Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Heraklion (Kreta) St. Constan 5*21.09. LJU  7xAI659 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI935 €
Fuerteventura Las Marisma 4*11.01. MUC  7xPOL468 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*20.10. MUC  7xPOL753 €
Madeira Do Santo 4*05.12. MUC  7xPOL478 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*29.09. MUC  7xPOL875 €
Varadero Breezes Bel 4*29.09. VIE  7xAI997 €
Punta Cana Hotel Grand 5*09.10. MUC  7xAI1153 €
Heraklion (Kreta) Sissi Bay H 4*02.10. VIE  7xPOL395 €
Mallorca Hotel Bendi 4*21.10. VIE  5xPOL212 €
Maldivi The Barefoo 4*30.10. MUC  8xPOL1339 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL429 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*14.10. MUC  7xAI861 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.11. MUC  9xAI858 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1076 €
Rodos Kresten Pal 4*15.10. VIE  7xPOL377 €
Antalija Jadore Delu 5*04.12. VIE  5xAI267 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*15.10. MUC  7xPOL1164 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kitajsko doživetje (odhod 24.10.2019)

Zagotovljeni termini:
24.10.2019
Kitajsko doživetje (odhod 24.10.2019)


Odhod
: 24.10.2019 | št. dni: 17 | aktualna cena: od 2760€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – DOHA – PEKING. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Zagrebu. Polet preko Dohe proti Pekingu. Obroki in nočitev na letalu. (letalo)

2. dan PEKING. Pristanek v Pekingu. Odpeljemo se do mesta in se namestimo v hotelu. Zvečer si privoščimo pravo pekinško račko. Nočitev. (letalo, H*, V)

3. dan PEKING – ogled glavnih znamenitosti mesta. Po zajtrku se odpravimo po dovoljeni poti skozi največji trg na svetu (Tiananmen) v “Prepovedano mesto” (Unesco), največjo in najbolje ohranjeno cesarsko palačo na Kitajskem, ki je bila domovanje dveh pomembnih kitajskih dinastij – Ming in Qing. Nadaljujemo do Templja nebeškega miru (Unesco), kjer so kitajski cesarji molili za dobro žetev. Po ogledu se odpeljemo do “Hutongov” in se z rikšami zapeljemo po starih ozkih uličicah, kjer živijo, kupujejo in se prehranjujejo preprosti Pekinžani. Povratek v hotel in večerja. Zvečer se lahko po želji odpravite na ogled ene izmed tradicionalnih predstav. Nočitev. (H*, ZV)

4. dan PEKING – Kitajski zid (Unesco) – PEKING. Zajtrk. Odpeljemo se do enega izmed sedmih čudes sveta, Velikega kitajskega zidu, in se sprehodimo po tej 7.000 km dolgi kamniti kači, da začutimo vzdušje “meje” med civilizacijo in “nevarno neobvladljivostjo” na drugi strani. Na poti nazaj proti Pekingu se sprehodimo skozi Sveto pot do grobnic dinastije Ming (Unesco). Izmed vseh trinajstih je zagotovo najbolj zanimiva ”podzemna” grobnica, ki so jo arheologi odkrili čisto po naključju. Odpravimo se še do Olimpijskega mesta, kjer se sprehodimo okoli znamenitega stadiona ter si ogledamo slavno ”vodno kocko”. Po prihodu prosto. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan PEKING – hitri vlak v XIAN. Zajtrk. Prevoz do železniške postaje in vožnja s hitrim vlakom v Xian. Popoldne se povzpnemo na eno izmed največjih in najlepše ohranjenih mestnih obzidij na Kitajskem, od koder opazujemo kontrast starega in modernega. Tukaj se podamo na kolesa in se zapeljemo po celotnem obzidju in okolici. Prost večer. Zvečer si lahko po želji ogledate predstavo Tang dinastije. Nočitev. (H, Z)

6. dan XIAN – ogled mesta. Zajtrk. Xian je srčika stare kitajske civilizacije in tudi danes ogledalo nekdanje prestolnice. Mesto je staro več kot 5.000 let in je bilo prestolnica kar 11. dinastij! Tu se je začela tudi slavna Svilna cesta. Obiščemo Veliko Pagodo Divje Gosi, zgrajeno v 7. stoletju, ki je hranila budistične sutre in kipce. Zanimiva je tudi Mala Pagoda, ki je zelo dragocena budistična arhitekturna dediščina Tang dinastije. Pokukamo tudi v eno največjih in najstarejših mošej na Kitajskem. Obiščemo čajnico in preizkusimo tradicionalen kitajski čaj. Potem pa nas čaka živahen večer v muslimanski četrti. Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan XIAN – Glineni vojščaki (Unesco) – let v ŠANGHAJ. Zajtrk. Prvi kitajski cesar Čin Ši Huang je bil izjemna osebnost, saj je bil prav on tisti, ki je najbolj korenito spremenil podobo Kitajske. Po njegovih vojaških uspehih bi ga lahko primerjali le še z Aleksandrom Velikim in kasneje z Džingis Kanom. Poleg osvajanj je uspel popolnoma preobraziti kitajsko družbo in hkrati izvajal še megalomanske gradbene projekte. V bližini njegove grobnice so odkrili tri jame, kamor je dal cesar pokopati vojsko iz terakote v obrambni formaciji. Glineni vojščaki okoli grobnice prvega kitajskega cesarja Čin Ši Huanga so zagotovo eno največjih arheoloških odkritij 20. stoletja! Vožnja na letališče, od koder poletimo v Šanghaj. Vstop v 21. stoletje! Večerja in nočitev. (letalo, H, ZV)

8. dan ŠANGHAJ. Po zajtrku si ogledamo mesto ob morju, kot bi ga poimenovali Kitajci. Mesto ob ustju Modre reke je še eno izmed kitajskih mest, ki se razvijajo z neverjetno naglico. Je najpomembnejše trgovsko, finančno in komunikacijsko središče Kitajske. Preko modernih četrti se napotimo do starega mesta, kjer se sprehodimo skozi lokalni trg, nato pa si ogledamo mestni vrt Yuyuan. Nato si ogledamo tudi zanimiv šanghajski muzej. Ne uide nam niti šanghajski “Wall street” imenovan Bund. Ogledali si bomo tudi zanimivo tovarno svile. Popoldne se povzpnemo na eno izmed najvišjih stavb mesta, od koder bomo z razgledne ploščadi (263 m) lahko občudovali “mesto nebotičnikov”. Večerja in nočitev. (H, ZV)

9. dan ŠANGHAJ – po želji izlet v mesto Zhujiajiao – let v GUILIN. Zajtrk. Prost dan v Šanghaju za samostojno raziskovanje, lahko pa se po želji (za doplačilo) odpravite na izlet v »vodno« mesto Zhujiajiao, prijetno tradicionalno kitajsko mestece z mnogimi mostički. Z ladjico se odpravimo na krajšo vožnjo po kanalih, s katere lahko opazujemo vsakdanje življenje prebivalcev. Po vožnji sledi sprehod po mestu in kosilo. Povratek v Šanghaj in prosto za samostojno raziskovanje mesta ali zadnje nakupe. Popoldne povratek v Šanghaj in prosto do odhoda na letališče, od koder poletimo proti Guilinu. Večerni prihod in nočitev. (letalo, H, Z)

Tu del skupine na potovanju Kitajski biseri 10 dni potuje domov.

10. dan GUILIN – ladjica v YANGSHUO. Zajtrk. Pravijo, da so gore in vode v Guilinu najlepše pod nebom, gore in vode v Yangshuoju pa so še lepše od guilinskih. Dopoldne se vkrcamo na ladjico in se popeljemo po pravljični reki Li. Pogled na fantazijsko kraško pokrajino z značilnimi strmimi in ozkimi griči je z reke še posebej veličasten. Res se zdi neresnična! Popoldne prispemo v Yangshuo, mestece polno restavracij, barov, trgovinic in masažnih salonov. Prijeten in sproščen dan lahko zaključimo v barčku na ulici. Zvečer si lahko za doplačilo ogledamo enkratno scensko predstavo na reki Li. Nočitev. (ladjica, H*, Z)

11. dan YANGSHUO – LONGSHENG. Zajtrk. Ni lepšega kot s kolesi odkrivati lepote kraške pokrajine z riževimi polji in prijaznih vasi v njenem objemu. Prijazni nasmehi domačinov ter prekrasna narava nas spremljata na vsakem ovinku. Pozno popoldne se odpeljemo v Longsheng, v zanimivo vas, vpeto v hrib, in dom manjšin Zhuang in Yao. Spet nova zgodba. Nočitev v prijetnem penzionu. (P*, Z)

12. dan LONGSHENG. Zajtrk. Bleščeče riževe terase, napolnjene z vodo, se dvigajo po pobočju in kljubujejo hriboviti pokrajini. Tukajšnji prebivalci so skozi generacije dodajali in uporabili vsak košček obdelovalne zemlje. In svetloba, ta res dela čudeže! Čaka nas sproščen dan s sprehodi med riževimi terasami (3 – 4 ure hoje), ko se vživimo v manjšinski plemenski svet in tradicionalno kmečko kitajsko okolje. Spremljajo nas panorame in prijazni nasmeški. Kakšen kontrast dežele! Nočitev. (P*, Z)

13. LONGSHENG – GUILIN –  hitri vlak v HONG KONG. Zajtrk. Dopoldne je naše manjšinske pravljice konec in odpravimo se v drug kitajski svet. Odpeljemo se v Guilin, od koder se s hitrim vlakom odpeljemo do Hong Konga. Prevoz do hotela. Prosto popoldne, morda se skupaj zgubimo v velemestnem vrvežu … Nočitev. (hitri vlak, H*, Z)

14. HONG KONG. Po zajtrku sledi poldnevni ogled otoka Hongkong. Vožnja do čudovitega zaliva Repulse, ter nadaljevanje poti v ribiško vas Aberdeen s pristaniščem, v katerem so zasidrani znameniti ribiški čolni. Nato se odpeljemo se na Viktorijin vrh, ki je najvišja točka otoka in zelo priljubljen cilj vsakega obiskovalca mesta, saj se z vrha širi razkošni razgled po otoku. Za konec obiščemo in se sprehodimo skozi znano tržnico, kjer boste imeli priložnost za nakupe. Prosto popoldne. Nočitev. (H*, Z)

15. HONG KONG – izlet v MACAO. Po zajtrku se odpravimo na celodnevni izlet v Macao, majhen polotok na južni obali Kitajske, ki je bil do leta 1999 zadnja portugalska kolonija. Najprej si bomo ogledali znameniti trg Golden Lotus in tempelj boginje A-Ma. Nato si ogledamo 20 metrski bronasti kip Kun Iam, ki je posvečen boginji usmiljenja v kitajskem budizmu. Sledi ogled ruševin Sv. Pavla, ki so ene izmed najbolj priljubljenih in najbolj obiskanih znamenitosti, most Macao-Taipa ter Venetian hotel, ki je druga največja zgradba na svetu. Popoldan povratek v Hong Kong. Nočitev. (H*, Z)

16 in 17. dan HONG KONG – DOHA – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto do večernega odhoda na letališče, od koder poletimo proti Dohi. Polet v Zagreb. Sledi še vožnja do Ljubljane. (Z, letalo, ni nočitve)

Potovanje Kitajsko doživetje je krovno potovanje, katerega del sta Cesarski Peking in Kitajski biseri.V primeru, da so Kitajski biseri združeni z Kitajskim doživetjem, obračunamo sorazmerno doplačilo za skupino v velikosti (manjša skupina), če je manj potnikov le na delu potovanja.  CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Kitajsko doživetje (odhod 24.10.2019)
od 2760 EUR
od 2790 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
180 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
150 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
470 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz na zagrebško letališče in nazaj, letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (338 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in drugimi vozili, hitri vlak Peking – Xian in Guilin – Shenzhen – Hong Kong, notranji letalski prevozi Xian – Šanghaj, Šanghaj – Gulin, slovensko vodenje in lokalne vodnike, vse vstopnine po programu, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitve in prehrana: 12 nočitev z zajtrkom v hotelih 3-4*, 2 nočitvi z zajtrkom v penzionu v Longshengu, 6x kosilo ali večerja.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo): – kung fu predstava 45 EUR– operna predstava 45 EUR– dinastijska predstava 45 EUR– akrobatska predstava 45 EUR– izlet v Zhujiajiao (najmanj 10 oseb) 50 EUR– predstava na reki Li 45 EURVIZE: Slovenci potrebujemo kitajski vizum.
Vizum si mora vsak potnik urediti sam v Ljubljani. Cena vizuma je 60 EUR. Mesec pred odhodom vam bomo poslali navodila in dokumente, ki jih boste potrebovali pri ureditvi.ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč