Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*23.11. LJU  7xAI399 €
Hurghada Fortuna-Sun 5*30.11. LJU  7xAI469 €
Puerto Plata Casa Marina 4*18.03. GRZ  7xAI1347 €
Šri Lanka Ramada Reso 3+*04.12. MUC  7xAI792 €
Fuerteventura Hotel Rio C 4+*13.12. VIE  7xPOL418 €
Madeira Alto Lido 4*12.12. MUC  7xPOL460 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*19.01. VIE  7xAI429 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*04.05. MUC  7xPOL901 €
Varadero Club Villa 4*06.12. VIE  7xAI939 €
Punta Cana Hotel Grand 5*28.04. MUC  7xAI1150 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*18.04. VIE  7xPOL458 €
Mallorca BAHIA DEL S 4+*05.05. VIE  5xPOL353 €
Maldivi Bandos, Ins 4*22.04. MUC  8xPOL1275 €
Gran Canaria Gloria Pala 4*12.12. VIE  7xPOL483 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*28.11. MUC  8xAI1310 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.12. MUC  10xAI1103 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.04. VIE  7xPOL1195 €
Rodos Kolymbia St 4*12.04. VIE  7xPOL434 €
Antalija DREAM WORLD 5*13.12. VIE  5xAI276 €
Hurghada Grand Resor 5*12.12. SZG  7xAI338 €
Zanzibar Dhow Inn 4*11.03. MUC  7xPOL1050 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Doživeti Azori (odhod 27.04.2020)

Zagotovljeni termini:
27.04.2020
Doživeti Azori (odhod 27.04.2020)


Odhod
: 27.04.2020 | št. dni: 9 | aktualna cena: od 1398€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – polet na otok FAIAL – HORTA. Zbor v Ljubljani in vožnja do Benetk, od koder preko Lizbone poletimo do Horte. Vožnja do hotela in namestitev. (letalo, P*)

2. dan HORTA – izlet okoli otoka. Zajtrk. Najprej odrinemo do prve razgledne panoramske točke nad prestolnico Horta, ki leži med dvema vulkanoma in dvema zalivoma. Nadaljujemo proti notranjosti, do osrednje Caldeire, ki je vulkanski krater v premeru 2 km, na čigar robu rastejo cedre. Sledi vožnja do rta Capelinhos, ki ga je oblikoval izbruh ognjenika in otočku dodal kar nekaj novega ozemlja. Ogledamo si nekdaj delujoči svetilnik, ki ga je zasipal vulkanski prah in je danes preurejen v muzej, ki prikazuje vulkanske dejavnosti na Azorih. Sprehodimo se med vulkanskimi klobučki (capelinhos), in začutimo moč narave. Vrnitev v Horto. Nočitev. (Z, P*)

3. dan HORTA – trajekt na PICO – izlet na jugovzhodni in severni del otoka. Zajtrk. Kratka trajektna vožnja in že skočimo v drugačen svet otoka Pico, ki je ime dobil po vulkanu. Dan začnemo z obiskom podzemne jame, ki je v resnici 650 m dolg lavin tunel v ohlajeni magmi. Po obisku podzemlja sledi vožnja skozi dih jemajočo otoško transverzalo vulkanskih jezerc s pogledi na najvišji vrh Portugalske, Pico (2.351 m). Hrbet otoka je zaznamovan z živo zelenimi pašniki in skoraj vsakodnevno meglico, norimi razgledi na sosednji otok Sao Jorge, na številna jezera med ščitastimi vulkani in na južno stran otoka. V najstarejši vasi Lajes obiščemo nekdanjo klavnico kitov, ki je bila poleg vinogradništva druga panoga otoka. Po severnem delu otoka se vozimo  do veličastnih belih vasic ob morju. Uff, je lepo! Namestitev in nočitev. (Z, P*,trajekt)

4. dan PICO– vzpon na Pico ali treking izlet na otok Sao Jorge. Zajtrk. Prost dan za lastna raziskovanja. Lahko se (za doplačilo) v lastni režiji, po navodilih slovenskega vodnika odpravite na celodnevni vzpon na najvišji vrh otoka in Portugalske – Pico. Z vrha se nam odpre čudovit pogled na krater in na okolico, ko ob lepem vremenu vidimo skoraj celotni azorski arhipelag. Druga možnost (za doplačilo) je treking izlet na sosednji otok Sao Jorge kjer si v mestecu Velas najprej privoščimo jutranjo kavico (ali pa črni vulkanski puding), potem pa se odpeljemo do začetne točke, od koder se začnemo spuščati proti obali in lagunam. Trekingi na tem otoku veljajo za najlepše na Azorih. Za konec se lahko še okopamo v morju. Nočitev. (Z, P*)

5. dan PICO – izlet po vzhodu otoka – polet na SAO MIGUEL. Zajtrk. Dan začnemo z obiskom slikovite etnološke vasi, kjer nas lepota avtohtonih kamnitih hišk povrne v pripovedke iz otroške zibelke. Nadaljujemo z ogledom vinskega muzeja, nato pa se sprehodimo skozi nenavadne, s kamnito ograjo ograjene nasade vinske trte. Sredi njih se ponosno razkazuje stara vetrnica, z njenega vrha pa je lep razgled na črna kamnita Unescova polja. Po želji (za doplačilo), si lahko privoščimo degustacijo najbolj znanih starih otoških vinskih sort, ujetih v steklenicah Lajidos, Angelica, Frei Gigante ali Terras de Lava. Sledi polet do otoka Sao Miguel. Vožnja do hotela in nočitev. (Z, letalo, P*)

6. dan PONTA DELGADA – izlet na severni del otoka. Zajtrk. Jutranji sprehod po slikovitih kamnitih ulicah, med črno-belimi bazaltnimi hiškami azorske arhitekture in bogatimi aristokratskimi vilami. Danes spoznavamo severni del otoka in okolico mesta Ribeira Grande, kjer na edinih evropskih plantažah čaja spoznamo organsko pridelavo, degustiramo in se sprehodimo med nasadi grmičkov. Potem zavijemo na vaško priobalno cesto, ki vodi skozi tradicionalne vasice do črnih bazaltnih plaž. Obalno vzdušje zamenjamo za planinsko. V naravnem rezervatu Lombadas se namočimo v naravnih vrelcih pod slapom in v senci avtohtonih dreves in orjaških praproti. Sledi še vožnja do razgledne točke, na vrhu kraterja Fogo, v čigar notranjosti samotno počiva ena izmed najlepših divjih plaž Portugalske. Vrnitev v Ponto Delgado. Nočitev. (Z, P*)

7. dan PONTA DELGADA – izlet na južni del otoka. Zajtrk. Vožnja do nekdanje prestolnice Vila Franca do Campo, od koder se vidi bližnja vulkanska laguna. Vožnja do jezera Furnas, kjer se srečamo s fumarolami, ki so pripravne za kuhanje. Specialiteta je kuhana enolončnica v vulkanski pari s priokusom žvepla (doplačilo). Sprehod ob jezeru. Obiščemo botanični park Terra Nostra s številni rastlinami z vsega sveta in se okopamo v zdravilnih vrelcih. Vzpnemo se na razgledno točko nad kraterskim jezerom s fumarolami in obiščemo temno -zeleno jezero Congro, do koder nas pripelje nenaseljena pokrajina s številnimi pašniki in travnatimi planotami. Povratek v hotel in prost večer. Nočitev. (Z, čoln, P*)

8. dan PONTA DELGADA – treking med kraterskimi jezeri in izlet na zahodno obalo. Zajtrk. Vožnja do slikovitih vulkanskih jezer in sprehod v neokrnjenem zaščitenem naravnem območju. Obiščemo razgledno točko Vista do Rei s čudovitimi razgledi na slikovito pokrajino in na ugasli krater “Sete Cidades”. Ogromni krater ima dve jezeri, eno modre (Azul) in drugo zelene barve (Verde). Spustimo se v njegovo notranjost vse do vasice ob jezeru. Prosto za kosilo. Pot bomo nadaljevali do skrajne zahodne točke otoka Ponta do Escalvado, potem pa se v skladu s časom osvežimo naravnih lavinih bazenčkih. Vrnitev v Ponta Delgado. Nočitev. (Z, P*)

9. dan PONTA DELGADA – LJUBLJANA. Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko Lizbone do Benetk. Vožnja do Ljubljane. (Z, letalo)

Zaporedje dni se lahko spremeni glede na optimalne vozne rede letal in vreme.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Doživeti Azori (odhod 27.04.2020)
od 1398 EUR
od 1545 EUR
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 11 - 14 oseb
90 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 7 - 10 oseb
120 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo za enoposteljno sobo
170 EUR
Doplačilo za tradicionalno kosilo kuhano v Fumarolah
20 EUR
Doplačilo za "ne-voznika"
90 EUR
Zdr. zav. Coris, do 10 dni, posamično *
16.5 EUR
Zdr. zav. AS TUJINA PLUS, osnovno, do 10 dni
17.49 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10,00 %
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
15,00 %

Cena (najmanj 15 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in nazaj, letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine( 114 EUR), 9 nočitev v preprostih hotelih ali penzionih z zajtrkom, vse prevoze s taksiji in najetimi vozili (vključeno gorivo, zavarovanje vozila …), trajekt na otok Faial, vse vstopnine po programu, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

**Prevozi: Azore bomo raziskovali z najetimi vozili (vodnik lahko vozi kombi, sicer avtomobili). Agencija uredi najem avtomobilov ter ustrezno navigacijo. S prijavo se sopotnik strinja, da bo prevzel obveznost vožnje avtomobila proporcionalno glede na število sopotnikov v njem. Če sopotnik ne želi voziti lahko doplača (doplačilo spodaj), omejeno število mest.

Pred potovanjem: bomo pripravili srečanje, na katerem se bomo temeljito pogovorili in se na potovanje skupaj pripravili.

 Doplačilo po želji na kraju samem (na osebo):– celodnevni vzpon na najvišji vrh Pico: cca. 25 EUR,– treking izlet na otok Sao Jorge: 60 EUR,– degustacija vina: cca. 10 EUR,– izlet na kite in delfine na Faialu cca. 60 EUR,– napitnine: 20 EUR..VIZE: Slovenci potrebujemo le veljaven potni list ali osebno izkaznico. ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni. Priporočamo, da sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):


Priljubljene destinacije za paketne počitnice z letalom s poletom iz bližnjih letališč