Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*23.11. LJU  7xAI399 €
Hurghada Fortuna-Sun 5*30.11. LJU  7xAI469 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*10.12. MUC  7xAI435 €
Šri Lanka Club Palm B 4*20.04. MUC  8xAI803 €
Puerto Plata Grand Parad 4*08.01. VIE  7xAI1255 €
Madeira Alto Lido 4*12.12. MUC  7xPOL460 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*19.01. VIE  7xAI429 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*04.05. MUC  7xPOL901 €
Varadero Club Villa 4*06.12. VIE  7xAI939 €
Punta Cana Hotel Grand 5*28.04. MUC  7xAI1150 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*18.04. VIE  7xPOL458 €
Mallorca MLL Palma B 4*28.02. VIE  5xPOL347 €
Maldivi Bandos, Ins 4*22.04. MUC  8xPOL1275 €
Gran Canaria Gloria Pala 4*12.12. VIE  7xPOL483 €
Cancun (Mehika) BlueBay Gra 5*28.11. MUC  7xAI1145 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.12. MUC  10xAI1103 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.04. VIE  7xPOL1195 €
Rodos Kolymbia St 4*19.04. VIE  7xPOL431 €
Antalija DREAM WORLD 5*13.12. VIE  5xAI276 €
Hurghada Grand Resor 5*12.12. SZG  7xAI338 €
Zanzibar Dhow Inn 4*11.03. MUC  7xPOL1050 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Izrael in Jordanija

Zagotovljeni termini:
28.12.2019
Izrael in Jordanija


Odhod
: 28.12.2019 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 1428€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – DUNAJ – EILAT – JERUZALEM. Zbor v Ljubljani v zgodnjih jutranjih/nočnih urah in počitek med vožnjo do Dunaja. Direktni polet v Eilat, obmorskem mestu na jugu Izraela. Po ureditvi vseh mejnih in carinskih formalnosti začnemo z obiski vseh izraelskih vrhuncev. Vožnja na sever proti slanemu Mrtvemu Morju in najnižji točki na planetu (400 m pod morjem). Tu se bohoti trdnjava Masada, ponos in simbol judovstva. V ližini je Kumran, kjer so bili najdeni znameniti ”kumranski zapisi”. Popoldanska vožnja čez jeruzalemske griče proti izraelski prestolnici, Jeruzalemu. Prvi stik z mestom, ki si ga delijo kristjani, judje in muslimani. (letalo, HV)

2. dan JERUZALEM – ogled mesta. Zajtrk. Celodnevni ogled Jeruzalema. Začeli bomo pri Oljski gori, kraju mnogih zgodovinskih dogodkov. Od tukaj je Jezus na oslu odšel v Jeruzalem, tukaj je preživel svojo zadnjo noč pred sojenjem in križanjem, od tukaj je odšel v nebesa. V preteklosti je bila Oljska gora prekrita z oljčnimi drevesi, danes pa je tukaj veliko krščanskih svetišč in zgodovinskih grobišč. V stari Jeruzalem bomo vstopili skozi Levja vrata. Ustavili se bomo pod obokom »Ecce Homo« (latinsko Poglejte človeka) – to so besede Poncija Pilata, ko je predstavil Jezusa ljudstvu. Sprehodili se bomo po ulici Via Dolorosa in doživeli vseh 14 postaj, ki jih je Jezus prehodil s križem na hrbtu. Ogledali si bomo cerkev Jezusovega groba in njegov grob, videli bomo grob prvega človeka – Adama. Popoldan se bomo odpravili na Sionsko goro, obiskali Davidov grob, sledi povratek skozi sionska vrata v stari Jeruzalem in sprehod po armenski četrti, skozi ulico Kardo. Na glavnem trgu judovske četrti so vidni ostanki novejše sinagoge Hurva, ki je bila ponovno zgrajena na ruševinah stare sinagoge. Spustili se bomo do Zidu žalovanja, najbolj svetega mesta za Jude. Večerja in nočitev. (H, ZV)

3. dan JERUZALEM – JAFFA – TEL AVIV – CEZAREJA – HAJFA – NAZARET – GALILEJA. Zajtrk. Vožnja v staro mesto Jaffa, danes del modernega sredozemskega Tel Aviva. Panoramski ogled dinamičnega mesta, nato pa ob obali na sever do Cezareje, nekdanje prestolnice rimske province Judeje. Ogledamo si rimsko zapuščino z amfiteatrom in akveduktom. Nadaljujemo do zelene Hajfe, največjega izraelskega pristanišča, ki se razprostira na pobočju gore Karmel. Smo že na poti v Nazaret. Spremljamo rabo tal po gričevnati pokrajini – tu so mandljevci, granatna jabolka, makova polja in pšenica. Danes je Nazaret največje arabsko mesto, kjer živi približno 60.000 ljudi. Tukaj je Jezus preživel večino svojega življenja do svojega 30. leta. Dan končamo v Galileji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (H, ZV)

4. dan GALILEJA – KAFARNAUM – GORA BLAGROV – TABGA – AMMAN. Zajtrk. Obiščemo mestece Kafarnaum ob Galilejskem jezeru, enem največjih sladkovodnih jezer na Bližnjem vzhodu in zato zelo pomembno vlogo pri oskrbovanju širše regije s pitno vodo. V Kafarnaumu stoji rojstna hišo sv. Petra. Prav tukaj se nahajajo ostanki temeljev prve krščanske cerkve na svetu. Potem se vzpnemo na Goro blagrov oz. vzpetino nad jezerom, ki omogoča krasne razglede na Galilejsko jezero ter Golansko planoto. Tu je cerkvica osmerokotne oblike, kar simbolično ponazarja osem blagrov. Vožnja do bližnje Tabge, kjer naj bi Jezus uprizarjal svoje čudeže pomnožitve kruha in rib in s tem nahranil 5.000 ljudi. Na drugi strani jezera je Yardenit, kjer tradiconalno poteka krst. Za mnoge je krst v beli platneni opravi duhovno očiščenje, po vzoru Janeza Krstnika, ki je krščeval na reki in tako pripravil ljudi na prihod Mesije. Zapuščamo Izrael in vstopimo v Jordanijo ter nadaljujemo vse do prestolnice Amana. Nastanitev v hotelu in nočitev. NOVO LETO. (H, ZV)

5. dan AMMAN – MADABA – GORA NEBO – MRTVO MORJE – PETRA. Zajtrk. V bližnji Madabi si ogledamo sloviti mozaik. Na gori Nebo uzremo Mojzesov pogled na Obljubljeno deželo. Spustimo se globoko v sirsko-afriški tektonski jarek do in obiščemo urejeno kopališče ob Mrtvem morju. Tokrat imamo priložnost namakanja v njem. Plavanje je zaradi slanosti nemogoče, temperatura vode pa omogoča kopanje čez celo leto. Čas za kosilo in morda celo januarsko sončenje. Sledi vožnja po puščavski avtocesti do Petre. Namestitev v hotelu. Prost večer. Nočitev. (H, ZV)

6. dan PETRA – WADI RUM – AQABA. Zajtrk. Začnemo zgodaj saj nas čaka krasen dan – mesto v kamnu, rdeča Petra, eden najlepših krajev na svetu. Navduši nas že vstopna soteska, Sik, ki se nenadoma razpre in zagledamo “Zakladnico”. Petra je poezija v kamnu. Popoldanska vožnja na jug čez slovito Rožno puščavo Wadi Rum in naprej v letoviško Aqabo. Večerja in nočitev. (H, ZV)

7. dan AQABA – EILAT. Zajtrk. Prost dan v Aqabi. Aqaba je jordansko letovišče ob Rdečem morju. Sproščeno vzdušje letoviškega mesta in rdečemorski koralni grebeni so pravi prostor za počitek in sprostitev ter uživanje ob pogledu na morje. Po želji (z doplačilom) se lahko vrnemo do puščave Wadi Rum in privoščimo 4-urni jeep safari z beduinskimi džipi po veličastni negibnosti Lawrencea Arabskega, se spustimo po puščavski sipini, obiščemo puščavski most, vstopimo v sotesko in še kaj. Poznopopoldanska kratka vožnja čez mejo v izraelski Eilat, kjer še zadnjič prenočimo. Večerja in nočitev. (H, ZV)

8. dan  EILAT – DUNAJ – LJUBLJANA. Miren zajtrk in sprehod ter vožnja na letališče Eilat, od koder poletimo z direktnim letom na Dunaj. Sledi še vožnja z vmesnimi postanki do Ljubljane, kamor prispemo v večernih urah. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Izrael in Jordanija
od 1428 EUR
od 1497 EUR
Obvezna doplačila:
Vstopne in izstopne takse za Izrael in Jordanijo (na kraju samem)
95 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 24 oseb
90 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 25 - 29 oseb
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb
45 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja**
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
297 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
45 EUR
Jeep safari v puščavo Wadi Rum
45 EUR
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.5 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
5,00 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevoz Ljubljana-Dunaj-Ljubljana, direkten letalski prevoz na relaciji Dunaj-Eilat-Dunaj, letališke pristojbine in varnostne takse, 7 nočitev v hotelih 3* s polpenzionom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vstopnine za oglede po programu, slovensko vodenje in lokalnega vodnika, priprava in organizacija potovanja.VIZE– IZRAEL: Slovenski državljani za vstop v Izrael vizuma ne potrebujejo. Potni list mora biti veljaven vsaj še šest mesecev od dneva načrtovanega odhoda iz države.Potrebno je plačilo izstopne takse iz Izraela (30 USD), ki se poravna na letališču ob odhodu.JORDANIJA: 
Vizum za vstop v Jordanijo je potreben. Uredimo ga v Agenciji . Potreben je potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):