Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*23.11. LJU  7xAI399 €
Hurghada Fortuna-Sun 5*30.11. LJU  7xAI469 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*10.12. MUC  7xAI435 €
Šri Lanka Club Palm B 4*20.04. MUC  8xAI803 €
Puerto Plata Grand Parad 4*08.01. VIE  7xAI1255 €
Madeira Alto Lido 4*12.12. MUC  7xPOL460 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*04.05. MUC  7xPOL901 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*19.01. VIE  7xAI429 €
Varadero Club Villa 4*06.12. VIE  7xAI939 €
Punta Cana Hotel Grand 5*28.04. MUC  7xAI1150 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*18.04. VIE  7xPOL458 €
Mallorca MLL Palma B 4*28.02. VIE  5xPOL347 €
Maldivi Bandos, Ins 4*22.04. MUC  8xPOL1275 €
Gran Canaria Gloria Pala 4*12.12. VIE  7xPOL483 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*28.11. MUC  7xAI1145 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.12. MUC  10xAI1103 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.04. VIE  7xPOL1195 €
Rodos Kolymbia St 4*19.04. VIE  7xPOL431 €
Antalija DREAM WORLD 5*13.12. VIE  5xAI276 €
Hurghada Grand Resor 5*12.12. SZG  7xAI338 €
Zanzibar Dhow Inn 4*11.03. MUC  7xPOL1050 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Namibija, Viktorijini slapovi in Bocvana (odhod 21.04.2020)

Zagotovljeni termini:
21.04.2020
Namibija, Viktorijini slapovi in Bocvana (odhod 21.04.2020)


Odhod
: 21.04.2020 | št. dni: 19 | aktualna cena: od 3597€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan  LJUBLJANA – WINDHOEK. Zbor v Ljubljani v jutranjih urah ter vožnja v Zagreb/Benetke, od koder predvidoma preko Dohe poletimo proti Windhoeku. (letalo)

2. dan  WINDHOEK. Po pristanku v prestolnici Namibije uredimo mejne formalnosti in se odpeljemo v središče namibijskega glavnega mesta. Dan je namenjen ogledu glavnih znamenitosti in pripravi na pot. Priložnost za nakupe, saj bomo že kmalu v puščavi, kjer je vsak priboljšek luksuz. Nastanitev v hotelčku na robu mesta. (H)

3. dan  WINDHOEK – NAMIB – NP NAUKLUFT – SESRIEM. Čas za akcijo! Vkrcamo se na terenski avtobus, ki bo naš prijatelj celotno potovanje. Kam nas danes pelje prašna cesta? Oranžno gorovje in oranžni pesek … Vozimo po robu puščave Namib. Puščava se razteza skoraj 2000 km ob atlantski obali, vse od Republike Južne Afrike in Namibije do južne Angole. V odmaknjeni naravi kosilo. Vstopimo v Nacionalni park Namib-Naukluft, zagotovo največjo atrakcijo Namibije. Peščeno morje, ki je veliko za dve in pol Sloveniji, je pravi raj za ljubitelje puščav. Postavimo kamp in uživamo v naravi. Večerja. Doživetje noči z zvezdami prekritega neba, tišine puščave, ki jo le občasno pretrga klic šakala ali oglašanje gekona … (O, ZKV)

4. dan SESRIEM – DUNE 45 – SOSSUSVLEI – SWAKOPMUND. Zajtrk. Med najvišjimi sipinami na svetu se podamo do Sossusvleija. Osrčje peščenega morja nas očara, kljub za življenje neprijaznemu okolju opazimo v pesku sledi živali in afriške rože. Tu so najslavnejša sipina “Dune 45”, najvišja sipina na svetu “Big Daddy” (325 m), mrtvo jezero Deadvlei in še nešteto drugih zanimivosti. Sprehajamo se med sipinami, se na kakšno povzpnemo, občutimo drsenje mivke skozi prste, prevzame nas občutek svobode na vrhu puščave. Pot nadaljujmo proti atlantski obali, vmes pa prečkamo golo puščavo. Vzamemo si čas za kosilo ter nekaj priložnosti za postanek in fotografiranje. Proti večeru prispemo do nekdanjega nemškega kolonialnega letovišča – Swakopmunda. Namestitev v penzionu in nočitev. (P*, ZK)

5. dan  SWAKOPMUND – izlet na Cape Cross. Zajtrk. Odpravimo se na izlet do bližnjega rta Cape Cross, kjer živi največja kolonija morskih levov na svetu (odvisno od sezone, a stalno jih je tu okoli 80.000). Vrnitev v Swakopmund. Prosto popoldne izkoristimo za samostojno raziskovanje mesta. Swakopmund je bilo glavno pristanišče nemške jugozahodne Afrike in je lep primer kolonialne arhitekture, danes pa slovi tudi kot center za take in drugačne avanture. Za doplačilo se lahko podate v puščavo s štirikolesniki, deskate po sipinah, skočite s padalom (zelo popularen kraj za to), preletite puščavo Namib z lahkim letalom … ali pa preprosto uživate prost dan v mestu. Nočitev v penzionu. (P*, Z)

Nekaj popoldanskih aktivnosti v Swakopmundu (rezervacija in plačilo na kraju samem):

– deskanje po pesku v Swakopmundu okoli 50 EUR,

– štirikolesniki Swakopmund okoli 50 EUR,

– polet z letalom nad puščavo Namib 100 EUR,

– skok s padalom cca 130 EUR.

6. dan SWAKOPMUND – SPITZKOPPE. Zajtrk. Potujemo skozi sušno pokrajino proti gorovju Spitzkoppe. Ogromne megalitske skale ležijo razmetane po sicer ravni pokrajini. Slikovita pokrajina izmenjuje prizore iz kilometra v kilometer. Občudujemo stare skalne poslikave Bušmanov ter barve skal, ki se ves čas spreminjajo, najbolj ob sončnem zahodu in vzhodu. Tukaj prenočimo v šotorih. (O, ZKV)

7. dan SPITZKOPPE – OTJITOTONGWE – KAMANJAB. Zjutraj pospravimo šotore, pozajtrkujemo, nato pa nas pot vodi proti zavetišču gepardov Otjitotongwe, kjer poskušamo ujeti čas njihovega hranjenja, gremo z njimi na sprehod in se jih morda celo dotaknemo. Ves čas so ob nas številne ptice in kakšen dik-dik. Smo v naravi, ne živalskem vrtu. Nočitev v šotorih. (O, ZKV)

8. dan KAMANJAB (Himbe) – NP ETOSHA. Po zajtrku obiščemo skupnost plemena Himba. V vasi v bližini spoznamo njihovo kulturo. Razkrijejo nam skrivnost njihove lepote, način življenja, domove, z nami pa seveda malo tudi trgujejo. Himbe so eno redkih ljudstev v Afriki, ki se še trudijo ohraniti svojo tradicionalno kulturo. Trenutno jih je še okoli 30.000. Popoldan vstopimo v narodni park Etosha, prvi safari. Nočitev v kampu, v šotorih. (O, ZKV)

9. dan  NP ETOSHA. Zgodaj vstanemo, pospravimo šotore, si privoščimo zajtrk in začnemo z raziskovanjem parka. NP Etosha je malenkost večji od Slovenije, ime pa pomeni “velik bel prostor suhe vode”, saj tretjino parka pokriva slana puščava, ki se le nekajkrat letno ob močnih padavinah spremeni v plitko jezero, ob robu katerega se nato zbirajo flamingi in pelikani. Preostanek parka je savana, posejana z grmičevjem, na vsake toliko pa izstopi še kakšna akacija. Ustavimo se pri številnih napajališčih, kjer se predvsem zjutraj in popoldne zadržujejo živali. Kaj točno bomo videli, ne vemo, a z malo sreče se znajdemo sredi črede slonov, zeber, žiraf … Morda opazimo levinjo z mladički, prebudimo spečega leoparda na drevesu … Le kakšne prizore nam ta dan ponudi narava? Kosilo si privoščimo na poti. Proti večeru prihod v kamp, postavitev šotorov in večerja. Nočitev v šotorih. (O, ZKV)

10. dan NP ETOSHA – WINDHOEK. Zajtrk. Danes se vračamo v Windhoek. Po popoldanskem prihodu kar paše malce mesta. Oskrbimo si zaloge. Zvečer v kateri od restavracij ali lokalov obeležimo prvo dejanje tega potovanja. Namibija je za nami, mi smo pripravljeni na novo epizodo. Le kaj nas čaka? (H, ZK)

11. dan WINDHOEK – GHANZI (ljudstvo San, Bušmani). Zadnji zajtrk v Namibiji. Vožnja na zahod in vstop v Bocvano. Dosežemo vas Ghanzi, kjer se srečamo z Bušmani – ljudstvo San. Z njimi preživimo popoldan. Med pohodom nam povejo in pokažejo več o svojem načinu življenja, zvečer pa zakurimo ogenj in morda celo zaplešemo? (O, ZKV)

12. dan GHANZI – MAUN. Po zajtrku se odpravimo proti Maunu. Maun velja za turistično prestolnico Bocvane in je s skoraj 60.000 prebivalci tretje največje mesto v deželi. Bolj kot mesto spominja na tipično razvlečeno afriško vas, ki pa se zaradi lege v bližini delte Okavango zelo hitro razvija. Vsako leto je več obiskovalcev, ki žele doživeti pristno afriško divjino. Prosto popoldne lahko izkoristite za prelet delte Okavango z letalom (se priporoča, doplačilo cca. 150-200 USD), raziskovanje prašnega mesta ali počitek po daljši vožnji ter priprava na naslednji dan. Namestitev in nočitev. (P*, ZKV)

13. dan MAUN – delta reke OKAVANGO.  Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje mogočne delte Okavango. Naložimo se v tradicionalne čolne, imenovane mokoro in si delto ogledujemo povsem od blizu. Danes ostajamo na delti, tukaj prespimo v že postavljenih šotorih. Zvečer in ponoči poslušamo zvoke divjine. (O, ZKV, čolni)

14. dan MAUN – NATA. Zajtrk. Vožnja proti Nati po širokih ravnicah Bocvane, redno videvamo živali, od rastlinstva srečamo znameniti afriški baobab. Pozno popoldan postavimo šotore v kampu brez ograje in prav neverjetne občutek je, ko živali svobodno potujejo mimo nas. Pravi priviliegij. (O, ZKV)

15. dan NATA – KASANE. Zajtrk. Mahnemo jo proti Kasaneju, že povsem blizu Zimbabveja. A Bocvana nam ima še kaj za pokazati! NP Chobe je tretji največji v državi, a najbolj raznolik. Med sončnim zahodom se popeljemo po reki Chobe in opazujemo povodne konje, morda celo slone in bivole, kako se v reki kopajo. (O, ZKV, ladjica)

16. dan KASANE – NP CHOBE – VIKTORIJINI SLAPOVI. Zajtrk. Safari v NP Chobe je izvrsten. Takoj zjutraj se odpravimo na raziskovanje z džipi. To je najstarejši narodni park v Bocvani, saj je bil ustanovljen že leta 1967 in po zaslugi bližnjih Viktorijinih slapov tudi daleč najbolj obiskan. Velik je skoraj za polovico Slovenije in slovi po veliki množici najrazličnejših živali, med katerimi še zlasti prevladujejo črede slonov. Med drugimi lahko v parku vidimo žirafe, bivole, različne antilope in kralja živali. Po ogledu parka nadaljujemo našo pot proti Viktorijinim slapovom, ki so zares kraljevski – navsezadnje so poimenovani po angleški kraljici Viktoriji. “Dim, ki grmi”, kakor kličejo slapove domačini, s svojo divjo lepoto očarajo vsakega obiskovalca. Namestitev in nočitev. (H, Z)

17. dan VIKTORIJINI SLAPOVI. Prost dan pri slapovih lahko izkoristimo za počitek. Sicer pa nam je na razpolago cela vrsta različnih možnosti za fakultativne izlete. Prelet slapov s helikopterjem, rafting, za najbolj pogumne je tu skok z vrvjo – bungee jumping ali pa hoja z levi. Če bo možno pridobiti vizo na meji, je možnost ogleda slapov tudi z zambijske strani. Naš vodnik vam bo v pomoč in nasvet pri organizaciji vseh aktivnosti. Namestitev in nočitev. (H, Z)

18.-19. dan VIKTORIJINI SLAPOVI – LJUBLJANA. Zajtrk in mirna kavica. Toliko doživetij je za nami, da se med pakiranjem prtljage ob zadoščenju kar smehljamo. A sedaj malce že pogrešamo dom, zato se napotimo na letališče ob slapovih in predvidoma poletimo preko Johannesburga in Dohe v Zagreb (ali Benetke), od koder bo organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane. Nam bodo doma sploh verjeli, kaj vse smo doživeli? (Z, letalo)

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. Pridržujemo si pravico do sprememb in prilagoditev potovanja zaradi voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin, ki jih ni bilo mogoče pričakovati ob njegovi pripravi.

*Potovanje Namibija, Bocvana in Viktorijini slapovi 19 dni je združeno s krajšim potovanjem Čarobna Namibija 12 dni. Podaljšek v Bocvano in Viktorijine slapove bo izveden le v primeru najmanj 10 prijavljenih potnikov.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Namibija, Viktorijini slapovi in Bocvana (odhod 21.04.2020)
od 3597 EUR
od 3699 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb - drugi del (10. - 19. dan)
180 EUR

Vizum za Namibijo
160 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb - prvi del (1. - 10. dan)
100 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
80 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
390 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
5,00 %

Cena vključuje (najmanj 15 oseb): mednarodni let po programu (predvidoma Zagreb-Windhoek / Vic Falls-Zagreb, letališke in varnostne pristojbine (108 EUR), povratni prevoz iz Ljubljane na odhodno letališče, najem in vsi stroški terenskega safari tovornjaka za potovanja po Afriki z gorivom in vso potrebno kamp opremo, lokalni vodnik in kuhar, namestitve in prehrano po spodnjem opisu s taksami, spodaj navedene vstopnine, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

Vključene vstopnine/izleti: Sesriem, Cape Cross, Spitzkoppe, ogled gepardov, obisk Himb, NP Etosha, obisk ljudstva San, izlet z mokoro čolni po reki Okavango, izlet z ladjico po reki Chobe, safari NP Chobe, vstopnino za Viktorijine slapove.

Namestitve in prehrana: urejeni penzioni in kampi; raznoliko, a udobno.– Penzioni/hoteli: 7x nočitev v dvoposteljnih sobah z zajtrkom.– Kampiranje: 9x kampiramo na poti, polni penzion. Kampe postavimo v urejenem okolju, v nekaterih kampih je tudi bazen in bar, včasih pa bomo prespali v “divjini”. Kamp postavimo skupaj v ekipnem duhu, sodelovanje je ključnega pomena za hitro postavljanje in pospravljanje kampa. Vsa oprema je že na kamionu: šotori (2.1 m x 2.1 m za dve osebi), mize, stoli, oprema za kuhanje, voda … Kuhinjo pa prepustimo lokalni ekipi. 

CENA NE VKLJUČUJE: vizumov, hrane in pijače, ki ni vključena v program, spalne vreče, dodatnih izletov, napitnin.

Predvideni stroški na potovanju:– tekoči stroški (hrana, pijača, drobne malenkosti): približno 50 EUR na potovalni teden.

Kako potujemo?

Prevoz: glavnino poti po Afriki opravimo s terenskim tovornjakom, predelanim prav v te namene. Sedeži so dovolj udobni za daljšo vožnjo, vozilo pa varno in masivno za premagovanje ovir na poti. Okna tovornjaka so zatemnjena zaradi močnega sonca, lahko pa se odprejo za lepši razgled na okolico in možnost fotografiranja. V vozilu se nahaja prostor za shranjevanje prtljage, elektrika (vtičnice), hladilna torba ter mize in stoli, ki nam dobro služijo ob postankih za kosilo na poti ter preživljanje skupnega časa ob večerih.

Razdalje med obiskanimi kraji v Afriki so velike. Odvisno od ceste in vremena ipd. je potovalna hitrost med 50 in 90 km/h. Nekatere ceste so dobre, asfaltirane, druga slabše, tudi makadamske.

Prtljaga: v našem vozilu so sefi, kamor vsak dan spravljamo prtljago tekom vožnje. Sefi so globoki, vendar ne tudi široki. S tem namenom toplo priporočamo »mehko« prtljago, torej takšno, ki se jo da nekoliko stisniti. Nahrbtniki oz. športne potovalne torbe vseh velikosti so najboljša izbira. Za večje kovčke v predalnikih ne bo prostora, kar posledično pomeni manj prostora v vozilu za vse in prah na vaši prtljagi. Ker bo glavna prtljaga večino dneva spravljena, priporočamo, da imate pri sebi manjši nahrbtnik oz. potovalno vrečo, kamor spravite vse dnevne potrebščine.

Nastanitev: različno. V Windhoeku, Swakopmundu in Victoria Fallsu smo nastanjeni v sobah (hotelček ali penzion), drugod kampiramo.

Po prihodu v kamp vsak član skupine aktivno sodeluje: vsak večer sam (oz. v dvoje) postavi svoj šotor in ga naslednje jutro tudi podre, pospravi in skrbi za vzdrževanje. Pri tem si seveda pomagamo, skupaj smo najmočnejši.

Kamp oprema vključuje: šotor velikosti za dve osebi, podlogo za spanje; mize in stole; krožnike, pribor; spalno vrečo potniki prinesemo od doma.

Obroki: različno. Večino dni so na poti vključeni vsi obroki (zajtrk, kosilo, večerja). Večino teh obrokov pripravimo kar sami. Obroke pripravi lokalni vodnik oz. kuhar, mi pa mu z veseljem priskočimo na pomoč tako pri pripravi hrane (drobna opravila kot so rezanje solate) kot postavljanju mize, stolov ter po koncu tudi pomivanju (izmenično po dogovoru). Kosila na poti so preprosta, večerja pa je družaben večerni dogodek.

Na dneve, ko kosilo ali večerja nista vključena, pokušamo lokalno hrano v restavracijah.

Svetujemo vam ZGOLJ pitje ustekleničene vode.VIZE:

NAMIBIJA: Slovenci potrebujemo namibijski vizum. Pridobimo ga na veleposlaništvu na Dunaju. Dober mesec pred odhodom vas bomo pozvali, da nam pošljete izpolnjen obrazec (pošljemo mi), 1 fotografijo za dokumente in original potni list. Potni list vam bomo vrnili na dan odhoda. V času urejanja vizuma ( približno mesec pred odhodom in do potovanja) ne boste imeli dostopa do potnega lista!

BOCVANA/ZIMBABVE: Slovenski državljani za vstop v Bocvano in Zimbabve vizuma ne potrebujejo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo. Za Bocvano se izvede plačilo vstopne takse 30 EUR.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni. Priporočljivo je cepljenje za rumeno mrzlico. Namibija (nekatera območja) spada tudi med malarična območja. Nekaj splošnih napotkov o zdravju na potovanju si lahko preberete na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):