Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*11.01. MUC  7xAI474 €
Šri Lanka Ramada Reso 3+*25.11. MUC  7xAI825 €
Puerto Plata Lifestyle T 4*13.11. GRZ  7xAI942 €
Madeira Do Santo 4*21.11. MUC  7xPOL441 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*23.10. MUC  7xPOL907 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Varadero Hotetur Pal 4*22.10. VIE  7xAI773 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1240 €
Heraklion (Kreta) Odyssia Bea 3+*30.10. VIE  7xPOL594 €
Mallorca Exagon Park 4*17.10. VIE  5xPOL324 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPP1390 €
Gran Canaria Aparthotel 3*09.01. VIE  7xPOL521 €
Cancun (Mehika) Reef Coco B 4*05.12. MUC  7xAI1155 €
Mombasa-Kenija Neptune Vil 4*27.11. MUC  9xAI1046 €
Mauritius Seaview Cal 4*15.12. MUC  7xPOL1200 €
Rodos Costa Lindi 4+*23.10. VIE  7xAI625 €
Antalija Seher Resor 5*21.11. VIE  5xAI297 €
Hurghada Grand Resor 5*20.02. VIE  7xAI277 €
Zanzibar Dhow Inn 4*02.04. MUC  7xPOL1090 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Čarobna Namibija (odhod 26.03.2020)

Čarobna Namibija (odhod 26.03.2020)


Odhod
: 26.03.2020 | št. dni: 12 | aktualna cena: od 2697€


PROGRAM:

1. dan  LJUBLJANA – ZAGREB – DOHA – WINDHOEK. Zbor v Ljubljani v jutranjih urah ter vožnja v Zagreb, od koder preko Dohe poletimo proti Windhoeku. (letalo)

2. dan  WINDHOEK. Po pristanku v prestolnici Namibije uredimo mejne formalnosti in se odpeljemo v središče namibijskega glavnega mesta. Dan je namenjen ogledu glavnih znamenitosti, aklimatizaciji in pripravi na pot. Priložnost za nakupe, saj bomo že kmalu v puščavi, kjer je vsak priboljšek luksuz. Nastanitev v hotelu ali penzionu na obrobju mesta. (H)

3. dan  WINDHOEK – NAMIB – NP NAUKLUFT – SESRIEM. Čas za akcijo! Vkrcamo se na terenski avtobus, ki bo naš prijatelj celotno potovanje. Kam nas danes pelje prašna cesta? Oranžno gorovje in oranžni pesek … Vozimo po robu puščave Namib. Puščava se razteza skoraj 2000 km ob atlantski obali, vse od Republike Južne Afrike in Namibije do južne Angole. V odmaknjeni naravi kosilo. Vstopimo v Nacionalni park Namib-Naukluft, zagotovo največjo atrakcijo Namibije. Peščeno morje, ki je veliko za dve in pol Sloveniji, je pravi raj za ljubitelje puščav. Na poti do cilja prečkamo lunino pokrajino, golo puščavo, se ustavimo pri napajališčih, postavimo kamp in uživamo v naravi. Večerja. Doživetje noči z zvezdami prekritega neba, tišine puščave, ki jo le občasno pretrga klic šakala ali oglašanje puščavskega gekona … (O, ZKV)

4. dan SESRIEM – SOSSUSVLEI – SWAKOPMUND. Zajtrk. Med najvišjimi sipinami na svetu se podamo do Sossusvleija. Osrčje peščenega morja nas očara, kljub za življenje neprijaznemu okolju opazimo v pesku sledi živali in afriške rože. Tu so najslavnejša sipina “Dune 45”, najvišja sipina na svetu “Big Daddy” (325 m), mrtvo jezero Deadvlei in drugi puščavski spomeniki. Sprehajamo se med sipinami, se na kakšno povzpnemo, občutimo drsenje mivke skozi prste, prevzame nas občutek svobode na vrhu puščave. Pot nadaljujmo proti atlantski obali. Na poti bo kar nekaj priložnosti za postanek in fotografiranje ter tudi kosilo. Proti večeru prispemo do nekdanjega nemškega kolonialnega letovišča. Namestitev v penzionu in nočitev. (P*, ZK)

5. dan  SWAKOPMUND – izlet na Cape Cross. Zajtrk. Odpravimo se na izlet do bližnjega rta Cape Cross, kjer živi največja kolonija morskih levov na svetu (odvisno od sezone, a stalno jih je tu okoli 80.000). Vrnitev v Swakopmund. Prosto popoldne izkoristimo za samostojno raziskovanje mesta. Swakopmund je bilo glavno pristanišče nemške jugozahodne Afrike in je lep primer kolonialne arhitekture, danes pa slovi tudi kot center za take in drugačne avanture. Za doplačilo se lahko podate v puščavo s štirikolesniki, deskate po sipinah, skočite s padalom, preletite puščavo Namib z lahkim letalom … ali pa preprosto uživate prost dan v mestu. Nočitev v penzionu. (P*, Z)

6. dan SWAKOPMUND – SPITZKOPPE – TWYFELFONTEIN. Zajtrk. Potujemo skozi sušno pokrajino proti gorovju Spitzkoppe. Ogromne megalitske skale ležijo razmetane po sicer ravni pokrajini. Slikovita pokrajina izmenjuje prizore iz kilometra v kilometer, dokler ne prispemo v dolino Twyfelfontein, ki je znana po številnih poslikavah Bušmanov. Kosilo in raziskovanje naj se začne. Danes je to eno izmed pomembnejših nahajališč petroglifov (skalnih poslikav), teh je kar 2000. Večinoma gre za živalske motive, ki nam razkrijejo povezavo med njihovimi obredi in lovom kot načinom preživetja. Postavimo kamp in si privoščimo večerjo. Nočitev v šotorih. (O, ZKV)

7. dan TWYFELFONTEIN – OTJITOTONGWE – KAMANJAB. Zjutraj pospravimo šotore, pozajtrkujemo, nato pa nas pot vodi proti zavetišču Otjitotongwe, kjer si ogledamo hranjenje gepardov, gremo z njimi na sprehod in se jih morda celo dotaknemo. Ves čas so ob nas številne ptice in kakšen dik-dik. Smo v naravi, ne živalskem vrtu. Nočitev v šotorih. (O, ZKV)

8. dan KAMANJAB (Himbe) – NP ETOSHA. Po zajtrku obiščemo skupnost plemena Himba. V vasi v bližini spoznamo njihovo kulturo. Razkrijejo nam skrivnost njihove lepote, način življenja, domove, z nami pa seveda malo tudi trgujejo. Himbe so eno redkih ljudstev v Afriki, ki se še trudijo ohraniti svojo tradicionalno kulturo. Trenutno jih je še okoli 30.000. Popoldan vstopimo v narodni park Etosha, prvi safari. Nočitev v kampu, v šotorih. (O, ZKV)

9. dan  NP ETOSHA. Zgodaj vstanemo, pospravimo šotore, si privoščimo zajtrk in začnemo z raziskovanjem parka. NP Etosha je malenkost večji od Slovenije, ime pa pomeni “velik bel prostor suhe vode”, saj tretjino parka pokriva slana puščava, ki se le nekajkrat letno ob močnih padavinah spremeni v plitko jezero, ob robu katerega se nato zbirajo flamingi in pelikani. Preostanek parka je savana, posejana z grmičevjem, na vsake toliko pa izstopi še kakšna akacija. Ustavimo se pri številnih napajališčih, kjer se predvsem zjutraj in popoldne zadržujejo živali. Kaj točno bomo videli, ne vemo, a z malo sreče se znajdemo sredi črede slonov, zeber, žiraf … Morda opazimo levinjo z mladički, prebudimo spečega leoparda na drevesu … Le kakšne prizore nam ta dan ponudi narava? Kosilo si privoščimo na poti. Proti večeru prihod v kamp, postavitev šotorov in večerja. Nočitev v šotorih. (O, ZKV)

10. dan NP ETOSHA – WINDHOEK. Zajtrk. Slovo do Etoshe, čas za vožnjo proti jugu, na izhodišče naše namibijske poti. Vračamo se namreč v prestolnico, kamor prispemo pozno popoldan, tako da bo dovolj časa za sprostitev, dober obrok in spanec v hotelčku oz. penzionu. No, seveda se bomo na tej 450-kilometrski poti ustavljali in še kaj ogledali, pojedli. Za pravi občutek po našem vozilu spustimo lokalno glasbo in … ostane le še užitek na poti. (H, ZK)

11.-12. dan WINDHOEK – DOHA – ZAGREB – LJUBLJANA. V miru pozajtrkujemo, spijemo kavico, morda še sprehod ali zadnji nakup in vožnja na letališče. Naš krog je sklenjen in za nami je polno doživetij. Tudi mi smo drugačni. Let preko Dohe v Zagreb, od koder bo organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane. Nam bodo doma sploh verjeli, kaj vse smo doživeli? (Z, letalo)

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. Pridržujemo si pravico do sprememb in prilagoditev potovanja zaradi voznih redov letal ali drugih izrednih okoliščin, ki jih ni bilo mogoče pričakovati ob njegovi pripravi.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Čarobna Namibija (odhod 26.03.2020)
od 2697 EUR
od 2697 EUR
Obvezna doplačila:

Vizum za Namibijo
120 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
100 EUR
Doplačila po želji:
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
50 EUR
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
210 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 15 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
19.78 EUR
Popusti:
Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču
5,00 %

Cena vključuje (najmanj 7 potnikov): povratni prevoz iz Ljubljane na odhodno letališče, mednarodni let Zagreb-Windhoek-Zagreb, letališke in varnostne pristojbine (97 EUR), najem in vsi stroški terenskega safari tovornjaka za potovanja po Afriki z gorivom in vso potrebno kamp opremo, lokalni vodnik in kuhar, namestitve in prehrano po spodnjem opisu s taksami, spodaj navedene vstopnine, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve in prehrana: lepi in urejeni penzioni, kampi; raznoliko, a vedno udobno in čisto.

Penzioni/hoteli: 4 nočitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom.

Kampiranje: 5x kampiramo na poti, polni penzion pri kampiranju. Kampe postavimo v urejenem okolju, v nekaterih kampih je tudi bazen in bar. Kamp postavimo skupaj v ekipnem duhu, sodelovanje je ključnega pomena za hitro postavljanje in pospravljanje kampa. Vsa oprema je že na kamionu: šotori (2.1 m x 2.1 m za dve osebi), podloge (s seboj vzamemo le spalno vrečo), mize, stoli, oprema za kuhanje, voda … Kuhinjo pa prepustimo lokalni ekipi.

Vključene vstopnine: Sesriem, Sossusvlei, Cape Cross, Spitzkoppe, obisk Himb, NP Etosha, gepardi.

CENA NE VKLJUČUJE: vizumov, hrane in pijače, ki ni vključena v program, spalne vreče, dodatnih izletov in aktivnosti, napitnin.

Predvideni stroški na potovanju:

– tekoči stroški (hrana, pijača, drobne malenkosti): približno 150 EUR za celotno potovanje.

Doplačila po želji na kraju samem (informativne cene):

– deskanje po pesku v Swakopmundu: 45 EUR,

– štirikolesniki Swakopmund: 70 EUR,

– polet z letalom nad puščavo Namib: 120 EUR.

– skok s padalom na puščavo Namib: 150 EUR.

Kako potujemo?

Prevoz: glavnino poti po Namibiji opravimo s terenskim tovornjakom, predelanim prav v te namene. Sedeži so dovolj udobni za daljšo vožnjo, vozilo pa varno in masivno za premagovanje ovir na poti. Okna tovornjaka so zatemnjena zaradi močnega sonca, lahko pa se odprejo za lepši razgled na okolico in možnost fotografiranja. V vozilu se nahaja prostor za shranjevanje prtljage, elektrika (vtičnice), hladilna torba ter mize in stoli, ki nam dobro služijo ob postankih za kosilo na poti ter preživljanje skupnega časa ob večerih.

Razdalje med obiskanimi kraji v Afriki so velike. Odvisno od ceste in vremena ipd. je potovalna hitrost med 50 in 90 km/h. Nekatere ceste so dobre, asfaltirane, druga slabše, tudi makadamske.

Prtljaga: v našem vozilu so sefi, kamor vsak dan spravljamo prtljago tekom vožnje. Sefi so globoki, vendar ne tudi široki. S tem namenom toplo priporočamo »mehko« prtljago, torej takšno, ki se jo da nekoliko stisniti. Nahrbtniki oz. športne potovalne torbe vseh velikosti so najboljša izbira. Za večje kovčke v predalnikih ne bo prostora, kar posledično pomeni manj prostora v vozilu za vse in prah na vaši prtljagi. Ker bo glavna prtljaga večino dneva spravljena, priporočamo, da imate pri sebi manjši nahrbtnik oz. potovalno vrečo, kamor spravite vse dnevne potrebščine.

Nastanitev: različno. V Windhoeku in Swakopmundu smo nastanjeni v sobah (hotelček ali penzion), povsod drugod kampiramo.

Po prihodu v kamp vsak član skupine aktivno sodeluje: vsak večer sam (oz. v dvoje) postavi svoj šotor in ga naslednje jutro tudi podre, pospravi in skrbi za vzdrževanje. Pri tem si seveda pomagamo, skupaj smo najmočnejši.

Kamp oprema vključuje: šotor velikosti za dve osebi, podlogo za spanje; mize in stole; krožnike, pribor; spalno vrečo potniki prinesemo od doma.

Obroki: različno. Večino dni so na poti vključeni vsi obroki (zajtrk, kosilo, večerja). Večino teh obrokov pripravimo kar sami. Obroke pripravi lokalni vodnik oz. kuhar, mi pa mu z veseljem priskočimo na pomoč tako pri pripravi hrane (drobna opravila kot so rezanje solate) kot postavljanju mize, stolov ter po koncu tudi pomivanju (izmenično po dogovoru). Kosila na poti so preprosta, večerja pa je družaben večerni dogodek.

Na dneve, ko kosilo ali večerja nista vključena, pokušamo lokalno hrano v restavracijah.

Svetujemo vam ZGOLJ pitje ustekleničene vode.VIZE: NAMIBIJA: Slovenci potrebujemo namibijski vizum. Pridobimo ga na veleposlaništvu na Dunaju. Dober mesec pred odhodom vas bomo pozvali, da nam pošljete izpolnjen obrazec (pošljemo mi), 1 fotografijo za dokumente in original potni list. Potni list vam bomo vrnili na dan odhoda. V času urejanja vizuma ( približno mesec pred odhodom in do potovanja) ne boste imeli dostopa do potnega lista!

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni. Priporočljivo je cepljenje za rumeno mrzlico. Namibija (nekatera območja) spada tudi med malarična območja. Nekaj splošnih napotkov o zdravju na potovanju si lahko preberete na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):