morda poskusimo datlje, po katerih je mesto poznano? Namestitev v hotelu in nočitev. (džipi, H, Z)

7. dan NIZWA – BIRKAT AL MOUZ – SAYQ – JEBEL AKHDAR – NIZWA. Zajtrk. Ogledamo si mesto in se sprehodimo skozi tradicionalno tržnico umetnostne obrti. Obiščemo še mestno trdnjavo, ki nudi prelep razgled na okolico. Zapustimo Nizwo –  pot nas vodi v gorske vasice, koder se z lahkoto prestaviš v drugi svet. Ustavimo se v stari vasici Birkat al Mauz, ki nas popelje v nek drug čas. Pot nadaljujemo v gorovje Jebel Akhdar (»zelena gora«), kjer se na 2000m nadmorske višine znajdemo na planoti Sayq. Neverjetno, tu gojijo najboljša granatna jabolka v Omanu! Odpravimo se na prijeten sprehod skozi tri vasice. Vse skozi nas obkrožajo spektakularni razgledi. Ustavimo se na razgledni točki Diana, ki je posvečena obisku princese Diane leta 1986. Vožnja nazaj v Nizwo. Nočitev. (džipi, H, Z)

8. dan NIZWA – JABRIN – WADI GHUL – NAKHAL KANJON – JEBEL SHAMS. Zajtrk. Odpravimo se do Jabrina, kjer si ogledamo trdnjavo, za katero pravijo, da je najlepša v Omanu. Z vrha trdnjave je lep razgled na gorovje Hajar, naš današnji cilj. Zapeljemo se v hribe. Obiščemo vasico Misfat Al Abriyyin, koder se sprehodimo skozi to gorsko oazo in občudujemo starodavni namakalni ‘falaj’. Pot nadaljujemo do konca doline Nakhr, kjer v vasi obiščemo lokalne tkalce preprog. Nato se odpeljemo na planoto pri vrhu Jebel Shams-a, ki je z več kot 3000m najvišji vrh v Omanu. S planote se odpira slikovit pogled na dolino Ghul, ki mu pravijo tudi »Veliki kanjon Arabije«! Pogled, kjer zmanjka besed … Postavimo šotor in se prepustimo energiji ob sončnem zahodu. Večerja in nočitev. (džipi, O, ZKV)

9. dan JEBEL SHAMS – BILAD SAYT – WADI BANI AWF. Zajtrk. Zgodnji odhod. Čaka nas eden izmed vrhuncev našega potovanja. Odpravimo se na 4-urni pohod (Balcony trail), od koder se nam odpirajo pogledi 1000 m v globino. Nezahtevna, a izpostavljena pot se pod vršnim grebenom vije vzdolž kanjona Ghul – opazujemo Veliki kanjon iz ptičje perspektive. Pravo doživetje! Sledi slikovita off-road vožnja čez zahodno gorovje Hajar. Preseneti nas čudovita vasica Bilad Sayt. Prav prileže se skok v drugi čas – sprehodimo se skozi labirint ozkih uličic in datljevih polj, vse do vrha mestne trdnjave. Čaka nas še spust do spektakularne doline Wadi Bani Awf. Poiščemo si prostor za postavitev našega kampa. Večerja in nočitev v šotorih. (džipi, O, ZKV)

10. dan WADI BANI AWF – MALI SNAKE KANJON – MUŠKAT – otočje DIMANIYAT – MUŠKAT. Zajtrk. Danes nas čaka še eno vrhunsko doživetje. Obiščemo mali ‘Snake canyon’, koder po dobri uri hoje prispemo do tolmunov v katerih se lahko okopamo – kaj bi popotnik še rabil drugega sredi puščavskih gora? Za konec dneva pa še biser potovanja – sledi vožnja do pristanišča, od koder se s čolnom odpravimo na otočje Dimaniyat, naravni rezervat, ki leži 18 kilometrov stran od omanske obale. Ta rezervat se ponaša z bogato naravno dediščino, sestavljen je iz 9 otočkov, okoli katerih se nahaja več različnih vrst koralnih grebenov, med njimi tudi najredkejše vrste na svetu. Prosto za kopanje, snorklanje ali potapljanje. Nato se s čolnom odpeljemo nazaj v Muškat. Namestitev, večerja in nočitev. (džipi, H, ZV)

11. dan MUŠKAT. Zajtrk. Ogledamo s sultanovo palačo ter se sprehodimo skozi največjo omansko tržnico, kjer lahko kupimo skorajda vse, od cenjenega omanskega kadila, sandalovine, omanskih tradicionalnih nožev, srebra in začimb do tekstila in arabskih rut. Prosto. Nočni odhod na letališče ter polet iz Muškata proti Istanbulu. (H, Z)

12. dan MUŠKAT – LJUBLJANA. Pristanek v Istanbulu (daljše čakanje). Nadaljevanje poleta proti ljubljanskem letališču. (letalo)

Glede na optimalne letalske povezave se lahko spremeni razpored ogledov.Pridržujemo si pravico do manjših sprememb v programu glede na izbrane namestitve.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Omanska pustolovščina
od 1680 EUR
od 1890 EUR
Obvezna doplačila:
Omanski vizum
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
75 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
210 EUR
Doplačilo za spanje v hotelih namesto kampiranja
360 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78 EUR

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (238 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, vse prevoze z klimatiziranim avtobusom ali džipi, prevoz s čolnom na otočje Dimaniyat, vse vstopnine, slovensko vodenje in lokalne vodnike in voznike, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitve in prehrana: 6 nočitev v hotelih 2-3* z zajtrkom, 1x nočitev z zajtrkom v organiziranem puščavskem kampu, 4 x kampiranje na divje z zajtrkom (za šotore bo poskrbljeno), 4x kosilo, 6x večerja. Šotore si postavljamo sami. Za kampiranje potrebujemo spalno vrečo. Pri pripravi obrokov na taborjenju sodeluje cela skupina.

Prevozi: deželo bomo raziskovali z avtobusom in terenskimi vozili. Terenska vozila vozijo naši lokalni vozniki, ki poti dobro poznajo.VIZE: Slovenci za obisk Omana potrebujemo vizum. Lahko si ga uredite sami na sledeči povezavi: https://evisa.rop.gov.om/visa-eligibility, (ampak ne prej kot 1 mesec pred odhodom!) ali vam ga proti doplačilu uredimo mi. Natančna navodila glede urejanja vam bomo posredovali mesec pred odhodom. Potrebovali bomo vašo kopijo potnega lista in barvno fotografijo na belem ozadju. Potni list mora biti veljaven najmanj 6 mesecev od vstopa v Oman. ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni..
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč