Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Puerto Plata Lifestyle T 4*20.11. VIE  7xAI965 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*18.01. MUC  7xAI453 €
Šri Lanka Citrus Wask 4*23.10. MUC  7xPOL859 €
Madeira Golden Resi 4*03.12. MUC  7xPOL820 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Phuket (Tajska) X10 Khaolak 4*31.03. VIE  7xPOL1107 €
Varadero Club Villa 4*08.12. MUC  7xAI1014 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1190 €
Heraklion (Kreta) Odyssia Bea 3+*30.10. VIE  13xPOL654 €
Mallorca Hotel Felip 4*15.12. VIE  5xPOL343 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPOL1390 €
Gran Canaria Astoria 3*05.12. VIE  7xPOL488 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*05.12. MUC  7xAI1052 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.12. MUC  9xAI967 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.12. MUC  7xPOL1305 €
Rodos Kresten Pal 4*26.03. VIE  7xPOL570 €
Antalija Seher Resor 5*21.11. VIE  5xAI296 €
Hurghada Grand Resor 5*12.01. GRZ  7xAI298 €
Zanzibar Karafuu Bea 4*06.12. MUC  7xPOL1031 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Omanska pravljica in počitnice v Salalahu (odhod 30.12.2019)

Zagotovljeni termini:
30.12.2019
Omanska pravljica in počitnice v Salalahu (odhod 30.12.2019)


Odhod
: 30.12.2019 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 2370€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – MUŠKAT. Zbor v Ljubljani ter vožnja do zagrebškega letališča. Polet preko Dohe v Muškat. Po večernem pristanku vožnja v hotel. Namestitev in nočitev. (letalo, H)

2. dan MUŠKAT. Zajtrk. Muškat velja za enega najbolj urejenih glavnih mest v arabskem svetu. Ponaša se s pestro zgodovino, čudovitimi zgradbami ter možnostmi dobrih nakupov. Najprej si ogledamo največjo omansko mošejo ki jo je dal zgraditi sultan Qaboos. Nato naredimo postanek na najprestižnejši četrti v Muškatu, nato pa si ogledamo od zunaj ogledamo veličastno operno hišo, ki sprejme 1.100 ljudi. Peljemo se mimo priljubljene obalne avenije, kjer se domačini ob večerih radi sprehajajo. Ogledamo si srednjeveški Mutrah, se sprehodimo do modro-zlate sultanove palače in obiščemo bližnji muzej Bait Al Zubhair, v katerem spoznamo bogato omansko kulturo. Sprehodimo se skozi največjo omansko tržnico, kjer lahko kupimo skorajda vse, od cenjenega omanskega kadila, sandalovine, omanskih tradicionalnih nožev, srebra in začimb do tekstila in arabskih rut. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti. Nočitev. (H, Z)

SREČNO NOVO LETO!

3. dan MUŠKAT – JABRIN – BAHLA – NIZWA. Zajtrk. Najprej se odpeljemo proti mestu Jabrin. Na poti se ustavimo in se sprehodimo do stare vasice Birkat el Mawz. Oman se ponaša z več kot 500 trdnjavami, gradovi in stolpi, in ena najlepših je zagotovo v Jabrinu. Ogled trdnjave, nato pa nadaljevanje poti proti Nizwi. Na poti se ustavimo še v mestu Bahla, kjer si od zunaj ogledamo eno najstarejših trdnjav v Omanu. Popoldanski prihod v starodavno prestolnico in središče nekdanjega omanskega imamata, Nizwo. Ogledamo si mestno trdnjavo in se sprehodimo skozi tržnico, kjer si lahko privoščimo kakšen manjši nakup. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan NIZWA – JEBEL SHAMS – pohod BALCONY TRAIL – NIZWA. Zajtrk. Odpeljemo se na planoto pri vrhu Jebel Shams-a, ki je z več kot 3000m najvišji vrh v Omanu. Odpravimo se na okoli 4-urni pohod (Balcony trail), od koder se nam odpirajo pogledi 1000 m v globino. Izpostavljena pot se pod vršnim grebenom vije vzdolž kanjona Ghul – opazujemo Veliki kanjon iz ptičje perspektive. Pravo doživetje, ki ga ne boste pozabili! Vrnitev v Nizwo. Večerja in nočitev. (džipi, H, ZV)

5. dan NIZWA – WADI BANI KHALID – PUŠČAVA WAHIBA. Zajtrk. Odpravimo se proti vabljivim sipinam Wahiba, na poti pa se ustavimo v slikoviti dolini Khalid, kjer najdemo številne izvire vode ter številne vodne bazene, skrite v skalnatih kotanjah. Po želji se bomo ohladili v enem izmed bazenov ali se sprehodili po dolini in si ogledali več vodnih bazenov s slapovi. Pot nadaljujemo do kampa in se namestimo, nato pa se z džipi odpravimo v puščavo. 15.000 km2 sipin predstavlja neskončnost večno spreminjajočih se barvnih odtenkov. Nekatere med sipinami se dvigajo celo do 200 m nad puščavsko okolico! Prihod nazaj v kamp, kjer uživamo v spokojnosti. Pred večerjo se še enkrat odpravimo na sipine, kjer bomo opazovali sončni zahod. Večerja in nočitev v organiziranem kampu puščavi. (O, ZV, džipi)

6. dan PUŠČAVA WAHIBA – SUR – izlet v RAS AL JINZ. Zajtrk. Zapustimo puščavo Wahiba, ter na poti obiščemo beduine. Po obisku pot nadaljujemo proti pristaniškemu mestu Sur. Pravijo, da naj bi bilo mesto dom legendarnega Sinbada Pomorščaka. Mesto je že v 6. stoletju postalo izjemno pomembno trgovsko središče, saj so veliko trgovali z vzhodno Afriko. Za potrebe trgovanja so kasneje v mestu postavili center izdelovanja tradicionalnih arabskih jadrnic. Danes je vsa ta slava že precej zbledela, a še vedno se v mestu nahaja ena redkih izdelovalnic, ki si jo tudi ogledamo. Večerja v lokalni restavraciji. Nato se odpeljemo v bližnji Ras al-Jinz, na najbolj vzhodno točko Arabskega polotoka. To je kraj izjemnega pomena, kajti tu gnezdijo ogrožene zelene morske želve. Preko 20.000 želv se vrača letno na tukajšnjo peščeno obalo, kjer ležejo jajca. Vrnitev v Sur in nočitev. (H, ZV)

7. dan SUR – WADI SHAB – MUŠKAT – let v SALALAH. Zajtrk. Vožnja ob obali mimo obalne vasice Tiwi, ki je obdana z bujnimi drevesi in palmami. Ustavimo se v dolini Wadi Shab, kjer si po daljši hoji po želji privoščimo osvežitev v nekaj vodnih bazenih. Pot nadaljujemo proti Muškatu, ustavimo pa se še pri veliki vodni kotanji Bimah Sinkhole. Vožnja na letališče v Muškat in polet na jug Omana, v Salalah. Mesto imenujejo tudi arabska prestolnica parfumov, prav zaradi gojenja dreves kadil. Mestna lokacija je izjemna, na eni strani mogočno Dhofarsko gorovje, na drugi pa toplo Arabsko morje. Po pristanku vožnja v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

8. dan SALALAH – počitnice. Zajtrk. Prosto za počitniške užitke ali pa se odpravite na celodnevni izlet »Vzhodni Salalah« (za doplačilo).
Odhod izpred hotela ob 9.00 uri. Odpravimo se na pot in prvi postanek naredimo v arheološkem parku »Sumhuram«, ki je bilo nekoč eno glavnih pristanišč Južne Arabije. Nato nadaljujemo pot proti »Wadi Dirbatu«, ki je znan predvsem po edinstvenem jamskem sistemu celotnega gorovja Dhorfar. Odpravimo se naprej v mesto Taqah, kjer si ogledamo mesto ter mestno trdnjavo. Zadnji postanek je v ribiški vasici Mirbat. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9. dan SALALAH – počitnice. Zajtrk. Prosto za počitniške užitke ali pa se odpravite na poldnevni izlet »Zahodni Salalah« (za doplačilo).
Odhod izpred hotela ob 9.00 uri. Odpravimo se na pot in prvi postanek naredimo tik ob vznožju gorovja Dhorfar, kjer si ogledamo grobnico »Nabi-ja Ayuba«, znanega kot preroka Joba. Nadaljujemo pot in se ustavimo v Mugsaylu, kjer se nahajajo znane odprtine, skozi katere lahko vodni curek doseže tudi 28 metrov v zrak. Zadnji postanek naredimo pri drevesih bosvelije, ki je izjemno redko in uspeva v neugodnih puščavskih razmerah. Iz njegove smole pridobivajo eterično olje, ki ga uporabljajo v medicini, kozmetiki, svečah ter parfumih. Povratek v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

10. dan SALALAH – počitnice. Zajtrk. Prosto za počitniške užitke. (H*, ZV)

11.  in 12. dan SALALAH – LJUBLJANA Zajtrk. Prosto do odhoda. Odpeljemo se v mestno središče Salalaha. V starem mestnem jedru Haffah se sprehodimo do sultanove mošeje in palače Al Husn. V bližini se nahaja tudi najstarejša mestna tržnica, kjer je obilo možnosti dobrih nakupov. Vožnja na letališče in večerni polet iz Salalaha preko Dohe na zagrebško letališče. Sledi še vožnja do Ljubljane. (H*, Z) (letalo)

Glede na optimalne letalske povezave se lahko spremeni razpored ogledov.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Omanska pravljica in počitnice v Salalahu (odhod 30.12.2019)
od 2370 EUR
od 2415 EUR
Obvezna doplačila:
Omanski vizum
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
120 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
450 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
75 EUR
Celodnevni izlet Vzhodni Salalah (najmanj 10 oseb)
80 EUR
Poldnevni izlet Zahodni Salalah (najmanj 10 oseb)
60 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz do zagrebškega letališča in nazaj, letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (88 EUR), notranji let Muškat-Salalah, nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, vse prevoze z klimatiziranim avtobusom ali džipi, vse vstopnine, slovensko vodenje in lokalne vodnike in voznike, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitve in prehrana: 5 nočitev v hotelih 2-4* z zajtrkom v Muškatu, 1 nočitev z zajtrkom in večerjo v puščavi v organiziranem kampu,  3x večerja v Muškatu, 4 nočitve v hotelu 4* s polpenzionom v Salalahu.VIZE: Slovenci za obisk Omana potrebujemo vizum. Lahko si ga uredite sami na sledeči povezavi: https://evisa.rop.gov.om/visa-eligibility, (ampak ne prej kot 1 mesec pred odhodom!) ali vam ga proti doplačilu uredimo mi. Natančna navodila glede urejanja vam bomo posredovali mesec pred odhodom. Potrebovali bomo vašo kopijo potnega lista in barvno fotografijo na belem ozadju. Potni list mora biti veljaven najmanj 6 mesecev od vstopa v Oman. ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):