Država vašega izleta ali potovanja

Pridružite se nam!

Garancija najnižje cene in LAST MINUTE KLUB

Last minute počitnice (izbor iz ponudbe)

Destinacija HotelOdhod Stor.Cena
Hurghada Grand Seas 4*02.11. LJU  7xAI599 €
Antalija Titan Selec 5*27.10. LJU  7xAI751 €
Puerto Plata Presidentia 4+*27.11. VIE  7xAI971 €
Fuerteventura Clubhotel D 4*18.01. MUC  7xAI453 €
Šri Lanka Amaya Hills 4*16.03. MUC  8xPOL899 €
Madeira Do Santo 4*03.12. MUC  7xPOL647 €
Sharm El SheikhGrand Hotel 5*15.12. VIE  7xAI419 €
Phuket (Tajska) Rawai Palm 4*31.03. MUC  7xPOL946 €
Varadero Club Villa 4*08.12. MUC  7xAI1014 €
Punta Cana Hotel Grand 5*13.11. MUC  7xAI1190 €
Heraklion (Kreta) COOEE PALME 3*10.04. VIE  6xPOL593 €
Mallorca Hotel Felip 4*15.12. VIE  5xPOL343 €
Maldivi Holiday Isl 4*11.12. MUC  7xPP1427 €
Gran Canaria Astoria 3*05.12. VIE  7xPOL488 €
Cancun (Mehika) Viva Wyndha 4*07.11. MUC  7xAI1113 €
Mombasa-Kenija Papillon La 4*25.11. MUC  9xAI985 €
Mauritius Centara Gra 5*08.12. MUC  7xPOL1313 €
Rodos Kresten Pal 4*26.03. VIE  7xPOL566 €
Antalija Seher Resor 5*25.11. VIE  5xAI295 €
Hurghada Grand Resor 5*02.01. SZG  7xAI322 €
Zanzibar Karafuu Bea 4*06.12. MUC  7xPOL1044 €
*LJU-Ljubljana,GRZ-Graz,VIE-Dunaj,SZG-Salzburg,LNZ-Linz,ZAG-Zagreb
*POL-polpenzion,PP-polni penzion,AI-vse vključeno,NZ-nočitev z zajtrkom

Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Možnost plačila tudi s plačilnimi karticami.
Facebook Twitter Google Viber
Iskanje po vsebinah:  

Aktivni Oman

Zagotovljeni termini:
02.11.2019
Aktivni Oman


Odhod
: 02.11.2019 | št. dni: 8 | aktualna cena: od 1476€ | zagotovljeno

Aktivni Oman

PROGRAM:

1. dan LJUBLJANA – MUŠKAT. Zbor na ljubljanskem letališču in polet do Istanbula. Nadaljevanje poleta v Muškat. Po pristanku vožnja v penzion. Namestitev in kratka nočitev. (letalo, P*)

2. dan MUŠKAT. Zajtrk. Muškat velja za enega najbolj urejenih glavnih mest v arabskem svetu. Ponaša se s pestro zgodovino, čudovitimi zgradbami ter možnostmi dobrih nakupov. Od zunaj si ogledamo veličastno operno hišo, ki sprejme 1.100 ljudi. Obiščemo bližnji muzej Bait Al Zubhair, v katerem spoznamo bogato omansko kulturo. Sprehodimo se skozi srednjeveški Mutrah, mimo modro-zlate sultanove palače in skozi največjo omansko tržnico, kjer lahko kupimo skorajda vse, od cenjenega omanskega kadila, sandalovine, omanskih tradicionalnih nožev, srebra in začimb do tekstila in arabskih rut. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti. Nočitev. (P*, Z)

3. dan MUŠKAT – WADI SHAB – RAS AL HADD. Zajtrk. Ogledamo si največjo omansko mošejo ki jo je dal zgraditi sultan Qaboos, nato pa prevzamemo džipe in se odpravimo na pot proti Wadi Shabu. Naredimo postanek pri zanimivi naravni znamenitosti, veliki vodni kotanji Bimah Sinkhole. Kmalu prispemo v Wadi Shab, ki je ena izmed bolj znanih pohodniških destinacij v Omanu. Tu si privoščimo pohod ter se po želji osvežimo v nekaj vodnih bazenih na poti. Vožnja v Ras Al Hadd ter namestitev v penzionu. Zvečer se odpeljemo v bližnji Ras al-Jinz, na najbolj vzhodno točko Arabskega polotoka. To je kraj izjemnega pomena, kajti tu gnezdijo ogrožene zelene morske želve. Preko 20.000 želv se vrača letno na tukajšnjo peščeno obalo, kjer ležejo jajca. Vrnitev v penzion in nočitev. (džipi, P*, Z)

4. dan RAS AL HADD – SUR – WADI BANI KHALID – PUŠČAVA WAHIBA. Zajtrk. Odpeljemo se v bližnji Sur, ki naj bi bilo mesto dom legendarnega Sinbada Pomorščaka. Mesto je že v 6. stoletju postalo izjemno pomembno trgovsko središče, saj so veliko trgovali z vzhodno Afriko. Kasneje so v mestu postavili center izdelovanja tradicionalnih arabskih jadrnic. Danes je tu še vedno ena redkih izdelovalnic, ki si jo tudi ogledamo. Nato se odpeljemo v čudovito dolino Wadi Bani Khalid. Odpravimo se na pohod skozi te zelene doline ter občudujemo prelepe razglede. Na koncu doline se odpre pogled na bazene sladke vode, v katerih bomo po želji tudi zaplavali. Proti koncu dneva se iz doline odpeljemo proti vabljivim sipinam Wahiba. Namestitev v kampu. Večerja in nočitev. (džipi, O, ZV)

5. dan PUŠČAVA WAHIBA – JEBEL SHAMS (vzpon na najvišji vrh Omana). Vstanemo ob sončnem vzhodu in občudujemo prelivanje barv. 15.000 km2 sipin predstavlja neskončnost večno spreminjajočih se barvnih odtenkov. Po želji se odpravimo na puščavski pohod. Zajtrk. Zapustimo puščavo ter se odpeljemo proti Jebel Shams-u, ki je z več kot 3000m najvišji vrh v Omanu. Ustavimo se pri »Velikem kanjonu Arabije«, kjer se odpravimo na pohod. Vseskozi nas bodo obdajali razgledi, kjer zmanjka besed … Poberejo nas džipi, ki nas odpeljejo proti vrhu Jebel Shams-a. Namestitev, večerjain nočitev. (džipi, P*, ZV)

6. dan JEBEL SHAMS – AL HAMRA – MISFAT AL ABRYEEN – NIZWA. Zgodnje vstajanje. Pričakamo sončni vzhod na vrhu Jebel Shams-a. Zajtrk. Nato pa nas čaka nas eden izmed vrhuncev našega potovanja. Odpravimo se na 4-urni pohod (Balcony trail), od koder se nam odpirajo pogledi 1000 m v globino. Nezahtevna, a izpostavljena pot se pod vršnim grebenom vije vzdolž kanjona Ghul – opazujemo Veliki kanjon iz ptičje perspektive. Pravo doživetje! Po pohodu vožnja proti pokrajini Al Hamra, kjer naredimo kratek postanek. Al Hamra je dom številnih vasi, vključno z vasico Misfat Al Abryeen. Tu se sprehodimo skozi to gorsko oazo in občudujemo starodavni namakalni ‘falaj’. Vožnja v Nizwo. Namestitev in nočitev. (džipi, P*, Z)

7. in 8. dan NIZWA – WADI BANI AWF – (MALI) SNAKE KANJON – MUŠKAT – LJUBLJANA. Zajtrk. Sprehodimo se skozi tradicionalno tržnico umetnostne obrti v Nizwi. Zapustimo Nizwo, na poti se ustavimo še za kratek čas v zanimivima vasicama Birkat Sharaf in Balad Sayt. Nato pa nas čaka še eno vrhunsko doživetje – (Mali) Snake kanjon. Čaka nas raziskovanje tega zanimivega in razgibanega kanjona, hoja po rečni strugi, po želji plavanje v tolmunih na poti, … le kaj bi popotnik še rabil drugega sredi puščavskih gora? Doživetje, ki si ga zapomnimo za vedno! Vožnja v Muškat. Namestitev v penzionu in krajši počitek. Nočni odhod na letališče ter polet iz Muškata proti Istanbulu. Po pristanku nadaljevanje poleta proti Ljubljani. (džipi, P*, Z) (letalo)

Glede na optimalne letalske povezave se lahko spremeni razpored ogledov.



CENIK:
Aktualna cena
Redna cena
Aktivni Oman
od 1476 EUR
od 1476 EUR
Obvezna doplačila:
Omanski vizum
25 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb
60 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb
90 EUR
Doplačila po želji:
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
4,56 %
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)
60 EUR
Doplačilo za enoposteljno sobo
150 EUR
Zdr. zav. Mondial, do 8 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S*
15.73 EUR

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (238 EUR), nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, vse prevoze z klimatiziranim avtobusom ali džipi, vstopnina za želvji rezervat Ras Al Jinz, slovensko vodenje in lokalne vodnike in voznike, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Namestitve in prehrana: 6 nočitev v penzionih z zajtrkom (namestitve v Omanu so na višjem nivoju kot velja za ostali bližnji vzhod in se brez težav kosajo ali celo presegajo evropske standarde), 1 nočitev z zajtrkom v puščavi v organiziranem kampu (beduinski šotori s skupno kopalnico), 2x večerja.

Prevozi: deželo bomo raziskovali z avtobusom in terenskimi vozili. Terenska vozila vozijo naši lokalni vozniki, ki poti dobro poznajo.



VIZE: Slovenci za obisk Omana potrebujemo vizum. Lahko si ga uredite sami na sledeči povezavi: https://evisa.rop.gov.om/visa-eligibility, (ampak ne prej kot 1 mesec pred odhodom!) ali vam ga proti doplačilu uredimo mi. Natančna navodila glede urejanja vam bomo posredovali mesec pred odhodom. Potrebovali bomo vašo kopijo potnega lista in barvno fotografijo na belem ozadju. Potni list mora biti veljaven najmanj 6 mesecev od vstopa v Oman. ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni.




Prijavnine NE ZARAČUNAMO, če vrednost rezervacije presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo).

Če vrednost rezervacije NE presega 250 eur (šteje skupni znesek na prijavnico oz. pogodbo), zaračunamo prijavnino v enkratnem znesku 8 eur.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov

Obrazec za povpraševanje

* ŽELIM PODATI ZAHTEVEK ZA ZAVEZUJOČO REZERVACIJO
* ŽELIM PODATI NEOBVEZNO POVPRAŠEVANJE
Nosilec prijave potovanja:
Ime: *Priimek: *
E-pošta: *Gsm: *
Ulica in hišna številka: Poštna št./kraj:
Država:
Termin in vprašanje:
Željeni datum odhoda: *
Željeno vstopno mesto: Informacije o vstopnih mestih
Vaše vprašanje našim referentom:
Udeleženci potovanja:
Ime: Priimek: datum rojstva:
Ime: Priimek: datum rojstva:
dodaj več oseb
Zavarovanja:
Zavarovanje stroška odpovedi potovanja:
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (ob doplačilu):