Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*23.11. LJU  7xAI399 €
Hurghada Fortuna-Sun 5*30.11. LJU  7xAI469 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*10.12. MUC  7xAI435 €
Šri Lanka Club Palm B 4*20.04. MUC  8xAI803 €
Puerto Plata Grand Parad 4*08.01. VIE  7xAI1255 €
Madeira Alto Lido 4*12.12. MUC  7xPOL460 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*19.01. VIE  7xAI429 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*04.05. MUC  7xPOL901 €
Varadero Club Villa 4*06.12. VIE  7xAI939 €
Punta Cana Hotel Grand 5*28.04. MUC  7xAI1150 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*18.04. VIE  7xPOL458 €
Mallorca MLL Palma B 4*28.02. VIE  5xPOL347 €
Maldivi Bandos, Ins 4*22.04. MUC  8xPOL1275 €
Gran Canaria Gloria Pala 4*12.12. VIE  7xPOL483 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*28.11. MUC  7xAI1145 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.12. MUC  10xAI1103 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.04. VIE  7xPOL1195 €
Rodos Kolymbia St 4*19.04. VIE  7xPOL431 €
Antalija DREAM WORLD 5*13.12. VIE  5xAI276 €
Hurghada Grand Resor 5*12.12. SZG  7xAI338 €
Zanzibar Dhow Inn 4*11.03. MUC  7xPOL1050 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Med potomci Inkov (odhod 09.02.2020)

Zagotovljeni termini:
09.02.2020
Med potomci Inkov (odhod 09.02.2020)


Odhod
: 09.02.2020 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 2820€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – MADRID – LIMA. Zbor v Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah, od koder preko Madrida poletimo do Lime. Po pristanku ureditev obmejnih formalnosti, prevoz do hotela in  namestitev. Nočitev. (letalo, H)

2. dan LIMA – PARACAS. Zajtrk. Dopoldan obiščemo muzej predkolumbovske umetnosti Larco. Impresivna zgradba v kolonialnem stilu iz 18. stoletja je v zasebni lasti in hrani 45.000 predmetov predkolumbovskih kultur, ki pričajo o razvoju različnih civilizacij na ozemlju današnjega Peruja. Popoldan se odpeljemo proti obmorskemu Paracasu. Nočitev. (H, Z)

3. dan PARACAS – ISLAS BALLESTAS – NAZCA. Zajtrk. Odpravimo se na izlet s čolnom okoli otočja Ballestas, kjer ima zatočišče veliko število živalskih vrst – od ptičev do morskih levov, celo pingvini se najdejo vmes. Nekateri to otočje z razlogom imenujejo tudi mali Galapagos. Popoldan se odpeljemo do Huacachine, oaze z jezercem, ki se skriva sredi visokih sipin. Za doplačilo se lahko zapeljemo z buggyi po sipinah in se preizkusimo v deskanju po drobnem puščavskem pesku. Lahko pa se zgolj v miru sprehodimo okoli jezerca in po bližnjih sipinah. V večernih urah prispemo v Nazco, kraj z največjo uganko na svetu. Nočitev. (H, Z, izlet z ladjico)

4. dan NAZCA – AREQUIPA. Zajtrk. Kdo je izrisal skrivnostne črte v puščavi ni več skrivnost. Prav tako ni skrivnost kdaj. Še vedno pa ostaja skrivnost zakaj, saj so liki in črte vidni le iz zraka. Je morda ljudstvo Nazca znalo pred slabimi dva tisoč leti že leteti? Po želji (doplačilo) si privoščimo polet z letalom nad skrivnostnimi slikami in črtami, z razglednega stolpa pa si od bliže pogledamo dva izmed likov: drevo in roke. Prosto popoldne izkoristimo za počitek. Zvečer se vkrcamo na udoben spalni avtobus, sledi nočna vožnja do Arequipe.  (spalni bus, Z).

5. dan AREQUIPA. V zgodnjih jutranjih urah prispemo v Arequipo, belo mesto. Država v državi. Samooklicana republika in najlepše perujsko kolonialno mesto. Po osvežitvi in zajtrku obiščemo samostan svete Katarine. Barvite hiše in ulice, vrtovi ter dvorišča dajejo samostanu občutek mesta v mestu, zgodba, ki se je odvijala za temi zidovi, pa nam razkrije kakšno je bilo življenje evropskih prišlekov pred slabimi petsto leti. In to ne samo znotraj zidov samostana. V bližnjem muzeju obiščemo Juanito, inkovsko izbrano deklico, ki so jo pred več kot pol tisočletja Inki pospremili na 6.300 metrov visoki vulkan Ampato in jo podarili bogovom v zameno za njihovo naklonjenost. Popoldne izkoristimo za pohajanje po Arequipi. Morda se odpravite na tržnico, morda po trgovinah, ali pa zgolj posedate na najlepšem trgu v Južni Ameriki in uživate. Nočitev. (H, Z)

6. dan AREQUIPA – CHIVAY. Poslovimo se od belega mesta in nadaljujemo z vožnjo proti kanjonu Colca. Pot nas vodi skozi pravo andsko pampo, okrašeno z visokimi vulkani in prostranstvi, polnimi lam in vikunj. Kmalu se povzpnemo na najvišjo točko na naši poti, na kar 4.910 metrov visoki prelaz Mirador de los Andes, razgledišče sredi vulkanov. Popoldan prispemo v kanjon Colca, ki nas očara s čudovito panoramo, slikovita pokrajina je kot krpanka barvitih polj in teras. Nočitev. (H, Z)

7. dan CHIVAY – CRUZ DEL CONDOR – PUNO. Zajtrk. Kanjon Colca velja s svojimi dobrimi tri tisoč metri za enega najglobljih kanjonov na svetu. Fantastična pokrajina barvitih polj, prepredenih s terasami. Domačini v barvitih nošah in z značilnimi klobuki. Mimo slikovitih vasi se odpeljemo nad strmimi bregovi kanjona do razgledišča imenovanega Cruz del Condor. V pečinah pod križem gnezdi nekaj deset kondorjev, izjemnih  jadralcev. Če nam bodo bogovi in vreme naklonjeni, bomo priča neverjetni predstavi teh, za Inke svetih živali. Najprej drobne pike globoko pod nami se počasi dvigajo, dokler nas ne preletijo tako rekoč iz oči v oči. Mogočno! Pesem El Condor Pasa šele sedaj dobi pravi pomen. Za kosilo se ustavimo v Chivayu, upravnem središču kanjona Colca, potem pa se vrnemo na včerajšnjih 4.910 metrov in nadaljujemo pot po sanjavi samotni pokrajini proti jezeru Titikaka. V Puno prispemo v večernih urah. Nočitev. (H, Z)

8. dan PUNO – TITIKAKA (3810 m) – čoln do otoka UROS in TAQUILE. Zajtrk. Titikaka velja s svojimi 3810 metri nadmorske višine za najvišje plovno jezero na svetu. S čolnom se zapeljemo do slamnatih plavajočih otokov Uros. Domačini jih že tisočletje gradijo iz trsja, ki raste v plitvinah tega jezera. Nekoč so otoki zanje predstavljali varnost pred plemeni s celine, zdaj pa jim vse bolj predstavljajo ekonomsko varnost, nam pa enega najbolj neverjetnih bivalnih okolij. Nadaljujemo do pravega otoka Taquile, kjer vaščani strogo nadzirajo obisk turistov in s tem ohranjajo pristnost vaškega življenja. Na otoku ni hotelov, zato prespimo pri gostoljubnih domačinih. Čaka nas prijeten večer s staroselci. A tu kopalnice ne pričakujte. Večerja in nočitev. (P, ZKV)

9. dan TAQUILE – PUNO – CUSCO. Zgodnji zajtrk in slovo od domačinov, saj na jezeru že čaka barka, ki nas bo odpeljala nazaj na obalo mesta Puno. Nadaljujemo vožnjo po Altiplanu, prekrasni visoki Andski planoti. Pot nas vodi med samotnimi indijanskimi vasmi, prostranimi pašniki, v ozadju pa kraljujejo mogočni šesttisočaki. Altiplano je bilo nekoč davno morje, od katerega pa je ostalo le jezero Titikaka in pa neskončna planota, polna sonca in visokogorske svetlobe. Prav nič čudnega ni, da so ravno tod Inki pričeli častiti Intija, boga sonca. Med potjo si bomo pogledali še predinkovski Sillustani, ki leži na planoti nad tihim jezerom Umayo in ki nas napolni s prav posebno energijo. Večerni prihod v Cusco (UNESCO). Mesto, ki so ga pred dobrimi petsto leti zgradili Inki, nas navduši s svojo arhitekturo, ki je krasna mešanica monumentalne inkovske gradnje in prefinjene španske kolonialne arhitekture. Nočitev. (H, Z)

10. dan CUSCO. Zajtrk. Sedaj smo že dobro aklimatizirani, zato se peš odpravimo do približno uro oddaljene inkovske trdnjave Sacsayhuaman, ki leži kakšnih dvesto višinskih metrov nad mestom. Mogočni inkovski zidovi nas prvič soočijo z vprašanjem, ki si ga bomo na poti zastavili še večkrat – kako jim je uspelo zgraditi tako veličastne zgradbe, čeprav niso poznali ne železa in ne kolesa na osi. Sprehod med kamnitimi bloki nas popelje petsto let nazaj med skrivnostne obrede te neverjetne civilizacije. Z vrha nad trdnjavo pogledamo še na Cusco s ptičje perspektive, potem pa se vrnemo na glavni mestni trg, ki ga krasita veličastna stolnica in filigranska Jezuitska cerkev. Obisk stolnice nam razodene še drugo zgodbo, tisto o španskem osvajanju inkovskega kraljestva in o moči katoliške cerkve, seznani pa nas tudi z eno najpomembnejših južnoameriških umetnostnih smeri – cuscensko slikarsko šolo. Nedaleč od glavnega trga vstopimo še v glavne inkovske templje, imenovane Quoricancha, ki po natančnosti gradnje mejijo na popolnost. Tukaj je bil za Inke “popek sveta” in od tod so se njihovi svečeniki obračali k bogovom. Kakšno urico, ki nas še loči do noči, izkoristimo za spoznavanje s perujsko kulinariko in domačo obrtjo. Nočitev. (H, Z)

11. dan CUSCO – PISAC – URUBAMBA. Zajtrk. Za tri dni (dve noči) zapuščamo Cusco, kamor se bomo sicer še vrnili, a le za eno kratko noč. Odpeljemo se do inkovskega svetišča Quenko, kjer se sprehodimo skozi kratek labirint, ki sta ga narava in Inki izklesali v veliko monolitno skalo. Sredi veličastne andske narave obiščemo najprej zavetišče za tako ali drugače ogrožene živali, seznanimo pa se tudi z vsemi štirimi andskimi sorodniki kamel: lamo, alpako, vikunjo in gvanakom. Kmalu se globoko pod nami odpre barvita Valle Sagrado, oziroma Sveta dolina z mestecem Pisacom, ki se ponaša z najbolj živopisno tržnico v Peruju. A pred tem nas čaka še sprehod po inkovskih ruševinah, ki bdijo visoko nad Pisacom. Udobna steza nas vodi med inkovskimi zgradbami na razgledišče, kjer se pod nami odpre neverjeten pogledi na bližnjo pokrajino. Popoldan nas čaka udobna vožnja po rodovitni Sveti dolini, polni staroselskih vasi, pred večerom pa še sprehod med bazenčki bližnjih solin Maras. Dan zaključimo v Urubambi, mestu, ki je dobilo ime po istoimenski reki. Nočitev. (H, Z)

12. dan URUBAMBA – OLLANTAYTAMBO – vlak v AGUAS CALIENTES. Po zajtrku se odpeljemo v najlepše ohranjeno inkovsko vas, Ollantaytambo. Dobrih dvesto stopnic nas pripelje na vrh sončevega svetišča. Kako so Inki sem gor spravili vse te ogromne kamnite bloke, če mi že sami sebe komaj? Po sprehodu se v vasici okrepčamo s kokinim čajem, potem pa se odpravimo na železniško postajo, kjer nas že čaka verjetno najbolj slaven vlak na svetu. Dolina se počasi zoži in kmalu ostane prostora samo še za divjo reko Urubambo in spretno speljano železniško progo. Okoli nas so vse bolj strmi bregovi, rastje pa vedno bolj podobno tistemu iz deževnega gozda. Po uri in pol se znajdemo v mestecu Aguas Calientes, ki si je z vso muko izborilo svoj prostor v ozki kotanji med skoraj navpičnimi bregovi zelenih hribov. Popoldan preživimo v mestecu in uživamo v njegovem živahnem utripu. Morda nas premami kopanje v toplih izvirih, po katerih je kraj tudi dobil ime. Nočitev. (H, Z)

13. dan AGUAS CALIENTES – MACHU PICCHU – vlak proti CUSCU. Zajtrk. Zelo zgodaj smo že na poti proti najlepšemu kraju na svetu. Ko se umikajo jutranje meglice, je že tako skrivnostni Machu Picchu (UNESCO) še za odtenek bolj čaroben. Ni skrivnost, kdaj in kako je mesto nastalo, še vedno pa ostaja skrivnost čemu je bilo namenjeno. So tod bivali tisti najpomembnejši svečeniki? So morda v mestu bivale device Sonca? Je bil to neke vrste učni center? Kakor koli že, dejstvo je, da ga Španci niso nikoli odkrili in da sedaj stoji pred nami v vsej svoji lepoti. Ta dan si bomo kar največ lepot vzeli zase. Sprehajali se bomo med ruševinami svetišč, ter posedali in uživali v neverjetnih razgledih. Najbolj neutrudni se bomo po tlakovani inkovski poti povzpeli še na bližnja Sončeva vrata. V času kosila se bomo vrnili v Aguas Calientes in nato z vlakom proti nam že znanemu Cuscu. Nočitev.  (vlak, H, Z)

14. dan CUSCO – let v LIMO (Miraflores). Po zajtrku prosto do odhoda na letališče. Čas namenimo posedanju ob Plaza de Armas in občudovanju prelepega Cusca. Ali pa zadnjim nakupom. Predvidoma popoldanski polet v Limo, prevoz do hotela in namestitev. (letalo, H, Z)

15. dan LIMA (Miraflores) – EVROPA. Zajtrk. Dopoldan se sprehodimo po pečinah nad Pacifikom, potem pa se odpeljemo do zgodovinskega dela mesta (UNESCO), kjer si pogledamo najbolj pomembne kolonialne zgradbe. Popoldan odidemo proti letališču, od koder zvečer poletimo proti Evropi. (Z, letalo)

16. dan MADRID – LJUBLJANA. Po pristanku na letališču v Madridu še polet do Benetk. Prevoz do Ljubljane. Konec potovanja. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Med potomci Inkov (odhod 09.02.2020)
od 2820 EUR
od 2895 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 12 - 14 oseb
120 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo za panoramski polet v Nazci (v skladu z možnostmi) predvidoma
110 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
399 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – letališče v Benetkah – Ljubljana, letalski prevozi po programu, letališke in varnostne pristojbine (92 EUR), notranji let Cusco – Lima, nočitve glede na spodnji opis, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, prevoz s čolnom po jezeru Titikaka, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vožnja z vlakom Ollantaytambo – Aguas Calientes, vožnja z vlakom Aguas Calientes – Cusco, vse vstopnine po programu, stroške organizacije potovanja.

Namestitev: 12 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, ena nočitev na spalnem avtobusu, ena nočitev pri domačinih na otoku Taquile v dvoposteljnih sobah brez kopalnice s kosilom (brez možnosti enoposteljne sobe), večerjo in zajtrkom.  

 VIZE: Vize za Peru ne potrebujemo. Potrebujemo le po koncu potovanja še 6 mesecev veljaven potni list.

ZDRAVJE: Cepljenje ni potrebno.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč