Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*23.11. LJU  7xAI399 €
Hurghada Fortuna-Sun 5*30.11. LJU  7xAI469 €
Puerto Plata Grand Parad 4*08.01. VIE  7xAI1255 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*10.12. MUC  7xAI435 €
Šri Lanka Club Palm B 4*20.04. MUC  8xAI803 €
Madeira Alto Lido 4*12.12. MUC  7xPOL460 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*04.05. MUC  7xPOL901 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*19.01. VIE  7xAI429 €
Varadero Club Villa 4*06.12. VIE  7xAI939 €
Punta Cana Hotel Grand 5*28.04. MUC  7xAI1150 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*18.04. VIE  7xPOL458 €
Mallorca MLL Palma B 4*28.02. VIE  5xPOL347 €
Maldivi Bandos, Ins 4*22.04. MUC  8xPOL1275 €
Gran Canaria Gloria Pala 4*12.12. VIE  7xPOL483 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*12.12. MUC  7xAI1279 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.12. MUC  10xAI1103 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.04. VIE  7xPOL1195 €
Rodos Kolymbia St 4*19.04. VIE  7xPOL431 €
Antalija DREAM WORLD 5*13.12. VIE  5xAI276 €
Hurghada Grand Resor 5*12.12. SZG  7xAI338 €
Zanzibar Dhow Inn 4*11.03. MUC  7xPOL1050 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Nagajiva egipščanščina (odhod 23.11.2019)

Zagotovljeni termini:
23.11.2019
Nagajiva egipščanščina (odhod 23.11.2019)


Odhod
: 23.11.2019 | št. dni: 10 | aktualna cena: od 1197€ | zagotovljeno

Nagajiva egipščanščina (odhod 23.11.2019)

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – KAIRO. Zbor potnikov v Ljubljani in vožnja do Benetk, od koder preko Dunaja poletimo proti Kairu. Po pristanku prevoz do hotela. Kratka nočitev. (letalo, H)

2. dan KAIRO – faraonski, koptski, pristni večerni Kairo. Zajtrk. V faraonske čase vstopimo pri najstarejši (stopničasti) piramidi v Sakari, ki jo je okoli leta 2.700 pr.n.št. gradil čudodelnik Imhotep. Sledi ogled velikih piramid v Gizi – največja je Keopsova (visoka 145 m), sledita ji Kefrenova in Mikerinova. Spustimo se do dolinskega granitnega templja in skrivnostne Sfinge. Postanemo v izdelovalnici papirusa. Sprehod skozi koptski (krščanski) Kairo nam ponudi še en kairski obraz. Večer pa skupaj preživimo v raziskovanju mestnega središča, kjer začutimo vzdušje in dušo prebivalcev. Okušamo zanimive okuse in se predamo uličnemu vrvežu. Nočitev. (H, Z)

3. dan KAIRO – citadela, stari Kairo, Khan el Khalili – spalnik v ASUAN. Zajtrk. Najbolj brenčavo mesto Afrike ali mesto tisočih minaretov ponuja veliko več, kot le faraonske spomenike preteklosti. Najprej obiščemo Egipčanski muzej, ki nudi vpogled v neverjetne zaklade faraonskega Egipta. Vzpnemo se na Saladinovo citadelo, kjer smo očarani nad čudovitim pogledom na mesto ter obiščemo Mohamedovo mošejo. Sledi sprehod po starem Kairu, kjer se je ustavil čas. Vstopamo v ulične scene, vse naokrog ajubidske, mamluške in fatimidske mošeje, ki še danes odzvanjajo bogastvo tistih časov. Zvečer se na sloviti tržnici Khan el Khalili lahko predate pogajanju z veščimi trgovci, v čajnici ob srkanju čaja opazujete vrvež na ulicah. Vožnja do železniške postaje. Vkrcamo se na vlak. Večerja in nočitev na spalniku. (spalnik, ZV)

4. dan ASUAN. Zajtrk. Zbudijo nas jutranji pogledi na spokojna zelena polja in mimo nas bežeče vasice, idila življenja ob “veliki reki”. Asuan je čudovito nubijsko mesto, kjer se čuti pridih črne Afrike in v katerem začutimo kontrast življenja (ob Nilu) in smrti (puščava), kontrast modernega (turizem) ter samobitnega (le nekaj korakov v hrib…). Popoldne si privoščimo izlet po asuanski okolici – v skladu s časom obiščemo nedokončani obelisk, potem pa se odpeljemo do Visokega asuanskega jezu ter se sprehodimo po njem. S čolnom se zapeljemo do otočka File, kjer ponosno stoji Izidin tempelj. Na poti proti Asuanu postanemo še v opojni izdelovalnici parfumov in esenc. Zvečer oživi asuanski bazar. Kričeči prodajalci sadja in zelenjave vas ne bodo pustili ravnodušne. Tisoč in ena vonjava je v zraku. Spijte čaj, prepustite se toku in uživajte v življenju. Asuanski bazar je nekaj posebnega. Nočitev. (H*, Z)

5. dan ASUAN – izlet v Abu Simbel, Asuanski jez  – NUBIJSKA VAS. Zajtrk. Prosto dopoldne ali pa, po želji (za doplačilo) še v trdi temi drvimo skozi Zahodno puščavo nesmrtnemu Ramzesu naproti. Z nekaj sreče doživimo puščavski sončni vzhod. V Abu Simblu se poklonimo velikemu Ramzesu II. in njegovi lepi ženi Nefretite. Potem se s feluko med asuanskimi otoki popeljemo proti jugu. Postanek in sprehod po eksotičnem zelenju botaničnega vrta na Kitchenerjevem otoku. Pristanemo v bližini  mavzoleja izmailskega vodje Aga Khana in se sprehodimo v puščavo (ali si za doplačilo privoščimo kamele) vse do zapuščenega koptskega samostana sv. Simona. Doživetje puščave, sipin… Odpravimo se v osrčje nubijske pristnosti, kjer bomo prenočili. Pristen stik z domačini in prijetno kramljanje ob dobri večerji in tabornem ognju se morda zavleče pozno v noč. (P, ZV)

6. dan ASUAN – FELUKA. Zajtrk. Privoščimo si nekaj jutranjega utripa v nubijski vasici, po poznem zajtrku pa se odpravimo na sproščen dan jadranja s tradicionalno feluko po Nilu. Ob poti se ustavljamo, spoznavamo egiptovsko tradicijo in življenje domačinov. Morda spletemo novo prijateljstvo? Morda obiščemo vrtec ali šolo, ali se naučimo izdelovati opeko iz blata. Kosilo. Potovalni počitek in užitek jadranja po najdaljši reki! Večerja. Nočitev na feluki. (O, ZKV)

7. dan  FELUKA – EDFU – KARNAK – LUXOR. Zajtrk. ŠE krajša vožnja in že se izkrcamo na vzhodnem bregu. Vožnja do Horovega templja v Edfuju. V grškem obdobju so svetišče gradili preko dvesto let, njegovi zidovi pa nam pripovedujejo zanimivo zgodbo o Horovi borbi za oblast nad svetom. Vožnja v Luxor. Popoldne se posvetimo templju v Karnaku, kralju med egipčanskimi templji. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile; čim globlje v tempelj vstopamo, tem starejši so spomeniki. Tu so promenada sfing, veličastna stebriščna dvorana, obeliski in za srečo skarabej. Po želji (za doplačilo) pa lahko uživamo v enourni vožnji s kočijo po mestu, postanemo na osrednji tržnici ali obiščemo čudovito osvetljen luxorski tempelj. (H, Z)

8. dan LUXOR – DOLINA KRALJEV – HAČEPSUT – HURGADA. Zajtrk. Zgodnji odhod, da bomo v Dolini Kraljev lahko v miru trkali na vrata posmrtnega življenja faraonov, od Ramzesa II. do Tutankamona. Obiščemo tri izbrane grobnice; vsaka je nekaj posebnega, okrašena z deli najboljših rokodelcev. Spust do templja faraonke Hačepsut, ki je Egiptu vladala z moško roko. Kje je njena brada? Obiščemo tempelj, poln skrivnosti in zgodb. Postanek pri izdelovalcih alabastra in Memnonovih kolosih, orjaških čuvajih nekdaj največjega grobnega templja. Počitek na vožnji preko Vzhodne puščave proti Hurgadi – letoviškemu mestu ob Rdečem morju. Namestitev v letoviškem hotelu, večerja in nočitev. (H*, ZV)

9. dan HURGADA – POČITNICE – po želji z ladjico na koralni greben – KAIRO. Zajtrk. Prost dan za počitnice lahko (za doplačilo) izkoristimo za izlet z ladjico po koralnih grebenih, kjer nas očara živahen in barvit svet Rdečega morja, zaplavamo med ribicami in se nadihamo morskega zraka. Lahko se s štirikolesniki ali kako drugače odpravimo v Vzhodno puščavo. Vožnja ob Rdečem morju do Kairskega letališča. (Z, ni nočitve)

10. dan KAIRO – LJUBLJANA. Zgodnji jutranji polet preko Zuricha v Benetke. Sledi še vožnja v Ljubljano. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Nagajiva egipščanščina (odhod 23.11.2019)
od 1197 EUR
od 1197 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb
120 EUR
Egipčanski vizum z asistenco lokalnega partnerja - ob prijavi
30 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
60 EUR
Doplačila po želji:
Avtobusni izlet v Abu Simbel ob prijavi
75 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
180 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
45 EUR
Zdr. zav. AS TUJINA PLUS, osnovno, do 10 dni
17.49 EUR
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično *
16.5 EUR

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: letalski prevoz programu, letališke in varnostne pristojbine (234 EUR), nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, spalnik iz Kaira v Asuan, dvodnevni izlet s feluko po Nilu (kosilo, večerja, podloge, zajtrk, vodenje), vstopnine, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitev: 5 nočitev v hotelih 3-4* z zajtrkom, 1 nočitev na na spalniku s polpenzionom, 1 nočitev v Nubijski vasi pri domačinih s polpenzionom, 1 nočitev na feluki (zajtrk, kosilo, večerja). V Nubijski vasi in na feluki ni enoposteljne sobe. 

Spalna vreča: priporočljiva za spanje na feluki (6. dan).

Možni dodatni izleti (na kraju samem):– s kamelami po puščavi v Asuanu 10 EUR za osebo,– vožnja s kočijo v Luxorju 1 ura 10 EUR za osebo,– izlet z ladjico in kosilom na koralni greben v Hurgadi 25 EUR.

Možni dodatni izleti (ob prijavi):

– izlet v Abu Simbel z avtobusom 75  EUR (cena vključuje prevoz, vstopnine, slo. vodnik)VIZUM: Slovenci potrebujemo egipčanski vizum, ki ga dobimo na letališču v Egiptu. Za doplačilo ob prijavi (30 EUR), vam ga uredi naš lokalni partner na letališču. Potrebujemo vsaj še 6 mesecev veljaven potni list. ZDRAVJE: Obveznih cepljenj ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):