Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Samos Mykali Bay 3*28.08. LJU  7xNZ461 €
Karpatos Seven Stars 3*30.08. LJU  7xNZ399 €
Djerba (Tunizija) El-Mouradi 4*11.09. LJU  7xAI461 €
Santorini Fortuna-3zv 3*24.08. LJU  7xNZ399 €
Hurghada Fortuna-5zv 5*24.08. LJU  7xAI599 €
Heraklion (Kreta) Fortuna-4zv 4*24.08. LJU  7xPOL599 €
Severni Ciper VUNI PALACE 5*27.08. LJU  7xPOL659 €
Puerto Plata Viva Wyndha 4*24.09. VIE  7xAI902 €
Šri Lanka Ranweli Hol 3+*16.10. MUC  7xPOL753 €
Fuerteventura Corralejo B 4*17.12. MUC  7xPOL468 €
Phuket (Tajska) Khao Lak Or 4*02.09. MUC  7xPOL788 €
Madeira Do Santo 4*10.12. MUC  7xPOL418 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*06.12. VIE  7xAI399 €
Varadero Club Villa 4*15.12. MUC  7xAI984 €
Punta Cana Grand Palla 4+*25.09. VIE  7xAI1109 €
Heraklion (Kreta) Mari Kristi 4*08.10. VIE  7xPOL339 €
Mallorca Iberostar C 4*21.09. VIE  17xAI158 €
Maldivi Ellaidhoo R 4*05.09. MUC  7xPP1244 €
Gran Canaria Aparthotel 3*12.12. VIE  7xPOL442 €
Cancun (Mehika) Hotel Grand 5*13.09. VIE  7xAI873 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*02.12. MUC  9xAI932 €
Mauritius Klondike Ho 2+*26.11. VIE  7xPOL1252 €
Rodos Virginia Fa 4*15.10. VIE  7xPOL411 €
Antalija DIAMOND BEA 4*04.12. VIE  5xAI265 €
Hurghada Grand Resor 5*14.12. GRZ  7xAI310 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Albanija s terenskimi vozili (odhod 24.08.2019)

Zagotovljeni termini:
24.08.2019
Albanija s terenskimi vozili (odhod 24.08.2019)


Odhod
: 24.08.2019 | št. dni: 15 | aktualna cena: od 1473€ | zagotovljeno


PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – FOČA. 
Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Zagreba proti Bosni in Hercegovini. Postanek za kosilo ob poti. Spanje v penzionu v mestu Foča. (P)

2. dan FOČA – PODGORICA – BJESHKET E NAMUNA. Zajtrk (burek) v lokalni restavraciji.  Vstop v Črno goro, vožnja mimo Podgorice proti albanski meji. Prosto za  kosilo, tik pred mejo. Po prečkanju le-te se vzpenjamo proti pogorju Bjeshket e Namuna (albanska stran Prokletije). Spanje na gorskem prelazu v šotorih ali v primeru slabega vremena v penzionu. (O, Z)

3.dan BJESHKET E NAMUNA – dolina THETH. Zajtrk v kmečkem turizmu oziroma, v primeru  zaprtega lokala, iz lastnih zalog. Vožnja po makadamski gorski cesti proti odmaknjeni dolini Theth. Ogled vasice in starodavne kule, kjer so se nekoč skrivali moški pred krvnim maščevanjem.  Sprehod po prekrasni dolini. V skladu z željami si lahko privoščimo obed v kmečkem turizmu. Postavljanje šotorov in kampiranje.  (O, Z)

4. dan Dolina THETH.  Po zajtrku v kmečkem turizmu sprehod po slikoviti dolini ob deroči reki in ogled slapov. Dolina Theth je ena najbolj odmaknjenih in hkrati ena lepših dolin v gorskem svetu Albanije. Opcija z doplačilom: treking z lokalnim vodnikom. Vrnitev v kamp. Nočitev v šotorih. (O, Z)

5. dan Dolina THETH – SHKODER. Celodnevna vožnja vzdolž samotne doline ob rekah Shala in Kir proti mestu Shkoder. Zajtrk ob poti iz lastnih zalog. Na poti ogled starega turškega kamnitega mosta Ura e mesit. Nastanitev v hotelu v Shkodri. Zvečer si privoščimo še sprehod po mestu, morda se ustavimo na večerji v lokalni restavraciji. (H,Z)

6. dan SHKODER – trdnjava ROZAFA – rezervat KUNE VAIN TALE.  Po zajtrku v obliki bureka ogled foto galerije Marubi in vzpon na grad Rozafa. Sledi vožnja proti naravnemu rezervatu ob jadranski obali. V idiličnem naravnem okolju polnem ptic bomo verjetno čisto sami. Prosto za raziskovanja obale in močvirja. Večerja v kmečkem turizmu (za doplačilo). Spanje v penzionu v rezervatu. (P, Z)

7. dan Rezervat KUNE VAIN TALE – DRAČ – samostan ARDENICA – BERAT. Vožnja mimo Drača proti Beratu. Zajtrk na poti v restavraciji ali lokalu z burekom. Dan posvetimo kulturnim spomenikom. Na poti si ogledamo samostana Ardenica z Marijino cerkvijo iz 18.st. in antični spomenik Apollonia iz časa rimskega cesarja Augusta. Prihod v pravljično zgodovinsko mesto Berat.  Nastanitev v »privat« sobah na gradu. Popoldanski potep po citadeli in večerja (doplačilo). (P, Z)

8. dan BERAT – pogorje TOMORI – GJERBES.  Po zajtrku vožnja od Berata po zanimivi dolini do pogorja Tomori z mnogimi vmesnimi postanki in nadaljevanje vzpona do gorske vasice Gjerbes, kjer človek začuti odmaknjenost od ostalega sveta. Pohodništvo po okoliških vaseh. Spanje in večerja v zelo preprostem hotelu v vasi. (H, Z)

9. dan GJERBES – BUZ.  Po zajtrku peš pohod in ogled še nekaj bližnjih odmaknjenih gorskih vasi. Popoldne se po zapletenih brezpotjih vračamo v dolino, kjer spimo v vasi Buz v »privatnih« sobah. Večerja v domačem vzdušju (doplačilo). (P, Z)

10. dan BUZ – prelaz LLOGARAJA – DHERMI.  Vožnja skozi mesta Fier in Vlora. Zajtrk v lokalu ob poti.  Preko prelaza Llogara se ob prekrasnih razgledih spustimo do obale Jonskega morja. Kampiranje v obmorskem kraju Dhermi, kjer nas čakajo čudovite plaže z okroglimi belimi kamenčki in kjer smo skoraj sami. Lahko se odpravimo še na sprehod in si privoščimo večerjo v obmorski restavraciji. (O, Z)

11. dan DHERMI. Dan preživimo na plažah Dhermija. Kampiranje. (O, Z)

12. dan DHERMI – zaliv PALERMO – GJIROKASTRA.  Vožnja ob prekrasni albanski rivieri z mnogimi postanki. Zajtrk si poiščemo ob poti. Daljši postanek v zalivu Palermo, kjer je bila v času komunističnega režima pomorska vojaška baza. Nadaljujemo vožnjo mimo Sarande do Gjirokastre, enega najlepših mest v državi in rojstnega kraja komunističnega diktatorja Enverja Hodže. To je eno redkih mest v Albaniji, kjer omenjeni diktatorski režim ni pustil skoraj nobenih posledic in stavbe so ostale avtentične še iz turških časov. Ogled gradu in mesta. Po želji večerja v restavraciji. Spanje v hotelu v starem delu. (H, Z)

13. dan GJIROKASTRA – okolica KORČE.  Po zajtrku v Gjirokastri sledi celodnevna vožnja po eni najlepših albanskih planinskih cest v smeri proti Korči, z mnogimi postanki za fotografiranje in oddih, kjer bomo skoraj sami. Spimo v lepem kampu ob poti. Domačo večerjo si lahko privoščimo v kmečkem turizmu, kjer nam ponudijo tudi doma narejeni jogurt. (O, Z)

14. dan okolica KORČE – KRUJA. Opravimo še ostanek poti do Korče. Privoščimo si nakupe na veliki, bučni tržnici in nadaljujemo vožnjo ob zahodni (albanski) obali Ohridskega jezera. V skladu s časom postanek ob jezeru in nakup svežih rib, ki si jih samo spečemo. Nato pot nadaljujemo v smeri Elbasana do zgodovinskega mesta Kruja. Nočitev v penzionu v mestu. (P, Z)

15. dan KRUJA – letališče TIRANA – BRNIK. Po zajtrku in kratkih nakupih se odpeljemo do mednarodnega letališča Rinas, kjer nas popoldne čaka polet na Brnik. (letalo)

*Kako potujemo? Albanijo bomo raziskovali s terenskimi vozili, prvo terensko vozilo vozi vodnik, za voznike ostalih terenskih vozil poskrbimo mi. Prenočujemo v preprostih hotelih, lokalnih penzionih in kampih. Potniki naj bodo vajeni kampiranja. Vsak mora imeti svoj šotor (ali v paru), spalno podlogo in spalno vrečo. Ker je na potovanju veliko časa namenjenega pohodom, svetujemo pohodno opremo (dobre pohodne čevlje, pohodne hlače, vetrovko …). Nekaj časa namenimo tudi obmorskim aktivnostim, za kar potrebujemo kopalke, brisačo, sončno kremo, pokrivalo, sončna očala …)

Ponekod v Albaniji so ceste zelo slabe. Zaradi vremenskih razmer in človeškega faktorja se lahko zgodi, da bo kakšna cesta zaprta, v tem primeru si pridružujemo pravico do manjših sprememb v programu.CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Albanija s terenskimi vozili (odhod 24.08.2019)
od 1473 EUR
od 1473 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo
100 EUR
Zdr. zav. AS TUJINA PLUS, osnovno, do 15 dni
20.25 EUR

Cena (najmanj 4 udeležencev) vključuje: letalski prevoz Tirana – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, prevoz s terenskimi vozili, stroške goriva, cestnin in parkirnin, vse nočitve po programu: 6 x spanje v šotoru, 5 x spanje v lokalnih penzionih, 3 x spanje v preprostih hotelih, preprosti zajtrki v lokalnih restavracijah (kava, čaj, burek, kebabi, razna peciva), slovenskega vodnika in lokalne vodnike (kjer je potrebno), stroške priprave in organizacije potovanja.  

*Cena potovanja je postavljena glede na trenutno ceno letalske karte. V kolikor se cena letalske karte spremeni, se spremeni tudi cena potovanja.

Vstopnine v ceno potovanja niso vključene. Potnik jih po želji poravna na kraju samem.VIZE: Slovenci vize ne potrebujemo, potrebujemo pa veljaven potni list ali osebno izkaznico.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.
Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):