Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Heraklion (Kreta) St. Constan 5*21.09. LJU  7xAI659 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI985 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*14.12. MUC  7xPOL454 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*16.10. MUC  7xPOL753 €
Madeira Do Santo 4*05.12. MUC  7xPOL440 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*23.09. MUC  7xPOL788 €
Varadero SIRENIS LA 4+*27.09. MUC  7xAI923 €
Punta Cana Grand Palla 4+*09.12. VIE  7xAI1130 €
Heraklion (Kreta) ANTHOULA VI 4*25.09. VIE  7xPOL400 €
Mallorca SANTA PONSA 3**19.10. VIE  5xPOL246 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*24.09. MUC  7xPP1284 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL431 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*25.11. VIE  9xAI934 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*16.10. MUC  7xAI840 €
Mauritius Klondike Ho 2+*11.12. MUC  7xPOL1047 €
Rodos Blue Horizo 4*15.10. VIE  7xPOL385 €
Antalija Aska Just 5*04.12. VIE  5xAI270 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI290 €
Zanzibar Dhow Inn 4*22.10. MUC  7xPOL1172 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Lepote Latinske Amerike na potovanju v Ekvador in Galapagos - 15 dni

Zagotovljeni termini:
27.11.2019

Lepote Latinske Amerike na potovanju v Ekvador in Galapagos - 15 dni

  • odhod: 24.10.2019 | št. dni: 15 | cena: od 3.999,00€
  • odhod: 27.11.2019 | št. dni: 15 | cena: od 3.999,00€ | zagotovljeno

Južna Amerika je dom ene najbolj presunljivih živalskih populacij. Potovanje nam približa lepote Ekvadorja in Galapagosa v vsem njihovem obsegu. Potovanje na Galapagos, ki je navdihnilo že C. Darwina bo vsekakor zapolnilo tudi naša pričakovanja, Ekvador pa nam ne bo prikazal naravnih lepot v izobilju, ampak nas bo pogostil in razvajal z izjemnimi okusi Južne Amerike ter nas popeljal v svet prijetne kulture in dinamike ponosnega naroda.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - QUITO (polet s presedanjem, transfer 40km)
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet polet preko enega izmed evropskih letališč proti Quitu.Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih prevoz v hotel, namestitev, nočitev.

2. dan: QUITO - MINDO (transferji cca 100km, 2,5-3 ure, peš)
Po zajtrku se bomo najprej podali na raziskovanje živahne prestolnice s kolonialnim mestnim jedrom. Mesto leži na zavidljivih 2800 metrih višine in je obdano z andskimi gorami ter ognjeniki. Navdušil nas bo trg neodvisnosti s kolonialnimi biseri in katedrala, nato v modernejši del mesta z zanimivo silhueto, katera kljubuje starim kolonialnim zgradbam, mimo Kongresne palače, kjer je iz kamna izdelan profil s prizori zgodovine Inkov, prvotnih prebivalcev na tem območju, temnih obdobij španskih vdorov, boja za neodvisnost ter končni veliki trenutek ustanovitve nove republike. Pot bomo nadaljevali proti Guapulo Miradorju, predelu mesta na naravni terasi. Iz ptičje perspektive si bomo ogledali to prečudovito mesto, ki se vzpenja ob vznožju aktivnega vulkana Pichincha. Kosilo. Vožnja do Minda v bujnem zavetju tropskega deževnega gozda. Nočitev.

3. dan: MINDO - OTAVALO (transferji cca 170km, 4-4,5 ure, peš)
Zajtrk. Obisk čokoladnice, da si prijetno osladkamo dan, nato pa se odpeljemo proti središču sveta - La mitad del Mundo, kjer bomo lahko stali na severni in južni polobli in to hkrati! Celotna država je po tej točki na ekvatorju tudi dobila svoje ime. Ogled etnografskega muzeja z prikazom zgodovine prvotnih indijanskih prebivalcev na današnjem ozemlju Ekvadorja. Nadaljevanje poti do Otavala. Večerja, namestitev, nočitev.

4. dan: OTAVALO - CUICOCCHA - COTOPAXI (transferji cca 250km, ladjica, 5-6 ur, peš)
Zajtrk. Otavalo predstavlja andsko trgovsko križišče še iz predinkovskih časov. Del te tradicije se je ohranil vse do danes, saj je mestece zelo živahno trgovsko središče o čemer se bomo prepričali med obiskom tržnice, ene največjih in najbolj barvitih v državi. Po kosilu vožnja do vulkanskega jezera Cuicocha. Plovba z ladjico po kraterskem jezeru. Še postanek v bližnji vasici, znani po izdelavi usnjenih izdelkov, nato pa vožnja proti vulkanu Cotopaxi in namestitev ter nočitev v Salcedu.

5. dan: PARK COTOPAXI - BANOS (transferji cca 140km, 3,5-4 ure, peš)
Zajtrk. Vožnja v nacionalni park Cotopaxi, kjer se nahaja eden največjih aktivnih vulkanov na svetu. Sprehod do jezera Limpiopunga, od koder se odpre čudovit pogled na visoke andske planote. Kosilo in nadaljevanje vožnje preko Andov, mimo tradicionalnih vasic vse do Quilote, skozi katero se bomo sprehodili vse do roba kraterskega jezera Quilotoa. Večerni prihod v Banos.

6. dan: BANOS - RIOBAMBA (transferji cca 90km, 2,5 ur, peš)
Zajtrk. Krajši ogled Banosa, ki leži pod vulkanom Tunurahua, znanega po toplicah s termalno vodo. Pot nas vodi naprej, proti Riobambi, po t.i. aveniji slapov. Postanek pri najbolj znanem slapu Pailon del Diablo. Nadaljevanje poti skozi slikovito pokrajino. Po prihodu v Riobambo večerja, namestitev, nočitev.

7. dan: RIOBAMBA - INGAPIRCA - CUENCA (transferji cca 220km in gorski vlak, 6,5 ur, peš)
Po zajtrku se bomo na pot podali z vlakom po gorski železnici med Riobambo in Alusijem. Gorska železnica slovi kot najzahtevnejša na svetu in je bila zgrajena z namenom, da bi povezala Ande z obalnim delom. Premagovali bomo zelo strma pobočja, skalne stene in se preko rečnih dolin prebili do obale. Na poti proti obali si bomo ogledali inkovsko arheološko središče Ingapirca, nekdanje inkovsko mesto in danes najpomembnejši spomenik predkolumbovskih kultur v Ekvadorju. Ogledali si bomo ruševine mesta, ki se nahajajo na višini 3.100 m. Občudovali bomo ruševine elipsaste zgradbe, katera je bila zgrajena okoli ogromne skale, nekatere stavbe pa so bile po matematičnih izračunih in glede na pot sonca zgrajene tako, da so prvi sončni žarki vedno posijali na izbrane točke. Pot bomo nadaljevali z avtobusom proti Cuenci. Kosilo. Proti večeru prihod v Cuenco, nastanitev v hotelu in nočitev.

8. dan: CUENCA - PARK EL CAJAS - GUAYAQUIL (transferji cca 210km, 4-5 ur, peš)
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Cuence, tretjega največjega mesta v državi. Zaradi posebne lege in arhitekture iz zgodnjega 19. stoletja je bilo mesto leta 1999 dodano na seznam Unesca kot kulturna prestolnica. Ponaša se s številnimi zgodovinskimi stavbami, poseben čar pa mu dajejo reka Tomebamba, arheološko središče Todos Los Santos, cvetlična tržnica ter glavni mestni trg s staro in novo katedralo. Na poti proti Pacifiku se bomo ob prečenju zahodne Kordiljere peljali skozi ledeniško preoblikovano pokrajino Nacionalnega parka Cajas, ki sega tudi nad 4.000 m višine. Skozi plasti megle se bomo spustili k vznožju Andov in zopet začutili tropsko klimo. V okolici mesta Naranjal bomo na značilni plantaži banan izvedeli marsikaj zanimivega o tem pomembnem izvoznem pridelku Ekvadorja. Prihod v Guayaquil, večerja, namestitev, nočitev.

9. dan: GUAYAQUIL - GALAPAGOS (nastanitev Santa Cruz) (transferji cca 20km, polet 2 uri, čolni, peš)
Prevoz na letališče in polet na Galapagus. Vulkansko otočje Galapagos, ki leži 1.000 km od ekvadorske obale, sestavlja 19 večjih otokov in prek 40 otočkov. Arhipelag ne slovi le po enkratnih, mestoma že kar bizarnih krajinskih značilnosti, marveč predvsem po številnih endemičnih rastlinskih in živalskih vrstah, ki so se tod ohranile zaradi visoke stopnje izoliranosti. Leta 1835 je z odpravo legendarne ladje Beagle otočje obiskal tudi Charles Darwin, ki je na osnovi tamkajšnjih opazovanj razvil teorijo o evoluciji živalskih vrst. Pristanek v Baltri ter vožnja do Puerto Ayore na otoku Santa Cruz. Po kosilu se bomo z gliserjem odpeljali na otok Isabela. V popoldanskih urah se bomo odpravili do Gemelosa, dvojnega kraterja in se v nadaljevanju sprehodili do lokacije želv velikank. Še obisk raziskovalne postaje Charles Darwin, nato pa povratek v hotel, nočitev.

10. dan: GALAPAGOS, OTOK ISABELA (čolni, peš)
Zajtrk. Dan bomo namenili odkrivanju lepot živalstva in rastlinstva na največjem Galapaškem otoku. Do otoka se bomo zapeljali z ladjicami in med snorklanjem občudovali čudoviti podvodni svet. Obiskali bomo tudi »zid solza«, ki so ga zgradili zaporniki. Piknik kosilo in popoldanski povratek v hotel. Nočitev.

11. dan: GALAPAGOS, CABO ROSA (čolni, peš)
Po zajtrku vožnja z gliserjem do Los Tuneles. To edinstveno naravno formacijo je v morju ustvaril izbruh enega od ognjenikov. Opazovali bomo morske leve, želve in še marsikaj. Popoldanski povratek v hotel. Nočitev.

12. dan: GALAPAGOS, VULKAN SIERRA NEGRA (čolni, peš)
Zajtrk. Obiskali bomo Sierro Negro, enega najlepših vulkanov na svetu. Njegov krater ima premer zavidljivih 7 km. Na poti bomo spoznavali živalstvo in rastlinstvo, z vrha vulkana pa se nam bo nudil prelep pogled na okolico. Kosilo na kmetiji. Nadaljujemo z obiskom Tintoreas otočkov, kjer bomo lahko videli bele morske pse, morske legvane, pingvine, želve, morske leve… Možnost potapljanja z dihalko in občudovanja podmorskega sveta. Povratek v hotel, nočitev.

13. dan: GALAPAGOS - GUAYAQUIL (transferji cca 40km, polet 2 uri, peš)
Zgodnji odhod (zajtrk paketki), prevoz do letališča in polet v Guayaquil. Ogled največjega in najbolj naseljenega mesta v Ekvadorju, ki je zaradi svoje izjemne strateške lege pomembno pristanišče, poslovno in industrijsko središče. Razprostira se ob Tihem oceanu, na zahodnem bregu reke Guayas. Povzpeli se bomo na slikoviti Cerro Santa Ana, kjer stoji stari svetilnik, in se zapeljali po najimenitnejših avenijah, vključno z Maleconom, na katerem se »meri« mestni utrip. Pobožali bomo iguane v Parku Bolivar in si pogledali sedež stare univerze. Nočitev.

14. dan: GUAYAQUIL - LJUBLJANA (transferji cca 20 km, polet s presedanji)
Zajtrk. Prosto dopoldne. Prevoz na letališče in polet s presedanjem proti Ljubljani. Obrok na letalu.

15. dan: LJUBLJANA (polet s presedanjem)
Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Quito, Guayaquil-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane) in Guayaquil-Galapagos-Guayaquil v ekonomskem razredu, 13 x nočitev v hotelih lokalne 3-4*, lodžih in gostiščih, prevoze s klimatiziranimi avtobusi, gorski vlak in čolni, obroke in oglede z vstopninami po programu, angleško govoreče lokalne predstavnike, slovenski vodja poti, organizacijo potovanja, dvojno zavarovanje z asistenco v tujini (50.000€).

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • Vstopnina v narodni park Galapagos (na poti) = 100$
  • Emigracijska prepustnica (na poti) = cca 10 $
  • izstopne takse cca (na poti) = 35€
  • skupina 15-19 potnikov = 120€
  • skupina 10-14 potnikov = 250€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • enoposteljna soba = 390€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 5 % popust

Cena potovanja je po osebi, nastanjeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bo organizirano, če se bo prijavilo min. 10 oseb. Napitnine niso vključene v ceni, na poti 60 € po osebi.


Cepljenje:
Obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:
ni potreben.

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč