Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI935 €
Fuerteventura Caleta Gard 2+*15.11. MUC  7xAI426 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*21.10. MUC  7xPOL758 €
Madeira Do Santo 4*05.12. MUC  7xPOL478 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*29.09. MUC  7xPOL875 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Hotetur Pal 4*15.10. VIE  7xAI997 €
Punta Cana Grand Palla 4+*04.12. MUC  7xAI1155 €
Heraklion (Kreta) Horizon Bea 4*25.09. GRZ  7xAI363 €
Mallorca Gran Camp d 4*18.10. VIE  7xAI640 €
Maldivi The Barefoo 4*30.10. MUC  8xPOL1339 €
Gran Canaria Astoria 3*28.09. VIE  7xPOL424 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*16.10. MUC  7xAI840 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*04.11. MUC  9xAI899 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1076 €
Rodos Cathrin 4*05.10. VIE  7xPOL371 €
Antalija Jadore Delu 5*04.12. VIE  5xAI267 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*22.10. MUC  7xPOL1172 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kitajska EKSPRES - potovanje na daljni vzhod - 8 dni

Zagotovljeni termini:
23.11.2019

Kitajska EKSPRES - potovanje na daljni vzhod - 8 dni

  • odhod: 23.11.2019 | št. dni: 8 | cena: od 999,00€ | zagotovljeno

Kitajska, potovanje na daljni vzhod, ki nam približa fantastično deželo. Kitajska je ogromna, a tudi ekspresno potovanje nam jo dodobra približa.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - ŠANGHAJ
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet z presedanji proti Šangaju.

2. dan: ŠANGHAJ
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil panoramski ogled mesta z ikono - Bundom, nekdanjim centrom komercialne aktivnosti in finančne moči Šanghaja. Z Bunda se preko reke Hunagpu, katera Šanghaj deli na stari Puxi in moderni Pudong, lepo vidi šanghajski skyline. Stare eminentne zgradbe na eni strani lepo parirajo ultra modernim na drugem bregu. Pravo mesto za naše prvo srečanje s to metropolo. Sledila bo večerja, ki bo naša prva priložnost za spoznavanje s pravo kitajsko hrano. Nato še sprehod po nekdanjem nakupovalnem paradižu in še danes eminentni aveniji Nanjing. Čas bo za oddih, zato se bomo usmerili proti hotelu. Namestitev in nočitev.

3. dan: ŠANGHAJ
Po zajtrku možnost ogleda – doplačilo v paketu izletov: Podali se bomo na ulice Šanghaja. Najprej bomo obiskali romarski center - budistični tempelj žadovega Bude. Sredi mestnega vrveža se nahaja ta spiritualni center, kjer se vsak obiskovalec z lahkoto umiri in prepusti. Budistični kipci templja so pravi zaklad, pripeljani pa so bili iz Myanmara. Sledil bo ogled starega mestnega jedra s kitajsko četrtjo in vrtovi Yu iz leta 1559. Bogata trgovsko-uradniška družina Pan je svoje vrtove dodelala z resnično odliko in jih spremenila v pravo palačo ugodja v stiku z vodo, kamnom in zelenjem… Na lokalnem bazarju, kateri obdaja vrtove bo možnost nakupa suvenirjev. Še postanek v nekdaj Francoski četrti, kjer nas bo zapeljala tako arhitektura, kot prefinjenost izložb butikov, restavracij in barčkov. Sledilo bo kosilo v restavraciji, nato pa še ogled odličnega muzeja na ljudskem trgu. Bogat prerez zgodovine in umetnosti na kitajskem nam bo na voljo v tej večnadstropni galeriji. Spoznavali bomo antično umetnost odlitkov iz brona, izdelkov iz porcelana in njegov razvoj skozi stoletja, glasbila stare Kitajske, oblačila in navade različnih ljudstev, razvoj pisave… Tudi sam ljudski trg je svojevrstna zanimivost in lahko se bomo brezskrbno pomudili tudi na njem ter opazovali vsakodnevni vrvež. Prevoz v hotel in nočitev.

4. dan: ŠANGHAJ - PEKING
Po zajtrku prevoz na železniško postajo in vkrcanje na hitri vlak za Peking. Razdaljo dobrih 1200km bomo premagali v cca 5 urah! Vlak je poleg časovne konkurenčnosti tudi očesu bistveno bolj privlačna pot med tema dvema mestnima velikanoma, saj približa potniku podeželje in mesta na poti med južnim in severnim delom Kitajske. Ob prihodu bomo za malo rekreacije poskrbeli s sprehodom skozi idilični predel hutongov, ko se bomo podali na ulico Nanluogu. Privoščili si bomo tudi kosilo v restavraciji, nato pa bo sledil obisk medico centra, kjer bomo deležni ne samo predstavitve temeljev starodavne kitajske medicine, pač pa nas bodo razvajali tudi z masažo stopal in prijetno zeliščno kopeljo za naše utrujene noge. Namestitev v hotelu in nočitev.

5. dan: PEKING
Zajtrk. Ob doplačilu paketa izletov obisk treh glavnih mestnih atrakcij: najprej se bomo podali na ideološki ljudski simbol Kitajske - trg nebeškega miru Tiananmen. Trg krasi Maov mavzolej, spomenik ljudskim herojem, palača komunistične partije in nacionalni muzej. Vsi so zapuščina nekdaj živahnega sodelovanja s sovjetsko zvezo. Poleg omenjenih pa je na trgu moč občudovati tudi veliko starejše pomnike, kot je kompleks južnih obrambnih vrat, edini ostanek od nekdaj mogočnega mestnega obzidja ter vrata Tiananmen, ki nadzirajo severni del trga. Nato se bomo skozi vrata Tiananmen odpavili proti cesarskem mestu - ljubkovalno imenovanem prepovedano mesto. Sklop mnoštva soban in palač, ki so cesarjem zagotavljale maksimalen užitek je eden najbolje ohranjenih kompleksov palač na svetu. Obiskali bomo tudi cesarski park, ki je nedvomno nepogrešljiv del vsake cesarske palače. Sledilo bo kosilo v restavraciji, v popoldanskem času pa si bomo ogledali še prvovrsten tempelj nebeškega miru. Kompleks je služil cesarjevem čaščenju svojih prednikov, predvsem pa v času spring festivala, ko se je bilo potrebno zahvaliti za dobro letino, opraviti darovanja in se priporočiti za blaginjo tudi za prihajajoče leto. Danes park domačini uporabljajo predvsem za rekreacijo, druženje in duhovno sprostitev. Po ogledu sledi prevoz v hotel, nočitev.

6. dan: PEKING in veličastni zid
Zajtrk. Ob doplačilu paketa izletov obisk veličastnega zidu in poletne plače: najprej si bomo ogledali postopek izdelovanja slovitih vaz cloissone, več kot 500 letna obrt, ki je ohranila svoj način proizvodnje teh veličastnih bakrenih vaz. Nato se bomo podali na veliki kitajski zid in preverili njegovo čvrstost. Zid je bil večkrat postavljen in dograjen, njegova zadnja faza pa je bila končana v času dinastije Ming. Funkcionalno je bil zid tako obrambna tvorba, kot tudi signalno-prometna povezava. Sledilo bo kosilo v restavraciji, nato pa še obisk prelepe, ob jezeru Kunming ležeče poletne rezidence kitajskih cesarjev. Sprehodili se bomo skozi dolgi koridor, okrašen s poslikavami iz bitk in cesarske idile, nato bomo občudovali nepotopljivo marmorno ladjo, doprinos cesarice CiXi, zaključili pa bomo s sprehodom skozi park vse do stopnišča k vrhu hriba dolgega življenja. Zaključili bomo ob repliki slovitega Suzhou kanala, nato pa nadaljevali do Pekinga. Ob prihodu si bomo vzeli čas še za slikanje slovitih kreacij iz časa poletnih olimpijskih iger v Pekingu leta 2008. Vodna kocka in ptičje gnezdo sta nam prav posebno prijetni športni katedrali, saj nas nanju vežejo osvojene medalje naših atletov. Sprehodili se bomo po aveniji športnikov in nato sledi vrnitev v hotel. Nočitev.

7. dan: PEKING
Zajtrk in prosto dopoldne za samostojne aktivnosti, nakupovanje in pripravo na povratek, po želji lahko obiščemo še predel Howhai in Beihai ob istoimenskih jezerih ter preverimo še zadnjič utrip mesta na priljubljeni točki zabave in sprostitve. Prevoz na letališče in prijava na polet.

8. dan: PEKING - LJUBLJANA
Polet s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane. .


CENA VKLJUČUJE:
Navedene letalske prevoze s pristojbinami, vse prevoze na kitajskem s turističnimi vozili, hitrim vlakom Šanghaj-Peking, namestitve na osnovi nočitev z zajtrkom v hotelih 3*-4*, 1x večerja in 1x kosilo, panoramska ogleda v Šanghaju in Pekingu po programu, spremstvo slovenskega vodnika in lokalne angleško govoreče spremljevalce, organizacijo potovanja. Paket 3 celodnevnih izletov ob doplačilu vključuje: vse prevoze v času ogledov, vstopnine, slovensko vodenje, spremstvo lokalnih vodnikov, 3 kosila.

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba = 109 €
  • Paket 3 izletov s kosili - ob rezervaciji / na poti = 205 € / 275 €


OPOMBE
Cena je po osebi nameščeni v dvoposteljni sobi. Minimalno število potnikov za izvedbo programa je 10. Cena v rangu 20-24 oseb je višja za doplačilo 95 € po osebi, v rangu 10-19 oseb pa znaša doplačilo 180 € po osebi. Napitnine niso vključene v ceni, plačljive so na poti za lokalne voznike in vodnike v znesku 50 € po osebi.

CEPLJENJA
Cepljenja niso obvezna in jih ne zahtevajo. Več o priporočljivih cepljenjih na www.zdravinapot.si
VIZUM
Je potreben.
Potnik si ga mora urediti sam na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani in pri tem predložiti dokumente, ki mu jih posredujemo pravočasno. Cena vizuma je 60€.

V kolikor bo prevoznik potrdil polet iz okoliških letališč, potem bo za potnike organiziran povratni transfer iz Ljubljane brezplačno.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč