Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Celinska Tunizija El-Mouradi 5*06.06. LJU  7xUAI439 €
Heraklion (Kreta) ASTIR BEACH 4*07.07. LJU  7xPOL699 €
Zakintos Zakantha Be 4*18.06. LJU  7xNZ559 €
Krf YANNIS 3*17.07. LJU  7xPP+589 €
Hurghada Movenpick-R 5*16.06. LJU  7xAI679 €
Lefkas-Preveza Agios Nikit 3*26.08. LJU  7xNZ569 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*29.08. LJU  7xAI669 €
Lamezia Terme Grotticelle 3*29.08. LJU  7xPOL669 €
Karpatos Seven Stars 3+*29.06. LJU  7xNZ539 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*27.09. MUC  7xAI781 €
Šri Lanka The Palms 4*10.06. MUC  8xPOL769 €
Fuerteventura Hotel Jandi 4*12.06. MUC  7xPOL488 €
Madeira Monte Mar P 4*13.11. MUC  7xPOL581 €
Dubaj (Emirati) Al Hamra Vi 4*12.06. MUC  7xPOL551 €
Phuket (Tajska) Amora Beach 4*02.06. MUC  7xPOL790 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*01.06. VIE  7xAI426 €
Varadero Gran Club S 4*06.06. MUC  7xAI625 €
Punta Cana Hotel Grand 5*12.06. MUC  7xAI1124 €
Heraklion (Kreta) Sunset Hote 4*17.10. VIE  7xPOL471 €
Mallorca BQ Delfin A 4*18.07. VIE  8xPOL946 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*06.06. MUC  7xPP1198 €
Cancun (Mehika) Aspira Hote 4*31.05. MUC  7xAI840 €
Mombasa-Kenija Sentido Nep 4*03.06. MUC  9xAI946 €
Mauritius Solana Beac 4*06.06. MUC  8xPOL1009 €
Rodos Blue Horizo 4*11.10. SZG  7xPOL445 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Doživeta Šrilanka


Doživeta Šrilanka


Odhod
: 22.12.2018 | št. dni: 16 | aktualna cena: od 1899€

Doživeta Šrilanka

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO –ANURADHAPURA. Zbor v Ljubljaniter vožnja do letališča v Zagrebu. Polet preko Dohe v Kolombo. Počitek inprehrana na letalu. Po pristanku se vkrcamo v avtobus in potujemo doAnuradhapure. Postanemo ob antičnem rezervoarju in se sprehodimo, obiščemonajstarejši tempelj budinega zoba, na otoku. Vožnja do hotela in počitek.Popoldne v stari Anuradhapuri obiščemoše največjo "skledo" na svetu, znameniti lunin kamen, kamnite varuhein največjo stupo na svetu. Večerja in nočitev. (letalo) (H)

3. dan ANURADHAPURA – izlet v NPWILLPATU.Zajtrk.Šrilanka se ponaša z eno najstarejšihcivilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudidanes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetemtrikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi donajstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. Popoldne se odpeljemodo narodnega parka Willpatu, kjer se z džipi odpravimo na safari in odkrivanjetropskih živali v njihovem naravnem okolju. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.(H, ZV, džipi)

4. dan ANURADHAPURA – MIHINITALE –HABARANA/SIGIRIYA. Zajtrk. Povzpnemo se na hrib Mihinitale, ki velja zazibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin srečal kralja DevanampiyoTisso … Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših naotoku! Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone ter si privoščimoajurvedsko masažo ali raziščemo mestece. Na poti do hotela postanemo v trgovinis svilo – bi dame poskusile obleči pravi šrilanški sari? Prihod v hotel inprosto za bazen ali sprehod po okolici. Večerja in nočitev. (H, ZV)

5. dan HABARANA/SIGIRIJA – izlet vSIGIRIYO in POLLONARUWO. Zajtrk. Jutranji vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalomogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 360 m se nam odpira veličastenpogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Vožnja po čudovitipokrajini do Polonnaruwe. Tu se jestara civilizacija razvila v labodji spev. Morda skok v Perakrambahujevo morje?Ogled začnemo pri palači, vstopimo v nekdanji parlament, sprehodimo se skozisveti štirikotnik in dalje med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani,bolnicami in budističnim sodiščem vse do Gal Vihare. Obiščemo lokalni muzej.Spoznamo tradicionalno obrt obdelave tropskega lesa. Počitek na vožnji dohotela. Večerja in nočitev. (H, ZV)

6. dan HABARANA/SIGIRIYA – DAMBULLA –DIŠAVNI VRT – MATALE – KANDY. Zajtrk. V Dambulli obiščemoZlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirihjamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemuživljenju. Na poti v Kandy seustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ternjihovo uporabo v ajurvedski medicini. Pustimo se masirati izkušenim domačinom.V Matalah od zunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoškoprestolnico Kandy, ki skrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoškomesto. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev inčarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih težkih bobnov obiščemo slavni tempeljBudinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost – Budin zob.Vožnja v hotel in nočitev. (H, Z)

7. dan KANDY – izlet v PERADENIYO inpo želji v PINNAWALO. Zajtrk. Sproščendan, v katerem zaživimo z otoško naravo. V"muzeju" dragih kamnov izvemo vse o slavnih šrilanških rubinih insafirjih. Obiščemo botanični vrt vPeradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves, med katerimije zanimivo "drevo topovskih krogel", pa "klobasastodrevo", drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov. Postanemo vizdelovalnici batika. Prosto popoldnelahko preživimo v zanimivem središču mesta ali pa (za doplačilo) obiščemoslonjo sirotišnico v Pinnawali, ki je prerasla v središče z največ sloni naotoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa jeopazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Vrnitev v Kandy. Nočitev.(H, Z)

8. dan KANDY – NUWARA ELIYA –BANDARAWELLA/ELLA. Zajtrk. Čaka nas čudovit dan potovanja čez osrednjevišavje v kraljestvo čaja. Bujno zelenje čajnih nasadov vse naokrog nas.Postanemo pri slapu. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja, se sprehodimo ponasadih ter spoznamo postopek predelave čaja. Po vijugavi cesti se medčudovitimi pogledi vzpenjamo proti vrhu, do skoraj 1.900 m visoke Nuwara Eliye,kjer se čajne plantaže umaknejo poljem evropskih vrtnin. "Mala Anglija" je bilo kolonialnoletovišče po angleškem okusu; tu so hipodrom, igrišče za golf, angleškaarhitektura … Na lokalni tržnici lahko najdete tudi smučarsko obleko! Na potipostanemo ob hindujskem Sitinem templju. Namestitev v prijetnem penzionu. Nočitev.(P*, Z)

9. dan BANDARAWELLA/ELLA – izlet na malega Adama indo Ravaninega slapu. Zajtrk. Ella je edennajlepših kotičkov Šrilanke, kot naročena za aktivne sprehode in prostoraziskovanje, saj leži v bujnem zelenju na višini nad 1000 metrov. Zjutraj sevzpnemo na Mali Adamov vrh in občudujemo pogled, potem se odpeljemo doRavaninega slapu in si privoščimo prosto popoldne najprej v Elli, lahko pa seodpravimo še na popoldanski pohod po čudovitem okolju čajnih plantaž. Lahko sesprehodite po čajnih plantažah po okolici. Potovalni predah. Nočitev. (P*, Z)

10. dan BANDARAWELLA/ELLA – z višinskoželeznico v HATTON – ADAMOV VRH.Zajtrk. Zgodnji odhod in vožnja z vlakom po čudoviti višinski Šrilanki, kije polna panoramskih prizorov. Po prihodu v Hatton se vkrcamo v avtobus inodpeljemo v najlepšo čajno pokrajino do vznožja Adamovega vrha. Po namestitvi vpreprostem penzionu se vzpnemo na Adamov vrh. Nas omami 4.800 stopnic do vrhaali vznesena energija svetega mesta vseh štirih religij otoka? Seveda vam nitreba na vrh – tudi zgolj doživetje "romarskega" vzdušja in naravnihlepot je več kot zadosten razlog, da ste tu. Višinski večer na svežem zraku, vmiru in s pogledom na osvetljenega Adama. Večerja in nočitev. (vlak, P*, ZV)

11. dan ADAMOV VRH – KITULGALA – kopanje alirafting. Zajtrk. Na vožnji proti Kitulgali si privoščimonekaj panoramskih postankov ter krajših sprehodov. Po prihodu se podamo na"botanični" sprehod po tropski okolici – eksotično prečkanje rekeKelani doda k dnevnemu doživetju! Namestitev v penzionu. Prosto popoldne lahkoizkoristimo za umirjeno dogajanje v tropskem raju nad reko in kopanje vdžungelski reki, kjer so snemali film Most na reki Kwai. Za doplačilo si lahkoprivoščimo rafting po džungelski reki. Večerja in nočitev v penzionu. (P*, ZV)

12. dan KITULGALA – REKA MADU – OBALA -POČITNICE. Zajtrk. Vožnja mimo nasadov gumijevcado obale in ob njej proti jugu. Na poti se lahko (za doplačilo) odpeljemo sčolni po laguni reke Madu med gozdovi mangrov, obiščemo cimetov otok in ribice,ki nam oglodajo žulje na nogah … Vožnja do našega letovišča. Namestitev. Prostoza počitnice. Nočitev. (H, Z)

13. dan OBALA - POČITNICE – izlet vGALE. Zajtrk. Prosto za počitnice. Popoldnesi privoščimo izlet v Gale. Najprej postanemo pri ribičih na kolih ter jihposlikamo. Po želji (vstopnina ni vključena) obiščemo želvje zavetišče. Vožnjav Gale, kjer si privoščimo prijetno raziskovanje enega najlepših kolonialnihmestec. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

14. dan OBALA – počitnice. Zajtrk. Prosto za počitniški užitek. Polegkopanja in zgolj uživanja na plaži se lahko udeležite kopice obmorskihaktivnosti, privoščite si lahko tudi ajurvedsko masažo … Nočitev. (H, Z)

15. in 16. dan POČITNICE – KOLOMBO – LJUBLJANA. Zajtrk. Sobe zapustimo ob 12.00 uri. Prosto do večernega odhoda naletališče. Nočni ogled Kolomba. Polet preko Dohe vZagreb. Vožnja do Ljubljane. (Z, letalo)CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Doživeta Šrilanka
od 1899€
od 1998€
Obvezna doplačila:
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
120€

Vizum za Šrilanko
40€
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
50€
Doplačilo za enoposteljno sobo
450€
Zdr. zav. Mondial, do 22 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
25.09€
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču
20%
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
10%


Cena(najmanj 20 udeležencev) vključuje: avtobusniprevoz Ljubljana-Zagreb-Ljubljana, letalski prevoz po programu, letališkepristojbine in varnostne takse (95 EUR), nočitve in prehrano glede na spodnjiopis*, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje inlokalne vodnike, vožnjo z vlakom, vstopnine po programu, izlet z džipi vnarodni park Willpatu, folklorno predstavo v Kandyu, stroške priprave inorganizacijo potovanja.

*Namestitevin prehrana: 9nočitev v hotelu 3* (Anuradhapura, Sigirija, Kandy, obala), 4 nočitve vprijetnih penzionih (Adamov vrh, Kitulgala, Ella). Vse nočitve so z zajtrkom inobrokom, kot je opisano v programu potovanja.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo):
- jahanje slonov okoli 25 EUR,
- ajurvedska masaža okoli 30 EUR,
- izlet v Pinnawallo z vstopnino (min. 10 oseb) 30 EUR,
- rafting po reki Kelani: okoli 30 EUR
- izlet z ladjico po laguni reke Madu in doživetje z ribicami 25 EUR.


Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):