Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Puerto Plata Presidentia 4+*27.11. VIE  7xAI971 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*18.01. MUC  7xAI453 €
Šri Lanka Amaya Hills 4*16.03. MUC  8xPOL899 €
Madeira Do Santo 4*03.12. MUC  7xPOL647 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*31.03. MUC  7xPOL946 €
Varadero Club Villa 4*08.12. MUC  7xAI1014 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1190 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*10.04. VIE  6xPOL593 €
Mallorca Hotel Felip 4*15.12. VIE  5xPOL343 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPP1427 €
Gran Canaria Astoria 3*05.12. VIE  7xPOL488 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*07.11. MUC  7xAI1113 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*25.11. MUC  9xAI985 €
Mauritius Centara Gra 5*08.12. MUC  7xPOL1313 €
Rodos Kresten Pal 4*26.03. VIE  7xPOL566 €
Antalija Seher Resor 5*25.11. VIE  5xAI295 €
Hurghada Grand Resor 5*02.01. SZG  7xAI322 €
Zanzibar Karafuu Bea 4*06.12. MUC  7xPOL1044 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Klasični Uzbekistan (odhod 25.10.2019)

Zagotovljeni termini:
25.10.2019
Klasični Uzbekistan (odhod 25.10.2019)


Odhod
: 25.10.2019 | št. dni: 9 | aktualna cena: od 1497€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. LJUBLJANA – TAŠKENT. Zbor na ljubljanskem letališču, od koder preko Moskve poletimo proti Taškentu. Nočni pristanek v Taškentu. Vožnja do hotela, namestitev in kratka nočitev. (letalo, H)

2. dan TAŠKENT. Zajtrk. Sledi ogled Taškenta. Najprej si ogledate stari del mesta; trg Hast Imam, medreso Barak-Khan, kjer hranijo najstarejši svetovni Koran ter medreso Kukeldash z bazarjem Chorsu, kjer pa že vstopite v novi del Taškenta. Tu si ogledate trg neodvisnosti Mustaqillik ter muzej Umetnosti. Sprehodite se skozi mestni trg, kjer se nahaja opera, trg Amir Temur ter trg Bunyodkor, kjer se nahaja medresa Abul Kasim. Sprehod po aveniji Broadway in prosto. Večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan TAŠKENT – let v URGENČ – HIVA (Unesco). Zajtrk. Vožnja na letališče ter polet v Urgenč, od tam pa se odpravimo na raziskovanje. Srednjeveška Hiva je pravi muzej na prostem – v njej preprosto zaživimo bleščeči čas Svilene ceste, karavanskega vzdušja in takratnega mestnega življenja! Turkizno mesto je obdano s srednjeveškim obzidjem, v njem pa nas čakajo odlično ohranjene palače, medrese in mošeje, mavzoleji in druge javne zgradbe. Prosto za lastno raziskovanje mesta, obisk čajnic ali počitek. Večerja in nočitev. (letalo, H, ZV)

4. dan HIVA – BUHARA. Zajtrk. Zapustimo Hivo in se odpravimo v osrčje puščave Kizil Kum. Prečkamo slavno Amur Darjo, eno izmed rek osrednjeazijske Mezopotamije. Postanemo in se naužijemo razgleda na Amur Darjo in turkmensko puščavo Kara Kum. Z nekaj sreče zagledamo puščavsko kamelo ali kuščarja. Postanki na poti in nadaljevanje poti proti Buhari. Pozno popoldanski prihod v Buharo. Večerni sprehod. Večerja in nočitev v hotelu. (H, ZV)

5. dan BUHARA (Unesco). Zajtrk. Eno najslavnejših mest na Svileni poti skriva bogastvo zgodovinskih in arhitekturnih poslastic … Dan posvetimo ogledovanju in raziskovanju mestnih znamenitosti in vzdušij: tu je simbol mesta, minaret Kalon, ki nas navduši z opečnatimi vzorci, mavzoleja Tšora Bakra in Ismaila Samanija … Obiščemo letno palačo buharskih emirjev, trdnjavo v obliki mogočne barke ter se sprehodimo med ostanki mestnega obzidja. Vrhunski primerki osrednjeazijske islamske arhitekture! V prostem času se lahko izgubimo v vzdušju starega mesta tudi sami, brskamo po “srednjeveških” trgovinicah. Po želji obiščemo zanimivo bukharsko kopališče ali pa si privoščimo tradicionalno lutkovno predstavo (za doplačilo). Večerja in nočitev v hotelu. (H, ZV)

6. dan BUKHARA – JEZERO AJDARKUL. Zajtrk. Zapustimo Bukharo in se odpravimo proti čudovitemu turkiznemu jezeru Ajdakul v osrčju neskončne Rdeče puščave. Jezero je nastalo kot posledica naravne nesreče, ko je leta 1969 reka Sir Darja zalila bližnji rezervoar. Dopoldan bomo imeli priložnost za skok v jezero, daljši sprehod okoli jezera ali po puščavi ali za opazovanje ptičjega življenja ob jezeru. Čaka nas tudi krajša ježa dvogrbih kamel v “črni” puščavi. Namestitev v preprosti osrednjeazijski jurti. Za večerjo poskrbijo kazaški gostitelji. Nočitev. (kamele, jurte, ZKV)

7. dan JEZERO AJDARKUL – NURATA – SAMARKAND. Puščavski zajtrk. Vožnja v Nurato, mesto, ki naj bi ga ustanovil Aleksander Veliki. Mesto je obdano z Rdečo puščavo na eni strani in neskončno uzbeško stepo in nuratskimi gorami na drugi. Sprehodimo se med ostanki Aleksandrove “Nure”, nato pa se odpeljemo proti Samarkandu. V zgodnjem večeru prispemo v opevani Samarkand! Večerja in nočitev v hotelu. (H, ZV)

8. dan SAMARKAND (Unesco). Zajtrk. Timurlenkovo mesto je eno najlepših mojstrovin svetovne arhitekture, ki so ga gradili Grki, Arabci in Mongoli. V pestri mešanici starega in novega nas očarajo najlepše zgradbe, ki smo jih kdajkoli videli … Obiščemo slavni trg Registan, ki poleg Ishafanskega trga velja za najlepšega na svetu. Obkrožajo ga tri mogočne medrese. V bližini se nahaja tudi mošeja Bibi Hanum, ki jo je Timur posvetil svoji ženi in o kateri krožijo zanimive legende. Seveda obiščemo Timurlenkov mavzolej Gur-i Mir ter mavzolej slavnega znanstvenika in mistika Al-Buharija. Pika na i dnevu pa je obisk Timuridske nekropole Shah-i Zinde, kjer nas očara kalejdoskopska zbirka keramičnega okrasja mavzolejev princes in princev. Večerja in nočitev v hotelu. (H, ZV)

9. dan SAMARKAND – LJUBLJANA. Zgodnji odhod na letališče in polet preko Moskve v Benetke. Sledi še vožnja do Ljubljane. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasični Uzbekistan (odhod 25.10.2019)
od 1497 EUR
od 1497 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120 EUR
Doplačilo za povišanje cene letaliških in varnostnih pristojbin
37 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
30 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
165 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
18.61 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
5,00 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Benetke-Ljubljana v povratku, letalski prevoz, notranji let  Taškent – Urgenč, letališke in varnostne pristojbine (167 EUR), 7 nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom in 1 nočitev v jurti v Rdeči puščavi*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vstopnine, priprava in organizacija potovanja.

*Nočitev v jurtah je posebno doživetje! Domačini nam pripravijo tradicionalno puščavsko večerjo ter večerni dogodek, potem pa se namestimo v jurte in nočimo na podlogah, pripravljena je tudi posteljnina.

Doplačila po želji na kraju samem: – tradicionalna lutkovna predstava v Bukhari: okvirno 15 EUR, – tradicionalno kopališče z masažo v Bukhari: okvirno 35 EURVIZE: Slovenci za obisk Uzbekistana ne potrebujemo vizuma. Potni list mora biti veljaven najmanj 6 mesecev od vstopa v Uzbekistan.ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč