Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Heraklion (Kreta) St. Constan 5*21.09. LJU  7xAI659 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI985 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*14.12. MUC  7xPOL454 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*21.10. MUC  7xPOL758 €
Madeira Do Santo 4*05.12. MUC  7xPOL483 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Phuket (Tajska) Kantary Bea 4*25.09. MUC  7xPOL860 €
Varadero Breezes Bel 4*27.09. GRZ  7xAI1006 €
Punta Cana Grand Palla 4+*04.12. MUC  7xAI1155 €
Heraklion (Kreta) Studios &Ap 4*27.09. GRZ  7xPOL385 €
Mallorca Hotel Bahia 4*07.03. VIE  5xPOL243 €
Maldivi The Barefoo 4*30.10. MUC  8xPOL1339 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL431 €
Cancun (Mehika) Paradisus R 5*27.01. MUC  15xAI20371 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*24.11. MUC  9xAI899 €
Mauritius Klondike Ho 2+*14.12. MUC  7xPOL1137 €
Rodos Blue Horizo 4*10.10. VIE  7xPOL375 €
Antalija Jadore Delu 5*04.12. VIE  5xAI267 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI290 €
Zanzibar Dhow Inn 4*15.10. MUC  7xPOL1164 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Korzika in Sardinija (odhod 26.10.2019)

Zagotovljeni termini:
26.10.2019
Korzika in Sardinija (odhod 26.10.2019)


Odhod
: 26.10.2019 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 588€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – LIVORNO. Večerni odhod iz Ljubljane in nočna vožnja preko Italije do Livorna. (bus)

2. dan LIVORNO – BASTIA – CORTE. Prihod v Livorno v jutranjih urah, kjer se vkrcamo na trajekt. Po štiriurni plovbi čez Ligursko morje pristanek v Bastiji. Po prihodu v Bastijo skozi gorsko Korziko nadaljujemo pot in pozno popoldne prispemo v Corte. Ogled najbolj korziškega izmed korziških mest, ki je tudi kulturna prestolnica otoka. Corte je živahno univerzitetno mesto s prijetnim središčem, najlepše pa je na stari citadeli, od koder se nam odpre pogled na širšo okolico in kjer si ogledamo muzej korziške tradicije. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (trajekt, H, V)

3. dan CORTE – AJACCIO – PETRETO BICCHISANO – FILITOSA – PROPRIANO. Zajtrk. Vožnja do otoške prestolnice Ajaccia. Tu postanemo ob Napoleonovem kipu in tržnici, od zunaj si ogledamo tudi Napoleonovo rojstno hišo. Prosto za kosilo ali skok v morje. Potem se odpeljemo do vasice Petreto Bicchisano, kjer se spomnimo žrtev Adrijine letalske nesreče. Vožnja do Filitose, arheološkega nahajališča, katerega najstarejše najdbe segajo v čas 3.300 pr. n. št.. Zanimivi menhirji s človeškimi podobami govorijo o času daleč nazaj. Predzgodovinsko nahajališče s posebnimi občutki. Še kratka vožnja v letoviški Propriano. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan PROPRIANO – SARTENE – BONIFACCIO – trajekt na SARDINIJO – SANTA TERESA DI GALLURA. Zajtrk. Kratka vožnja v Sartene ter sprehod po samobitnem korziškem mestecu s tradicionalno arhitekturo. Vožnja do mesta Bonifaccio, ki je sezidano na 70-metrskih pečinah in je največji korziški biser. Sprehodimo se do mesta na visokem klifu, skupaj obiščemo glavne znamenitosti in razgledne točke mesta. Prosti čas za lastno doživetje mesta in morda njegove okolice, saj se lahko sprehodimo proti svetilniku, kjer je doživetje še močnejše… Vkrcamo se na trajekt za Sardinijo in po enourni vožnji prispemo v pristaniško mesto Santa Teresa di Gallura. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV, trajekt)

5. dan SANTA TERESA DI GALLURA – COSTA SMERALDA – ORGOSOLO – NUORO. Zajtrk. Vožnja do Arzachene, kjer obiščemo grobnice velikanov in nurag iz sardinske predzgodovine. Na Costa Smeraldi obiščemo Porto Cervo in se sprehodimo po letoviškem okolju evropskih bogatašev. Sledi vožnja do sardinske kulturne prestolnice, mesta Nuoro, ki je središče sardinske identitete. Tu obiščemo izvrsten etnografski muzej z zbirko narodnih noš in drugimi tradicionalnimi izdelki. Pot nadaljujemo v Orgosolo, kjer nas presenetijo zanimive zidne poslikave s pomembnimi sporočili na hišah z dolgoletno tradicijo. Prebivalci Orgosola imajo svojo zgodbo o izvoru. Tu so kljubovali zadnji sardski banditi. Vrnitev v Nuoro. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan NUORO – BOSA – ALGHERO (Neptunova jama). Zajtrk. Jutranja vožnja do Bose, ki se ponaša s peščeno plažo in tako ljubkim mestom, da se v njegovem središču preprosto moramo zgubiti! Prepustimo se zavitim uličicam med hišami pastelnih barv, najlepše je na ulici Corso Vittorio Emmanuele s “palačami” iz 19. stoletja, kavarnicami, restavracijami, trgovinicami… Sprehodimo se do utrdbe Malaspina nad mestom iz leta 1112, kjer je lep razgled na okolico. Po slikoviti cesti visoko nad morjem odvijugamo do Alghera. Po želji se z ladjico (za doplačilo) odpeljemo do Neptunove jame, ki – okrašena s fascinantnimi stalagmiti in stalaktiti – slovi kot ena najlepših morskih jam v Sredozemlju. Zvečer si privoščimo raziskovanje “male Barcelone”, najlepšega mesta na otoku s posebnim vzdušjem. Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan ALGHERO – CASTELSARDO – OLBIA – LIVORNO. Zajtrk. Vožnja čez razgibano pokrajino v slikovito mesto Castelsardo, kjer staro mestno jedro z mogočnim obzidjem kraljuje na vrhu visoke skale, ki se dviga iz morja. Sprehod do gradu in možnost ogleda pletarskega muzeja.Pri Castelsardu postanek za ogled znamenitega kamnitega slona.  Vožnja proti Capo d’Orsu, kjer se sprehodimo do kamnitega medveda, ob katerem se slikamo z razgibano sardinsko obalo in modrim morjem v ozadju. Krajša vožnja do Olbie, kjer se zvečer vkrcamo na trajekt. Nočna plovba do Livorna. (PT, Z, trajekt)

8. dan LIVORNO – PISA – LJUBLJANA. Jutranji prihod v Livorno. Po izkrcanju se odpravimo v Piso, kjer preverimo, če stolp še stoji. Avtobusna vožnja mimo Bologne, Ferrare do Ljubljane. Predviden prihod v poznih popoldanskih urah. (bus)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Korzika in Sardinija (odhod 26.10.2019)
od 588 EUR
od 666 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 35 - 39 oseb
30 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 34 oseb
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 40 - 44 oseb
15 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
75 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Izlet z ladjico - Bonifacio
17 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
130 EUR
Izlet z ladjico v Neptunovo jamo
30 EUR
Kabina Olbia-Livorno (notranja dvoposteljna) na osebo
35 EUR
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.5 EUR
Zdr. zav. AS TUJINA PLUS, osnovno, do 8 dni
13.31 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let
10,00 %

Cena (najmanj 45 udeležencev) vključuje: 5 nočitev v hotelih 2-3* z zajtrkom in večerjo, 1 nočitev v večposteljnih kabinah na trajektu*, avtobusne in ladijske prevoze po programu, vse oglede po programu (od zunaj), sprehode in postanke po programu, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

*Nočna vožnja Olbia-Livorno (8 ur): nočitev v 4-posteljnih kabinah. Možnost doplačila za 2-posteljno kabino v skladu z razpoložljivostjo.

Doplačilo za enoposteljno sobo velja za nastanitev v hotelih, ne tudi na trajektu Olbia-Livorno.

Vstopnine v ceno potovanja niso vključene. Potnik jih poravna na kraju samem. Okvirni zneski vstopnin so naslednji: AJACCIO: palača Fesch 8 EUR; ARZACHENA: Tombe di Giganti 3,5 – 18 EUR; BOSA: Malaspina 4 EUR; CORTE: muzej 5,5 EUR; FILITOSA: 9 EUR.

Obvezna doplačila (na osebo):  lokalno predpisana turistična mestna pristojbina (na recepciji hotela) – znesek bo znan na kraju samem.

Opcijska doplačila (na osebo):

Izlet z ladjico (Bonifacio): 17 EUR (plačilo na kraju samem v skladu z vremenom in časom).

Izlet z ladjico do Neptunove jame + vstopnina: 30 EUR (plačilo na kraju samem v skladu z vremenom in časom).VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč