Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Antalija CENGER BEAC 5*21.10. LJU  7xAI398 €
Hurghada Grand Seas 4*01.12. LJU  7xAI329 €
Severni Ciper SALAMIS BAY 5*27.10. LJU  7xAI898 €
Heraklion (Kreta) CHRISPY WOR 4*20.10. LJU  7xPOL539 €
Puerto Plata Riu Mambo 4+*30.11. SZG  7xAI779 €
Madeira Baia Brava 4*04.12. MUC  7xPOL412 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*31.03. MUC  7xPOL814 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*17.01. MUC  7xPOL427 €
Phuket (Tajska) Emerald Bea 4*04.04. MUC  7xPOL931 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*14.12. VIE  7xAI382 €
Varadero Occidental 4*18.11. MUC  7xAI884 €
Punta Cana Hotel Grand 5*30.10. MUC  7xAI1046 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*05.04. VIE  9xPOL593 €
Mallorca Iberostar R 4*10.12. VIE  7xPOL240 €
Maldivi Sun Island 4+*05.12. MUC  8xPOL1321 €
Gran Canaria Astoria 3*29.11. VIE  7xPOL480 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*04.11. MUC  7xAI1006 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*03.04. MUC  9xPP921 €
Mauritius Seaview Cal 4*20.03. MUC  8xPOL1177 €
Rodos Cathrin 4*20.10. VIE  7xPOL1040 €
Antalija Crystal De 5*07.12. VIE  5xAI284 €
Hurghada Grand Resor 5*10.01. VIE  7xAI330 €
Zanzibar Dhow Inn 4*19.03. MUC  7xPOL1031 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Kitajska - aktivno potovanje od Šanghaja do Pekinga - 8 dni


Kitajska - aktivno potovanje od Šanghaja do Pekinga - 8 dni

  • odhod: 16.11.2018 | št. dni: 8 | cena: od 1.099,00€

Azija v kratkem in doživetem stilu, potovanje Kitajska aktivno, zagotavlja tudi doživeto! Ko vam časovna omejitev ne dovoljuje podrobnih raziskav, takrat vas idealno zasnovano in skrbno načrtovano potovanje popelje skozi vse bisere in to prav gotovo efektivno.

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA - SHANGHAI
Zbor potnikov na letališču, prijava in polet s presedanjem proti Aziji. Obrok na letalu.

2. dan: SHANGHAI
Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz s hitrim Maglev vlakom v center Šanghaja. Z metrojem se bomo odpeljali še do našega hotela in si privoščili kratko osvežitev. Nato nočni izlet z metroji po mestu. Privoščili si bomo nepozabno sliko Šanghajskega skyline s stolpnicami kot so Oriental pearl tower, Shanghai Tower, Jin Mao, kongresni center, sloviti hoteli… Z Bunda, kolonialne linije zgradb ob reki Huangpu, si bomo ogledali to pompozno podobo velemesta in uživali v večernem utripu. Naravnost idilična primerjava med novodobno in kolonialno silhueto mesta! Nato se bomo podali še na nekdaj vodilno trgovsko-nakupovalno avenijo Nanjing, katera se od Bunda več kilometrov zajeda v samo jedro Šanghaja. Po dolgem letu bodo sedaj tudi naše noge dovolj razgibane, zato se bomo vrnili v naš hotel, kjer bo čas za zaslužen počitek.

3. dan: ŠANGHAJ
Zajtrku bo sledilo nadaljevanje odkrivanj velemesta. A tokrat se bomo najprej podali v edino pristno staro-kitajsko četrt, kjer so ohranjeni odlični vrtovi trgovske dinastije Pan. Vrtove Yu bomo preučili, saj nam bodo dodobra prikazali idejni koncept kitajske ureditve svojih zasebnih prostorov v starih časih dinastije Ming. Vrtovi so namreč idilična kombinacija vodnih površin, paviljonov, kamnitih mostov, zelenic in bonsajev… Po nadvse prijetni izkušnji bomo imeli seveda nekaj časa za uživanje v uličnih trgovinicah, nato pa si bomo privoščili še čajni ceremonial, brez katerega v deželi zelenega čaja vsekakor ne gre. Nato se bomo peš in z metroji odpravili v predel Pudong, kjer bomo obiskali Century park, priljubljeno mestno rekreacijsko območje. Tod se nahaja tudi muzej znanosti in tehnologije ter priznani nakupni center replik. Dovolj bo časa za obisk želenega. Večer pa bomo namenili stolpnici Oriental pearl tower, kjer bomo s prvih dveh krogel opazovali Šanghaj s panorame, si privoščili skywalk in nato obiskali še muzej občine Šanghaj, kateri slikovito in animirano prikaže razvoj Šanghaja skozi stoletja. Dobro poučeni se bomo vrnili v naš hotel. Nočitev.

4. dan: ŠANGHAJ
Zajtrk. V dopoldanskem času bomo najprej obiskali sloviti Šanghaj Zoo, kjer se bomo navduševali nad odlično zbirko živali, a vsekakor bo nagrada za nas ogroženi kitajski veliki panda. Po prijetni izkušnji nadaljujemo na Ljudski trg, kje bomo videli poslopja mestne oblasti, koncertne dvorane, teatra in obiskali tudi Šanghajski muzej, ki hrani odlično zbirko bronastih izdelkov stare kitajske kulture iz časov prvih dinastij Šang in Zhou. Občudovali bomo tudi razvoj keramike skozi stoletja in se navduševali nad izjemnimi in zelo starimi primerki, posebna sekcija muzeja je seveda posvečena tudi svili, po kateri je celotna trgovska pot med Azijo in Evropo dobila ime. Za sprostitev od številnih pomnikov kitajske zgodovine pa se bomo podali v vselej živahno francosko četrt in odkrivali ulice Xintiandi-ja ter si v tej danes prestižni četrti zamišljali kako je Šanghaj deloval nekoč. Nazaj v hotel, nočitev.

5. dan: ŠANGHAJ-PEKING
Po zajtrku se bomo odjavili in podali na železniško postajo Hongqiao za vkrcanje na super expresni vlak CRH do Pekinga. V cca 5 urah bomo dosegli prestolnico Kitajske, oddaljeno kar 1250km. Potovanje z vlakom je idealna priložnost, saj nam bo omogočalo spremljanje pokrajine na vzhodu Kitajske, kjer so v cesarskih časih potovali in tovorili vso blago po velikem rečnem kanalu iz 11. stoletja. Ob prispetju v Peking se bomo najprej odpravili z metroji do našega hotela, po prijavi in kratkem predahu pa se bomo podali na odkrivanje prestolnice. Obiskali bomo simbol št. 1, trg nebeškega miru. Trg krasijo podobe cesarskega Pekinga, vključujoč vrata Tiananmen, kot tudi zunanja južna mestna vrata z lokostrelskim stolpom, a tu so tudi novodobni pomniki in kolonialne zgradbe - nekdanja železniška postaja, katera je danes muzej, stara ameriška ambasada… trg pa ovekovečijo tudi simboli komunistične dobe, od sovjetsko dizajnirane palače komunistične partije in nacionalnega muzeja, spomenika ljudskim herojem in seveda prve atrakcije - mavzolej velikega Maa. Po obisku trga se bomo odpravili še na doživetje nočnega utripa ob jezerih Beihai in Houhai, kjer se nahajajo tudi najbolje ohranjeni hutongi. Sprehod po ulicah med nizkimi hiškami siheyuan, katere so še danes nanizane v svoji sivo-opečni podobi, vse do stolpa bobnov in stolpa zvonika, ostankov iz mongolske dinastije Yuan, preko kamnitih mostov… nato pa bo malce prosto ob živahnem nočnem centru ob jezeru. Vrnitev v naš hotel. Nočitev.

6. dan: KITAJSKI ZID in POLETNA PALAČA
Zajtrku bo sledil prevoz v okolico Pekinga, kjer se na njegovem severnem delu po vrhovih hribovja in gorovja bohoti veličastni kitajski zid. Obiskali bomo utrjeno postojanko na zidu, kjer so bile nekoč nastanjene vojaške enote namenjene obrambi ključne točke zidu z dostopom do prestolnice. Po zidu se bomo sprehodili in preverili njegovo mogočnost, čvrstost in občudovali izjemno žrtev graditeljev, kateri so tod pustili kri in mnogi svoja življenja. Zid je efektivno varoval kitajski imperij, hkrati pa je služil tudi kot signalizacijska linija in transportna povezava. Morda si boste želeli kupiti tudi kak suvenir, ali pa certifikat, da ste prehodili segment kitajskega zidu. Ko bo ta veličastni dosežek odkljukan, se bomo odpravili nazaj proti Pekingu. A na poti se bomo ustavili še za obisk čudovite poletne palače ob jezeru Kunming. Palača je bila postavljena v idilično fengšuj lokacijo za dvorjane in cesarsko družino, kjer so le-ti lažje prenašali poletno vročino prestolnice. V vsem razkošju dvora opremljena palača je nudila takratnim, kot tudi sedanjim obiskovalcem obilo nepozabnih trenutkov. Nazaj v hotel, nočitev.

7. dan: PEKING-EVROPA
Zajtrk. Dopoldan bomo namenili obisku stilnega Nebeškega templja. Celoten kompleks je oblikovan po takratnih predstavah kitajskih astrologov (zgrajen med leti 1406 in 1420), zato je mejnik njegovega severa postavljen kot zaobljen zid nebeškega svoda, verjeli so namreč, da so nebesa okrogla, zemlja pa je kvadrat, zaradi česar je južna meja templja podana kot ravni, spodnji del kvadrata. Sprehodili se bomo med številnimi bonsaji, lomljenimi pokritimi hodniki, kateri so preprečevali vstop negativni energiji, obiskali daritveni tempelj, zid odmevov in molitveni portal. Nato se bomo z metrojem vrnili v hotel, izvedli odjavo in hranili prtljago za naš večerni povratek na letališče. Popoldan si bomo za slovo od Pekinga ogledali še največji kompleks starodavnih palač na svetu - Prepovedano mesto. Nekdanja cesarska palača je danes muzej, ki nas bo popeljal skozi zgodovino cesarskega razkošja. Bistvo kitajskih cesarjev je bilo, da so bivali povsem ločeno od ljudstva in tudi drugih meščanov Pekinga, kateri cesarja nikoli v življenju sploh niso videli. Samo dvorjani, osebna straža in tuji vrhovni diplomati so imeli to čast, zato so palačo imenovali kar prepovedano mesto. Vstopili bomo skozi južna vrata, s katerih je cesar ob praznikih in slovesnostih počastil obiskovalce s svojo prisotnostjo. Nato se bomo prepustili mnoštvu palač in soban, kar 9999 naj bi jih bilo v celotnem kompleksu, saj po legendi kitajske mitologije ima lahko samo nebeški oče (cesarjev preminuli oče) v svojem nebeškem dvoru palačo z 10000 sobanami. Skrajni severni del palače pa je bil namenjen za cesarske vrtove, kjer so lahko uživali v idilični kompoziciji usklajeni s fengšujem. Zunaj palače je na severnem robu tudi vzpetina Jingšan, katera varuje palačo pred vdorom negativne energije s severa. Obiskali bomo ta lepi park s paviljoni in si privoščili še užitek v razgledu na prepovedano mesto s ptičje perspektive. Nato pa se bomo podali še do olimpijskega športnega centra, kjer se je pisala tudi naša športna zgodovina z osvojitvijo medalj na poletnih OI 2008. Videli bomo novodobno arhitekturo hotelov, nakupnih centrov, poročevalski stolp, stadion Ptičje gnezdo, Vodno kocko… Po ogledih bomo v hotelu dvignili našo prtljago in se odpravili na letališče. Sami se boste prijavili na polet proti Evropi s presedanjem.

8. dan: PEKING-LJUBLJANA
Polet s presedanjem proti Ljubljani. Obrok na letalu.


CENA VKLJUČUJE:
Povratni letalski prevoz s pristojbinami, lokalne prevoze, metroje in vlake na Kitajskem, vodene oglede z vstopninami, lokalne vodnike, kjer je to potrebno in slovensko vodenje, 5x nočitev z zajtrki v hotelih 3*-4*, organizacijo potovanja ter zdravstveno asistenco v tujini (osnovni paket).

MOŽNA DOPLAČILA:
  • Enoposteljna soba: = 155€
  • vizum in urejanje: = 75€
  • skupina 20-24 potnikov = 70€
  • skupina 15-19 potnikov = 120€
  • skupina 10-14 potnikov = 195€


RANA URA, ZLATA URA!

Pri rezervaciji do 15/12-2017 5 % popust
Pri rezervaciji do 60 dni pred potovanjem 3 % popustCena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Najmanjše število potnikov za izvedbo je 10. Napitnine niso vključene v ceni, priporočljiv znesek znaša 30 € po osebi.


Vizum: je potreben

Cepljenje: niso potrebna. Več na www.zdravinapot.si
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz bližnjega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-bližnje letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):