Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*23.11. LJU  7xAI399 €
Hurghada Fortuna-Sun 5*30.11. LJU  7xAI469 €
Puerto Plata Grand Parad 4*08.01. VIE  7xAI1255 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*10.12. MUC  7xAI464 €
Šri Lanka Club Palm B 4*20.04. MUC  8xAI803 €
Madeira Alto Lido 4*12.12. MUC  7xPOL460 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*19.01. VIE  7xAI429 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*04.05. MUC  7xPOL901 €
Varadero Club Villa 4*06.12. VIE  7xAI939 €
Punta Cana Hotel Grand 5*28.04. MUC  7xAI1150 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*18.04. VIE  7xPOL458 €
Mallorca MLL Palma B 4*28.02. VIE  5xPOL347 €
Maldivi Bandos, Ins 4*22.04. MUC  8xPOL1275 €
Gran Canaria Gloria Pala 4*12.12. VIE  7xPOL483 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*28.11. MUC  7xAI1145 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.12. MUC  10xAI1103 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.04. VIE  7xPOL1195 €
Rodos Kolymbia St 4*19.04. VIE  7xPOL431 €
Antalija DREAM WORLD 5*13.12. VIE  5xAI276 €
Hurghada Grand Resor 5*12.12. SZG  7xAI338 €
Zanzibar Dhow Inn 4*11.03. MUC  7xPOL1050 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kubansko doživetje (odhod 05.02.2020)

Zagotovljeni termini:
05.02.2020
Kubansko doživetje (odhod 05.02.2020)


Odhod
: 05.02.2020 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 2199€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – BENETKE – HAVANA. Zbor v Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Havani. Pristanek v Havani v večernih urah. Vožnja do hotela, namestitev in nočitev. (letalo, H)

2. dan HAVANA. Zajtrk, potem pa nas čaka  celodnevno raziskovanje mesta iz nekega drugega časa. Najprej obiščemo stari del mesta – kjer stoji katedrala in kjer kaže Havana svojo pravo staro podobo. Obiščemo tudi muzej ruma Havana Club. Po želji kosilo v kolonialnem središču ali prosto za lastna raziskovanja. Potem sedemo v slovite stare kubanske avtomobile in si v njih privoščimo ogled novega mestnega jedra – avenija Malecon, Trg revolucije, predsedniška palača, Centralni park, Kapitol, univerza, predel Miramar. Vrnitev v hotel. Po želji si zvečer proti doplačilu ogledamo znameniti kabare Tropicana. Nočitev. (H, Z)

3. dan HAVANA – SOROA – PINAR DEL RIO – VINALES. Po dnevu velemesta se izlet v naravo na zahodu več kot prileže. V Soroi obiščemo vrt orhidej, se sprehodimo po deževnem gozdu in si privoščimo krajše uživanje ob kavici. Nadaljujemo v “deželo borovcev ob reki” (Pinar del Rio), kjer je doma kubanski tobak. Vožnjo nadaljujemo v dolino Vinales, ki slovi kot najbolj slikovita kraška pokrajina na otoku. Obiščemo prazgodovinski Mural in čas je za kosilo v lokalni restavraciji. Po prihodu v Vinales še sprehod po čudoviti pokrajini. Namestitev v casas particulares pri domačinih. Večerja in nočitev. (P*, ZKV)

4. dan VINALES – GUAMA – SANTA CLARA. Vstanemo zgodaj. Potem pa vožnja mimo orjaških citrusovih in sladkornih plantaž proti polotoku Zapata. Obiščemo krokodiljo farmo, kjer lahko vidimo dve vrsti krokodilov (tudi redkega kubanskega krokodila) in kjer vam z lahkoto prodajo krokodilje izdelke (od zrezka do torbice…). Nadaljujemo do vasice La Boca de Guama, kjer si z ladjico ogledamo vasico prvotnih prebivalcev Tainos. Vožnja proti Santa Clari. Večerja, prost večer in nočitev. (H, ZV)

5. dan SANTA CLARA – CIENFUEGOS – TRINIDAD. Ogled Santa Clare, kjer je ena največjih otoških znamenitosti mavzolej Che Guevare. Sledi vožnja do Cienfuegosa, rojstnega kraja Benija Moreja, kjer se sprehodimo po glavni promenadi do glavnega trga ter si ogledamo nekdanji Batistov Casino. Na poti proti Trinidadu obiščemo atraktiven botanični vrt, ki mu sledi vožnja do letovišča Playa Ancon. Namestitev v casas particulares in večerja. (P*, ZV)

6. dan TRINIDAD – izlet v VALEE DE LOS INGENIOS in TRINIDAD. Zajtrk. Vožnja v slikovito dolino Los Ingenios. Z višinske panoramske točke si ogledamo dolino ter obiščemo plantažo sladkornega trsa. Vstopimo v kubanski biser – staro prestolnico sladkornega trsa Trinidad (Unesco). Najprej se skupaj sprehodimo po mestu in si ogledamo Plaza Mayor, cerkev sv. Ane ter po želji katerega od muzejev: arheološki muzej, Museo Historico Municipal, Museo Romantico… Vrnemo se v Trinidad in ogled mesta. Prosto popoldne lahko izkoristite za uživanje in počitek na Playa Ancon ali se izgubite v prijetnih kolonialnih ulicah Trinidada, ki je raj za fotografe in iskalce vzdušij! Po večerji po želji raziskovanje večernega življenja Trinidada ali užitek v počitku. (P*, ZV)

7. dan TRINIDAD – izlet v TOPPES DE COLLANTES. Prost dan za užitek na tropski plaži in toplem Karibskem morju. Kdor želi, se nam lahko pridruži na doživetem raziskovanju pogorja Escambray v starem ruskem tovornjaku! V nacionalni park vstopimo pri mestu Topes de Collantes na višini 770 metrov in uživamo v prijetni svežini. Privoščimo si čudovit 6 km dolg sprehod po tropskem zelenju in pestrem ekosistemu nacionalnega parka do džungelskega slapu, lahko se okopamo v naravnih bazenih in si privoščimo tuš pod slapom! Piknik kosilo. Doživet “nedeljski izlet”. Po povratku bo dovolj časa še za kopanje in obmorske užitke! Večerja in nočitev. (P*, ZV)

8. dan TRINIDAD/PLAYA ANCON – CAMAGUEY – SANTO DOMINGO/BAYAMO. Po zajtrku sledi vožnja po nižinski Kubi med polji sladkornega trsa do Camagueya. V prestolnici kubanskih kavbojev se izgubimo v labirintu ozkih uličic, potem pa popoldne nadaljujemo vožnjo do izhodišča za naslednji dan – do obronkov najvišjega kubanskega pogorja Sierra Maestra (nacionalni park). Večerni sprehod nam je prijeten, prav tako večerja in nočitev v svežem okolju. (H, ZV)

9. dan BAYAMO/SANTO DOMINGO – COMANDANCIA DE LA PLATA – SANTIAGO DE CUBA. Zjutraj se po zajtrku odpravimo v slovito Comandacio de la Plata – hodimo po stopinjah Che Guevare, Castra in drugih revolucionarjev, ki so od tu dve leti bojevali gverilsko vojno. “Comandacio” je eno izmed najbolj fascinantnih in avtentičnih kubanskih doživetij! Po terenski vožnji do izhodišča nam za dosego našega cilja ostane le še okoli 3 km hoje (in prav toliko nazaj!). Popoldne se odpravimo proti Santiagu de Cuba. Obiščemo svetišče El Cobre, kjer je bil nekoč pomemben rudnik bakra in si ogledamo cerkev “Naše milostne gospe” in kubanskih svetnikov. Po prihodu v Santiago namestitev v casah in večerja. Potem pa izkoristimo kubansko prestolnico salse in temperamentnih ritmov. (P*, ZV)

10. dan SANTIAGO DE CUBA – let v HAVANO. Santiago – zibelka kubanske glasbe in revolucije je zgrajeno na neštetih gričih in se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo pa jih raznobarvne kolonialne stavbe. V ozadju se kot kulisa nad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Ogledali si bomo pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, hišo Diega Velazqueza, Muzej Karnevala, Casa de La Trovo in Trdnjavo del Morro. V skladu s časom obiščemo svetišče El Cobre, kjer je bil nekoč pomemben rudnik bakra in si ogledamo cerkev “Naše milostne gospe” in kubanskih svetnikov. Popoldan polet v Havano, vožnja do hotela in prost večer. (letalo, H, Z)

11. dan HAVANA – let v EVROPO. Zajtrk. Spet smo na izhodišču – kubanski krog je sklenjen. Kako drugače zdaj občutimo havanske ulice. Jutranji izlet v ribiško vasico Cojimar, od koder je Hemingway hodil na ribolov. Obiščemo tudi Hemingwayev muzej. Vrnitev v Havano in prosto popoldne za lastno doživljanje v starem mestnem središču. Večerni odhod na letališče in polet proti Evropi. (letalo, Z)

12. dan BENETKE – LJUBLJANA. Pristanek v Benetkah in organiziran prevoz do Ljubljane. (letalo)

Kuba je socialistična država in zaradi posebne državne ureditve se lahko zgodi, da brez opozorila zaprejo nekatere muzeje ali pa so ogledi dovoljeni izključno domačim kubanskim skupinam.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Kubansko doživetje (odhod 05.02.2020)
od 2199 EUR
od 2280 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
90 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo za enoposteljno sobo
180 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
55 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo na kraju samem - Kabare Tropicana v Havani
110 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
15,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevoz Ljubljana-letališče v Benetkah – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (74 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, slovensko vodenje in lokalne vodnike, obisk Havana Cluba, ogled Havane v starih kubanskih avtomobilih, ruski tovornjak za izlet v Toppes de Collantes, terenska vozila do izhodišča za pohod do Comandancie, vse vstopnine po programu, stroške pridobitve kubanske turistične kartice, stroške in organizacijo potovanja.

Namestitve (predvideno): HAVANA – hotel 3-4* nočitev z zajtrkom, VINALES: casas particulares s polpenzionom, SANTA CLARA: hotel 3* s polpenzionom, TRINIDAD: casas particulares s polpenzionom, BAYAMO/VILLA SANTO DOMINGO:  hotel 3*-4*s polpenzionom, SANTIAGO DE CUBA: casas particulares s polpenzionom.

Nočitve pri domačinih (Casas particulares) – preprosta namestitev pri domačinih. Vsaka hiša lahko oddaja eno ali več sob. V sobi je običajno ena velika postelja za dve osebi ali dve ločeni postelji. Vsaka soba ima svojo kopalnico z WC-jem. Domačini poskrbijo za brisače, včasih tudi za osnovno toaleto kot so milo, šampon in wc papir. V ceno je vključen zajtrk in večerja.VIZE: Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list ob vstopu v državo in kubansko vizo (turistični kartonček), ki ga priskrbi Agencija . Ob prijavi (vsaj 17 dni pred odhodom) je potrebno agenciji dostaviti čitljivo fotokopijo potnega lista.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. Za vstop v državo je potrebno skleniti obvezno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.  
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):