Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*11.01. MUC  7xAI474 €
Puerto Plata Presidentia 4+*27.11. VIE  7xAI971 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*23.10. MUC  7xPOL828 €
Madeira Monte Mar P 4*30.01. MUC  7xPOL464 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*22.10. MUC  7xPOL879 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI409 €
Varadero Club Villa 4*22.10. VIE  7xAI838 €
Punta Cana Grand Palla 4+*29.03. MUC  7xAI1258 €
Chania (Kreta) Iberostar C 5*16.10. VIE  7xPOL552 €
Mallorca Exagon Park 4*17.10. VIE  5xPOL324 €
Maldivi The Barefoo 4*17.10. MUC  7xPOL1362 €
Cancun (Mehika) Reef Coco B 4*05.12. MUC  7xAI1155 €
Gran Canaria Beverly Par 3*12.12. VIE  7xPOL499 €
Mombasa-Kenija Jacaranda I 5*18.11. MUC  9xPP1030 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.12. MUC  7xPOL1293 €
Rodos Blue Horizo 4*20.10. VIE  7xPOL925 €
Antalija Seher Resor 5*21.11. VIE  5xAI297 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*25.03. MUC  7xPOL1062 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Očarljiva Južna Indija

Zagotovljeni termini:
09.11.2019
Očarljiva Južna Indija


Odhod
: 09.11.2019 | št. dni: 17 | aktualna cena: od 2148€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA –  CHENNAI. Zbor v Ljubljani in vožnja do okoliškega letališča. Polet preko vmesnega letališča proti Chennaju v južni Indiji. Nočitev na letalu. (letalo)

2. dan CHENNAI – MAMALLAPURAM. Po pristanku se vkrcamo v avtobus in se po obalni cesti Indije Koromandije odpeljemo proti Mamallapuramu, prijetnemu obmorskemu mestecu s sproščenim vzdušjem, dobro hrano, plažami in kopico enkratnih spomenikov. Namestitev v hotelu in krajši počitek. Popoldne na sprehodu prvič zakorakamo v indijski vrvež. Prija nam sprehod po peščeni plaži, za ogrevanje pa obiščemo romantični Obalni tempelj. Zvečer se prepustimo eni od ribjih restavracij na obali (šli bomo skupaj, večerja zaradi užitka izbire “a la carte” ni vključena!). Vrnitev v hotel in nočitev. (letalo, bus, H)

3. dan MAMALLAPURAM (Unesco). Zajtrk. Mamallapuram je svetovno znan po čudovitih, v monolitno skalo vklesanih templjih (Unesco) ter njihovih reliefih; večinoma izvirajo iz 7. – 9. stoletja in spadajo med najlepše primerke zgodnje dravidske arhitekture, kjer so še jasno vidni vplivi budistične gradnje. V mestu sedmih pagod obiščemo templje Pancha Ratas (pet templjev), od katerih je vsak grajen v drugačnem slogu. Obiščemo tudi relief Arjune, ter tempelj boga Ganeša s slonjo glavo. Opoldanski počitek ali skok v toplo morje? Popoldne se s kolesi odpeljemo na podeželje, kjer mimo nas bežijo idilični kmečki prizori tradicionalnega indijskega življenja. Lahko ostanete tudi na plaži. Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z, kolesa)

4. dan MAMALLAPURAM – PONDICHERRY – AUROVILLE – TRICHY (Unesco). Zajtrk. Prijetna vožnja po mehki tropski Indiji do Pondicherryja, kjer se znajdete v francoskih sanjah o kolonialni Indiji. V Aurovillu obiščemo ašram Šri Aurobinda, ki ga je guru ustanovil, da je uresničil svoje sanje o novi dobi in družbeni ureditvi. Ogledamo si ašram, začutimo vzdušje v njem in spoznamo indijsko ašramsko sceno. V Pondicherry-ju se sprehodimo po promenadi ob morju in  uživamo v enkratnem melosu indijsko-francoske arhitekture. Ja, tudi to je Indija! Lačni? Morda kosilo v francoski restavraciji? Vožnja v Trichy. Za zaključek dneva obiščemo sloviti Skalni tempelj, ki se kot orlovo gnezdo šopiri visoko nad mestom. Tempelj je preprost, doživetje pa je večerni vzpon nanj in veličasten pogled na mesto. Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z)

5. dan TRICHY – obred kopanja v reki – MADURAJ (Unesco). Zajtrk. V Indiji je eno največjih doživetij opazovanje obreda Amma Mandapan, v katerem se hindujci zjutraj okopajo v reki Cauvery. Potem obiščemo Višnujev tempelj Srirangam, ki velja za enega lepših primerkov dravidske arhitekture in je med največjimi v Indiji. Sledi vožnja v Maduraj, kjer se prepustimo raziskovanju barvitega in živahnega mesta na obrežju reke Vaigai. Ulice so polne romarjev, krav, odprtih kuhinj in barvitih tržnic. Z rikšami se odpeljemo na orientacijski ogled mesta, ki je zanimiva mešanica klasičnih indijskih in evropskih stilov, še zlasti pa nas navduši slavna tržnica rož! Pozno popoldne obiščemo dravidski tempelj Šri Menaksi. Nas presune sam tempelj ali dogajanje ob njem? Zvečer se potopimo v vzdušje večernega aartija, ki čarobno zaokroži dan in našo tempeljsko ekskurzijo – le teh ne bo več! Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z)

6. dan MADURAJ – KANYAKUMARI – KOVALAM. Zajtrk. Zgodnji odhod in panoramska vožnja ob kardamonskih hribih do najjužnejše točke Indije. Tu se srečajo tople vode Bengalskega zaliva z vodami Arabskega morja in Indijskega oceana. Veliki indijski modrec svami Vivikenanda, je ob koncu 19. stoletja prišel sem, ter zaplaval na bližnji otok z namenom, da ostane na otoku v meditaciji, dokler ne spozna svojega poslanstva. Sledimo njegovemu zgledu in se v miru poglobimo v lastno dušo. Poiščimo odtise lokalne boginje, večne device Kanyakumari, zaščitnice ribičev. Počasi zapuščamo zvezno državo Tamil Nadu in se odpravljamo v zeleno Keralo. Vožnja po zahodni Malabarski obali do Kovalama – in že smo prispeli v počitniški raj! Namestitev v hotelu. Sprehod po plaži v zadnjih sončnih žarkih ali skok v vodo se več kot priležeta. Prost večer. Večerja zaradi užitka ob izbiri “a la carte” ni vključena! Nočitev. (H, Z, bus)

7. in 8. dan KOVALAM – počitnice. Zajtrk. Prost dan za počitniške užitke. Rajske bele plaže, obkrožene s kokosovimi palmami, so evropske sanje o sanjskih počitnicah. Počitnice pa lahko nadgradite s pisano paleto dodatnih aktivnosti. Številne trgovinice omogočajo eksotične nakupe. Na voljo sta tudi ajurvedski tretma in masaža. V Kovalamu je doživetje tudi morska hrana, saj si svežo ribo ali rakce izberete sami, potem pa še svež ulov pripravijo kar pred vašimi očmi. Tu so še druge specialitete keralske kuhinje po vaši želji … Nočitev. (H, Z)

9. dan KOVALAM – BACKWATERS. Zajtrk. Kerala je znana kot zelena dežela neštetih palm, rodovitnih polj in številnih cerkvic. Dan je namenjen odkrivanju in spoznavanju ene največjih znamenitosti južne Indije, rečnih kanalov, bolj znanih pod imenom Backwaters. Gre za svetovno znamenitost, kjer se v dolžini več kot 900 kilometrov spletajo rečni kanali, ki so ponekod široki le nekaj metrov, spet drugje tudi preko 100 metrov. Vkrcamo se na znamenite keralske bivalne čolne, ki nam nudijo popolno udobje. Plujemo po pajčevini rečnih kanalov in se prepuščamo idili tradicionalnega življenja in okoliškega dogajanja. Izgubljamo se v različnih odtenkih zelenja, keralske cerkvice bežijo mimo nas. Kar mrgoli malih trajektov, ribiških čolnov in vodnih taksijev. Večerja in nočitev na bivalnem čolnu. (PT, Z)

10. dan BACKWATERS – KOCHI – izlet s čolnom. Zajtrk. Poslovimo se od plavajočega hotela in pot nadaljujemo do mesta Kochi, ki je znano po trgovini z začimbami, s katerimi so tukaj trgovali že Grki, Rimljani, Judje, Arabci in Kitajci. Leta 1503 so tu Portugalci postavili trdnjavo, od koder so se odpravljali na nadaljnje osvajalske pohode. Kochi še danes velja za eno od najbolj medkulturnih mest v Indiji, kjer najdemo pripadnike kristjanov, muslimanov, judov, sikhov, džainistov, hindujcev … Namestimo se v hotelu. Z rečnimi čolni se odpeljemo do trdnjave Kochi, mimo otočka Bolgatty, kjer vidimo slovite ribiške mreže. Prosto popoldne za sprehod in nakupovanje na čudoviti začimbni tržnici ter za uživanje v vzdušju mesta. Zvečer si ogledamo ples kathakali, ki je eden od najzanimivejših južnoindijskih plesov in temelji na epih Ramajane in Mahabharate ter tempeljskih ritualov. Namestitev in nočitev. (H, Z, izlet s čolnom)

11. dan KOCHI – PERIYAR. Zajtrk. Po zajtrku se odpeljemo v Periyar. Ob prihodu v Periyar, transfer do hotela. Krajši oddih.  V popoldanskem času sledi obisk plantaže z začimbami. Sprehodili se bomo skozi aromatične vrtove. Katero začimbo si boste izbrali? Povratek v hotel. Nočitev. (H, Z)

12. dan PERIYAR. Zajtrk. Dan v naravi se več kot prileže! NP Periyar leži v osrčju kardamomskega hribovja, poznan je po večno zelenem tropskem gozdu in pestrem živalskem svetu. Med drugim živijo tu sloni, tigri, opice, srnjad in številne vrste ptic. Z lokalnim vodnikom, odličnim poznavalcem, se podamo na raziskovalski pohod v objem narave. Oblecite naravne barve in hodite potihoma, da ne splašimo živali … Popoldne se vkrcamo na čoln, zdrsimo po jezeru Periyar in prisluhnemo zvokom narave … morda uzremo tudi divje živali, ki se rade pasejo na bregovih. Vrnitev v mestece. Nočitev. (vožnja s čolnom, H, Z)

13. dan PERIYAN – MUNNAR. Po zajtrku sledi vožnja do Munnarja. Ob prihodu v Munnar namestitev v hotel in krajši oddih. Sledi popoldansko raziskovanje in komaj čakamo na ogled tovarne čajev. Idilično mesto Munnar postavljeno na sotočju treh gorskih potokov, je lepa postaja na hribu v zahodnih gorah v indijski državi Kerala. Vas je nekoč služila kot priljubljeno letovišče za britansko elito, ki se je tu zbrala, da bi uživala v prijetnem hladnem podnebju in slikovitem naravnem okolju. Po prihodu v hotel sledi nočitev.(bus, H, Z)

14. dan MUNNAR – MADURAI – vlak spalnik – MYSORE.  Zajtrk. Po zajtrku sledi vožnja v Madurai. Ujamemo večerni vlak – spalnik. Vožnja v Mysore. Nočitev na vlaku.(Z, spalnik)

15. dan MYSORE. Prihod v Mysore v dopoldanskem času. Namestitev v hotel. Osvežitev ter kratek počitek. Po zajtrku sledi ogled mesta. Mysore je bil glavno mesto dinastije Wodeyar, fevdatorij cesarstva Vijayanagar, ki je razglasil svojo neodvisnost v 16. stoletju in vladal v Mysoreju do osamosvojitve, brez treh desetletij, ko sta Haider Ali in njegov sin Tipu Sultan od njih iztrgal moč. Mysore je danes prijetno mesto s čarom starega sveta, ki ga prispevajo široke senčne avenije, urejeni vrtovi, fine zgradbe in zdravo podnebje. Kasneje obiščemo palačo Maharaja, zgrajeno leta 1857 v indo-Saracenskem slogu in Chamundi Hillu, kjer se nahaja tempelj Durga (Chamundeswari), ki praznuje svojo zmago nad demonom bivolov. Povratek v hotel. Nočitev. (H, Z)

16. dan MYSORE – SRIRANGAPATHA – SHRAVANBELAGORA – BANGALORE. Zajtrk. Sledi vožnja po tradicionalni indijski deželi…Na otočku na reki Kaveri obiščemo nekdanjo sultansko prestolnico Srirangapatno ter sultanovo palačo. Vzpnemo se na vrh granitnega osamelca Chandragiri. Potem vstopimo v zgodbo o muslimanski Indiji. Pot nas vodi naprej proti džainističnemu templju Shravanabelagola. Poglobimo se v džainizem, še eno v zakladnici indijskih religij … Obiščemo tempelj, kjer začutimo preprostost – del džainisitične kozmologije in pogleda na svet, v sliki in kamnu. Prihod v Bangalore in raziskovanje mesta. Sledi namestitev v hotel. Po kratkem počitku sledi vožnja na bližnje letališče. (H, Z)

17. dan BANGALORE – LJUBLJANA. Polet preko vmesnega letališča na bližnje letališče. Po pristanku sledi še avtobusni prevoz do Ljubljane. (letalo)

Po potrditvi letov lahko pride do prerazporedive ogledov, a vsebinsko program ostaja nespremenjen.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Očarljiva Južna Indija
od 2148 EUR
od 2259 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90 EUR
Indijski vizum
40 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja**
4,56 %
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
90 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
490 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09 EUR

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – bližnje letališče – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (434 EUR), nočitve in prehrano glede na opis, prevoze in oglede s klimatiziranim vtobusom, ogled plesne predstave Kathakali v Kochiju, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacije potovanja.

Nastanitev in prehrana: 12 nočitev v hotelih na turističnem nivoju 3* z zajtrkom, nočitev na spalniku 2A/3A z zajtrkom, nočitev na ladjici z vključenim zajtrkom, doplačilo za enoposteljno sobo velja za 12 nočitev v hotelih.VIZE: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop v roku enega leta od datuma izdaje. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.Za nepalski vizum potrebujete 6 mesecev veljaven potni list in dve fotografiji za dokumente z belim ozadjem. Pridobimo ga na kraju samem.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):