Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Puerto Plata Presidentia 4+*27.11. VIE  7xAI971 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*11.01. MUC  7xAI474 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*23.10. MUC  7xPOL828 €
Madeira Monte Mar P 4*30.01. MUC  7xPOL464 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI409 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*22.10. MUC  7xPOL879 €
Varadero Club Villa 4*22.10. VIE  7xAI838 €
Punta Cana Grand Palla 4+*29.03. MUC  7xAI1258 €
Chania (Kreta) Iberostar C 5*16.10. VIE  7xPOL552 €
Mallorca Exagon Park 4*17.10. VIE  5xPOL324 €
Cancun (Mehika) Reef Coco B 4*05.12. MUC  7xAI1155 €
Gran Canaria Beverly Par 3*12.12. VIE  7xPOL499 €
Maldivi The Barefoo 4*17.10. MUC  7xPOL1362 €
Mombasa-Kenija Jacaranda I 5*18.11. MUC  9xPP1030 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.12. MUC  7xPOL1293 €
Rodos EVITA SUN R 4*20.10. VIE  7xAI927 €
Antalija Seher Resor 5*21.11. VIE  5xAI297 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*25.03. MUC  7xPOL1062 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Islandija s polarnim sijem (odhod 29.10.2019)

Zagotovljeni termini:
29.10.2019
Islandija s polarnim sijem (odhod 29.10.2019)


Odhod
: 29.10.2019 | št. dni: 6 | aktualna cena: od 1479€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – letališče KEFLAVIK – MODRA LAGUNA – REYKJAVIK. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v München. Polet do Keflavika. Po pristanku se odpeljemo proti Modri laguni, kjer imamo priložnost za kopanje v prijetni termalni vodi (doplačilo). Vožnja do namestitve v Reykjaviku. Nočitev. (letalo, P)

2. dan REYKJAVIK – izlet v NP THINGVELLIR (UNESCO), slap GULLFOSS in mogočni GEYSIR. Po zajtrku raziščemo glavno mesto Islandije ter najbolj severno prestolnico sveta, Reykjavik. Sprehodimo se po centru mesta in si pobliže ogledamo njegove znamenitosti. Najopaznejša je zagotovo Hallgrimurjeva cerkev, katere zvonik se dviga visoko nad mestom, v jezercu ob mestni hiši pa domuje na stotine ptic. Nato se odpravimo proti največjemu islandskemu jezeru Thingvallavatn in nacionalnemu parku Thingvellir. Tu so Islandci ustanovili svoj prvi parlament, ki je bil hkrati tudi najstarejši parlament na svetu in s tem sodobnim demokracijam dali svoj neizbrisni pečat. Počakamo na gejzir Strokkur, ki obiskovalce razveseli s svojim izbruhom na vsakih 5-10 min. Za konec prisluhnemo še hrumenju mogočnega slapa Gulfoss. Vrnitev v Reykjavik. Nočitev. (P, Z)

3. dan REYKJAVIK – slapova SELJALANDSFOSS in SKOGARFOSS – VIK – KIRKJUBAEJARKLAUSTUR. Zajtrk. Nato se po krasni pokrajini, mimo jezer in samotnih kmetij, vozimo po “spodnjem” delu otoka. Pod, od leta 2010 naprej slavnim, vulkanom Eyjafjallajokull nas pričaka pokrajina, ki je po izbruhu  močno posivela od pepela, a kar hitro po zaključku izbruha spet ozelenela. Le nekaj kilometrov naprej nas čaka še slap Seljalandsfoss, ki pada preko tako previsnih pragov, da se lahko sprehodimo za njegovim mogočnim curkom. Sledi še veličastni slap Skogarfoss – tu se sprehodimo do samega roba, kjer reka postane slap, ali pa še malo višje. Še vožnja mimo najbolj južnega islandskega mesteca, v bližini katerega se sprehodimo po Reynisfjara, črni peščeni plaži z zanimivimi skalnimi formacijami, do Klausturja. Nočitev. (P, Z)

4. dan KIRKJUBAEJARKLAUSTUR – izlet v NP SKAFTAFELL in ledeniško laguno JÖKULSÁRLÓN. Zajtrk. Preko prostranih ledeniških nanosov kmalu prispemo do samega roba največjega evropskega ledenika, Vatnajökull. Najprej se povzpnemo do padajočega vodnega pramena, skritega med bazaltnimi stolpiči v nacionalnem parku Skaftafell, potem pa se pri najkrajši islandski reki Jokulsá (kar pomeni Ledeniška reka), ki meri v dolžino le dobrih dvesto metrov, zapeljemo z ladjico med plavajočimi ledenimi gorami po ledeniški laguni Jökulsárlón (doplačilo). Vrnitev v Vik/Klaustur. Nočitev. (P, Z)

5. dan KIRKJUBAEJARKLAUSTUR – hoja po ledeniku SOLHEIMAJOKULL – HVERAGERðI – REYKJAVIK. Zajtrk. Po zajtrku se odpravimo na pohod po znanem ledeniškem jeziku Solheimajokull (doplačilo). Nato se odpeljemo proti Reykjaviku. Na poti do tja se ustavimo v mestu rastlinjakov, Hveragerðiju. Mestece leži na vrhu zelo aktivnega geotermalnega polja, zato lahko tu vidimo kar nekaj blatnih bazenov in fumarol. Vožnja v Reykjavik. Namestitev v hotel. Nočitev. (P, Z)

6. dan REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK – LJUBLJANA. Zgodnji zajtrk. Vožnja do letališča Keflavik. Polet na letališča v München. Sledi še prevoz do Ljubljane. (Z, letalo)

Glede na optimalne letalske povezave se lahko spremeni razpored ogledov.

 CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Islandija s polarnim sijem (odhod 29.10.2019)
od 1479 EUR
od 1479 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za nevoznika
90 EUR
Doplačilo za dvoposteljno sobo
60 EUR
Zdr. zav. Coris, do 8 dni, posamično *
12.5 EUR
Zdr. zavarovanje AS TUJINA PLUS, osnovno, do 8 dni
13.31 EUR

Cena (najmanj 15 udeležencev) vključuje: prevoz Ljubljana – letališče München – Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke takse in varnostne pristojbine, 5 nočitev v mladinskih hotelih/lokalnih penzionih v več posteljnih sobah (lahko s skupno kopalnico), 5 zajtrkov, prevoze in oglede z najetimi avtomobili* (kasko zavarovanje, gorivo …), slovensko vodenje, pripravo in organizacijo potovanja.

Namestitve: v večposteljnih sobah v hostlih ali penzionih. V sobah so lahko pogradi, kopalnice in WC-ji so lahko skupni. Če želite, lahko doplačate za dvoposteljno sobo na istem nivoju namestitev (doplačilo spodaj). Dvoposteljne sobe so lahko ločene od namestitve s skupnimi ležišči. Namestitve imajo priročno kuhinjo. Večerje si tako lahko pripravljamo sami.

Prevozi: deželo bomo raziskovali z najetimi avtomobili. Agencija uredi najem avtomobilov ter ustrezno navigacijo. S prijavo se sopotnik strinja, da bo prevzel obveznost vožnje avtomobila proporcionalno glede na število sopotnikov v njem. Če sopotnik ne želi voziti, ob prijavi doplača (doplačilo spodaj). Število mest za nevoznike je omejeno.

Doplačila po želji (odločitev ob prijavi): – kopanje v Modri laguni okoli 70 EUR,– ledena laguna v Jokulsarlonu: okoli 50 EUR,– hoja po ledeniku Solheimajokull okoli 100 EUR.

Opis izletov:– kopanje v Modri laguni – tu gre za kopanje v teh bazenih v geotermalni vodi, ki ima blagodejen učinek na kožo. V ceno je vključena tudi blatna maska za obraz, brisača ter 1 pijača. Kopanje je predvideno okoli 2 uri.– ledena laguna v Jokulsarlonu – ogled vključuje vožnjo po ledeni laguni, med plavajočimi ledenimi gorami. Vožnja traja od 45 do 60 minut. Nato je predviden tudi sprehod po laguni. – hoja po ledeniku Solheimajokull – izlet traja okoli 3 ure in pol. Od tega je hoje po ledeniku približno 2 uri. Vsa potrebna dodatna oprema (čelada, dereze, palice ipd.) je vključeno v ceno. 

Vsi ponujeni izleti so v tem času primerni in izvedljivi. V primeru slabega vremena (razen modre lagune) je ogled odpovedan in nadomeščen z kakšnim drugim ogledom. Cene dodatnih izletov so informativne. Plačate na kraju samem.VIZE: vizum za Islandijo ni potreben. Potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list ali osebno izkaznico. ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.

PREDVIDENI DODATNI STROŠKI: Za suho prehrano, če jo kupite v trgovini, lahko računate strošek 20 – 25 EUR dnevno; pripravite pa si jo lahko v penzionu/hostlu. Najcenejši topel obrok v restavracijah je od 30 EUR dalje.

VSTOPNINE: Zaradi povečanega turizma nameravajo na Islandiji zaračunavati vstopnino na vseh naravnih ogledih (gejzirji, slapovi, …). Zaenkrat je še vse brezplačno, razen naslednjih ogledov: Hveravellir (400 ISK), Krafla (800 ISK) ter Hverir (800 ISK). kolikor se bodo na drugih ogledih uvedle vstopnine, jih potnik poravna na kraju samem.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):