Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*23.11. LJU  7xAI399 €
Hurghada Fortuna-Sun 5*30.11. LJU  7xAI469 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*10.12. MUC  7xAI435 €
Šri Lanka Club Palm B 4*20.04. MUC  8xAI803 €
Puerto Plata Grand Parad 4*08.01. VIE  7xAI1255 €
Madeira Alto Lido 4*12.12. MUC  7xPOL460 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*04.05. MUC  7xPOL901 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*19.01. VIE  7xAI429 €
Varadero Club Villa 4*06.12. VIE  7xAI939 €
Punta Cana Hotel Grand 5*28.04. MUC  7xAI1150 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*18.04. VIE  7xPOL458 €
Mallorca MLL Palma B 4*28.02. VIE  5xPOL347 €
Maldivi Bandos, Ins 4*22.04. MUC  8xPOL1275 €
Gran Canaria Gloria Pala 4*12.12. VIE  7xPOL483 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*28.11. MUC  7xAI1145 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.12. MUC  10xAI1103 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.04. VIE  7xPOL1195 €
Rodos Kolymbia St 4*19.04. VIE  7xPOL431 €
Antalija DREAM WORLD 5*13.12. VIE  5xAI276 €
Hurghada Grand Resor 5*12.12. SZG  7xAI338 €
Zanzibar Dhow Inn 4*11.03. MUC  7xPOL1050 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Izrael - Sveta dežela (odhod 25.04.2020)

Zagotovljeni termini:
25.04.2020
Izrael - Sveta dežela (odhod 25.04.2020)


Odhod
: 25.04.2020 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 1299€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – EILAT – JERUZALEM (310 km). Zbor v Ljubljani in vožnja do enega od bližnjih letališč. Polet v Eilat, obmorsko mesto na jugu Izraela. Po pristanku v popoldanskih urah in ureditvi vseh mejnih in carinskih formalnosti se odpeljemo na sever, v Jeruzalem – mesto, ki si ga delijo kristjani, judje in muslimani. Nastanitev v hotelu nočitev. (letalo, H)

2. dan JERUZALEM – izlet v BETLEHEM in EIN KAREM (20 km). Zajtrk. Ogled mesta Jezusovega rojstva, katero je hkrati tudi rojstno mesto kralja Davida. Obisk cerkve Jezusovega rojstva, ki je ena najstarejših cerkev v svetovnem merilu, kjer se do danes opravlja bogoslužje. Zgrajena je nad votlino Jezusovega rojstva. Spustili se bomo do samega mesta rojstva, videli bomo Betlehemsko zvezdo in mesto jaslic, kjer je Jezus prvič zaspal. Ogled samostana Sv. Katarine in spust do Jeremijeve jame. Tukaj je živel Sv. Jeremija, katerega je oče poslal v Betlehem, da bi se naučil hebrejskega jezika, da bi lahko prevedel Staro zavezo. Sledi ogled Mlečne jame ter pastirskega polja, mesta, kjer so angeli sporočili pastirjem rojstvo izraelskega kralja-rešitelja. Popoldan se odpeljemo v Ein Karem, rojstno mesto Janeza Krstnika, kjer obiščemo njegovo cerkev. Panoramski ogled Novega Jeruzalema  – izraelski parlament Kneset, Vrhovno sodišče, predsednikovo rezidenco, teater jeruzalemski. Vrnitev v Jeruzalem, večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan JERUZALEM – ogled mesta. Zajtrk. Celodnevni ogled Jeruzalema. Začeli bomo pri Oljski gori, kraju mnogih zgodovinskih dogodkov. Od tukaj je Jezus na oslu odšel v Jeruzalem, tukaj je preživel svojo zadnjo noč pred sojenjem in križanjem, od tukaj je odšel v nebesa. V preteklosti je bila Oljska gora prekrita z oljčnimi drevesi, danes pa je tukaj veliko krščanskih svetišč in zgodovinskih grobišč. V stari Jeruzalem bomo vstopili skozi Levja vrata. Ustavili se bomo pod obokom »Ecce Homo« (latinsko Poglejte človeka) – to so besede Poncija Pilata, ko je predstavil Jezusa ljudstvu. Sprehodili se bomo po ulici Via Dolorosa in doživeli vseh 14 postaj, ki jih je Jezus prehodil s križem na hrbtu. Ogledali si bomo Jezusov grob in grob prvega človeka  – Adama. Popoldan se bomo odpravili na Sionsko goro, obiskali Davidov grob, sledi povratek skozi sionska vrata v stari Jeruzalem in sprehod po armenski četrti, skozi ulico Kardo. Na glavnem trgu judovske četrti so vidni ostanki novejše sinagoge Hurva, ki je bila ponovno zgrajena na ruševinah stare sinagoge. Spustili se bomo do Zidu žalovanja, najbolj svetega mesta za Jude. Večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan JERUZALEM – JAFFA – TEL AVIV – CEZAREJA – HAJFA – GALILEJA (240 km). Zajtrk. Vožnja v staro mesto Jaffa, danes del modernega sredozemskega Tel Aviva. Panoramski ogled dinamičnega mesta, nato pa ob obali na sever do Cezareje, nekdanje prestolnice rimske province Judeje. Ogledamo si rimsko zapuščino z amfiteatrom in akveduktom. Nadaljujemo do zelene Hajfe, največjega izraelskega pristanišča, ki se razprostira na pobočju gore Karmel. Obisk samostanov Stella Maris in Muhraka. Uživamo med vožnjo po dolini Jezreel vse do Galileje. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan GALILEJA – GORA BLAGROV – TABGA – KAFARNAUM – GALILEJA (40 km). Zajtrk. Z barko se popeljemo po Galilejskem jezeru, enem največjih sladkovodnih jezer na Bližnjem vzhodu in zato zelo pomembno vlogo pri oskrbovanju širše regije s pitno vodo. Potem se vzpnemo na Goro blagrov oz. vzpetino nad jezerom, ki omogoča krasne razglede na Galilejsko jezero ter Golansko planoto. Tu je cerkvica osmerokotne oblike, kar simbolično ponazarja osem blagrov. Vožnja do bližnje Tabge, kjer naj bi Jezus uprizarjal svoje čudeže pomnožitve kruha in rib in s tem nahranil 5.000 ljudi. Popodne obiščemo Kafarnaum z rojstno hišo sv. Petra. Prav tukaj se nahajajo ostanki temeljev prve krščanske cerkve na svetu. Pred povratkom v hotel se ustavimo tam, kjer se reka Jordan izliva v Galilejsko jezero. Tu je mestece Yardenit, kjer tradiconalno poteka krst. Za mnoge je krst v beli platneni opravi duhovno očiščenje, po vzoru Janeza Krstnika, ki je krščeval na reki in tako pripravil ljudi na prihod Mesije. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan  GALILEJA – NAZARET – KANA – JERIHA – JERUZALEM (210 km). Zajtrk. Na poti v Nazaret. spremljamo rabo tal po gričevnati pokrajini – tu so mandljevci, granatna jabolka, makova polja in pšenica. Danes je Nazaret največje arabsko mesto, kjer živi približno 60.000 ljudi. Tukaj je Jezus preživel večino svojega življenja do svojega 30. leta. Kratka vožnja do sosednje Kane, kjer je Jezus na svatbi spremenil vodo v vino. Vožnja po čudoviti dolini reke Jordan vse do bibličnega, danes palestinskega kraja Jeriha z izredno prijaznimi prebivalci. Z vožnjo do Jeruzalema zaključujemo krog po severnem Izraelu. Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan  JERUZALEM – KUMRAN – MASADA – MRTVO MORJE – EILAT (350 km). Zajtrk. Zjutraj vožnja preko jeruzalemskih gričev proti Mrtvemu morju, najnižji točki na planetu (400 m pod morjem). Obisk Kumrana, kjer so bili najdeni znameniti ”kumranski zapisi”. Vožnja ob Mrtvem morju do Masade, ki je ponos in simbol judovstva. Kopanje na eni od plaž Mrtvega morja, kjer boste okusili najbolj slano morje na svetu. Namakanje je možno celo leto. Popoldanska vožnja v obmorski Eilat, naše izhodišče in konec polne izraelske poti. Večerja v hotelu in večer ob obali Rdečega morja. (H, ZV)

8. dan  EILAT – LJUBLJANAZajtrk in prosto do odhoda na letališče Eilat, od koder poletimo na eno od okoliških letališč. Sledi še vožnja do Ljubljane, kamor prispemo v nočnih urah. (Z, letalo)

*Obstaja možnost leta v Tel Aviv (namesto Eilat). V tem primeru bomo progam pravočasno spremenili, v vsakem primeru pa ostane vsebinsko enako poln.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Izrael - Sveta dežela (odhod 25.04.2020)
od 1299 EUR
od 1389 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 24 oseb
90 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
45 EUR
izstopna taksa iz Izraela (na kraju samem)
30 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
60 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
45 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja**
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
297 EUR
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.5 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
10,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
5,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: povratni prevoz do okoliškega letališča, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse, 6 nočitev v hotelih 3* s polpenzionom, 1 nočitev z zajtkrom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vstopnine za oglede po programu, slovensko vodenje in lokalnega vodnika, priprava in organizacija potovanja.VIZE: Slovenski državljani za vstop v Izrael vizuma ne potrebujejo. Potni list mora biti veljaven vsaj še šest mesecev od dneva načrtovanega odhoda iz države.Potrebno je plačilo izstopne takse iz Izraela (30 USD), ki se poravna na letališču ob odhodu.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

PRTLJAGA: 1 kos oddane prtljage do 15 kg + 1 kos ročne prtljage
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):