Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Samos Andromeda 3*22.08. LJU  7xNZ519 €
Kos Cleopatra K 3*01.08. LJU  7xNZ579 €
Krf GOLDEN SAND 3*24.07. LJU  7xAI598 €
Zakintos Bella Dimit 3*27.08. LJU  7xNZ539 €
Lefkas-Preveza TESORO 3+*09.09. LJU  7xNZ569 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*29.08. LJU  7xAI689 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*18.10. MUC  7xAI731 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*17.09. MUC  7xPOL757 €
Fuerteventura Corralejo B 4*04.12. MUC  7xPOL479 €
Madeira Baia Brava 4*11.12. MUC  7xPOL577 €
Dubaj (Emirati) Hotel Gevor 4*22.10. MUC  11xPOL683 €
Phuket (Tajska) Phuket Orch 4*04.09. MUC  7xPOL756 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*30.11. VIE  7xAI382 €
Varadero Club Villa 4*05.09. MUC  7xAI784 €
Punta Cana Grand Palla 5*05.10. MUC  7xAI1158 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*10.10. VIE  7xPOL395 €
Mallorca IBEROSTAR A 4+*29.08. VIE  6xPOL208 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*24.09. MUC  7xPP1211 €
Gran Canaria IFA BUENAVE 3*01.12. SZG  7xPOL526 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*20.09. MUC  7xAI930 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*06.11. MUC  9xAI939 €
Mauritius Seaview Cal 4*24.09. MUC  8xPOL1100 €
Rodos Cathrin 4*11.10. SZG  7xPOL470 €
Antalija Limak Limra 5*30.11. VIE  5xAI249 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Maroko-Berberska pravljica z vzponom na Toubkal

Zagotovljeni termini:
29.07.2018

Maroko-Berberska pravljica z vzponom na Toubkal


Odhod
: 29.07.2018 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 1350€

Maroko-Berberska pravljica z vzponom na Toubkal

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA - CASABLANCA - RABAT. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Benetkah. Polet do Casablance. V Bogartovem mestu si od zunaj si ogledamo tudi veličastno Hassanovo mošejo, ki je ena največjih na svetu in se ponaša z največjim minaretom, ki se vzpenja 210 m v višino. V skladu s časom se popeljemo v središče mesta (Trg Združenih narodov, Trg Mohameda V. ...). Po pristanku sledi vožnja do današnje maroške prestolnice Rabat. Namestitev v hotelu. (letalo, H)

2. dan RABAT - MEKNES. Zajtrk. Vsaka pravljica zahteva uvod, da se spoznamo s sceno in soigralci, zato se že zjutraj sprehodimo skozi "belo" maroško prestolnico. Začnemo s kasbo Oudaja, utrdbo, ki je služila dinastiji Almohadov kot vojaška baza za napade na Španijo. Sprehodimo se do obzidja in ujamemo isti pogled, kot so ga zrli pirati, ko so v 17. stoletju tu ustanovili svojo republiko, da so napadali evropska ladjevja. Moderno arhitekturo občudujemo ob kraljevi palači ter mavzoleju prvega kralja neodvisnega Maroka, Mohameda V.. Že stojimo na tleh nikoli dokončane mošeje, ki je imela ambicije postati največja in prekositi celo svojo sestrico Giraldo v Španiji. V spomin nanjo pa nam je ostal Hassanov stolp (Unesco), ki se bohoti nad mestom. V prostem času si lahko ogledamo arheološki muzej. Na poti v Meknes ugotavljamo, kako zelo rodovitna je maroška Mezeta. V Meknesu (maroški Versailles) postojimo pred mogočnimi vrati Bab Mansour, se sprehodimo po živahni tržnici, ne izpustimo pa niti ogleda znamenite kašče. Namestitev, prost večer za raziskovanje. Nočitev v riadu. (riad, Z)

3. dan MEKNES - VOLUBILIS - MOULAY IDRISS - CHEFCHAOUAN. Zajtrk. Vožnja do mogočnih ostankov rimskega Volubilisa (Unesco). Presenetijo nas mozaiki, čudovite panorame v okolici ali hiša presenečenja? Prav na tem mestu pa je v 8. stoletju dobil zatočišče arabski princ, ki je avtohtonim prebivalcem prinesel skupni imenovalec - islam in si v bližini utrdil mesto, ki nosi njegovo ime. Moulay Idriss je danes najbolj sveto mesto in sprehod skozi njegove ulice nam ponudi novo sliko živopisnega dne. Na poti proti samobitnemu Rifu občudujemo saracensko pokrajino in tako nam pot do modre vasice hitreje mine. Prihod v Chefchaouan, modro vasico s posebnim vzdušjem. Sprehod po čudovitem mestu ter vzpon na hrib nad mestom. Namestitev in čarobni večer. Nočitev. (H, Z)

4. dan CHEFCHAOUAN - FEZ. Zajtrk. Dopoldne preživimo v labirintu modro-belih uličic Chefchouena. Na vožnji skozi Rif odkrijemo, kaj je tisto, zaradi česar je Rif tako zelo poseben. Na eni in na drugi strani zeleni nasadi - obkroženi smo s konopljo! Ustavimo se na polju, da jo pogledamo še od blizu. Maroko je namreč največji proizvajalec hašiša in obiščemo center maroške Kolumbije - zloglasno Ketamo. Omamljeni od vonja rjave smole privijugamo do kraljevskega Feza, ki simbolično predstavlja srce Maroka ter glavno mesto v verskem in kulturnem smislu. Sprehodimo se po francoskem novejšem delu mesta, v katerem glavna avenija konkurira pariškemu Champs d'Elises. Namestitev in Nočitev v riadu. (riad, Z)

5. dan FEZ - AZROU. Zajtrk. V Fez el-Jadidu obiščemo prvi Mellah (judovsko četrt) v Maroku, pokopališče in sinagogo. Tu obiščemo keramičarje in se spoznamo z izdelavo zellijev, eno ključnih značilnosti maroške arhitekture. Prevrtimo čas in smo v 9. stoletju, sprehajamo se po najpopolnejši stalno naseljeni srednjeveški medini (Unesco). Zazdi se, da se je čas ustavil. Pogledamo, v katero barvo danes namakajo tekstil in kaj iz njega stkejo. Na trgu Seffarine nam v ušesih odzvanjajo udarci obdelovalcev kovin. Pokukamo v mošejo Kairauine, ki je med najstarejšimi univerzami na svetu. Drzno sledimo tudi manj prijetnim vonjem, ki nas pripeljejo do razgleda stoletja starih kadi, v katerih usnjarji bredejo v živopisnih barvah in ... Mimo mavzoleja ustanovitelja Feza, Moulay Idrissa II., pridemo do čudovitega vodnjaka, ki krasi trg Nejjarine. Prosto za lastno raziskovanje. Popoldne se odpeljemo v hribe. V mali Švici doživimo kontrast in svežino gorskega zraka. Vožnja v Azrou. Nočitev. (H, Z)

6. dan AZROU - MIDELT - ERG CHEBBI. Zgodnji zajtrk. Čaka nas čudovit dan. Vzpnemo se v razgibano gorovje srednjega Atlasa, obnemimo ob jezerski tišini in z malo sreče najdemo opice v cedrovem gozdu. Prečkamo Col du Zad, eden najvišjih prelazov srednjega Atlasa in se sprehodimo okoli vulkanskega jezera. Nahajamo se na višini 2.178 m. Pot nas vodi mimo nomadskih šotorov in z malo sreče ujamemo pogled pastirja, ki dneve preživlja s svojo čredo. Vozimo se do slikovite doline ZIZ, se sprehodimo skozi legionarski tunel. Dežela kaže povsem nov obraz. Pomudimo se ob razgledu na prve palmeraje, ksarje in kasbe. Mimo turkizno modrega akumulacijskega jezera na sam rob puščave. Pozno popoldne pa s kamelami do našega tabora nekje v morju sipin. Ste že videli sončni zahod v puščavi? Večerja pod zvezdno cesto saharskega neba, morda še nočni pohod v neznano! Nočitev. (O, ZV, kamele)

7. dan - ERG CHEBBI - DAN V SAHARSKI PUŠČAVI. Zgodaj zjutraj se za sončni vzhod vzpnemo na bližnjo visoko sipino. Užitek v morju peska. Vrnitev v tabor in puščavski beduinski zajtrk. Dan preživimo bolj sproščeno puščavsko ležerno, kot to počno domačini. Potovalni predah v peščeni eksotiki. Pohod do sosednje oaze in sosednjih taborov, kjer počivamo in se pogovorimo o življenju v puščavi in Amazirih ter Tuaregih. Za kosilo nam vodniki spečejo berbersko pizzo. Popoldne se vrnemo v naše taborišče, prosto v peščenem morju. Večerja in še zadnji čutni puščavski večer z Berberi. Nočitev. (O, ZKV)

8. dan ERG CHEBBI - TINEHRIR. Zajtrk. Krajša ježa na kamelah nazaj do civilizacije. Zapeljemo se v vas saharskih prebivalcev in se spoznamo z njihovo glasbo gnawa. Krajši postanek v Rissaniju, pomembnemu mestu nekdanje karavanske trgovine - le dobrih 100 let nazaj so tu še trgovali s sužnji in zlatom. Nas premamijo fosili; govorijo nam zgodbo o morju, ki je nekoč prekrivalo deželo. Le kaj se najde danes na trgu? Na poti proti hribom se ustavimo pri podzemnih kanalih in spoznamo, kako so sušna območja pridobivala dragoceno vodo. Odpravimo se do romantičnega okolja Todre in ko stojimo sredi kanjona, ki ga obdajajo mogočne skale, se soočimo z našo majhnostjo. Sprehod skozi puščavske vrtove, kjer začutimo kontrast rodovitne doline v objemu skalne goličave. Večerja in nočitev. (P, ZV, kamele)

9. dan TINEHRIR - DADES - BOU TAHRAR. Zajtrk. Vožnja do Dadesa, kjer nas preseneti dramatično in divje okolje kanjona. Raziščemo bolj odmaknjene berberske vasice, ki daleč od prometnih cest še vedno živijo svoje življenje. Vstopimo v svet brezpotij - to je dan sprehodov in doživljanja - hribi in granitni balvani kot kontrast predhodni puščavi. Materi naravi tu resnično ni zmanjkalo domišljije. Pravi geološki raj se nadaljuje naprej na poti proti še enemu maroškemu draguljčku. Prispemo v odmaknjeno vasico Bou Tahrar. Namestimo se v preprostem penzionu. Večerja in nočitev. (P, ZV)

10. dan BOU TAHRAR - AIT BEN HADDOU. Zajtrk z nepozabnim razgledom na terasi se več kot prileže, sproščena vibracija okolice pa še bolj in kar malo še posedimo, da jo užijemo. Berbersko odmaknjenost in preprostost vsrkavamo skozi daljši sprehod po prelepem, a surovem okolju, kjer nam ob čudovitih panoramah zastaja dih. Zapustimo prijazno vasico in nadaljujemo skozi El Kela Mgouno, kjer vsako leto poteka festival vrtnic. Prispemo do oaze Skoura, kjer v senci številnih datljevih palm raziščemo mogočno kasbo Amerdihl. Prihod v Ouarzazate. Zapeljemo se skozi filmsko mesto in naprej do čarobnega okolja Ait Ben Hadduja. Namestitev in prost večer za navdih. Nočitev. (H, Z)

11. dan AIT BEN HADDOU - IMILIL. Zajtrk. Dopoldne raziščemo eksotični ksar Ait Ben Haddou, kjer so snemali številne filme, med drugim Gladiatorja in Jezusa iz Nazareta. Povzpnemo se do najpomembnejše stavbe - agadirja, kjer so shranjevali živež, in posnamemo spet novo panoramsko fotografijo. Ločitev od preostale skupine in nadaljevanje z lokalnim vodnikom. Vožnja do vasi Imilil. Namestitev v penzionu in nočitev. (P, ZV)

VZPON NA TOUBKAL:

12. dan IMLIL - AREMD - NELTNER.
Zajtrk. Mule nam prevzamejo večino prtljage, mi pa jo lahkih nog uberemo po dolgi položni dolini proti zavetišču Neltner, kjer nas že čakajo šotori (3200 m). Skupaj 1400 metrov višinske razlike in okoli sedem ur zmerne hoje. Kosilo na poti, v kampu pa večerja in nočitev. (O, ZKV)

13. dan NELTNER - JEBEL TOUBKAL - NELTNER - AREMD.
Zajtrk. Ob zori se podamo navkreber in okoli tri ure kasneje že stojimo na najvišjem vrhu Severne Afrike. Če je vreme na naši strani, so razgledi zares veličastni: od Marakeša na eni strani do saharskih ravnic tja proti jugu na drugi. Pred nami pa je še sestop - najprej nazaj do tabora, potem pa še kakšnih pet ur zložnega sestopa do 2000 m visoko ležeče vasice Aremd. Kosilo na poti, večerjamo in prenočimo pa v preprostem penzionu pri domačinih. Hamam se po takšnem dnevu res prileže ... (P, ZKV)

14. dan AREMD - MARAKEŠ.
Zajtrk. Po še enem gorskem jutru sestop do uro oddaljenega Imlila, nato pa vožnja do Marakeša. Namestitev v hotelu in počitek. (H, Z)

15. dan MARAKEŠ - CASABLANCA - LJUBLJANA.
Zajtrk. Zgodnji odhod v Casablanco. Vožnja na letališče in polet do bližnjega letališča. Sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo, Z)

Glede na optimalne letalske povezave se lahko spremeni razpored ogledov.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Maroko-Berberska pravljica z vzponom na Toubkal
od 1350€
od 1350€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb
120€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
180€
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
60€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično, vzponi nad 3.000 m *
30€
Izposoja spalne vreče
30€
Doplačilo za enoposteljno sobo
264€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
65€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane do Benetk in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (177 EUR), nočitve in prehrano glede na spodnji opis, vse prevoze s klimatiziranim avtobusom, vse oglede z vstopninami, vzpon na Toubkal v spremstvu lokalnega vodnika, vse ostale lokalne vodnike po mestih, slovensko vodenje (razen vzpona na Toubkal), stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitev in prehrana:
Osnovno potovanje: 4 nočitve v hotelih 2 - 3* in 2 nočitvi v riadih z zajtrkom, 2 nočitvi v šotorih v puščavi (zajtrk, večerja, 1 x kosilo), 2 nočitvi v penzionu (dvoposteljne sobe s kopalnico, večerja in zajtrk).
Vzpon na Toubkal: 2 nočitvi v penzionu (zajtrk, večerja in 1x kosilo), 1 nočitev v kampu (zajtrk, kosilo in večerja), 1 nočitev v hotelu 3* z zajtrkom.
Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 11 nočitev. Riadi so manjši družinski hoteli v tradicionalnih hišah s posebnim vzdušjem in predstavljajo kvaliteto potovanja.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):