Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*11.01. MUC  7xAI474 €
Puerto Plata Presidentia 4+*27.11. VIE  7xAI971 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*23.10. MUC  7xPOL828 €
Madeira Monte Mar P 4*30.01. MUC  7xPOL464 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*22.10. MUC  7xPOL879 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*08.12. VIE  7xAI409 €
Varadero Club Villa 4*22.10. VIE  7xAI838 €
Punta Cana Grand Palla 4+*29.03. MUC  7xAI1258 €
Chania (Kreta) Iberostar C 5*16.10. VIE  7xPOL552 €
Mallorca Exagon Park 4*17.10. VIE  5xPOL324 €
Maldivi The Barefoo 4*17.10. MUC  7xPOL1362 €
Cancun (Mehika) Reef Coco B 4*05.12. MUC  7xAI1155 €
Gran Canaria Beverly Par 3*12.12. VIE  7xPOL499 €
Mombasa-Kenija Jacaranda I 5*18.11. MUC  9xPP1030 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.12. MUC  7xPOL1293 €
Rodos Blue Horizo 4*20.10. VIE  7xPOL925 €
Antalija Seher Resor 5*21.11. VIE  5xAI297 €
Hurghada Grand Resor 5*19.01. SZG  7xAI294 €
Zanzibar Dhow Inn 4*25.03. MUC  7xPOL1062 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Indija - Od Delhija do Katmanduja (odhod 27.12.2019)

Zagotovljeni termini:
27.12.2019
Indija - Od Delhija do Katmanduja (odhod 27.12.2019)


Odhod
: 27.12.2019 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 1893€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – DELHI. Zbor na ljubljanskem letališču in polet preko vmesnega letališča proti Delhiju.  (letalo)

2. dan DELHI. Po pristanku se odpeljemo v hotel in kratka osvežitev. Zajtrk. Sledi ogled indijske prestolnice skozi kontrast starega in novega mesta. Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Britanci v začetku 20. stoletja. V novem Delhiju nas bo ogled s trga Connaught vodil do parlamenta Sansad Bhavan in Vrat Indije – mogočnega spomenika, posvečenega indijskim žrtvam, padlim v 1. svetovni vojni. Vožnja v hotel, namestitev in opoldanski počitek. Popoldne obiščemo stari Delhi, ki je bil prestolnica muslimanske Indije od 12. do 19. stoletja in v nedrih skriva številne mošeje, trdnjave in palače. V starem delu mesta si ogledamo Džamo Masdžid (največja mošeja v Indiji) in tržnico Čandni Čovk (Srebrna ulica), kjer začutimo prave indijske vonjave in nas bogato okrašeni predmeti (svila, srebrnina in podobno) zavedejo v ulično pogajanje. Prihod v hotel in nočitev. (H, Z)

3. dan DELHI – DŽAJPUR – PUŠKAR. Zgodnji zajtrk in odhod proti Džajpurju. Na poti izlet do mogočne trdnjave Amber. Uživanje v mogočni radžputski arhitekturi. Pa tudi v veličastnem pogledu na okolico! Zabavna je lahko tudi slonja ježa do trdnjave … (za doplačilo glede na možnost). Sledi obisk rožnatega mesta Džajpurja, kjer obiščemo Palačo vetrov (Hawa Mahal) ter stari astronomski observatorij Džantar Mantar (UNESCO). Z malo sreče prispemo v Puškar, ki je eno najlepših mestec v Indiji – prava Evropa v Indiji, ki je ne smemo zamuditi. Nočitev. (H*, Z)

4. dan PUŠKAR. Zajtrk. Po želji se pridružimo hindujkam, ki romajo do Savitrijinega svetišča (1,5 ure hoje) vrh bližnjega hriba po blagoslov za svoje potomce. Ima pa tempelj tudi čudovit pogled na mesto s svetim jezerom v sredini in okoliško puščavo, v kateri se vsako leto odvije kamelji sejem. Potem se spustimo v pisani vrvež, izgubimo se v morju barv in zvokov … Obiščemo edini še dejavni tempelj Brahme – boga vsega stvarstva in postopamo po obrednih ploščadih ob jezeru, na katerih se odvijajo posebni rituali. Prosto popoldne za uživanje v hindujskem svetem mestecu, ki so ga konec 60-ih let odkrili hipiji in je vse od takrat priljubljeno popotniško zbirališče vandrovcev z vseh koncev sveta. Kaj pa sončni zahod ob zvokih bobnov na obredni ploščadi? To je najbolj poseben čas, ko Puškar oživi v vsej svoji luči … Nočitev. (H*, Z)

5. dan PUŠKAR – FATEHPUR SIKRI (UNESCO) – AGRA. Zajtrk. Jutranje slovo od Puškarja in vožnja v Agro. Na poti obiščemo Fatehpur Sikri, nekdaj mogočno prestolnico mogulskega vladarja Akbarja. Danes mesto duhov, a znotraj mestnega obzidja lahko med palačami, mavzoleji in vrtovi začutimo bogastvo in užitek takratnega življenja. Med mnogimi občudovanja vrednimi zgradbami je tudi Panč Mahal, petnadstropna zgradba, paviljon užitka za gospodične sultanovega harema! Večerni prihod v Agro. Nočitev. (H, Z)

6. dan AGRA – Tadž Mahal (UNESCO) – spalnik v ALAHABAD. Obiščemo Tadž Mahal, veličasten simbol najčistejše večne ljubezni velikega mogulskega vladarja Šah Džahana do soproge Mumtaz Mahal. Skozi ogromna vrata iz rdečega peščenjaka vstopimo v “raj”. Sprehodimo se po parku do bele marmorne grobnice in uživamo ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem, ki jih zagledate šele, ko se čisto približate. Vrnitev v hotel in zajtrk. Nato se odpeljemo na drugi breg reke Jamune in obiščemo “mali Tadž”. Popoldne sledi ogled Rdeče trdnjave (UNESCO) – mojstrovine, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija; ogromno obzidje je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmorne palače v notranjosti pa Šah Džahan – mogočnost in eleganca prevzameta vsakogar, upajmo da tudi nas. Zvečer ujamemo vlak spalnik v Alahabad. Nočitev na spalniku. (spalnik, PT, Z) 

Po želji (za doplačilo) polet Agra – Delhi – Varanasi.

7. dan ALAHABAD – VARANASI. Zgodnje jutranji prihod v sveti Alahabad – prizorišče Khumba Mele. Vožnja z avtobusom do Varanasija. Tradicionalen zajtrk na poti. “Večno mesto”, poimenovano tudi Kashi (mesto luči), Šivino mesto smrti, je hindujsko sveto mesto, pravijo pa tudi, da naj bi bilo eno izmed najstarejših naseljenih mest na svetu, saj njegovi začetki segajo v čas Teb in Babilona. Mesto leži na zahodnem bregu svete reke Ganges in tisoči hindujcev romajo sem, da bi se pred smrtjo očistili grehov. Dopoldne se odpravimo v bližnji Sarnath in v Jelenovem gozdu doživimo vzdušje Budove prve pridige. Smo na mestu, kjer se je zagnalo “kolo spoznanj”, ki se danes vrti vse hitreje … Obiščemo glavno svetišče, stupi Dharmarajika in Dhamekh ter Ašokin steber. Namestitev v hotel in osvežitev. Popoldne z rikšami raziščemo ozke varanaške ulice in si ogledamo t. i. “goreče” gate, kjer na očeh javnosti kremirajo prednike. Ob sončnem zahodu zamaknjeno prepevamo s hindujci v večerni molitvi aarti na obrežnih kopalnih ploščadih svete reke. Povratek v hotel. Nočitev. (H, Z)

8. dan VARANASI – LUMBINI. Jutranji izlet s čolnom po Gangesu je za mnoge eden vrhuncev potovanja. V rdeče oranžni svetlobi prebujajočega se dneva na številnih kopalnih ploščadih verniki spirajo s sebe človeške zmote. Ganges je reka odrešitve, večni simbol upanja za preteklost, sedanjost in prihodnost in pravo središče vsega dogajanja, utripajoče srce hindujskega univerzuma … Vrnitev v hotel in zajtrk ter nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje in doživetja v starem mestnem jedru. Potem pa se preko gangeških ravnic odpeljemo do meje z Nepalom in takoj po prihodu smo že v Lumbiniju, rojstnem kraju Bude. Namestitev v hotelu in nočitev. (H, Z)

9. dan LUMBINI – NP CHITWAN.  Zajtrk. Lumbini, del štirikotnika svetih budističnih krajev, je tudi eden najsvetejših mest na svetu. Tukaj se je namreč v maju 563 pnš. rodil princ Sidharta Gautama, ki je kasneje doživel razsvetljenje pod svetim drevesom Bodhi in navdahnil svet s svojo filozofijo miru in nenasilja ter postal Buda. Jutranji sprehod po tem prijetnem kraju nam odkrije velik kompleks templjev in nas vpelje v svet budizma in Budino zgodbo. Začara nas drugačnost tega mirnega kraja in prepustimo se lepemu vzdušju kraja v zavetju narave … Popoldne se odpeljemo proti narodnemu parku Chitwan. Pred nami se menjajo raznolike slike pokrajine in tista pri narodnem parku je nekaj posebnega, kajti tam preko reke nas čaka pravi divji svet! Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. (H, ZV)

10. dan NP CHITWAN. Zajtrk. Narodni park Chitwan je najstarejši in tudi najbolj znan v Nepalu. Je dom številnim rastlinskim in živalskim vrstam, med katerimi so tudi slavni ogroženi enorogi indijski nosorogi! Ta velikanski park zajema kar 932 km2 površine in ponuja mnogo aktivnosti. Tukaj so nam na voljo jahanje slonov, vožnja z drevaki in še in še. Doživetij ne bo primanjkovalo in dan v neokrnjeni naravi se prileže! Proti večeru se sprehodimo tudi do slonjega zavetišča in opazujemo črede bivolov, ki pred nočjo prečkajo reko. Večer v “safari” vzdušju naše vasice. Nočitev in večerja v hotelu. (H, ZKV)

11. dan NP CHITWAN – POKARA. Zgodnji zajtrk in vožnja proti Pokari, turističnemu biseru Nepala. Z ravninskega dela Nepala se bomo zopet dvignili proti Himalaji, skoraj čisto ob vznožje pogorja Anapurn. Pokara je zelo živahno turistično mesto, ki s svojim svetim jezerom Peva daje poseben pečat mestu. Je tudi odličen kraj za sprostitev po trekingu. Po zajtrku si privoščimo sprehod ob jezeru in vožnjo s kolesi do 10 kilometrov oddaljene vasi. Pot do vasi vodi skozi tipično podeželsko pokrajino tega predela Nepala. Na podeželju si privoščimo čaj in prigrizek. Popoldan se odpravimo na vožnjo s čolnom po jezeru, kdor pa ne želi v čoln, pa si lahko privošči uživanje tega simpatičnega mesta. Večer preživimo na obali prijetnega jezera v družbi iz celega sveta. Nočitev. (H, Z)

12. dan POKARA – KATMANDU (vmes rafting). Dan začnemo pred sončnim vzhodom in se odpeljemo proti Sarankotu, hribu, ki domuje v bližini Pokare. Sledil bo eno urni vzpon na ta 1592 m visok hrib, od koder bomo imeli krasen pogled na pogorje Anapurn in Daulagiri. Na vrhu si privoščimo zajtrk in se čudimo veličini Himalaje. A to je šele začetek. Polni vtisov nad Anapurnami se odpravimo proti nepalski prestolnici Katmanduju, da zaključimo potovanje, kjer smo ga začeli. Poldnevna vožnja se bo vila po najbolj prometni nepalski cesti, po dolinah reke Seti in Trisuli. Reka Trisuli je reka, ki ponuja izredno dobre pogoje za rafting, zato bomo izkoristili to priložnost in si privoščili 2 – 3 urni spust z rafti po reki (za doplačilo). Lepa reka, ki se vije po zeleni dolini, nam bo krasna sopotnica pri naši nepozabni avanturi. Za tiste, ki se ne boste želeli udeležiti rafting avanture, bo poskrbljeno v kampu ob reki, kjer si boste lahko privoščili kosilo in počitek ob reki. V primeru slabih vremenski pogojev bo organiziran nadomestni program. Popoldan bomo nadaljevali pot v Katmandu, kamor bomo prispeli zvečer. Mesto nas pozdravi s prijaznim kaosom in živahnimi ulicami. Tukaj je moč najti čisto vse, kar nam poželi srce, od odlične sveže pripravljene kave in pravkar spečenih piškotov do skrivnostnih nizkih vrat hiš v labirintu uličic starega mesta, kjer kar na cesti pripravljajo odlične prigrizke po domačem okusu. Tukaj je večerno vzdušje najlepše in se hitro zavleče v noč raziskovanja te prijazne prestolnice gorske države. Nočitev v hotelu. (H, Z)

13. dan KATMANDU. Zajtrk. Odpravimo se na izlet v sosednja mesta doline Katmanduja. V Patanu se sprehodimo čez trg Durbar in raziščemo njegove mnoge skrivnosti, starodavne palače in tudi tibetanski center. Nadaljujemo pot v Baktapur, kjer domujeta srednjeveška umetnost in arhitektura. Mesto slovi po lepih trgih in templjih in mu prav zato pogosto rečejo tudi “živi muzej”. Najbolj impresivna je 5-nadstropna pagoda Njatapola, najvišja v dolini in najlepši primer nepalskega rezbarstva in arhitekture. UNESCO je v tem mestu uspel obnoviti večino zgradb, ki pokažejo, kaj so bili nekoč sposobni ustvariti nevarski umetniki v lesu, kamnu in kovini. Ob sončnem zahodu se sprehodimo še do Svajambunata, znamenitega budističnega templja in čudovite razgledne točke na celotno mesto. Najlepša slika se nam odkrije prav v teh zgodnje večernih urah, ko dolino pod nami oblijejo barve sončnega zahoda. Zvečer se sprehodimo po razsvetljenem središču Katmanduja, trgu Durbar in obiščemo tempelj žive boginje – Devi Kumari. Nočitev v hotelu. (H, Z)

14. dan KATMANDU – let v DELHI. Zajtrk. Odpeljemo se proti Bodnatu, ogromni stupi in središču tibetanskega budizma v Nepalu. Tukaj živi Čini Lama in tukaj so tiste slavne oči, zaščitni znak Nepala. Zlijemo se z vzdušjem v okolici pagode in si privoščimo čaj s pogledom od zgoraj navzdol. Blizu je tudi Pašupatinat, najsvetejši kraj nepalskih hindujcev. Kar je Varanasi za indijske hindujce, to je Pašupatinat za nepalske. Tukaj je sveta reka Bagmati in na stotine manjših templjev. Sprehodimo se med njimi in po platojih za kopanje ob reki ter pokramljamo s svetimi možmi, ki so prav tu našli svoje zatočišče.
Odhod na letališče in polet proti prestolnici Indije. Nočitev v hotelu. (H, Z)

15. dan DELHI – LJUBLJANA. Zgodnje jutranji odhod na letališče in polet proti Istanbulu. Sledi še polet proti ljubljanskem letališču. (letalo)

Ure letov ter razpored ogledov se lahko naknadno spremenijo, vsebinsko pa program ostaja nespremenjen.

Potovanje Od Delhija do Kathmanduja je krovno potovanje, katerega del je Klasična Indija in Varanasi. V primeru, da je potovanje Od Delhija do Kathmanduja združeno z potovanjem Klasična Indija in Varanasi, obračunamo sorazmerno doplačilo za skupino v velikosti (manjša skupina), če je manj potnikov le na delu potovanja.  



CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Indija - Od Delhija do Katmanduja (odhod 27.12.2019)
od 1893 EUR
od 1950 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 19 oseb
120 EUR
Indijski vizum (ob prijavi)
40 EUR
Nepalski vizum (na kraju samem)
30 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo za enoposteljno sobo
360 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično *
19 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78 EUR

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (277 EUR), nočitve glede na spodnji opis, vožnjo na vlaku spalniku, prevoze in oglede s klimatiziranim (v Indiji) avtobusom, slovenskim vodenjem in lokalnimi vodniki, izlet s čolni v Varanasiju, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitev: 10 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, 1 nočitev na spalniku (razred 2A/3A), 2 nočitvi s posebnim vzdušjem v Nacionalnem parku Chitwan  (1x zajtrk, večerja, 1x zajtrk, kosilo, večerja). Doplačilo za enoposteljno sobo velja za 12 nočitev v hotelih.

Ogledi: vstopnine v ceno niso vključene in znašajo okoli 100 EUR. Potnik jih poravna na kraju samem.



VIZE: Slovenci potrebujemo indijski vizum, ki si ga lahko uredite sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja, v katerem sta vsaj 2 prazni strani in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za dvakratni vstop v roku enega leta od datuma izdaje. Podrobnejše informacije in mejni prehodi, kjer je možen vstop, so dosegljivi na naslednji povezavi https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oz. na Veleposlaništvu Indije v Ljubljani.Za nepalski vizum potrebujete 6 mesecev veljaven potni list in dve fotografiji za dokumente z belim ozadjem. Pridobimo ga na kraju samem.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.




Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):