Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Madeira Monte Mar P 4*30.01. MUC  7xPOL474 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*18.01. MUC  7xAI447 €
Šri Lanka The Habitat 4*16.03. MUC  7xPOL832 €
Puerto Plata Grand Parad 4*20.11. VIE  7xAI998 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*30.03. MUC  7xPOL945 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Varadero Club Villa 4*29.10. MUC  7xAI967 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1190 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*11.04. VIE  6xPOL573 €
Mallorca Hotel Felip 4*15.12. VIE  5xPOL343 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPOL1427 €
Gran Canaria Astoria 3*12.12. VIE  7xPOL488 €
Cancun (Mehika) Reef Coco B 4*05.12. MUC  7xAI1155 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*03.12. MUC  10xAI1000 €
Mauritius Seaview Cal 4*14.04. VIE  7xPOL1302 €
Rodos Kresten Pal 4*28.03. VIE  7xPOL548 €
Antalija Seher Resor 5*25.11. VIE  5xAI295 €
Hurghada Grand Resor 5*12.12. SZG  7xAI283 €
Zanzibar Karafuu Bea 4*06.12. MUC  7xPOL1043 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Od Faraonov do Beduinov (odhod 25.10.2019)

Zagotovljeni termini:
25.10.2019
Od Faraonov do Beduinov (odhod 25.10.2019)


Odhod
: 25.10.2019 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 1599€ | zagotovljeno

Od Faraonov do Beduinov (odhod 25.10.2019)

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – ALEKSANDRIJA. Zbor potnikov na letališču v Ljubljani, od koder preko Istanbula poletimo proti Aleksandriji. Prevoz do hotela. Kratka nočitev. (letalo, H)

2. dan ALEKSANDRIJA – KAIRO. Zajtrk. Aleksandrija je bila eno najbolj veličastnih mest Sredozemlja, nam pa dodaja vtis sredozemskega Egipta. Sprehodimo se po promenadi Corniche do trdnjave Quaitbey, kjer je nekoč stal sloviti aleksandrijski svetilnik – eno sedmih čudes antičnega sveta. Obiščemo moderno aleksandrijsko knjižnico, katakombe ter čudovite vrtove. Sprehod skozi mesto, kjer začutimo mestni utrip. Prvo egipčansko kosilo. Na poti proti Kairu doživimo rodovitno delto Nila, ki je od nekdaj žitnica dežele. Prihod v hotel in nočitev. (H, Z)

3. dan KAIRO – faraonski, koptski, pristni večerni Kairo. Zajtrk. V faraonske čase vstopimo pri najstarejši (stopničasti) piramidi v Sakari, ki jo je okoli leta 2.700 pr.n.št. gradil čudodelnik Imhotep. Sledi ogled velikih piramid v Gizi – največja je Keopsova (visoka 145 m), sledita ji Kefrenova in Mikerinova. Spustimo se do dolinskega granitnega templja in skrivnostne Sfinge. Postanemo v izdelovalnici papirusa. Sprehod skozi koptski (krščanski) Kairo nam ponudi še en kairski obraz. Večer pa skupaj preživimo v raziskovanju mestnega središča, kjer začutimo vzdušje in dušo prebivalcev. Okušamo zanimive okuse in se predamo uličnemu vrvežu. Nočitev. (H, Z)

4. dan KAIRO – citadela, stari Kairo, Khan el Khalili – spalnik v ASUAN. Zajtrk. Najbolj brenčavo mesto Afrike ali mesto tisočih minaretov ponuja veliko več, kot le faraonske spomenike preteklosti. Najprej obiščemo Egipčanski muzej, ki nudi vpogled v neverjetne zaklade faraonskega Egipta. Vzpnemo se na Saladinovo citadelo, kjer smo očarani nad čudovitim pogledom na mesto ter obiščemo Mohamedovo mošejo. Sledi sprehod po starem Kairu, kjer se je ustavil čas. Vstopamo v ulične scene, vse naokrog ajubidske, mamluške in fatimidske mošeje, ki še danes odzvanjajo bogastvo tistih časov. Zvečer se na sloviti tržnici Khan el Khalili lahko predate pogajanju z veščimi trgovci, v čajnici ob srkanju čaja opazujete vrvež na ulicah. Vožnja do železniške postaje. Vkrcamo se na vlak. Večerja in nočitev na spalniku. (spalnik, ZV)

5. dan ASUAN. Zajtrk. Zbudijo nas jutranji pogledi na spokojna zelena polja in mimo nas bežeče vasice, idila življenja ob “veliki reki”. Asuan je čudovito nubijsko mesto, kjer se čuti pridih črne Afrike in v katerem začutimo kontrast življenja (ob Nilu) in smrti (puščava), kontrast modernega (turizem) ter samobitnega (le nekaj korakov v hrib…). Popoldne si privoščimo izlet po asuanski okolici – v skladu s časom obiščemo nedokončani obelisk, potem pa se odpeljemo do Visokega asuanskega jezu ter se sprehodimo po njem. S čolnom se zapeljemo do otočka File, kjer ponosno stoji Izidin tempelj. Na poti proti Asuanu postanemo še v opojni izdelovalnici parfumov in esenc. Zvečer oživi asuanski bazar. Kričeči prodajalci sadja in zelenjave vas ne bodo pustili ravnodušne. Tisoč in ena vonjava je v zraku. Spijte čaj, prepustite se toku in uživajte v življenju. Asuanski bazar je nekaj posebnega. Nočitev. (H*, Z)

6. dan ASUAN – izlet v Abu Simbel, Asuanski jez  – NUBIJSKA VAS. Zajtrk. Prosto dopoldne ali pa, po želji (za doplačilo) še v trdi temi drvimo skozi Zahodno puščavo nesmrtnemu Ramzesu naproti. Z nekaj sreče doživimo puščavski sončni vzhod. V Abu Simblu se poklonimo velikemu Ramzesu II. in njegovi lepi ženi Nefretite. Potem se s feluko med asuanskimi otoki popeljemo proti jugu. Postanek in sprehod po eksotičnem zelenju botaničnega vrta na Kitchenerjevem otoku. Pristanemo v bližini  mavzoleja izmailskega vodje Aga Khana in se sprehodimo v puščavo (ali si za doplačilo privoščimo kamele) vse do zapuščenega koptskega samostana sv. Simona. Doživetje puščave, sipin… Odpravimo se v osrčje nubijske pristnosti, kjer bomo prenočili. Pristen stik z domačini in prijetno kramljanje ob dobri večerji in tabornem ognju se morda zavleče pozno v noč. (P, ZV)

7. dan ASUAN – FELUKA. Zajtrk. Privoščimo si nekaj jutranjega utripa v nubijski vasici, po poznem zajtrku pa se odpravimo na sproščen dan jadranja s tradicionalno feluko po Nilu. Ob poti se ustavljamo, spoznavamo egiptovsko tradicijo in življenje domačinov. Morda spletemo novo prijateljstvo? Morda obiščemo vrtec ali šolo, ali se naučimo izdelovati opeko iz blata. Kosilo. Potovalni počitek in užitek jadranja po najdaljši reki! Večerja. Nočitev na feluki. (O, ZKV)

8. dan  FELUKA – EDFU – KARNAK – LUXOR. Zajtrk. ŠE krajša vožnja in že se izkrcamo na vzhodnem bregu. Vožnja do Horovega templja v Edfuju. V grškem obdobju so svetišče gradili preko dvesto let, njegovi zidovi pa nam pripovedujejo zanimivo zgodbo o Horovi borbi za oblast nad svetom. Vožnja v Luxor. Popoldne se posvetimo templju v Karnaku, kralju med egipčanskimi templji. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile; čim globlje v tempelj vstopamo, tem starejši so spomeniki. Tu so promenada sfing, veličastna stebriščna dvorana, obeliski in za srečo skarabej. Po želji (za doplačilo) pa lahko uživamo v enourni vožnji s kočijo po mestu, postanemo na osrednji tržnici ali obiščemo čudovito osvetljen luxorski tempelj. (H, Z)

9. dan LUXOR – DOLINA KRALJEV – HAČEPSUT – HURGADA. Zajtrk. Zgodnji odhod, da bomo v Dolini Kraljev lahko v miru trkali na vrata posmrtnega življenja faraonov, od Ramzesa II. do Tutankamona. Obiščemo tri izbrane grobnice; vsaka je nekaj posebnega, okrašena z deli najboljših rokodelcev. Spust do templja faraonke Hačepsut, ki je Egiptu vladala z moško roko. Kje je njena brada? Obiščemo tempelj, poln skrivnosti in zgodb. Postanek pri izdelovalcih alabastra in Memnonovih kolosih, orjaških čuvajih nekdaj največjega grobnega templja. Počitek na vožnji preko Vzhodne puščave proti Hurgadi – letoviškemu mestu ob Rdečem morju. Namestitev v letoviškem hotelu, večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan HURGADA – izlet z ladjico – polet na SINAJ. Zajtrk. Prosto. Za doplačilo lahko dan izkoristimo za  izlet z ladjico po koralnih grebenih, kjer nas očara živahen in barvit svet Rdečega morja. Kosilo. Vrnitev v pristanišče. Večerni polet na Sinaj. Vožnja do hotela in nočitev. Večerja in nočitev na poti. (H, ZV, letalo)

11. dan SINAJ – SVETA KATARINA – vzpon na MOJZESOVO GORO. Zajtrk. Zgodnji odhod. Vožnja proti samostanu sv. Katarine, ki je eden najstarejših in najbolj pomembnih krščanskih samostanov. Navduši nas utrjena zgradba visoko v sinajskih gorah, ki je najlepša prav od zunaj. V skladu z odpiralnim časom samostan tudi obiščemo. Obiščemo lahko glavno cerkev ter vidimo goreči grm. Kosilo. Popoldne pa se odpravimo na vrh Mojzesove gore. Dobri dve uri hoda je do cilja, po želji si lahko privoščite kamelo skoraj do vrha. Tu vas čaka nagrada – pogled, ko zadnji, zlato rumeni žarki ustvarjajo čudovite sence v golo pokrajino pod nami. Kot Mojzesi smo, ki prejemamo božje zapovedi … Vrnitev v beduinski kamp. Večerja in nočitev. (beduinski kamp, ZKV)

12. dan SVETA KATARINA – PUŠČAVA – z džipi v PUŠČAVSKI MIR. Zajtrk. Celodnevni džip safari v puščavo. Prevzame nas negibna veličastnost, svet beduinov, svet brezpotij in tišine. Sinajska puščava je nekaj posebnega – velika raznolikost in divja razbrazdanost! Obiščemo Dvojni kanjon, se sprehodimo po Belem kanjonu do svetopisemske oaze Ain Hudra, obiščemo Zaprti kanjon. Hoja po puščavi je užitek, vendar lahko nadzorujete stopnjo aktivnosti. Družimo se z beduinskim vodnikom in vozniki, ki nam pripravijo okusno hrano, zvečer pa pričarajo večer ob puščavskem ognju. Spimo na prostem, v soju zvezdnatega neba, ki v miru globoke puščavske noči žari nad nami. Enkrat v življenju je to treba doživeti! (spanje v puščavi, ZKV)

13. in 14. dan PUŠČAVSKI MIR – DAHAB. Dan preživimo v čudoviti puščavski odmaknjenosti, brez civilizacije in hrupa motorjev, v spontanosti in sprehodih. Po zajtrku zaživimo v gibanju in občudovanju narave in lastnem stiku z njo. Po kosilu si privoščimo siesto, potem pa puščavsko pravljico nadaljujemo do večera. Prijazni beduini skrbijo za nas, ne bomo ne lačni in ne žejni, zvečer posedemo ob tabornem ognju ali se umaknemo v skriti kotiček, ki jih v puščavi nikoli ne primanjkuje. Po večerji vstopimo v čarobni svet puščavske noči. Spimo zunaj, pod zvezdnatim nebom, na podlogi in vsak v svoji spalni vreči. Zadnji dan se pozno popoldne odpeljemo v Dahab. Namestitev v hotelu. Prost počitniški večer na ulicah Dahaba. (spanje v puščavi, ZKV) (H*, ZK)

15. dan DAHAB – SHARM EL SHEIK. Zajtrk. Prosto za počitnice ob Rdečem morju. Dovolj je možnosti za aktivno preživljanje prostega časa – lahko se z džipi odpeljemo na izlet do Modre luknje in se prepustimo letoviškemu uživanju na peščeni plaži in ob čudovitemu koralnemu grebenu s številnimi raznobarvnmi ribicami. Zvečer se lahko prepustimo večernemu vzdušju letoviškega mesta ter bogati ponudbi morske hrane. Zadnji večer se pozno odpeljemo na letališče v Sharm el Sheiku. (Z, ni nočitve)

16. dan SHARM EL SHEIK – ISTANBUL – LJUBLJANA. Zgodnje jutranji polet v Istanbul (možen ogled mesta ali počitek v hotelu). Polet proti Ljubljani, kjer pristanemo okoli 19. ure. (letalo)

V primeru, da nočitve v sinajski puščavi ne bodo mogoče, se bomo vsak večer vračali v beduinski kamp pod Mojzesovo goro.

Potovanje Od faraonov do beduinov 16 dni je krovno potovanje, katerega del je Nagajiva egipščanščina 11 dni.Če je na zadnjem delu potovanja manj kot 20 potnikov, obračunamo doplačilo za velikost skupine sorazmerno s številom potnikov.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Od Faraonov do Beduinov (odhod 25.10.2019)
od 1599 EUR
od 1680 EUR
Obvezna doplačila:
Egipčanski vizum z asistenco lokalnega partnerja - ob prijavi
30 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 19 oseb - drugi del potovanja
50 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
245 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60 EUR
Avtobusni izlet v Abu Simbel ob prijavi
75 EUR
Zdr. zav. AS TUJINA PLUS, osnovno, do 21 dni
25.31 EUR
Zdr. zav. Coris, do 21 dni, posamično *
23.5 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, prevoz iz letališča v Zagrebu do Ljubljane, letališke in varnostne pristojbine (229 EUR), notranji let Hurgada-Sharm El Sheik, nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, spalnik iz Kaira v Asuan v dvoposteljnih kabinah s polpenzionom, dvodnevni izlet s feluko po Nilu (kosilo, večerja, podloge, zajtrk, vodenje), tridnevni safari z džipi po sinajski puščavi (džipi, polni penzion, voda, podloge, vodenje), 2-dnevni pohod po puščavi (polni penzion, voda, podloge, vodenje), vstopnine, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitev: 8 nočitev v hotelih 3-4* z zajtrkom, 1 nočitev na vlaku s polpenzionom, 1 nočitev v Nubijski vasi pri domačinih z zajtrkom in večerjo, 1 nočitev na feluki (zajtrk, kosilo, večerja), 1 nočitev v beduinskem kampu pod Mojzesovo goro z zajtrkom in večerjo, 2 nočitvi v puščavi s polnim penzionom. V Nubijski vasi, v puščavi in v beduinskem kampu ni možnosti enoposteljne sobe.

Možni dodatni izleti (na kraju samem):– s kamelami po puščavi v Asuanu 10 EUR za osebo,– vožnja s kočijo v Luxorju 1 ura 10 EUR za osebo,– izlet na koralni greben s kosilom v Hurgadi 25 EUR za osebo,– izlet do Modre luknje v Dahabu z džipi – okoli 15 EUR.VIZUM: Slovenci potrebujemo egipčanski vizum, ki ga dobimo na letališču v Egiptu. Za doplačilo ob prijavi ( 30 EUR), vam ga uredi naš lokalni partner na letališču. Potrebujemo vsaj še 6 mesecev veljaven potni list. ZDRAVJE: Obveznih cepljenj ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):