Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Fuerteventura KN Matas Bl 4*30.11. MUC  7xPOL659 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*20.10. MUC  7xPOL753 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI935 €
Madeira Suite Hotel 4*05.12. MUC  7xPOL481 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*29.09. MUC  7xPOL875 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Breezes Bel 4*29.09. VIE  7xAI997 €
Punta Cana Grand Palla 4+*04.12. MUC  7xAI1155 €
Heraklion (Kreta) Sissi Bay H 4*02.10. VIE  7xPOL395 €
Mallorca Hotel Bendi 4*19.10. VIE  5xPOL142 €
Maldivi The Barefoo 4*30.10. MUC  8xPOL1375 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL429 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.11. MUC  9xAI858 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*16.10. MUC  7xAI855 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1076 €
Rodos Blue Horizo 4*15.10. VIE  7xPOL381 €
Antalija Jadore Delu 5*04.12. VIE  5xAI267 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*15.10. MUC  7xPOL1164 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Klasični Maroko (odhod 22.09.2019)

Zagotovljeni termini:
22.09.2019
Klasični Maroko (odhod 22.09.2019)


Odhod
: 22.09.2019 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 999€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA –CASABLANCA – RABAT. Zbor vLjubljani in vožnja do letališča v Benetkah. Polet doCasablance. V Bogartovem mestu si ogledamo središče mesta (Trg Združenihnarodov, Trg Mohameda V. …). Od zunaj si ogledamo tudi veličastno Hassanovomošejo, ki je ena največjih na svetu in se ponaša z največjim minaretom, ki sevzpenja 210 m v višino. Odpeljemo se v današnjo prestolnico Rabat. Večerja in nočitev.(letalo, H*,V)

2. dan RABAT – MEKNES –VOLUBILIS – FEZ. Po zajtrku raziščemo znamenitosti“bele” maroške prestolnice. Ogled Rabata začnemo pri kraljevi palači,nadaljujemo z modro – belo kasbo Oudajo, Andaluzijskimi vrtovi, že stojimo natleh nedokončane mošeje in občudujemo mavzolej prvega kralja Mohameda V.,sprehodimo se do obzidja. Ko nadaljujemo pot, presenečeni ugotavljamo, kakozelo rodovitna je maroška Mezeta. Proti Meknesu (Unesco) pa nas vleče zgodbaMoulay Ismaela, najbolj krutega vladarja maroške zgodovine. Tukaj dobimo tudiodgovor, zakaj je danes mesto znano kot maroški Versailles. Postojimo predmogočnimi vrati Bab Mansour in se sprehodimo po živahni tržnici. Nadaljujemo zmogočnimi ostanki rimskega Volubilisa (Unesco). Nadaljujemo do Moulay Idrissa,ki je danes najbolj sveto mesto in sprehod skozi njegove ulice nam ponudi novosliko živopisnega dne. Še vožnja do Feza. Večerja. Nočitev. (H*, ZV)

3. dan FEZ. Zajtrk. Fez je od ustanovitve dalje simboličnosrce Maroka ter glavno mesto v verskem in kulturnem smislu in kot takemu mupripada cel dan. Najprej se napotimo v Fez el-Jadidu, kjer so ob kraljevipalači utrdili prvi Mellah – judovsko četrt, v kateri obiščemo pokopališče insinagogo. Fez je tudi mesto obrtnikov, ki so pravi umetniki, zato obiščemokeramičarje in se spoznamo z izdelavo zellijev, eno ključnih značilnostimaroške arhitekture. Povzpnemo se na bližnji hrib, da se najprej od zgorajzazremo v najstarejši del mesta, Fez el Bali. Sprehajamo se po najpopolnejšistalno naseljeni srednjeveški medini (UNESCO) in pogledamo, v katero barvodanes namakajo tekstil in kaj iz njega stkejo. Na trgu Seffarine pa nam vušesih odzvanjajo udarci obdelovalcev kovin. Pokukamo v mošejo Kairauine, ki jehkrati tudi najstarejša univerza na svetu. Mimo mavzoleja ustanovitelja Feza,Moulay Idrissa II., pridemo do čudovitega vodnjaka, ki krasi trg Nejjarine.Sprehodimo se tudi po glavni aveniji, ki močno konkurira pariškemu Champsd’Elises. Preostanek dneva lahko izkoristite za lastno raziskovanje. Na 9000-ihulicah stare medine poti zagotovo ne bo zmanjkalo. Večerja. Nočitev. (H*,ZV)

4. dan FEZ – ERFOUD. Zajtrk.Dolg in pester dan je pred nami, zaznamuje pa ga maroška kontrastnost. Na potiproti puščavski pokrajini prečkamo razgibano gorovje srednjega Atlasa,prepredeno z gostoljubnimi berberskimi vasicami. Ob poti naletimo na anomalijo,ki ji pravijo kar mala Švica. Ustavimo se v cedrovem gozdu, kjer z malo srečeugledamo tudi opice. Čez visoke prelaze nas pot vodi mimo nomadskih šotorov inz malo sreče ujamemo pogled pastirja, ki dneve preživlja s svojo čredo. Tudinaprej nas spremljajo slikoviti in razgibani pogledi, a kaj kmalu spoznamo kajpomeni “druga stran Atlasa”. Pokrajina se zazdi veliko boljopustošena, a reka Ziz je dala življenje in ustvarila mezopotamske pogoje za kuskus.Mimo turkizno modrega akumulacijskega jezera in legionarskega tunela pridemo doErfouda. Spreminjajo se tudi arhitektura, ljudje … Dežela kaže povsem novobraz. Pomudimo se ob razgledu na prve palmerije, ksarje in kasbe. Večerja.Nočitev. (H*, ZV)

5. dan ERFOUD – OUARZAZATE. Poželji (ob doplačilu) zgodnje jutranji izlet z džipi in še v noči se dotaknemoSahare. Zajahamo kamele, ki nas v svojem lagodnem ritmu zazibajo do znamenitihvisokih peščenih sipin Merzouge. Tukaj pričakamo sonce, ki vzide tam nekje izzaAlžirije. Vrnitev v hotel. Po zajtrku nas premamijo fosili; govorijo nam zgodboo morju, ki je nekoč prekrivalo deželo. Na poti proti hribom se ustavimo pripodzemnih kanalih in spoznamo, kako so sušna področja pridobivala dragocenovodo. Odpravimo se do čudovitega okolja Todre, ki nas sooči z našo majhnostjo,ko stojimo sredi kanjona, ki ga obdajajo mogočne skale. Popoldan si privoščimosprehod skozi puščavske vrtove in začutimo kontrast rodovitne doline v objemu skalnegoličave. Pot nadaljujemo po “dolini vrtnic”. Prispemo v filmskiOuarzazate. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

6. dan OUARZAZATE – AITBEN HADDOU – MARAKEŠ. Zajtrk. Dopoldne raziščemo eksotični ksarAit Ben Haddou (Unesco), kjer so snemali številne filme, med drugim Gladiatorjain Jezusa iz Nazareta. Povzpnemo se do najpomembnejše stavbe – agadirja, kjerso shranjevali živež, in posnamemo spet novo panoramsko fotografijo. Nato pavijugamo preko Visokega At­la­sa. Prečkamo slavni prelaz Tizi n’Tichka. Poznopopoldne prihod v kraljevo mesto Marakeš, južni biser Maroka. Po večerji sesprehodimo do znamenitega trga Jemaa el Fna, ki je spodbudil UNESCO, da se jeporodila ideja o mojstrovinah ustne in nesnovne dediščine človeštva in kot takbil tudi prvi zaščiten. Že od nekdaj namreč trg vsak večer preplavi kaotičenvrvež, kjer spoznamo moč množice in nam ob pripovedovalcih zgodb, krotilcih kačin opic, glasbenikih in plesalcih, pulilcih zob in vedeževalkah zagotovo ne bodolgčas! Za preseganje samih sebe predlagamo polžjo juhico za lahko noč.Vrnitev v hotel. Nočitev. (H*, ZV)

7. dan MARAKEŠ. Zajtrk.V “rdečem” mestu, ki je nesporna prestolnica maroškega juga, siogledamo arhitekturno mojstrovino minareta Koutoubia iz konca 12. stoletja. PalačaBahia nam da predstavo o življenju na veliki nogi v 19. Stoletju. Prizeliščarjih bomo spoznali kraljestvo začimb, čajev in dišav ter se seznanili spridelavo maroškega tekočega zlata – arganovega olja. Karkoli nas pesti, jimlahko zaupamo na uho, saj tu resnično velja, da se za vsako bolezen rož’canajde!! Kot protiutež mestnemu vrvežu sprehod skozi modri vrt Majorelle.Popoldan se prepustimo vrvežu na ozkih uličicah ter vzdušju živahnih inbarvitih soukov, kjer preizkušamo svoje sposobnosti barantanja. Večerja innočitev. (H*, ZV)

8. dan MARAKEŠ –CASABLANCA – LJUBLJANA. Zajtrk. Zgodnji odhod v Casablanco. Vožnja naletališče in polet do Benetk. Sledi še prevoz do Ljubljane. (letalo, Z)

Glede na optimalne letalskepovezave se lahko spremeni razpored ogledov.

Potovanje lahko podaljšate nadoživeti južni Maroko – Dragulji južnega MarokaCENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Klasični Maroko (odhod 22.09.2019)
od 999 EUR
od 999 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
30 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
45 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
160 EUR
Zdr. zav. AS TUJINA PLUS, osnovno, do 8 dni
13.31 EUR
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.5 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 40 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane do Benetk in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (192 eur), nočitve in prehrano glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vstopnine po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitev in prehrana: 7 nočitev v hotelih 4* (lokalne kategorije) z zajtrkom, 7 večerij v hotelih 4* (lokalne kategorije) ali izbranih restavracijah.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo): – izlet z džipi in jahanje kamel v Erfoudu približno 40 EUR.VIZE: Slovenci vize ne potrebujemo, rabimo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list. ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):