Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Samos Andromeda 3*22.08. LJU  7xNZ519 €
Kos Cleopatra K 3*01.08. LJU  7xNZ579 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*14.08. LJU  7xPOL689 €
Krf GOLDEN SAND 3*24.07. LJU  7xAI598 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ589 €
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*29.08. LJU  7xAI689 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Kos Pyli Bay 3*22.08. LJU  7xPOL599 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*18.10. MUC  7xAI721 €
Šri Lanka Mandara Bou 4*15.10. MUC  7xPOL827 €
Fuerteventura Corralejo B 4*29.11. MUC  7xPOL504 €
Madeira Baia Brava 4*03.11. MUC  7xPOL831 €
Dubaj (Emirati) Excelsior C 4*03.09. MUC  7xPOL722 €
Phuket (Tajska) Phuket Orch 4*04.09. MUC  7xPOL756 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*30.11. VIE  7xAI382 €
Varadero Be Live Exp 4*05.09. MUC  7xAI855 €
Punta Cana Grand Palla 5*07.09. MUC  7xAI1120 €
Heraklion (Kreta) Glaros Beac 4*15.10. VIE  6xPOL409 €
Mallorca Hotel Canya 4*17.10. VIE  5xPOL318 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*24.09. MUC  7xPP1211 €
Gran Canaria IFA BUENAVE 3*01.12. SZG  7xPOL526 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*20.09. MUC  7xAI959 €
Mombasa-Kenija Amani Tiwi 4*06.11. MUC  9xPP978 €
Mauritius Seaview Cal 4*24.09. MUC  8xPOL1100 €
Rodos EVITA SUN R 4*16.10. VIE  7xAI436 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Iransko doživetje (odhod 28.07.2018)

Zagotovljeni termini:
28.07.2018

Iransko doživetje (odhod 28.07.2018)


Odhod
: 28.07.2018 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 1770€

Iransko doživetje (odhod 28.07.2018)

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA - TEHERAN. Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko Istanbula v Teheran. (letalo)

2. dan TEHERAN – KAŠAN – ABIYANEH - ISFAHAN. Po pristanku letala (zgodaj zjutraj) se vkrcamo na avtobus. Odpeljemo se do bližnjega Kašana, ki je bilo priljubljeno mesto šaha Abasa. Ogledamo si tradicionalno kašansko palačo oz. hišo bogatih trgovcev. Navduši nas vrt Fin, ki predstavlja iransko vizijo raja! Pot nadaljujemo do romantične rdeče vasice na koncu sveta, Abiyaneh (Unesco). Prebivalci vasice pod vznožjem gora živijo v svojem filmu. Ohranili so tradicionalen način življenja in nam s tem dajejo priložnost, da spoznamo njihov vsakdan, pokukamo v njihove domove. Sprehodimo se po vasici. Prija nam narava, tradicija, spokojnost, … Vožnja do Isfahana. Namestitev in nočitev. (H, Z)

3. dan ISFAHAN. Zajtrk. "Isfahan je pol sveta!", očaran nad njegovo lepoto vzklikne francoski pesnik Rainer. Vzklik nas spremlja tudi danes, ko vstopimo v srčiko starega mesta, slast arhitektov in umetnikov z vsega sveta. Ogledamo si glavne znamenitosti; v seldžuški preprostosti čarobno Petkovo mošejo, mestno tržnico in Naqsh-e Jahan - drugi največji trg na svetu, obkrožen z veličastnimi zgradbami preteklosti (Imamova mošeja, palača, dekliška mošeja). Čajček v skrivnostni čajnici, kjer se najde tudi vodna pipa. Prosto popoldne na mestni tržnici je priložnost za nakup eksotičnih spominkov, letečih preprog in preizkus pogajalskih sposobnosti s prekaljenimi poliglotskimi trgovci. Ogledamo si palačo 40-ih stebrov, še eno izmed mojstrovin šaha Abasa. Prost večer lahko preživimo v mestnem središču, ki je pravi kraj za druženje z domačini, ki nas radovedni z veseljem povabijo v pogovor. Spoznajte neskončno prijaznost iranske duše. Nočitev. (H, Z)

4. dan ISFAHAN – NAIN - PUŠČAVSKA VASICA. Zajtrk. Obiščemo armensko četrt s katedralo Vank ter muzej armenske kulturne dediščine. Nato se odpravimo do Naina, kjer obiščemo izdelovalce izdelkov iz kamelje volne in se sprehodimo po starem mestu. Po puščavski avtocesti pot nadaljujemo do naše vasice, ki še vedno živi. Namestimo se v puščavski hiši in začutimo mehkobo in prijaznost domačinov. Raziščemo puščavsko oazo. Večerja in nočitev pri domačinih. (nočitev pri domačinih, ZV)

5. dan PUŠČAVSKA VASICA - "MALI BAM" - MEYBOD – YAZD. Zajtrk. Slovo od domačinov, kajti tu, kjer se je ustavil čas, bi še ostali. Vožnja po puščavi s pohodom in užitkom na veliki sipini. V Chupananu v objektiv ujamemo enega najlepših puščavskih prizorov (badgirji). Potem vstopimo v objem Slane puščave na slikoviti vožnji do vasice, kjer se izgubimo v labirintu ulic in blatnih hiš ter se naužijemo pristnega vzdušja, kot jih je bilo mogoče doživeti v slavnem Bamu. V Meybodu obiščemo ledeno hišo, golobnjak ter karavanski dvorec. Vožnja do Yazda. Nočitev. (H, Z)

6. dan YAZD. Zajtrk. Yazd (Unesco) je eno najlepših mest puščavske arhitekture in svetovno središče sledilcev Zaratustre, ki je začetnik prve monoteistične vere v tem delu sveta. Pretresljiv je vzpon do stolpov tišine – starih zoroastrianskih pokopališč, kjer se v tišini poklonimo pokojnim dušam. Obiščemo hram večnega ognja, kajti luč, dragi moji, je nasprotje teme (prerok Zaratustra). Zanimiv je Muzej vode, v katerem podrobno spoznamo kako so se puščavski ljudje prilagodili življenju v puščavi. Popoldne vstopimo v pravljico starega Yazda. Tu se je ustavil čas. Zaživimo v labirintu uličic, spoznavamo blatno arhitekturo puščavskih krajev, pritegnejo nas ulični prizori, kanati (podzemni jarki za vodo) in badgirji (iranska klima naprava). Ujemite veter tudi vi! Obiščemo Petkovo mošejo, ki je ena najstarejših na iranskih tleh. Nočitev. (H, Z)

7. dan YAZD – PASARGADE – PERZEPOLIS – ŠIRAZ. Zajtrk. Sledi vožnja po stepski iranski plošči, srčiki iranske civilizacije, vse do začetka Velike puščave. Okoli nas bežijo tradicionalni prizori iranskega življenja. Prispemo na iransko ploščo ter si ogledamo grobnico kralja Kira v Pasargadu. Zdi se kot bi Kirov duh še danes lebdel nad deželo … Vožnja po slikoviti ravnici do največje antične perzijske znamenitosti – Perzepolisa. Prestolnica nad prestolnicami Darijevega časa izpred 2.500 let še danes na obiskovalca naredi nepozaben vtis. Če kje, tu spoznamo vso slavo, moč in bogastvo prvega perzijskega cesarstva. V sosednjem Naqsh-e-Rostamu se pri v skalo vklesanih grobnicah poklonimo perzijskim kraljem. Vožnja do Širaza. Nočitev. (H, Z)

8. dan ŠIRAZ. Zajtrk. Mesto pesnikov, iranski Pariz, kulturna prestolnica Irana, stara prestolnica dinastije Zand na stiku iranske plošče z visokim gorovjem Zagros; pravijo mu tudi mesto vrtnic, vina in ljubezni … Poznan je po prebivalcih, ki znajo uživati v radostih življenja. Od zunaj si ogledamo citadelo iz 18. stoletja ter se sprehodimo do Karim Khanove mošeje, kjer spoznamo pisano notranjost zgradbe v značilnih barvah mesta. Obiščemo eno lepših iranskih tržnic, doživimo pa tudi pietetno vzdušje "emam-zade", svete grobnice šiitov. Prosto za kosilo. Vrhunec dneva nas čaka v čarobnem vzdušju parkov z mavzolejem velikega pesnika Sadija in Hafisa. Postanemo ob grobu, prisluhnemo njegovim pesmim in doživimo čutnost domačinov. Čudovit vpogled v iransko dušo. Nočitev. (H, Z)

9. dan ŠIRAZ – polet v AHWAZ – SHUSTAR – SUSA - DEZFUL. Zajtrk. Zgodnji odhod na letališče in polet v Ahvaz v mezopotamski nižini. Po pristanku v Shustarju obiščemo mestne slapove in zgodovinske jezove čez reke, ki tečejo skozi mesto. Preseneti nas mezopotamsko vzdušje v raziskovanju mesteca. Pot nadaljujemo skozi nasade sladkornega trsa Haftepe do zigurata Choghzanbil (Unesco) iz 13. stol. pr. n. št.. Vožnjo nadaljujemo do Suse, ki je bila tretja prestolnica ahamenidskega cesarstva. Obiščemo palačo Apadana in občutimo sveto vzdušje pri grobu preroka Danijela. Še vožnja do Dezfula. Namestitev in nočitev. (H, Z, letalo)

10. dan DEZFUL - KERMANSHAH. Zajtrk. Zgodnji odhod. Vožnja po in zgodovinske dežele Elam do Pol Dokhtar, kjer se sprehodimo po čudoviti soteski, si privoščimo čaj in postanek. Po obrobju Mezopotamije pot nadlajujemo do mesta Kermanshah, kjer obiščemo Taq Bostan, kjer se v prelepem parku bohotijo sasanidski reliefi iz 4 stoletja. V skladu s časom obiščemo še Tekyeh Moaven al Molk, spomenik iz dobe Gajarjev, kjer si na prelepih ploščicah ogledamo najpomembnejše dogodke iranske Šiitske zgodovine. Namestitev in nočitev. (H, Z)

11. dan KERMANSHAH – PALANGAN - SANANDAJ. Zajtrk. Vožnja v Palangan, kjer raziščemo tipično kurdsko terarasto vasico, se sprehodimo po ribogojnici in vstopimo v nek vzporeden čas. Pot nadaljujemo v mesto Sanandaj, ki je glavno mesto iranske province Kordestan, samo po sebi muzej na prostem. Sprehodimo se do mestnega obzidja in v graščini Asef obiščemo zanimiv muzej o življenju Kurdov. Namestitev in nočitev. (H, Z)

12. dan SANANDAJ – HAMADAN – (ALI SADR) – BIJAR/TAKAB. Zajtrk. Zgodnji odhod. Vožnja v Hamadan, nekdanjo prestolnico perzijskega cesarstva. V mestu obiščemo nekoč najpomembnejše judovsko svetišče v Iranu grob Ester in Mordekaja, grob enega pomembnih filozofov ter znanstvenikov Ibn Sine (Avicenna), obiščemo Ahemenidske reliefe Ganjnameh ob istoimenskih slapovih. V skladu s časom se odpeljemo do najlepše iranske jame Ali Sadr, kjer se s čolni odpeljemo na potep po podzemnih lepotah. Tako si domačini zamišljajo turizem po iransko. Vožnja v hribe do kurdskega mesteca Bijar.Namestitev v lokalni namestitvi. Nočitev. (P, Z)

13. dan BIJAR – TAKHT E SOLEIMAN (Unesco) – ZANJAN. Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja po višinski kurdski deželi mimo slikovitih vasic in domačinov s tradicionalnimi turbani na glavi pri vsakodnevnih opravilih. Vrhunec dneva je obisk veličastnega Salomonovega prestola - Takht–e–Soleiman (Unesco). Ob svetem jezeru so pripadniki zaratustrijanske vere postavili edinstveno svetišče in v enem od štirih največji ognjenih templjev slavili Ahuro Mazdo. Kraj vas prevzame s posebno energijo. Podoživimo življenje v utrdbi na starodavni poti svile in začimb iz Osrednje Azije v Mezopotamijo. Sledi Slikovit sestop na osrednje višavje, ki je poln parnoramskih pogledov. Večerni prihod v Zanjan, tipično tradicionalno iransko mesto, ki je znano pod vzdevkom iranski Damask, saj je tu doma izdelovanje nožev in nekdaj krivih sabelj. Namestitev v hotelu in nočitev. (H, Z)

14. dan ZANJAN – SULEYMANIYE (Unesco) – GAZVIN - ALAMUT. Zajtrk. Zgodnji odhod. Na poti proti Gazvinu se ustavimo v mestu Soltaniye, ki je bil v 14. stoletju prestolnica mongolske Ilkanidske dinastije, danes pa lahko občudujemo mongolski mavzolej (Unesco) sultana Oldžaita, ki slovi kot najtanjša kupola iz opeke ter največja opečnata kupola na svetu. V Gazvinu se vkrcamo v lokalna vozila ter odrinemo proti Alamutu. Že pot je doživetje zase; zdaj se strmo vzpenja navzgor, že v naslednjem trenutku se spušča v dolino in v nov vzpon … Panoramski postanki, morda obiščemo domače čebelarje. Sprehodimo se med riževimi polji do slanih izvirov. Prihod v vasico pod Alamutom, neosvojljivo trdnjavo iranskih Ismailcev, ki je od nekdaj buril duhove in navdihnil tudi pisatelja Bartola. Na sprehodu na grad se nam dogajajo vasice in enkratna narava. Uščipnemo se v lice – je to ista resničnost, ki jo živimo? Vrnitev v vasico. Večerja. Nočitev v preprostem penzionu ali pri domačinih. (ZV, nočitev pri domačinih ali v šoli, lokalni prevoz)

15. dan ALAMUT – TEHERAN. Zajtrk. Dopoldansko raziskovanje vzdušja in vasic v dolini Alamuta. Po želji se z lokalnimi vozili odpeljemo do izhodišča (Piche Bon 2.700 m) ter vzpon na prelaz Salambar (3.200 m), kjer obiščemo srednjeveški karavnasaraj na poti iz osrednje planote na kaspijsko obalo. Popoldne se vkrcamo v lokalna vozila in se spustimo na doživeto vožnjo v dolino do Gazvina. Obiščemo lokalni emam-zadeh, na glavni ulici in tržnici doživimo zadnji večer. Sledi vožnja do teheranskega letališča. (Z, lokalni prevoz)

16. dan TEHERAN – LJUBLJANA. Polet preko Istanbula do ljubljanskega letališča. (letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Iransko doživetje (odhod 28.07.2018)
od 1770€
od 1899€
Obvezna doplačila:
Iranski vizum
65€
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
150€
Doplačila po želji:
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Izposoja spalne vreče
35€
Doplačilo za enoposteljno sobo
240€
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (220 EUR), notranji let Širaz – Ahvaz, nočitve in prehrana po spodnjem opisu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in lokalnimi sredstvi, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacijo potovanja. Vstopnine v ceno potovanja niso vključene, znašajo okoli 130 EUR in jih potnik poravna na kraju samem.

Namestitev in prehrana: 10 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, 1 nočitev v lokalni namestitvi (Bijar/Takab), 2 nočitvi pri domačinih in/ali v vaški šoli s polpenzionom (puščavska vasica, Alamut).


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):