Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Skiathos Muses 3*28.07. LJU  7xNZ611 €
Hurghada Sunrise Hol 5*17.08. LJU  7xAI740 €
Krf CORFU SENSE 3*13.08. LJU  7xPP+639 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*27.07. LJU  7xPOL739 €
Antalija CENGER BEAC 5*22.08. LJU  7xAI679 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*27.08. LJU  7xPOL659 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*15.10. VIE  7xAI923 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*04.09. MUC  7xPOL748 €
Fuerteventura Corralejo B 4*30.11. VIE  7xPOL495 €
Madeira Do Santo 4*03.12. MUC  7xPOL426 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*14.09. VIE  7xPOL840 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*29.11. VIE  7xAI461 €
Varadero Gran Caribe 4*04.09. VIE  7xAI935 €
Punta Cana Hotel Grand 5*09.10. MUC  7xAI1046 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*08.10. VIE  7xPOL307 €
Mallorca Hotel Bendi 4*13.10. VIE  15xPOL223 €
Maldivi The Barefoo 4*17.10. MUC  8xPOL1352 €
Gran Canaria Aparthotel 3*10.12. VIE  5xPOL477 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*03.09. MUC  7xAI955 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*11.11. MUC  9xAI903 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.09. MUC  8xPOL1280 €
Rodos VIRGINIA FA 4*15.10. VIE  7xPOL394 €
Antalija DIAMOND BEA 4*04.12. VIE  5xAI285 €
Hurghada Grand Resor 5*07.12. VIE  7xAI380 €
Zanzibar SULTAN SAND 3+*18.08. MUC  7xAI2210 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Etiopska avantura in Danakilska depresija

Zagotovljeni termini:
21.09.2019
Etiopska avantura in Danakilska depresija


Odhod
: 21.09.2019 | št. dni: 23 | aktualna cena: od 3270€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan  LJUBLJANA – ADDIS ABEBA. Zbor v Ljubljani in polet preko vmesnega letališča proti Addis Abebi. Po pristanku v nočnih urah (opolnoči) sledijo mejne formalnosti in prevoz do namestitve. Nočitev v hotelu. (letalo, H)

2. dan ADIS ABEBA – vasica plemena Dorze. Zajtrk. Čaka nas dolga pot do odmaknjenih plamen visoko v hribih na jugu dežele. Že sama pot je pravo doživetje, a cilj je tisti, h kateremu stremimo … Nadaljujemo pot proti hribom. Naš današnji cilj je vasica plemena Dorze, ki so znani po domovanjih v obliki slonje glave. V eni od vasic prenočimo kar v tradicionalnih hiškah. Preproste so, a prijetne in prenočevanje tukaj je posebno doživetje … Čaka nas tudi prava tradicionalna večerja, kjer ne gre brez odlične injere z lokalnimi presenečenji, domačini pa so znani tudi po svojevrstni, doma zvarjeni ognjeni vodi. V večer se zazibljemo ob spremljavi domače glasbe … (P, ZV)

3. dan Vasica plemena Dorze – dolina reke OMO (Unesco) – TURMI. Zajtrk. Vožnja proti Turmiju, središču plemena Hammer. Pleme Hammer je znano po telesni dekoraciji. So pravi mojstri in vsak okrasek na njihovem telesu ima svoj pomen. Lahko gre za status moža ali ženske, število otrok, … Ženske imajo značilne pričeske, narejene iz gline, vode in masla, ki simbolizirajo bogastvo in blaginjo družine. Življenje Hammerjev je polno zanimivih obredov in navad. Prileže se nam kosilo ob poti. Kaj pravite na tradicionalni ples, se jim pridružimo? Nočimo v Turmiju, eni “večjih” vasic Hammerjev … Šotore postavimo ob suhi rečni strugi. Kdo ve, kaj vse nam lahko še prinese večer? (O, ZKV)

4. dan TURMI – izlet k plemenu Karo. Zajtrk. Vožnja do plemena Karo na obronkih reke Omo je prava preizkušnja. Pot nas vodi skozi območje plemena Banna in Hammer. Iz luknje v jamo, iz jame v luknjo, izven uhojenih poti v še večje brezpotje … Dosežen cilj je zato še bolj cenjen. Na poti si privoščimo postanek za kosilo. Prebijemo se do majhne vasice Kolcho, kjer žive mojstri telesne poslikave, pripadniki plemena Karo. Še ena plemenska zgodba in drugačne navade, življenjski način. “Karo” pomeni riba zaradi glavnega vira preživetja tega plemena. Prenočimo v šotorih, ki jih postavimo na robu vasice, visoko nad reko Omo. Dan zaključimo v barvah enega najlepših sončnih zahodov na potovanju … Tukaj si rečemo: “Še en popoln dan v Afriki!”. Večerjamo v taboru. Nočitev. (O, ZKV)

5. dan TURMI – JINKA. Zajtrk. Sedaj smo že kar domači z odmaknjenostjo. Pot nadaljujemo proti plemenu Konso. Konso so iznajdljivi, očarljivi in delovni ljudje. Prevzame nas preprosto življenje in zanimiv način gradnje vasic, potem pa nas pot že vodi naprej vzdolž reke Woito, kjer živi pleme Tsemay. Vstopimo v dolino reke Omo (Unesco) in se vozimo mimo bombaževih polj, pot pa nam križajo nasmejani domačini. Le kdo je za koga bolj zanimiv? Približujemo se Jinki, ki je izhodišče za vstop v narodni park Mago – domovino plemena Mursi. Že slišimo bobne, ki odmevajo v noč? Nočitev. (O, ZV)

6. dan JINKA – izlet k MURSIJEM. Zajtrk. To je to, prava divjina in eden najbolj neokrnjenih narodnih parkov v Afriki. Tu domujejo nomadski Mursiji in mi smo namenjeni k njim! Mursiji so znani po okroglih keramičnih ploščicah, katere si ženske vstavljajo v spodnjo ustnico. Nekaj časa preživimo med njimi in spoznamo njihovo življenje, se jim morda pridružimo pri kakem opravilu … Najpogumnejši se lahko celo preizkusijo v bojevanju s palico, po čemer Mursiji slovijo! Po vrnitvi v Jinko si privoščimo prosto popoldne za nekaj počitka. O, ta svet, stran od uhojenih poti in udobja civilizacije, a mi smo že pozabili nanjo in uživamo v neskončni divjini … Prileže se počitek, lahko pa tudi raziščemo bližnje vasi in spoznavamo domačine. Nočitev v Jinki. (O, ZV)

7. dan JINKA – ARBA MINCH. Zajtrk. Prosto jutro v divjini, preden se od nje dokončno poslovimo. Prijazni stiski rok in radovedni pogledi. Zapustimo dolino reke Omo in postanemo pri jezeru Chamo. Skriti biser se nam odpre v vsej svoji lepoti in srečamo največje krokodile na svetu, z malo sreče tudi nilskega konja! Za povrhu so tukaj še kolonije pelikanov in flamingov in čudovitih slik kar ne zmanjka! Smo mar na safariju? Vožnja do Arbe Minch in vstop v civilizacijo. Začutimo pomen njenih pridobitev – o, postelja in tekoča voda, čiste obleke in morda delujoč telefon!? Čudovito! A afriška nepozabna divjina bo še naprej živela v nas. Tu so nepozabna doživetja in izkušnje brezmejne vrednosti! Nočitev v hotelu. (H, Z)

8. dan ARBA MINCH – ADDIS ABEBA. Zajtrk. Vožnja proti Addis Abebi. Drvimo skozi veliki tektonski jarek, mimo številnih jezer, posejanih južno od prestolnice. Privoščimo si postanke za kavo, tisto najboljšo, etiopsko! Ne uide nam še ena injera, višek etiopske kulinarike! Addis Abeba nas sprejme v svoje zdaj že znano naročje in uživamo v pestrem dogajanju. Namestitev v hotelu in uživamo v luksuzu ciilizacije, tekoč vodi elektriki… (H,Z)

9. dan ADDIS ABEBA – polet v LALIBELO. Zajtrk. Polet v Lalibelo, “Nebeški Jeruzalem”, osmi čudež sveta, afriško Petro! Kralj Lalibela je proti koncu 12. stol. v živo skalo vklesal 11 monolitnih cerkva in “zamrznil” zgodovino, ki se je ohranila vse do danes. Najprej začnemo z raziskovanjem severnega sklopa cerkva. Vsaka cerkev je zgodba zase in simbolično povezana s sveto deželo. Celotni kompleks cerkva zato nosi biblična imena. Najdemo Betlehem, “pekarno” hostij, reko Jordan z označenim krajem Jezusovega krsta. Tukaj sta tudi Adamov grob in Marijina cerkev. Sam kralj Lalibela je pokopan v cerkvi Golgota. Najbolj znana med cerkvami je tista, posvečena Svetemu Juriju. Izklesana je v obliki grškega križa in simbolizira vesoljni potop. Nas očara nadčloveška ustvarjalnost ali svetost kraja, kjer še vedno redno opravljajo verske obrede? Tišina in pritajeni koraki duhovnikov, ki prihajajo opravljat svoj brezčasen poklic. Nešteti skriti kotički, ki kar vabijo k raziskovanju … Prihod v hotel in nočitev. (H, Z, letalo)

10. dan LALIBELA – BAHIR DAR. Zajtrk. Vožnja proti mestu Bahir Dar. Popoldan obiščemo slovite slapove Tis Issat na Modrem Nilu, ki pa včasih so, včasih pa presahnejo. A sprehod med domačini je v vsakem primeru doživetje. Prihod v Bahir Dar in nočitev. (H, Z)

11. dan BAHIR DAR – jezero TANA in izvir Modrega Nila – GONDER.Zajtrk. Dopoldne s čolnom raziskujemo jezero Tana. Največje etiopsko jezero je bilo nekoč zatočišče menihov, ki so na otočkih zgradili številne samostane. Tukaj so našli mir in pravo okolje za meditacijo in ustvarjanje, varnost pred celino in množicami. Obiščemo samostan, začutimo dobro energijo in se predamo prijetnemu vzdušju … Prijazni duhovniki nam radi razkažejo prostore in svete predmete. Po kosilu nadaljujemo pot proti Gonderju. Starodavna etiopska prestolnica je znana kot mesto gradov in cerkva. Ogledamo si odlično ohranjen grad in kopališče cesarja Fasiladisa iz 17. stoletja. Pri slogu gradnje se opazi mešanica evropskih in islamskih vplivov, saj je mesto nekoč ležalo na znameniti karavanski poti od Addisa do Aksuma. Prihod v hotel. Nočitev v hotelu. (H, Z)

12. dan GONDAR – DEBARK – NP SIMIEN (Unesco). Zajtrk. Zapuščamo “Goro svetlobe” kar pomeni Gondar. Pot nadaljujemo proti gorovju Simien, ki vodi tudi skozi vasico etiopskih Judov, Falaši, ki se danes ukvarjajo predvsem z lončarstvom. Preseneti nas zgodba potomcev kraljice iz Sabe. Izmenjamo besedo ali dve in precej več nasmehov ter nadaljujemo pot. Prašna cesta je vse ožja, naselij je vedno manj. Pred nami so že prvi obronki gorovja Simien! Nočitev v penzionu na robu nacionalnega parka, izhodišču za naslednji dan. (P*, Z)

13. dan NP SIMIEN (Unesco). Zajtrk. Dan namenjen raziskovanju NP Simien, dolgim sprehodom, druženju z opicami … Potovalni odklop. Nočitev v penzionu na robu nacionalnega parka. (P*, Z)

14. dan NP SIMIEN (Unesco) – AKSUM. Zajtrk. Jutro v čudoviti naravi in že se peljemo novim dogodivščinam naproti. Danes nas čaka vožnja po slikoviti pokrajini severne Etiopije. Že po nekaj kilometrih zavijemo na eno najlepših in najbolj vratolomnih etiopskih cest. V samo 40-tih kilometrih se z višine 3.100 m spustimo na 1.400 m n. v. Ko se ozremo nazaj, ugledamo celotno Simiensko gorovje. Čudoviti razgledi in mnogi postanki, krajši sprehodi in vsrkavanje prelepe okolice … Po vožnji skozi sotesko Tekeze prispemo v Aksum, mesto polno zgodb in zgodovine, ugibanj in trdnih virov. Tukaj je nekoč živela kraljica iz Sabe in tukaj naj bi se danes skrivala originalna skrinja zaveze! Kaj pa, če je vse res?? Večer v prijetnem mestu in raziskovanje mestnih uličic … Nočitev v hotelu. (H, Z)

15. dan AKSUM (Unesco). Zajtrk. Najstarejše med etiopskimi mesti je na prvi pogled sramežljivo in skromno. A celodnevno odkrivanje ostankov te nekoč mogočne prestolnice aksumitskega cesarstva nam odstre popolnoma drugačen pogled. Zgodovina mesta namreč sega v 5. stoletje p. n. št.! Sledove preteklosti začnemo odkrivati z obiskom mogočnih starodavnih stel, razporejenih po kar nekaj parkih v mestu. Najbolj pa buri duhove cerkev Sv. Marije Zionske, eden najbolj svetih krajev Etiopije. Ob cerkvi iz 17. stoletja je tudi majhna kapelica, kjer hranijo originalno Skrinjo Zaveze. Zgodba nas popelje v preteklost in čas kraljice iz Sabe. Nekje v mestu naj bi bilo še danes ohranjeno njeno kopališče! Popoldne se vzpnemo na razgledno točko in občudujemo pogled na mesto in okolico. Raziščemo tudi pisano mestno tržnico, saj je Aksum še danes živahno trgovsko mesto! Nočitev v hotelu.(H, Z)

16. dan AKSUM – MEKELE. Zajtrk. Vožnja po hriboviti pokrajini. Na poti nam zastane dih ob pogledu na v kamen izrezljane cerkve in biblične vasice. Na robu tektonskega jarka smo. Le kdo bi lahko verjel, da je depresija le nekaj 10 kilometrov stran od nas. Visokoležeče mesto Mekele je nekdanja prestolnica iz časa vladanja etiopskega kralja Yohannesa IV v 19. stoletju, danes pa živahno mesto z vsemi pridobitvami civilizacije. Je zadnja postaja na karavanarski poti Afarov in prav tako tudi naša. Živahno mestno vzdušje nas posrka v večerni vrvež na ulicah.  Poslovimo se od tistih, ki se bodo podali na pot v odmaknjenost Danakilske depresije, in tistih, ki se bodo jutri odpravili po zadnjih nakupih v Adis Abebo in domov. (H, Z)

17. dan MEKELE – HAMED ILA. Zajtrk. Po uvodnih taktih spoznavanja Afriške odmaknjenosti smo pripravljeni za vstop v nezemeljsko divjino in samoto. Naložimo džipe in se počasi spuščamo v izgubljeni svet. Po neoznačenih peščenih poteh se prebijamo proti Hamed Ili. Morda srečamo karavane, ki potujejo tod mimo s soljo, namenjeno za prodajo v daljnih mestih … To so prava brezpotja te čudovite pokrajine, ki kar vabijo k raziskovanju … Tukaj omejitve postavlja le narava, ali pa so tudi te samo iluzija? Slike se menjajo pred našimi očmi in neizprosna narava tukaj piše doživetja … Hamed Ila je naš današnji cilj in bo naše izhodišče za raziskovanje “solnih rudnikov” in najnižje točke Afrike. Postavimo si tabor. Kosilo na poti, večerja v taboru in nočitev v šotorih. (O, ZKV)

18. dan HAMED ILA – izlet do najnižje točke Etiopije, Dalol (-116 m). Zajtrk. Odpravimo se na sever z našimi džipi, proti Dalolu. Na naši poti je tudi jezero Asala, kjer obiščemo solinarje in jim morda celo pomagamo pri njihovem vsakodnevnem opravilu. Režemo, oblikujemo in nalagamo na številne kamele, ki čakajo na začetek svoje dolge poti proti mestu Mekele, kjer bodo karavanarji sol prodali in si s tem omogočili preživetje. Malo naprej je tudi najnižja točka Etiopije, Dalol (-116 m). Navduši nas izjemna, slikovita, čudovita pokrajina s številnimi manjšimi pisanimi hribi, fumarolami, vrelci … Sprehajamo se tam vmes in se počutimo majhne. To je res popolnoma drug planet. Pravijo, da tako zgleda Venera. In mi smo tam, v vrtincu izjemnih stvaritev enega najbolj nedostopnih kotičkov naše Zemlje. Prevzame nas vzdušje in obstojimo v zamaknjenosti, ki je delno tudi posledica ekstremnih podnebnih razmer … Vrnemo se v Hamed Ilo. Kosilo na poti, večerja v taboru in nočitev v šotorih. (O, ZKV)

19. dan HAMED ILA – DODOM – ERTA ALE. Zajtrk. Nadaljujemo z džipi. Zdaj gre zares! Narava je vse bolj pusta in prazna. Odpravimo se proti vasici Dodom, kjer nas pričakajo kamele. Pripravimo našo karavano in na kamele naložimo vso potrebno opremo za nočitev na vulkanu. Odpravimo se peš v spremstvu naših kamel in začnemo naskok na vulkan Erta Ale (613 m). Morda se sliši malo, a začnemo zelo nizko! Kot karavanarji se prebijamo skozi neizprosno okolje vse do vulkana. To je prava preizkušnja v samobitnosti Danakilske depresije! Erta Ale v afarskem jeziku pomeni “kadeča se gora”, in res je to najaktivnejši etiopski vulkan, ki neprestano bruha že več kot 40 let. Znan je tudi po edinem stalnem lavinem jezeru na svetu! Njegovi izbruhi so spektakularni in barviti! Najlepše jih je videti ponoči, ko prispemo na rob kraterja tudi mi in kar tam postavimo naš kamp! Edinstvena izkušnja, ki se zapiše med tista nepozabna doživetja v življenju! Celo noč uživamo v predstavi narave. Kosilo na poti. Večerja v kampu, nočitev v šotorih. (O, ZKV)

20. dan ERTA ALE – DODOM – AFRERA – SEMERA. Zajtrk. Po nepozabni noči na robu vulkanskega kraterja v zgodnjih jutranjih urah raziščemo okolico vulkana nato pa se vrnemo do naših džipov. Razbremenimo kamele naše prtljage, jo naložimo v džipe in se začnemo po neoznačenih peščenih poteh prebijati proti Afreri. Pot nas vodi v poseben svet, svet neskončnih karavan, solnih jezer, vulkanov, žgočega sonca… Smo v peklu ali raju? Tukaj žive Afarski nomadi, ki še danes na isti način kot že stoletja pridobivajo sol. Podnebje je negostoljubno in prav takšna je tudi pokrajina. A prav takšna nas odpira in nam širi obzorja … Neskončnost, sinje zeleno jezero, črne bazaltne gore … Dih jemajoče! Z džipi skušamo slediti reki Awash po neverjetni pokrajini Velikega tektonskega jarka. Na poti obiščemo tržnico opojnega kata, rastline, ki “poganja” sosednji Jemen! Puščobna in odmaknjena pokrajina, ki smo se je že povsem navadili, počasi dobiva zelene obrise. Nekje ob poti je tudi postanek za kosilo. Po dolgem dnevu vožnje prispemo do Semere. Nočitev v preprostem penzionu. (P ali P*, ZK)

21. dan SEMERA – ADIS ABEBA. Zajtrk. Vožnja čez etiopski “divji zahod” čez regije Afara in Oromia. Pozno popoldan prispemo do Adis Abebe. O, civilizacija, kako bomo sedaj znali ceniti tekočo vodo in udobno posteljo. Prihod v hotel in nočitev. (H, Z)

22. dan ADIS ABEBA. Zajtrk. Dan za raziskovanje etiopske prestolnice. 4–milijonsko mesto je po eni strani lepo in svetovljansko, a hkrati začutimo zmedo, množice, drugačnost … Tukaj se moderno prepleta z zgodovinskim in tradicija s sodobnostjo … Sprehod po mestu nas vodi čez številne prostrane trge z v oči padajočimi spomeniki. Obiščemo nacionalni muzej in njegovo najbolj slavno prebivalko, 3,2 milijona let staro Lucy. Blizu je tudi katedrala Svete trojice, zgrajena kot simbol osvoboditve izpod Italijanov, kjer je simbolično pokopan tudi Haile Selassie, pomemben člen afriške zgodovine in rastafarijanske zgodbe. Dan zaključimo na slovitem Merkatu, največji odkriti tržnici v Afriki. Pomešamo se med množico in izgubimo v pisani ponudbi. Pravi fotosafari. Kaj pravite na skodelico kave in prve poslovne uspehe? Kaj pravite na še eno tradicionalno večerjo pred odhodom na letališče? (ZV)

23. dan ADIS ABEBA – LJUBLJANA. Let preko vmesnega letališča v Evropo. Pristanek v Gradcu in vožnja do Ljubljane. Naša pustolovščina se pravkar znova začenja. (letalo)

Potovanje lahko poteka tudi v nekoliko obrnjenem vrstnem redu ogledov oz. spremenjenih letih.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Etiopska avantura in Danakilska depresija
od 3270 EUR
od 3390 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
120 EUR

Vizum za Etiopijo in stroški pridobitve
60 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
360 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 30 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
31.79 EUR

Cena (najmanj 15 udeležencev) vključuje: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (260 EUR), notranji let: Addis Abeba-Lalibela, nočitve glede na spodnji opis, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, prevoz z džipi po jugu države, izlet z ladjico na jezeru Tana in Chamo, folklorna predstava v vasici Dorze in Kolcho, stroške taborjenja (oprema, polni penzion, voda), kampiranje, prevozi ter dovoljenja po Danakili depresiji, vstopnine po programu, slovensko vodenje in lokalni vodniki, pripravo in organizacijo potovanja.

Nočitve: 10 nočitev z zajtrkom v hotelih 2-3*, 4 nočitev v preprostem hotelu ali penzionu 2*, 7 nočitev s polnim penzionom v šotorih. Vsi penzioni so preprosti, a čisti, tudi s TWC. Posebna je nočitev pri plemenu Dorze, kjer prespimo v preprostih tradicionalnih hiškah (dvoposteljne), tukaj so toaletni prostori skupni. V Danakislki depresiji spimo 2 noči v šotoru v neorganiziranem kampu.VIZUM: Slovenci za obisk Etiopije potrebujemo vizum. Lahko si ga uredite sami na sledeči povezavi: https://www.evisa.gov.et/#/home, ali vam ga proti doplačilu uredimo mi. Natančna navodila glede urejanja vam bomo posredovali mesec pred odhodom. Potrebovali bomo vašo kopijo potnega lista in barvno fotografijo na belem ozadju.

ZDRAVJE: pred potovanjem v Etiopijo je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Za cepljenje se naročite vsaj tri tedne pred potovanjem na Zavodu za zdravstveno varstvo v Ljubljani, Zaloška 29, www.zdravinapot.net. Priporočljivo je tudi jemanje antimalarikov.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč