Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija Fortuna-El- 4*25.09. LJU  7xAI331 €
Djerba (Tunizija) Fortuna-4zv 4*25.09. LJU  7xAI351 €
Heraklion (Kreta) St. Constan 5*21.09. LJU  7xAI659 €
Fuerteventura Hotel Elba 4+*14.12. MUC  7xPOL454 €
Puerto Plata Grand Parad 4*11.10. MUC  7xAI985 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*21.10. MUC  7xPOL758 €
Madeira Suite Hotel 4*05.12. MUC  7xPOL481 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*29.09. MUC  7xPOL875 €
Varadero Hotetur Pal 4*27.09. MUC  7xAI894 €
Punta Cana Grand Palla 4+*04.12. MUC  7xAI1155 €
Heraklion (Kreta) Diogenis Bl 4*15.10. VIE  7xAI426 €
Mallorca Hotel Bahia 4*07.03. VIE  5xPOL243 €
Maldivi The Barefoo 4*30.10. MUC  8xPOL1339 €
Gran Canaria Astoria 3*11.01. VIE  5xPOL431 €
Cancun (Mehika) Marina Reso 4*10.10. MUC  7xAI883 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*24.11. MUC  9xAI899 €
Mauritius Klondike Ho 2+*15.12. MUC  7xPOL1089 €
Rodos Kresten Pal 4*15.10. VIE  7xPOL377 €
Antalija Jadore Delu 5*04.12. VIE  5xAI267 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI290 €
Zanzibar Dhow Inn 4*15.10. MUC  7xPOL1164 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Iransko doživetje (odhod 21.09.2019)

Zagotovljeni termini:
21.09.2019
Iransko doživetje (odhod 21.09.2019)


Odhod
: 21.09.2019 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 1770€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – TEHERAN. Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko Istanbula v Teheran. (letalo)

2. dan TEHERAN – KAŠAN – ABIYANEH – ISFAHAN. Po pristanku letala (zgodaj zjutraj) se vkrcamo na avtobus. Odpeljemo se do bližnjega Kašana, ki je bilo priljubljeno mesto šaha Abasa. Ogledamo si tradicionalno kašansko palačo oz. hišo bogatih trgovcev. Navduši nas vrt Fin, ki predstavlja iransko vizijo raja! Pot nadaljujemo do romantične rdeče vasice na koncu sveta, Abiyaneh (Unesco). Prebivalci vasice pod vznožjem gora živijo v svojem filmu. Ohranili so tradicionalen način življenja in nam s tem dajejo priložnost, da spoznamo njihov vsakdan, pokukamo v njihove domove. Sprehodimo se po vasici. Prija nam narava, tradicija, spokojnost, … Vožnja do Isfahana. Namestitev in nočitev. (H, Z)

3. dan ISFAHAN. Zajtrk. “Isfahan je pol sveta!”, očaran nad njegovo lepoto vzklikne francoski pesnik Rainer. Vzklik nas spremlja tudi danes, ko vstopimo v srčiko starega mesta, slast arhitektov in umetnikov z vsega sveta. Ogledamo si glavne znamenitosti; v seldžuški preprostosti čarobno Petkovo mošejo, mestno tržnico in Naqsh-e Jahan – drugi največji trg na svetu, obkrožen z veličastnimi zgradbami preteklosti (Imamova mošeja, palača, dekliška mošeja). Čajček v skrivnostni čajnici, kjer se najde tudi vodna pipa. Prosto popoldne na mestni tržnici je priložnost za nakup eksotičnih spominkov, letečih preprog in preizkus pogajalskih sposobnosti s prekaljenimi poliglotskimi trgovci. Ogledamo si palačo 40-ih stebrov, še eno izmed mojstrovin šaha Abasa. Prost večer lahko preživimo v mestnem središču, ki je pravi kraj za druženje z domačini, ki nas radovedni z veseljem povabijo v pogovor. Spoznajte neskončno prijaznost iranske duše. Nočitev. (H, Z)

4. dan ISFAHAN – NAIN – PUŠČAVSKA VASICA. Zajtrk. Obiščemo armensko četrt s katedralo Vank ter muzej armenske kulturne dediščine. Nato se odpravimo do Naina in se sprehodimo po starem mestnem jedru. Vstopimo v puščavo. Popoldne preživimo v vzdušju peščene arhitekture, se sprehodimo po sipini in obiščemo slano jezero, obiščemo tkalce kamelje volne. Kaj pa puščavske soline … Čudovito doživetje! Namestimo se v puščavski hiši in začutimo mehkobo in prijaznost domačinov. Večerja in nočitev pri domačinih. (nočitev pri domačinih, ZV)

5. dan PUŠČAVSKA VASICA – MEYBOD – CHAK CHAK – YAZD. Zajtrk. Slovo od domačinov, kajti tu, kjer se je ustavil čas, bi še ostali. V Meybodu obiščemo ledeno hišo, golobnjak ter karavanski dvorec. Vožnja v slano puščavo, kjer visoko v skalovju pred nami vznikne zaratustrijanski tempelj večnega ognja Chak Chak. Vožnja do Yazda. Nočitev. (H, Z)

6. dan YAZD. Zajtrk. Yazd (Unesco) je eno najlepših mest puščavske arhitekture in svetovno središče sledilcev Zaratustre, ki je začetnik prve monoteistične vere v tem delu sveta. Pretresljiv je vzpon do stolpov tišine – starih zoroastrianskih pokopališč, kjer se v tišini poklonimo pokojnim dušam. Obiščemo hram večnega ognja, kajti luč, dragi moji, je nasprotje teme (prerok Zaratustra). Zanimiv je Muzej vode, v katerem podrobno spoznamo kako so se puščavski ljudje prilagodili življenju v puščavi. Popoldne vstopimo v pravljico starega Yazda. Tu se je ustavil čas. Zaživimo v labirintu uličic, spoznavamo blatno arhitekturo puščavskih krajev, pritegnejo nas ulični prizori, kanati (podzemni jarki za vodo) in badgirji (iranska klima naprava). Ujemite veter tudi vi! Obiščemo Petkovo mošejo, ki je ena najstarejših na iranskih tleh. Nočitev. (H, Z)

7. dan YAZD – PASARGADE – PERZEPOLIS – ŠIRAZ. Zajtrk. Sledi vožnja po stepski iranski plošči, srčiki iranske civilizacije, vse do začetka Velike puščave. Okoli nas bežijo tradicionalni prizori iranskega življenja. Prispemo na iransko ploščo ter si ogledamo grobnico kralja Kira v Pasargadu. Zdi se kot bi Kirov duh še danes lebdel nad deželo … Vožnja po slikoviti ravnici do največje antične perzijske znamenitosti – Perzepolisa. Prestolnica nad prestolnicami Darijevega časa izpred 2.500 let še danes na obiskovalca naredi nepozaben vtis. Če kje, tu spoznamo vso slavo, moč in bogastvo prvega perzijskega cesarstva. V sosednjem Naqsh-e-Rostamu se pri v skalo vklesanih grobnicah poklonimo perzijskim kraljem. Vožnja do Širaza. Nočitev. (H, Z)

8. dan ŠIRAZ. Zajtrk. Mesto pesnikov, iranski Pariz, kulturna prestolnica Irana, stara prestolnica dinastije Zand na stiku iranske plošče z visokim gorovjem Zagros; pravijo mu tudi mesto vrtnic, vina in ljubezni … Poznan je po prebivalcih, ki znajo uživati v radostih življenja. Od zunaj si ogledamo citadelo iz 18. stoletja ter se sprehodimo do Nasir ol Molk mošeje, kjer spoznamo pisano notranjost zgradbe v značilnih barvah mesta. Obiščemo eno lepših iranskih tržnic, doživimo pa tudi pietetno vzdušje  “emam-zade”, svete grobnice šiitov. Prosto za kosilo. Vrhunec dneva nas čaka v čarobnem vzdušju parkov z mavzolejem velikega pesnika Sadija in Hafisa. Postanemo ob grobu, prisluhnemo njegovim pesmim in doživimo čutnost domačinov. Čudovit vpogled v iransko dušo. Nočitev. (H, Z)

9. dan ŠIRAZ – polet v AHWAZ – SHUSTAR – SUSA – DEZFUL. Zajtrk. Zgodnji odhod na letališče in polet v Ahvaz v mezopotamski nižini. Po pristanku v Shustarju obiščemo mestne slapove in zgodovinske jezove čez reke, ki tečejo skozi mesto. Preseneti nas mezopotamsko vzdušje v raziskovanju mesteca. Pot nadaljujemo skozi nasade sladkornega trsa Haftepe do zigurata Choghzanbil (Unesco) iz 13. stol. pr. n. št.. Vožnjo nadaljujemo do Suse, ki je bila tretja prestolnica ahamenidskega cesarstva. Obiščemo palačo Apadana in občutimo sveto vzdušje pri grobu preroka Danijela. Še vožnja do Dezfula. Namestitev in nočitev. (H, Z, letalo)

10. dan DEZFUL – HORRAMABAD. Zajtrk. Zgodnji odhod. Vožnja po in zgodovinske dežele Elam do Pol Dokhtar, kjer se sprehodimo po čudoviti soteski, si privoščimo čaj in postanek. Vstopimo v gorovje Zagros in po panoramski cesti potujemo v Horramabad. Horramabad je prestolnica Lorestana, kjer živijo plemenski Lori in tudi sem le redko zanese nogo tujega popotnika. Lori govorijo svoj jezik in živijo na samosvoj način. Obiščemo etnografski muzej o Lorih v utrdbi Falak-o-Aflak in v skladu s časom zaživimo na mestni tržnici. Namestitev in nočitev. (H, Z)

11. dan HORRAMABAD – KERMANŠAH – PALANGAN. Zajtrk. Vožnja v Kermanšah, kjer obiščemo zanimive ahamenidske v skalo vklesane reliefe Takht-e-Bostan. Odpeljemo se med hribe v kurdsko deželo, kjer imamo prosto popoldne za raziskovanje idilične vasice, zaživimo s prebivalci pri dnevnih opravilih, sprehodimo se po bližnji okolici in uživamo v odmaknjenosti in idili življenja. Večerja in nočitev pri domačinih, kjer spoznamo njihovo kulinariko in življenje na najbližji način. (ZV, nočitev pri domačinih ali v šoli)

12. dan PALANGAN – SANADAJ – HAMADAN. Zajtrk. Slovo od domačinov in vožnja v Sanadaj, ki je glavno mesto iranske province Kordestan, samo po sebi muzej na prostem. Sprehodimo se do mestnega obzidja in v graščini Asef obiščemo zanimiv muzej o življenju Kurdov. Prosto za raziskovanje mesta in stik s prijaznimi domačini. Popoldne se odpeljemo po panoramski cesti čez hribe v Hamadan. Namestitev. Prost večer in nočitev. (H, Z)

13. dan HAMADAN – GAZVIN – ALAMUT. Zajtrk. Hamadan je nekdanja prestolnica perzijskega cesarstva. V mestu obiščemo nekoč najpomembnejše judovsko svetišče v Iranu grob Ester in Mordekaja, grob enega pomembnih filozofov ter znanstvenikov Ibn Sine (Avicenna). Popoldanska vožnja v Gazvin.  Presedemo v lokalna vozila in odrinemo proti Alamutu. Že pot je doživetje zase; zdaj se strmo vzpenja navzgor, že v naslednjem trenutku se spušča v dolino in v nov vzpon … Večerja. Nočitev v preprostem penzionu ali pri domačinih. (ZV, nočitev pri domačinih ali v šoli, lokalni prevoz)

14. dan ALAMUT – GAZVIN. Zajtrk. Sprehos skozi v vasico pod Alamutom, neosvojljivo trdnjavo iranskih Ismailcev, ki je od nekdaj buril duhove in navdihnil tudi pisatelja Bartola. Na sprehodu na grad se nam dogajajo vasice in enkratna narava. Uščipnemo se v lice – je to ista resničnost, ki jo živimo? Spust v dolino je poln panoramskih postankov morda obiščemo domače čebelarje, sprehodimo se med riževimi polji do slanih izvirov. Vrnitev v Gazvin in namestitev v hotel. Prost večer na prijetni lokalni tržnici in v središču mesta. Nočitev. (H, Z)

15. dan GAZVIN – TEHERAN. Zajtrk. Vožnja v Teheran. Obiščemo Muzej draguljev in čudovito palačo Golestan. Poleg je tržnica, kjer si privoščimo zadnje nakupe. Potem pa se odpeljemo do 435 m visokega stolpa Melal, s čudovitim pogledom na mesto, v njegovem sklopu pa je mnogo restavracij, trgovinic in druge zabave. Tu preživimo večer do odhoda na letališče. (Z, lokalni prevoz)

16. dan TEHERAN – LJUBLJANA. Polet preko Istanbula do ljubljanskega letališča. (letalo)

Potovanje Iransko doživetje je krovno potovanje, katerega del sta Iranski kalejdoskop in Skrivnostni neznani Iran. V primeru, da je Iranski kalejdoskop  združen z Iranskim doživetjem, obračunamo sorazmerno doplačilo za skupino v velikosti (manjša skupina), če je manj potnikov le na delu potovanja.  CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Iransko doživetje (odhod 21.09.2019)
od 1770 EUR
od 1800 EUR
Obvezna doplačila:
Iranski vizum
65 EUR
Doplačilo za povišanje cene letaliških in varnostnih pristojbin
15 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti - zmanjšano
60 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
195 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (219 EUR), notranji let Širaz – Ahvaz, nočitve in prehrana po spodnjem opisu, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom in lokalnimi sredstvi, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacijo potovanja. Vstopnine v ceno potovanja niso vključene, znašajo okoli 130 EUR in jih potnik poravna na kraju samem.

Namestitev in prehrana: 10 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, 3 nočitve pri domačinih in/ali v vaški šoli s polpenzionom (puščavska vasica, Palangan, Alamut).VIZE: Slovenci potrebujemo iranski vizum. Dober mesec pred odhodom vas bomo pozvali, da nam pošljete izpolnjen obrazec v excellu (pošljemo mi), kopijo 2. in 3. strani potnega lista ter barvno fotografijo. Mesec pred odhodom pa boste prejeli nov dopis s prošnjo da predložite original potni list (v njem ne sme biti izraelskega žiga), fotografijo dimenzije 3,5×4,5cm in izpolnjen obrazec iranske ambasade (pošljemo mi).
Vizum bomo urejali na iranski ambasadi v Ljubljani, potne liste pa vam bomo vrnili na dan odhoda. V času urejanja vizuma ( približno tri tedne pred odhodom pa do potovanja) ne boste imeli dostopa do potnega lista!ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč