Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Puerto Plata Presidentia 4+*27.11. VIE  7xAI971 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*18.01. MUC  7xAI453 €
Šri Lanka Amaya Hills 4*16.03. MUC  8xPOL899 €
Madeira Do Santo 4*03.12. MUC  7xPOL647 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*31.03. MUC  7xPOL946 €
Varadero Club Villa 4*08.12. MUC  7xAI1014 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1190 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*10.04. VIE  6xPOL593 €
Mallorca Hotel Felip 4*15.12. VIE  5xPOL343 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPP1427 €
Gran Canaria Astoria 3*05.12. VIE  7xPOL488 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*07.11. MUC  7xAI1113 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*25.11. MUC  9xAI985 €
Mauritius Centara Gra 5*08.12. MUC  7xPOL1313 €
Rodos Kresten Pal 4*26.03. VIE  7xPOL566 €
Antalija Seher Resor 5*25.11. VIE  5xAI295 €
Hurghada Grand Resor 5*02.01. SZG  7xAI322 €
Zanzibar Karafuu Bea 4*06.12. MUC  7xPOL1044 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Ekvador in Galapagos (odhod 16.03.2020)

Zagotovljeni termini:
16.03.2020
Ekvador in Galapagos (odhod 16.03.2020)


Odhod
: 16.03.2020 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 3897€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – EVROPA – QUITO. Zbor v Ljubljani in prevoz do letališča v Benetkah, od koder preko enega izmed evropskih letališč poletimo v Quito. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev. (letalo, H)

2. dan QUITO – MINDO. Zajtrk. Eno najlepših mest Južne Amerike leži na 2850 m v ozki dolini ob vznožju vulkana Pichincha. Zjutraj se sprehodimo po živahni prestolnici s starim kolonialnim mestnim jedrom (UNESCO). Začnemo na Velikem trgu (Plaza Indenpendencia), kjer občudujemo lepe zgradbe, med njimi katedralo, ter predsedniško in škofovsko palačo. Na trgu Sv. Frančiška obiščemo istoimensko cerkev in samostan iz 16. stoletja. Še pogled na mesto z razgledne točke, hriba El Panecillo. Popoldne vožnja v Mindo, idilično naselje znotraj oblačnega tropskega deževnega gozda. Namestitev in večerni sprehod po okolici ob spremljavi žabjega koncerta. Nočitev. (P*, ZV)

3. dan MINDO – Pululahua – La Mitad del Mundo – San Pablo – OTAVALO. Zajtrk. Za dobro jutro si privoščimo raziskovanje naravne okolice. Še obisk predelovalnice čokolade in že se ponovno dvigamo na ekvadorske višave. Postanek pri orjaškem kraterju oz. kalderi Pululahua, enem največjih v Južni Ameriki. Bližamo se ekvatorju, po katerem je Ekvador dobil ime, “središču sveta” – La Mitad del Mundo, kjer z eno nogo stojimo na severni, z drugo pa na južni polobli. Sledi še kratek postanek na razgledni točki nad jezerom San Pablo, od koder ni več daleč do Otavala. Namestitev in prost večer. Nočitev. (H, Z)

4. dan OTAVALO – CUICOCHA – SALCEDO. Zajtrk. Prijazno mesto Otavalo predstavlja andsko trgovsko križišče še izpred inkovskih časov in nekaj te tradicije se je ohranilo, saj je Otavalo danes zelo živahno trgovsko mesto. Zgodaj zjutraj se pridružimo domačinom na tržnici, eni največjih in najbolj barvitih v državi, kjer pri podjetnih domačih trgovcih lahko kupimo vse od odej, puloverjev in usnja do začimb. Kmalu se odpeljemo do vulkanskega jezera Cuicocha pod ognjenikom Cotacachi. Plovba po turkiznem jezeru je prav posebno doživetje. V bližini jezera se nahaja istoimensko mesto, središče usnjarske obrti, kjer lahko nadaljujemo z nakupi. Pozno popoldne se mimo Quita odpeljemo proti vulkanu Cotopaxi do Salceda. Večerja in nočitev. (P, ZV)

5. dan SALCEDO – jezero Limpiopungo – jezero Quilotoa – BANOS. Zajtrk. Zapeljemo se v Narodni park Cotopaxi, ki zajema okolico enega največjih še aktivnih vulkanov na svetu, Cotopaxi (5897 m). Podamo se na krajši sprehod okoli jezera Limpiopungo, da se naužijemo lepot panorame, višinske andske planote in razgledov na veličastni Cotopaxi. Nadaljujemo z vožnjo preko Andov, mimo naselja Latacunga še više k andskim hribom. Vozimo se mimo tradicionalnih vasic in že dosežemo vasico Quilotoa. Skozi vasico se spustimo v krater jezera Quilotoa in obstanemo v prelepi naravi. Nazaj se vrnemo na mulinih hrbtih. Pozno popoldne se odpeljemo v Banos. Po prihodu sprehod po mestu in sladkanje z lokalno slaščico meločo. Nočitev. (H, Z)

6. dan BANOS – lokalne terme – RIOBAMBA. Zajtrk. Banos je poznan po toplicah s termalno vodo, ki se napajajo iz toplih vrelcev še vedno aktivnega vulkana Tungurahua. V skladu s časom obiščemo rezbarsko delavnico in trgovinico s tipičnim nakitom iz ebenovine, ter nadaljujemo z vožnjo po “aveniji slapov”. Postanemo pri najbolj znanem med njimi, slapu Pailon del Diablo oz. “Hudičev kotel”. Z gondolo se zapeljemo preko reke nad mogočnim slapom  Manto de la Novia. Nadaljujemo pot skozi “avenijo vulkanov” in postanemo za občudovanje najvišje ekvadorske gore, vulkana Chimborazo (6268 m). Slikovita vožnja pod zasneženimi andskimi vrhovi se vsekakor vtisne v spomin. Prihod v kolonialno Riobambo, obdano s šestimi vulkani in sprehod po mestnem trgu. Nočitev. (H, Z)

7. dan RIOBAMBA – ALAUSI – vlak do  INGAPIRCE – CUENCA. Zgodnji zajtrk in vožnja v Alausi, kjer se vkrcamo na vlak. Sledi spektakularna vožnja po vratolomni progi, imenovani El Nariz del Diablo – “Hudičev nos” do Sibambeja. Od tod ni več daleč do najpomembnejšega ekvadorskega arheološkega nahajališča Ingapirca. Tu izvemo vse o Inkih in si ogledamo največje znamenitosti kraja. Sledi še vožnja v Cuenco, ki se ponaša z dolgoletnim obstojem in bogato kulturno dediščino. Še UNESCO je mesto uvrstil na seznam svetovne dediščine. Nočitev. (H, Z)

8. dan CUENCA – NARODNI PARK  EL CAJAS – GUAYAQUIL. Po zajtrku se sprehodimo po mestnih ulicah s čudovito kolonialno arhitekturo in bogato tržnico najrazličnejših izdelkov umetniške obrti. Še zadnja vožnja na andske višine. Tokrat nas pot vodi proti obali preko narodnega parka Cajas. Narodni park Cajas je znan po visoki planoti, razbrazdani s številnimi jezeri in mnogimi vrstami ptic. Prileže se sprehod na svežem višinskem zraku sredi prostrane narave in že smo blizu morja, začutimo tople sape priobalnega tihomorskega obrežja s tropskim rastlinjem. Po ravninski vožnji bomo prevozili veliko reko Guayas in se pomešali v množico živahnih prebivalcev dvomilijonskega Guayaquila. Panoramski ogled mesta in vožnja do hotela. Nočitev. (H, Z)

9. dan GUAYAQUIL – polet na GALAPAŠKO OTOČJE – otok BALTRA – PUERTO AYORA. Zajtrk. Bliža se tisto, kar že težko čakamo. Obisk več kot zasluženo slovitih, divjega življenja polnih, Galapaških otokov. Polet na otok Baltra. Po opravljenih formalnostih se zapeljemo na otok Santa Cruz, do naselja Puerto Ayora, ki bo naša postojanka za nekaj dni. Privoščimo si kosilo, popoldne pa se peš odpravimo do ene najlepših plaž Galapagosa, Želvjega zaliva. Že ob poti do plaže bomo opazovali živali, najbolj ptice. Na sami plaži, ki je dobila ime po želvah, ki tukaj gnezdijo, žive tudi pelikani, morski legvani. Vrnitev v hotel. Nočitev. (letalo, H, ZK)

10. dan PUERTO AYORA – izlet na otok North Seymour. Zgodnji odhod. Zajtrk na ladji. Plovba do otoka North Seymour, prekrit z grmičevjem in majhnim gozdom srebrnosivih dreves Palo Santo, ki so običajno brez listov in čakajo na dež, da se razcvetijo. Tu domuje kolonija modronogih strmoglavcev, lastovičji galebi in pelikani. Otok gosti tudi eno največjih kolonij ptic burnic, ki tukaj tudi gnezdijo. Od druge favne so prisotni morski levi in morski legvani. Privoščimo si kosilo. Popoldne je čas za “snorklanje” v kristalno čistem morju s pingvini, morskimi želvami in pisanimi tropskimi ribami. Vrnitev v Puerto Ayora. Večerja in nočitev. (H, ZKV)

11. dan PUERTO AYORA – raziskovalna postaja Charlesa Darwina – otok ISABELA. Zajtrk. Obiščemo raziskovalno postajo Charlesa Darwina, ki je hkrati informacijsko središče, muzej, knjižnica in postaja za vzrejo želv. Je tudi središče znanstvenikov in zaščitnikov otočja, ki si prizadevajo za čim večjo ohranitev otočja. Sledi plovba do otoka Isabela, naše naslednje postojanke. Tam obiščemo jezero flamingov in najdaljšo plažo na arhipelagu. Namestitev v hotel. Večerja in nočitev. (H, ZV)

12. dan otok ISABELA – greben Tintoreras. Zajtrk. Isabela, največji otok Galapagosa, ima kar šest vulkanov.Dopoldan se sprehodimo po najdaljši plaži na otočju. Med prijetnim sprehodom po beli plaži se bomo srečali z morskimi legvani, ter množico različnih ptic. Po kosilu zaplujemo do grebena Tintoreras s kristalno čisto in mirno morsko vodo, kjer si privoščimo “snorklanje” in plavanje, morda vidimo še pingvine, morske leve, legvane, morske pse in seveda neskončno množico pisanih tropskih rib. Vrnitev v hotel. Zadnja večerja na Galapagosu in zbiranje vtisov. Nočitev. (H, ZKV)

13. dan otok ISABELA – otok Baltra – polet v GUAYAQUIL. Zgodnji odhod, plovba do otoka Baltre. Po zajtrku v Puerto Ayora, poletimo v Guayaquil. Po pristanku vožnja do mesta in nastanitev v hotelu. Popoldne preživimo na Maleconu, mestnem trgu ob reki Guayas. Tukaj je središče dogajanja, vedno polno življenja, tu so trgovinice in restavracije. Zadnji ekvadorski večer v modernem mestu, ki vedno bolj postaja središče glavnega dogajanja v vsej državi. Nočitev. (letalo, H, Z)

14. in 15. dan GUAYAQUIL – EVROPA – LJUBLJANA. Zajtrk. Odpravimo se v središče mesta. Sprehodimo se skozi najstarejšo četrt Las Penas, ki je danes polna restavracij in lokalov. Odmaknemo se stran od reke, v četrt 9. oktobra s peš cono in številnimi trgovinami. Prosto za zadnje nakupe. Predviden večerni let proti Evropi s pristankom v Benetkah okoli 22.00 ure. Prevoz do Ljubljane. (letalo, Z)

Možen je tudi podaljšek v Amazoniji. Pokličite za ponudbo!CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Ekvador in Galapagos (odhod 16.03.2020)
od 3897 EUR
od 3996 EUR
Obvezna doplačila:
Vstopnina v narodni park Galapagos
100 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
120 EUR
imigracijska prepustnica
20 EUR
pristaniška taksa
10 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
390 EUR
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, dvojno kritje - M*
30.73 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20,00 %
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %

Cena (najmanj 9 udeležencev) vključuje: prevoz Ljubljana-letališče-Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališke takse in varnostne pristojbine (292 EUR), nočitve glede na spodnji opis, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, vlakom in drugimi vozili, ogled mesta Quito z vključenimi vstopninami, izlet do Otavala in vulkanskega jezera Cuicocha, izlet na Tintoreas in plavanje z morskimi psmi, vstopnino na jezero Quilotoa, pristojbine za Nacionalni park Cotopaxi, obisk toplic, vstopnino za ogled inkovskega gradu Ingapirca, oglede in vstopnine po programu, notranji let Guayaquil – Galapagos – Guayaquil z letališko pristojbino, 5 dni/4 noči obiska otočja Galapagos z vsemi ogledi (razen vstopnine v Narodni park, ki se plača na kraju samem) in prevozi (izlet do Tortuga Bay in Darwinove postaje; izlet z ladjico na otok North Seymour; izlet z ladjico na otok Isabela; opremo za snorkljanje), slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitev: 7 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, 2 nočitvi v preprostem penzionu/hotelu 3* z zajtrkom in večerjo.GALAPAGOS: 4 nočitve na osnovi polnega penziona v preprostem penzionu/hotelu 3*.ZDRAVJE: pred potovanjem v Ekvador se je potrebno obvezno cepiti proti rumeni mrzlici. Za cepljenje se naročite vsaj tri tedne pred potovanjem na zavodu za Zdravstveno varstvo v Ljubljani. Za dodatne informacije pokličite v Agencijo . Več informacij najdete tudi na http://www.zdravinapot.si

VIZE: Slovenci vize za Ekvador ne potrebujemo. Potrebujemo le potni list, ki je veljaven še 6 mesecev po koncu potovanja.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):