Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*23.11. LJU  7xAI399 €
Hurghada Fortuna-Sun 5*30.11. LJU  7xAI469 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*15.01. VIE  7xAI1141 €
Šri Lanka Club Palm B 4*27.11. MUC  8xAI791 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*21.01. MUC  7xAI448 €
Madeira Alto Lido 4*12.12. MUC  7xPOL460 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*30.04. MUC  7xPOL911 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*19.01. VIE  7xAI399 €
Varadero Club Villa 4*10.12. VIE  8xAI987 €
Punta Cana Hotel Grand 5*28.04. MUC  7xAI1169 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*18.04. VIE  7xPOL458 €
Mallorca Club Cala M 4*03.05. SZG  7xPOL331 €
Maldivi Bandos, Ins 4*22.04. MUC  8xPOL1229 €
Gran Canaria Regina Mar, 3*14.12. VIE  5xPOL457 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*05.12. MUC  7xAI1203 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.12. MUC  10xAI1045 €
Mauritius Seaview Cal 4*26.01. MUC  7xPOL1148 €
Rodos Kolymbia St 4*19.04. VIE  7xPOL431 €
Antalija DREAM WORLD 5*29.11. VIE  5xAI285 €
Hurghada Grand Resor 5*09.01. SZG  7xAI323 €
Zanzibar Dhow Inn 4*26.03. MUC  7xPOL1049 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.

Last minute kompas - nasveti za uspešen lov na last minute počitnice

Priporočamo, da upoštevate naslednja pravila za uspešen lov na last minute počitnice (povzeto po članku Pasti in priložnosti last minute ponudb):1. Prvo in zlato pravilo - fleksibilnost potnika:


– če hočemo ujeti dobro ponudbo, moramo biti pripravljeni poleteti iz različnih odhodnih letališč - ne samo Brnik ali bližnji Gradec, ampak tudi Dunaj, Linz, Salzburg, Trst, Innsbruck ali München; nekateri pa se za ugodno ceno odpeljejo tudi v Frankfurt, Berlin ali Zürich;

- priporočljivo je, da smo odpravljeni potovati na čimveč različnih destinacij; bolj kot nam je vseeno kam želimo potovati, večja bo izbira;

- tako planirani čas odhoda kot trajanje potovanja naj bosta čim bolj raztegljiva, ne načrtujmo odhoda samo na nek določen datum, razmišljajmo tako o 7-ih kot o 14-ih nočitvah na destinaciji (ponudb s številom nočitev med 7 in 14 je sorazmerno malo);

- tako pri želeni lokaciji hotela kot pri želeni kakovosti namestitve ne smemo biti zelo zahtevni;

2. Vsaka ponudba ni primerna za vsakega potnika


Ali pa obrnimo - vsak potnik ni »primeren« za vsako ponudbo. Glede na to, da se potrošniki odločamo glede na obstoječe ponudbe, lahko dodatno ugotovimo tudi, da vsak potnik tudi ni ustrezen kandidat za last minute počitnice - več nasvetov iz točke 1 kot upošteva, bolj primeren kandidat za last minute počitnice je.

3. Last minute ponudbe niso na voljo niti za vse destinacije niti za vse termine


Ponudbe v zadnjem trenutku ne obstajajo za vse destinacije, praviloma so povezane s čarterskimi poleti, zato je obstoj čarterskih poletov nujni predpogoj za veliko večino last minute ponudb - naj omenimo nekaj destinacij, kjer se last minute ponudbe pogosto pojavljajo: grški otoki, Turčija, Španija s Kanarskimi otoki, Tunizija, Egipt, Italija, Malta, Bolgarija, Portugalska z Madeiro, Ciper, Maroko, Dominikanska Republika, Kuba, Mehika, Maldivi, Kenija, Venezuela (predvsem Isla Margerita), Kapverdski otoki, Namibija, manj pa Mauritius, Sejšeli in še kakšna. Velja pravilo bolj kot je destinacija oddaljena, bolj dolgoročno je objavljena last minute ponudba pri poletih za zgoraj navedene daljne destinacije iz Nemčije so znižane ponudbe objavljene že okoli 4 do 6 tednov pred odhodom. Najboljši čas za ugodne last minute ponudbe je takrat, ko je manjše povpraševanje od ponudbe v pred- in posezoni: npr. maja in v prvi polovici junija, delno tudi septembru, seveda oktobru, novembru, prvi polovici decembra, nato pa spet januar, februar, marec. Slab čas, ko je poceni ponudb sorazmerno malo, je obratno v glavni sezoni, praviloma v drugi polovici julija, prvi polovici avgusta. Izrazito malo ponudb je čez Novo leto, delno pa tudi v času zimskih počitnic in Velike noči.

4. Definicija pojma last minute


Pomembno je, da razumemo kaj last minute sploh pomeni - poslovenjeno pomeni v zadnjem trenutku. V smislu turističnih last minut ponudb pa velja povedati, da gre za ponudbo, ki jo organizator potovanj razpiše/objavi relativno kratek čas pred predvidenim odhodom, najbolj splošno je sprejeta teza, da lahko kot last minute označimo ponudbe, ki so razpisane 14 dni ali manj pred začetkom potovanja. Poznamo tudi akcijske – znižane - ponudbe, ki so lahko razpisane kdajkoli, največkrat pa znotraj šestih tednov pred odhodom in jih tudi lahko označimo kot last minute.

5. Zadnji trenutek ni vedno nujno tudi pravi trenutek


Čakati z rezervacijo do zadnjega ne bo vedno ravno modra poteza, saj je védenje o pravilnem timingu za rezervacijo počitnic ali potovanja ključnega pomena za ugodno ceno oz. želeno razmerje cene in dobljene kakovosti storitev. O pravilnem ravnanju pri odločanju o rezervaciji potovanja se lahko pogovorimo s potovalnim agentom svojega zaupanja, vedno bolj priljubljena strategija pa je tudi informiranje preko svetovnega spleta ali celo sprotno obveščanje o novih ponudbah preko elektronske pošte. Če želite Novo leto pričakati pod palmami npr. na Kanarskih otokih, Dominikanski Republiki, Kubi ali kaki drugi daljni destinaciji, bo potrebno za rezervacijo poskrbeti že julija ali avgusta; če pa bi preko Novega leta želeli kupiti zgolj letalsko vozovnico za kako atraktivno destinacijo z dosti povpraševanja, kot je npr. Avstralija, Peru, Tajska ..., pa velja za rezervacijo poskrbeti skoraj leto dni vnaprej (npr. januarja).


Povzeto po članku Pasti in priložnosti last minute ponudb - avtor Andrej Pirc.