Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Samos Andromeda 3*22.08. LJU  7xNZ519 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*14.08. LJU  7xPOL689 €
Krf GOLDEN SAND 3*24.07. LJU  7xAI598 €
Karpatos Miramare Ba 3*20.07. LJU  7xNZ598 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*04.08. LJU  7xPOL699 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ589 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*29.08. LJU  7xAI689 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Kos Pyli Bay 3*22.08. LJU  7xPOL599 €
Fuerteventura Corralejo B 4*13.12. MUC  7xPOL504 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*17.09. MUC  7xPOL787 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*18.10. MUC  7xAI721 €
Madeira Baia Brava 4*07.11. MUC  7xPOL444 €
Dubaj (Emirati) AL HAMRA VI 5*06.09. MUC  7xPOL685 €
Phuket (Tajska) Phuket Orch 4*24.09. MUC  7xPOL806 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*30.11. VIE  7xAI382 €
Varadero Be Live Exp 4*05.09. MUC  7xAI867 €
Punta Cana Grand Palla 5*28.09. MUC  7xAI1172 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*15.10. VIE  6xPOL409 €
Mallorca Hotel Canya 4*17.10. VIE  5xPOL318 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*24.09. MUC  7xPP1211 €
Gran Canaria IFA BUENAVE 3*01.12. SZG  7xPOL526 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*04.12. MUC  7xAI967 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*04.12. MUC  9xAI1029 €
Mauritius Seaview Cal 4*24.09. MUC  8xPOL1076 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kitajska, potovanje doživetij; Peking, Luoyang,Xian, Šanghaj - 11 dni

Zagotovljeni termini:
26.10.2018

Kitajska, potovanje doživetij; Peking, Luoyang,Xian, Šanghaj - 11 dni

  • odhod: 27.07.2018 | dni: 11 | cena: 1.799,00 EUR
  • odhod: 26.10.2018 | dni: 11 | cena: 1.799,00 EUR
Kitajska je dežela lepih doživetij. Potovanje vas popelje na Kitajska izbrana mesta - Peking s cesarskimi zgradbami in veličastnim kitajskim zidom, Luoyang z zapuščino Šaolinov in enkratnega budističnega templja, Xian z armado vojščakov in Šanghajska metropola ter vodna mesta in parki. Doživite tudi kitajski super ekspresni vlak in spalni vlak. V interakciji z domačimi potniki je vse skupaj odlično doživetje.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - PEKING
Zbor potnikov JP Ljubljana. Prijava in polet proti Pekingu. Obrok na letalu.

2. dan: PEKING
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil prevoz v velemesto - kitajsko prestolnico. Krajša panoramska vožnja s postanki za fotografiranje čudovitih objektov odmevnih OI leta 2008: »Vodna kocka«, »Ptičje gnezdo«, poročevalski center in stolp … Nato se bomo zapeljali do Nebeškega templja, edine točke zunaj Cesarske palače, katero je moral cesar obiskati vsaj enkrat letno - ob praznovanju novega leta, imenovanega tudi »Spring Festival«. Tempelj obsega številne zelene površine in obredne komplekse (Okrogli oltar, Zid odmevov, Molitvena dvorana…), ki so vsi pomniki odlične mingovske arhitekture. Nato v hotel in kosilo v restavraciji. Še skok v center kitajske tradicionalne medicine. Popoldan prosto za predah in samostojne aktivnosti. Nočitev.

3. dan: PEKING
Zajtrku bo sledil ogled celodnevni ogled velemesta: najprej na prvi simbol mesta - trg Tiananmen in spoznali zgodovinski pomen trga ter njegov današnji simbolni pomen. Trg obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzoleja nekdanjega voditelja Maa Zedonga in spomenik ljudskim herojem. Nato do »Prepovedanega mesta« oziroma pravilneje cesarske palače. Kompleks 9999 sob in soban je en največjih in najlepše ohranjenih v svetu. Nekdanji izključni privilegij cesarjev bomo spoznali na ogledu mogočnih dvoran med katerimi kraljuje dvorana Najvišje harmonije. Cesarska palača je bila dejansko mesto v mestu in je bila popolnoma samozadostna ter odlično utrjena. Hkrati je predstavljala delovni prostor številnim evnuhom in cesarjevim konkubinam, ki so s časom vse bolj vplivali na razvoj kitajskih dinastij, njihove vzpone in padce. En najlepših delov palače je tudi cesarski vrt s paviljoni in banketno dvorano. Po čudoviti izkušnji pa kosilo v restavraciji. Za zaključek dnevnega programa pa še na ogled Lama templja, ki je nekoč služil kot prinčevska rezidenca kasnejšega cesarja Yongzhenga, leta 1744 pa je poslopje bilo poslopje predano v administrativni center Lama budizma. Še danes je to aktivni tempelj in predstavlja center budizma v Pekingu. Nato na vedno zanimivo in slikovito avenijo Luogu. Dolg dan bo potrebno zaključiti s počitkom v hotelu, kjer si bomo odpočili od dolge poti in morda privoščili tudi kakšno tradicionalno masažo. Nočitev.

4. dan: PEKING
Po zajtrku najprej do mogočnega kitajskega zidu, katerega je za obrambno in povezovalno vlogo začel graditi veliki Qin Shihuangdi! Veliki zid še danes daje občutek mogočnosti in varnosti, sami pa se bomo lahko prepričali o njegovi trdnosti in veličastnosti njegove lege s sprehodom-plezanjem po njem. Nato kosilo in še do Poletne palače, kjer so imeli kitajski cesarji svoje letne rezidence vkomponirane v čudovito sožitje parkov, jezer in otočkov, templjev in zanimivih poslikanih in lomljenih koridorjev. Za zaključek dneva pa še postanek v centru sladkovodnih bisernic, kjer se bomo seznanili z dolgoletno tradicijo gojenja školjk in izdelovanja bisernega nakita. Nazaj v hotel in nočitev.

5. dan: PEKING - LUOYANG
Po zajtrku ob dogovorjenem času prevoz na postajo in s hitrim vlakom do Luoyanga. Ob prihodu ogled slovitih votlin Longmen. Občudovali bomo enega najodličnejših primerkov kitajske budistične umetnosti. Navduševalo nas bo tisoče kipov in kipcev Bude vklesanih v klifni apnenec. Nato v restavracijo na večerjo. Nočitev.

6. dan: LUOYANG - XIAN
Zajtrku bo sledil ogled Šaolinskega templja in seznanitev s to vejo duhovnega koncepta, telesnih vaj in borilnih veščin. Nato zopet hitri vlak do slovitega Xiana. Kosilo. Namestitev in prosto. Nočitev.

7. dan: XIAN
Po zajtrku ogled znamenitega območja mavzoleja velikega cesarja dinastije Qin. Na našem dnevnem programu bo arheološki park Teraccotta vojščakov, več kot 7000 se jih nahaja v urejenem predelu v popolni bojni formaciji. Njihove poteze obraza so individualne, kot da bi dejansko predstavljale vsakega vojščaka tega mogočnega generala in cesarja. Že od odkritja območja leta 1974 je to ena največjih kulturno-zgodovinskih dragocenosti človeštva. Po ogledu nadaljevanje odkrivanja mestnega centra z odlično ohranjenim mestnim obzidjem in izrazito podobo muslimanske četrti s tržnico. Kosilo v restavraciji. Še ogled slovite lokalne obrti – rokodelskega centra izdelkov iz žada, Kitajskega izbranega nakita in okrasja. Nočitev.

8. dan: XIAN - ŠANGHAJ
Zajtrk. Danes bomo obiskali pagodo Velike gosi, enega pomembnejših budističnih templjev območja z značilno arhitekturno podobo. Še danes je to aktiven tempelj in hkrati poslednja lokacija pomembnih menihov, katerim v čast so na območju postavljene stele in zeleni park. Najpresunljiveši del je zagotovo značilna kitajska Pagoda s svojimi nadstropji. Še ogled pomembnega in bogato založenega muzeja zgodovine province Shaanxi. Po ogledu kosilo in nato vkrcanje na vlak spalnik (štiri-posteljni kupeji) in nočna vožnja do Šanghaja.

9. dan: ŠANGHAJ
Po jutranjem prihodu v Šanghaj sledi ogled vrtov Yu iz leta 1559, ene redkih arhitekturnih ostalin cesarske Kitajske v velemestu, kjer je idilično predstavljen osnovni koncept vrtov in parkov po kitajski spiritualno-arhitekturni zapovedi. Nato bomo obiskali staro mesto in se ob reki Huangpu podali na veličastni Bund s kolonialnimi poslopji na eni in mogočnimi stolpnicami na drugi strani reke. Zaključek pa bo po kosilu v restavraciji na najprometnejši aveniji Nanjing. Nato v hotel, namestitev in nočitev.

10. dan: ŠANGHAJ - LJUBLJANA
Zajtrk. Danes bomo obiskali tempelj Žadovega Bude, pomemben romarski center. Nato pa se bomo podali na izlet v slikovito vodno mesto Zhujiajiao, kjer bomo občudovali starodavno arhitekturo hiš, trgovinic in restavracij ob vodnih kanalih in kamnitih mostovih. Kosilo v restavraciji, nato pa še do svilarnice, kjer se bomo spoznali s tehnikami - starodavnimi in modernimi - pridelovanja svile in izdelovanja te nekdaj najbolj cenjene dobrine Kitajske. Prevoz na letališče v Šanghaju, prijava na polet.

11. dan: LJUBLJANA
Polet letala proti Evropi. Obrok na letalu. V Ljubljani predvidoma v opoldanskem času.


CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Peking in Shanghai-Ljubljana, letališke pristojbine vse prevoze na Kitajskem s turističnimi avtobusi, hitri vlak, vlak spalnik (štiri-posteljni kupe), namestitev v hotelih 4* na osnovi nočitev z zajtrkom, kosila/večerje po programu, navedene oglede z vstopninami, vodenje v slovenskem jeziku in spremstvo lokalnih vodnikov, dodatno zavarovanje z asistenco v tujini, posredovanje pri pridobitvi vizuma, organizacijo potovanja.

OBVEZNA DOPLAČILA:
  • skupina 15-19 potnikov = 61€
  • skupina 10-14 potnikov = 161€
MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 196€

  • Vizumska taksa in urejanje = 75€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popustCena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Minimalno število potnikov je 10. Napitnine niso vključene v ceni aranžmaja in so obvezne na poti za lokalne vodnike in voznike v znesku 50 € po osebi.

Cepljenja:
Niso potrebna in jih ne zahtevajo. Več na www.zdravinapot.si


Vizum:
Je potreben. Potrebno je izpolniti spletni obrazec in dostaviti originalni potni list ter 1 novejšo osebno fotografijo. Rok za predajo dokumentov je 15 dni pred potovanjem.

V kolikor je pri programu potovanja predviden odhod iz Ljubljane, si pridržujemo pravico do alternativnega odhoda iz okoliških letališč. V tem primeru je iz Ljubljane urejen brezplačni povratni transfer.
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):