Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*06.06. LJU  7xUAI439 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*07.07. LJU  7xPOL699 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Krf YANNIS 3*17.07. LJU  7xPP+589 €
Hurghada Movenpick-R 5*16.06. LJU  7xAI679 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL669 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ539 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*27.09. MUC  7xAI781 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*13.09. MUC  7xPP737 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*31.05. MUC  7xPOL455 €
Madeira Monte Mar P 4*13.11. MUC  7xPOL581 €
Dubaj (Emirati) Al Hamra Vi 4*12.06. MUC  7xPOL551 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*04.06. MUC  10xPOL941 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*01.06. VIE  7xAI426 €
Varadero Breezes Bel 4*31.05. MUC  7xAI724 €
Punta Cana Hotel Grand 5*11.06. MUC  7xAI1124 €
Heraklion (Kreta) Apollo III 3*04.06. LNZ  7xPOL370 €
Mallorca Delta Hotel 5*08.10. VIE  5xPOL336 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*06.06. MUC  7xPP1198 €
Cancun (Mehika) Aspira Hote 4*31.05. MUC  7xAI890 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.06. MUC  9xAI946 €
Mauritius Solana Beac 4*06.06. MUC  8xPOL1009 €
Rodos Blue Horizo 4*09.10. VIE  7xPOL467 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Omanska pravljica


Omanska pravljica


Odhod
: 29.12.2018 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 1545€

Omanska pravljica

PROGRAM:

1.dan LJUBLJANA – MUŠKAT. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Zagrebu, odkoder preko Dohe poletimo v Muškat. (letalo)

2.dan MUŠKAT.Po pristanku vožnja v hotel.Namestitev in krajši počitek. Zajtrk. Muškat velja za enega najbolj urejenih glavnihmest v arabskem svetu. Ponaša se s pestro zgodovino, čudovitimi zgradbami termožnostmi dobrih nakupov. Najprej si ogledamo največjo omansko mošejo ki jo jedal zgraditi sultan Qaboos. Nato naredimo postanek na najprestižnejši četrti vMuškatu, nato pa si ogledamo od zunaj ogledamo veličastno operno hišo, kisprejme 1.100 ljudi. Peljemo se mimo priljubljene obalne avenije, kjer sedomačini ob večerih radi sprehajajo. Ogledamo si srednjeveški Mutrah, sesprehodimo do modro-zlate sultanove palače in obiščemo bližnji muzej Bait AlZubhair, v katerem spoznamo bogato omansko kulturo. Sprehodimo se skozinajvečjo omansko tržnico, kjer lahko kupimo skorajda vse, od cenjenegaomanskega kadila, sandalovine, omanskih tradicionalnih nožev, srebra in začimbdo tekstila in arabskih rut. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti. Nočitev.(H*, Z)

3. dan MUŠKAT –JABRIN - BAHLA - NIZWA. Zajtrk. Najprej seodpeljemo proti mestu Jabrin. Na poti postanemo še v stari vasici Birkat elMawz, ki nas popelje v nek drug čas. Oman se ponaša z več kot 500 trdnjavami,gradovi in stolpi, in ena najlepših je zagotovo v Jabrinu. Ogled trdnjave, natopa nadaljevanje poti proti Nizwi. Na poti se ustavimo še v mestu Bahla, kjer siod zunaj ogledamo eno najstarejših trdnjav v Omanu. Popoldanski prihod vstarodavno prestolnico in središče nekdanjega omanskega imamata, Nizwo.Ogledamo si mestno trdnjavo in se sprehodimo skozi tržnico, kjer si lahkoprivoščimo kakšen manjši nakup. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan NIZWA – WADIBANI KHALID - PUŠČAVA WAHIBA. Zajtrk. Odpravimo se proti vabljivim sipinam Wahiba, na poti pase ustavimo v slikoviti dolini Khalid, kjer najdemo številne izvire vode terštevilne vodne bazene, skrite v skalnatih kotanjah. Po želji se bomo ohladili venem izmed bazenov ali se sprehodili po dolini in si ogledali več vodnihbazenov s slapovi. Pot nadaljujemo do kampa in se namestimo, nato pa se z džipiodpravimo v puščavo. 15.000 km2 sipin predstavlja neskončnost večnospreminjajočih se barvnih odtenkov. Nekatere med sipinami se dvigajo celo do200 m nad puščavsko okolico! Prihod nazaj v kamp, kjer uživamo v spokojnosti. Predvečerjo se še enkrat odpravimo na sipine, kjer bomo opazovali sončni zahod.Večerja in nočitev v organiziranem kampu v beduinskih šotorih. (O, ZV, džipi)

5.dan PUŠČAVA WAHIBA – SUR - izlet v RAS AL JINZ. Zajtrk. Zapustimo puščavo Wahiba, ter na poti obiščemo beduine. Poobisku potnadaljujemo proti pristaniškemu mestu Sur. Pravijo,da naj bi bilo mesto dom legendarnega Sinbada Pomorščaka. Mesto je že v 6.stoletju postalo izjemno pomembno trgovsko središče, saj so veliko trgovali zvzhodno Afriko. Za potrebe trgovanja so kasneje v mestu postavili centerizdelovanja tradicionalnih arabskih jadrnic. Danes je vsa ta slava že precejzbledela, a še vedno se v mestu nahaja ena redkih izdelovalnic, ki si jo tudiogledamo. V središču mesta se sprehodimo se skozi labirint ulic, kjer vidimoveliko lepih starih hiš z izrezljanimi vrati in tradicionalnimi arabskimi okni.Večerja v lokalni restavraciji. Nato seodpeljemo v bližnji Ras al-Jinz, na najboljvzhodno točko Arabskega polotoka. To je kraj izjemnega pomena, kajti tugnezdijo ogrožene zelene morske želve. Preko 20.000 želv se vrača letno natukajšnjo peščeno obalo, kjer ležejo jajca. Vrnitev v Sur in nočitev. (H, ZV)

6. dan SUR - WADI SHAB – FINS – MUŠKAT. Zajtrk. Vožnja obobali mimo obalne vasice Tiwi, ki je obdana z bujnimi drevesi in palmami.Ustavimo se v dolini Wadi Shab, kjer si privoščimo sprehod ter se po željiosvežimo v nekaj vodnih bazenih na poti. Nato pot nadaljujemo do bele plažeFins, kjer si privoščimo skok v morje in uživamo v toplem soncu. Potnadaljujemo proti Muškatu, ustavimo pa se še pri veliki vodni kotanji BimahSinkhole. (H*,Z)

7. dan MUŠKAT – poželji izlet na opazovanje delfinov in snorkljanje. Zajtrk. Prost dan v Muškatu, po želji pa se odpravimo do mestne marine,kjer se vkrcamo na ladjico in se odpravimo na izlet opazovanja delfinov.Ustavimo se v čudovitem zalivu, kjer bomo spoznavali omanski podmorski svet.Povratek v marino. Prosto do odhoda na letališče. (Z, ni nočitve)

8. dan MUŠKAT – LJUBLJANA. Večerni polet iz Muškata preko Dohe v Zagreb. Slediše vožnja do Ljubljane. (letalo)



CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Omanska pravljica
od 1545€
od 1605€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 15 oseb
90€
Doplačilo za skupino v velikosti 16 - 19 oseb
60€
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Doplačilo za enoposteljno sobo
270€
Zdr. zav. Mondial, do 8 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
15.73€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena(najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevozLjubljana-Zagreb-Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine invarnostne takse (281 EUR), nočitve pospodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze inoglede s klimatiziranim avtobusom in džipi, slovensko vodenje in lokalnegavodnika, vse vstopnine po programu, stroškepriprave in organizacijo potovanja.

Namestitve in prehrana: 5 nočitev z zajtrkom v hotelih 2-4*(hoteli v Omanu so na višjem nivoju kot velja za ostali bližnji vzhod in sebrez težav kosajo ali celo presegajo evropske standarde), 1 nočitev z zajtrkomin večerjo v puščavi v organiziranem kampu, 2 večerji v lokalnih restavracijah.

Doplačila poželji na kraju samem (na osebo):
- izlet na opazovanje delfinov in snorkljanje 90EUR.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):